Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-17, 13:32   #691
anitka12345
BAN stały

Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

Martie
stosunek przerywany jest bardzo niebezpieczny,ale wiekszośc par go stosuje,ja również od ponad 2 lat i w ciąże nie zaszłam
mysza87
ja się boje brać tabletki,bo słyszałam różne mity na ten temat,że młode dziewczyny nie powinny brać bo może być pozniej kłopot z zajściem w ciąże
razdwa
ja stosowałam prezerwatywe na swój pierwszy raz,i jakoś wytrzymała
anitka12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-17, 15:00   #692
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez razdwa Pokaż wiadomość

ej naprawde?

to jak mam sie zabezpieczyc na ten 1raz jesli nie chce uzywac tabletek bo ze wzgledu na to ze nie bede sie z moim Tz widziala tak czesto (studiuje w innej meijscowosci) pozatym nie chce sie narazie faszerowac hormonami.
Globulki odpadaja jesli jest sie dziewica podobno.

Co mi doradzicie? prosze help me...
Ja proponuję z własnego doświadczenia, że najlepiej jakbyś zaplanowała sobie pierwszy raz na dzień, który przypadałby na tydzień przed miesiączką. Czyli np. jeśli powinnaś dostać miesiączkę 20, to żeby twój pierwszy raz wypadł w którymś dniu między 13 a 19. Polecił mi to pan ginekolog, gdyż wtedy jest już conajmniej tydzień po jajeczkowaniu i w ciążę nie zajdziesz nawet gdyby prezerwatywa pękła. Prezerwatywa jednak na początku znajomości jest niezbędna, bo jeśli będzie z nią wszystko ok, to zapobiegnie ewentualnym chorobom przenoszonym drogą płciową
Stary 2007-12-17, 18:05   #693
razdwa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Ja proponuję z własnego doświadczenia, że najlepiej jakbyś zaplanowała sobie pierwszy raz na dzień, który przypadałby na tydzień przed miesiączką. Czyli np. jeśli powinnaś dostać miesiączkę 20, to żeby twój pierwszy raz wypadł w którymś dniu między 13 a 19. Polecił mi to pan ginekolog, gdyż wtedy jest już conajmniej tydzień po jajeczkowaniu i w ciążę nie zajdziesz nawet gdyby prezerwatywa pękła. Prezerwatywa jednak na początku znajomości jest niezbędna, bo jeśli będzie z nią wszystko ok, to zapobiegnie ewentualnym chorobom przenoszonym drogą płciową

Powiem tak planuje to tak na sylwestra czyli 31 miesiaczke powinnam dostac 28 -wczesniej albo pozniej gdyz ostatnio mam rozregulowane miesiaczki;/ Jezeli jakims cudem uda sie ze dostane okres np 2stycznia(w co watpie) to super a jesli to bedzie po okresie to wtedy sa wieksze szanse na zaplodnienie?
razdwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-17, 19:47   #694
Jadeitea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez razdwa Pokaż wiadomość
Powiem tak planuje to tak na sylwestra czyli 31 miesiaczke powinnam dostac 28 -wczesniej albo pozniej gdyz ostatnio mam rozregulowane miesiaczki;/ Jezeli jakims cudem uda sie ze dostane okres np 2stycznia(w co watpie) to super a jesli to bedzie po okresie to wtedy sa wieksze szanse na zaplodnienie?
Na pewno są większe niż przed. Najlepiej wyguglaj sobie kalendarz dni płodnych w cyklu kobiety i zobaczysz, że owulacja następuje tak gdzieś w tydzień po zakończeniu miesiączki. Osobiście słyszałam, że pewna para uprawiała seks piątego dnia okresu, a i tak wylazło im z tego bobo.

Body Revolution: IN PROGRESS/ON HIATUS (przerwa spowodowana remontem i przeprowadzką)

Jem trawę - blog (też zaniedbany, ale kiedyś doń wrócę)
Jadeitea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-18, 14:01   #695
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez Jadeitea Pokaż wiadomość
Na pewno są większe niż przed. Najlepiej wyguglaj sobie kalendarz dni płodnych w cyklu kobiety i zobaczysz, że owulacja następuje tak gdzieś w tydzień po zakończeniu miesiączki. Osobiście słyszałam, że pewna para uprawiała seks piątego dnia okresu, a i tak wylazło im z tego bobo.
no właśnie, bo niestety niektórym kobietom, szczególnie tym które mają cykl krótszy niż 28 dni skraca sie ta pierwsza część cyklu - ta do jajeczkowania. Ja przez prawie dwa lata kochałam się z moim TŻtem tylko w tym ostatnim tygodniu przed okresem a w ciąży ani nie byłam ani nie jestem
Stary 2007-12-18, 14:25   #696
Elfir
Zakorzenienie

