|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ja chyba oszaleje :(
oczywiście też nie zamierzam brać tabletek w nieskończoność- myślę, że jeszcze około 1,5 roku
a potem czeka mnie ślub i wszelkie nietypowe sytuacje będą nawet mile widziane
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
No to jaką mam stosowac metodę niehormonalną która zepewni że nie zajdę w ciąże jesli 3 razy pekła mi prezerwatywa??
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze pytanie. Wyniki cytologii oznacza się stopniami co one oznaczają bo ja mam II.
|
#694 |
|
Nie depcze krokusów
|
miss.hot - w takim razie wszystkiego najlepszego! Pamiętaj, żeby starać się o ciążę jakieś pół roku po odstawieniu tabletek. Ostatnio u chłopców, których matki brały piguły, często stwierdza się wnętrostwo i inne kłopoty z układem rozrodczym
Teraz bada się wpływ na zaburzenia tożsamości płciowej, ale dzieci "pigular" muszą najpierw trochę podrosnąć, żeby to stwierdzić.śliweńka - jeśli nie masz absolutnie żadnych przeciwwskazań do brania tabletek i często się badasz, to bierz je śmiało! Tylko bądź świadoma, że nie da się ich długo brać bez skutków ubocznych. Na początek nie daj sobie wcisnąć recepty na 3 opakowania, tylko na 1, tak na wszelki wypadek, jakby Ci nie spasowały. Po miesiącu idź na badania. Potem już możesz co 3 miesiące, nie daj się olewać przez lekarzy. O cytologii jest dużo szczegółowych wątków. |
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Malla dzięki
oczywiście wiem, że trzeba odczekać, bo nie chodziło mi o to, że od razu po ślubie będziemy się starać o dzidzię, tylko, że wtedy nie będziemy się musieli aż tak antykoncepcją martwić w postaci pigułek, bo dziecko będzie mile widziane ale planowo chcemy gdzieś rok po ślubie się starać - a jak będzie to życie pokaże
|
#696 |
|
Raczkowanie
|
śliweńka jakim cudem aż tyle razy pękła wam prezerwatywa? Może używacie jakichś przeterminowanych albo po prostu kiepskiej firmy - t.j "kioskowych". Zaopatrzcie się może w durexy, mnie nigdy coś takiego się nie przytrafiło. A tabletki polecam, to jednak powniejsza i wygodniejsza forma antykoncepcji
|
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa razy pekła nam Unimil a raz Durex. A tak pozatym żywność tez jest modyfikowana i też mogę mieć od niej raka. Nawet wdychając powietrze mogę mieć raka płuc albo krtani. Osoby palące papierosy trują się codziennie i tez mogą umrzec na raka. Nie wystarczy brać tabletek by umrzeć na raka. U mnie w rodzinie może byc zgarożenie raka gdyż w każdym pokoleniu ktoś miała raka.
|
|
#698 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.
dwa dni temu przezylam swoj pierwszy raz, a okres powinnam dostac dzis,niestety go nie dostalam,uzywalysmy zabezpieczenia i wsyztsko niby bylo ok..klilka dni przed stosunkiem bolaly mnie piersi [ pewnie oznaczalo okres] a teraz tylko czekam.. czy po 1 razie spoznaijacy sie okres to norma ?
prosze o szybka odp... |
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
nie, to nie jest norma. czemu niby miałby się spóźniać, bo nie do końca rozumiem? okres może się spóźniać , gdyż pierwszy raz mógł być dla Ciebie sytuacja stresową, nieznaną. teraz denerwujesz się brakiem okresu..to wszystko i wiele, wiele innych moze wpłynąć na opóźnienie ( dziewczyny nie raz pisały) ale naprawde nie rozumiem, czemu po pierwszym razie ma się spóźniać okres ?
|
#700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ALE W CIĄŻY NIE JESTEŚ |
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
biorę tabletki dwa lata -zawsze wierzyłam im w 100%, ale teraz się trochę zaczynam martwić czy jednak nie zawiodły
![]() trochę ponad dwa miesiące temu zmieniłam rodzaj tabletek z Mercilonu na Logest, zrobiłam to normalnie z 7 dniową przerwą - wcześniej, we wrześniu 2005 też zmieniałam z Harmonetu na Mercilon i gin powiedział, że mam po prostu zrobić zwykłą przerwę i nowe zacząć brać - więc teraz też tak zrobił, a potem przeczytałam gdzieś w necie, że jednak powinno się bez przerwy brać stare pigułki i od razu te nowe zaraz po zmianie kochałam się normalnie, jak zawsze, po pierwszym opakowaniu standardowo dostałam okres, po drugim też, za tydzień kończę trzecie opakowanie, a od dwóch tygodni mam jakoś dziwnie twardy brzuch - własciwie nie wiem czym może być to spowodowane - oczywiście mam schizy, że to ciąża - co wy o tym myślicie - czy mozliwe, że przy zmianie rodzaju pigułek działanie antykoncepcyjne mogło się zaburzyć?? a dzis rrano jak wstałam zerknęłam na swoje piersi i zobaczyłam ciemną obwódkę naokoło sutków - teraz po 2 godzinach już normalne mam (czytałam gdzieś, że to jedna z oznak możlwej ciąży - albo to mój schiz już )jutro robię test - wtedy się okaże co i jak
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację- zrób test, nie ma co niepotrzebnie się niepokoic
Napisz coi jak, trzymaj się cieplutko, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście chciałabym mieć dziecko, moje marzenie to 3 dzieci, ale jeszcze nie teraz
może to staroświeckie, ale chcę tak w kolejności - zaręczyny - już były w styczniu, potem ślub - planujemy na sierpień 2008 i dopiero potem dzieci mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni pozytywnie dla nas
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze proszę o poradę jaki test najlepiej kupić (szukałam na forum, ale jakoś nie mogę znaleźć takiego tematu)
znalazłam w aptece internetowej takie: * pre-test http://www.aptekaotc.pl/go/_info/?id=579 * QUICK VUE http://www.aptekaotc.pl/go/_info/?id...fbe2487f85c1d2 * bobo- test http://www.aptekaotc.pl/go/_info/?id...fbe2487f85c1d2 po prostu nie znam się jaki będzie najlepszy, raz kiedyś słyszałam, że ktoś użył tego Quick Vue - i myślę, żeby ten kupić
|
#705 |
|
Nie depcze krokusów
|
śliweńka - Są osoby, którym częściej pękają gumki, są takie, którym wcale (np. ja, już prędzej się gdzieś zgubi w akcji). Trudno stać nad kimś podczas baraszkowania i sprawdzać, co robi źle. Nie warto się z nimi męczyć, skoro nie wychodzi, związek może na tym ucierpieć.
Co do raka - nie zgodzę się. Palaczy nie jest mi żal. Powietrze trzeba wdychać, a pigułek brać nie musisz. A jak miałaś raka w rodzinie (i to głównie o estrogenozależne, czyli o raka piersi chodzi), to nawet nie możesz brać. |
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Nie na raka piersi nie. Kolegi ojciec umarł na raka płuc nie zapalając ani jednego papierosa w życiu gdyż był nim przeciwny.
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz dbać o siebie całe życie a i tak umrzesz szybciej niż osoby które o siebie nie dbają.
|
#708 |
|
Nie depcze krokusów
|
To nie jest wytłumaczenie ani usprawiedliwienie niedbania o swoje zdrowie.
Pozdrawiam, zmykam się uczyć na egzamin - o hormonach zresztą
|
|
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
Troszkę Sie Rozpisze żeby Bylo łatwiej Wam Mi Odp.
Okres Mam Regularny Zawsze 7.natomiast 17 Kochałam Sie Z Chłopakiem Bez Zabezpieczenia Ale Nie Wytrysnął We Mnie,20 Zabezpieczyliśmy Sie Ale Do Końca Nie Jestem Pewna Bo Potem On Miał Na Palcach Sperme Nio I Sami Wiecie że Tak Też Moża Zajść W Ciąże. No I Ok Tyg Później Rozpoczęły Się Dziwne Objawy.mam Problemy Z Zasypianiem W Nocy Natomiast W Dzień Jestem Senna,cały Czas Jestem Głodna,rozdrażniona,piers i Zrobiły Się Większe Nabrzmiałe I Bolą(nigdy Tak Przed Okresem Nie Miałam),czuje Kłócie W Podbrzuszu I Ciągle Musze Biegać Do Ubikacji.w Niedz Dostałam Okres Po Którym W Pon Wieczorem Nie Było śladu. Raz Już Byłam W Ciązy Ale Za Kazdym Razem Chyba Jest Inaczej.myślicie że To Jednak Ciąża?? |
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam pre-test- jest tani, prosty w użyciu, bo ma pojemniczek do moczu, ale miałam tylko ten i jescze jakiś inny, więc nie wiem czy to standard
Właściwie obojętnie jaki kupisz, wszystkie sa porównywalne, przecież nie wypuszczano by na rynek badziewia Pozdrawiam
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Okres A Ciąża??prosze O Pomoc!!!
zrobilas test ?
|
|
|
|
#712 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze Nie...
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Zrób test. Niestety nie mamy podglądu do wnętrza Twojego organizmu żeby sprawdzić co się dzieje w środku
![]() I napisz co się okazało, mam nadzieję, że wszystko ok. ps. Czemu każde nowe słowo zaczynasz z wielkiej litery? |
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie - leć po test (btw ja też jutro robię
) i dopiero wtedy bedziesz wiedziała co jest - my Ci tu za bardzo nie poradzimy no i prośba mała - następne posty pisz normalnie, bo ciężko się czyta to co napisałaś na początku
|
#715 |
|
Raczkowanie
|
a ja jednakowoż polecę Quick Vue
robiłam go dwa razy, nie zawiódł mnie jest bardzo wrażliwy, można go wcześnie zrobić szczerze polecam
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
tak lec po test, bo kochanie bez zabezpieczenia moze nam fundowac dzidziusia.... ale moze te objawy sa spowodowane stresem.. sama nie wiem...
|
#717 |
|
Wtajemniczenie
|
Test ewent. ginekolog
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
no kupiłam właśnie Quick Vue, zobaczymy jutro co wykaże
|
#719 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez sądzę że powinnaś się uspokoić...i po prostu zrobić test...myslę, że tylko tyle możemy Ci doradzić
Pozdrowienia,
Żeby kogoś zdobyć zrobimy wszystko, a gdy już go zdobędziemy nie robimy nic... ![]() Jesteśmy razem http://www.suwaczek.pl/cache/f7cb21a0aa.png Jesteśmy małżeństwem http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008...800830.png</a> 2 cs |
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
tekst pisany w calosci wielkimi literami jest zmieniamy przez system tak, ze kazdy wyraz zaczyna sie od wielkiej litery
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

Teraz bada się wpływ na zaburzenia tożsamości płciowej, ale dzieci "pigular" muszą najpierw trochę podrosnąć, żeby to stwierdzić.