Prezerwatywy nie pekają non stop! Może jedna na tysiąc, może rzadziej.
To jest podstawowa antykoncepcja, jeśli nie planujecie regularnego współżycia. Zadne tam stosunki przerywane (nerwicy ma wasz facet dostac czy co?)!
Jakby jednak niewprawnym kochankom prezerwatywa pekła to macie 72 godziny na zażycie "Postinor Duo" - przepisywany przez ginekologa.

Na Wielkie Demony Internetu! Wychowanie seksualne w szkołach to absolutna konieczność! Jak czytam niektóre posty to pot mi sie perli na czole. Współczuje waszym rodzicom i ciesze się ze nie mam tak lekkomyślnego dziecka.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-20, 10:20   #697
mallinka86
Raczkowanie

Wink Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

Mój pierwszy raz był 4 miesiące temu (18.08.2007r.) z moim obecnym TŻ ( jesteśmy ze sobą 2 lata i niecały miesiąc) na mazurach, w przytulnym pokoiku. Krwi nie było wcale, ale trochę bolało, bo obydwoje byliśmy niedoświadczeni, więc stres zrobił swoje. Za to było zabawnie , bo musieliśmy się nieźle nagimnastykować, żeby coś z tego wyszło. Teraz wspominamy to z uśmiechem, a pozycja była klasyczna. Mimo,że przyjemności nie było ( co zresztą jest zrozumiałe) to wspominam to wydarzenie bardzo miło, bo z ukochanym facetem!!!
mallinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-20, 12:28   #698
sabatina
Raczkowanie

moj pierwszy raz przezylam z obecnym narzeczonym. on bedzie moim pierwszym i ostatnim mezczyzna w zyciu

to bylo w listopadzie 2006. u niego. on byl juz doswiaczony, jest starszy 8 lat...
bolalo i jeszcze z szesc nastepnych razow bolalo mimo ze on tak sie staral.
ale ciesze sie,ze mam to juz za soba!!!!
naleze do tych dziewczyn , dla ktorych strata dziwictwa byla spadajacym kamieniem z srca

teraz wszystko juz gra i zawsze jest cudownie
Stary 2007-12-21, 12:59   #699
czternastazeroszesc
Przyczajenie

Mój pierwszy raz do bani był. Chciałam tego, on tego chciał bardzo się kochaliśmy, zresztą nadal bardzo się kochamy świece, nastrój itp. wcześniej długie rozmowy na ten temat, no ale problemy z erekcją były ze stresu, po kilku próbach, może tak po dwóch tygodniach nam się udało, ale do tej pory (a sześć miesięcy już minęło) mam uraz i w sumie przykro mi, że nie moge miło wspominać pierwszego razu. Oczywiście jak tylko mi taka myśl przez łepetynę przejdzie, wspominam sobie jak ostatnio za***iście było, ale zła jestem, że mnie nie uprzedził, że nerwice ma grrr, no, musiałam gdzieś o tym napisać XD
czternastazeroszesc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-21, 20:42   #700
Farba1987
Przyczajenie

Dziekuje Wam bardzo za pomoc, w szczegolnosci dla Kachy pomogliscie mi musze czesciej tu zagladac bo naprawde jest goraco narazie to nie mam czasu ale obiecuje ze sie poprawie mam jeszcze takie pytanie, czy w czasie pierwszego stosunku leciala wam krew?? pozdrawiam
Farba1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-22, 14:51   #701
*Agatek*
Zakorzenienie

U TŻ-ta w domu Do tej pory jesteśmy razem

Ale nie wspominam tego dobrze, bo gumka się zsunęła i myślałam, że jestem w ciąży... spanikowałam... ale to jak! teraz się z tego śmiejemy

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-22, 20:37   #702
ciotka klotka
Raczkowanie

ja 19, on 22.
byłam zauroczona, strasznie bolało i ogólnie dobrze tego nie wspominam choć był delikatny i dbał żeby bolało mnie jak najmniej.
Stary 2007-12-22, 21:18   #703
fioleczka
Przyczajenie

Ja sie wlasnie do ginekologa zapisalam na styczen. Planujemy zaczac tak mniej wiecej w lutym. Troche boje sie tego bolu i ogolnie mojej reakcji, ale tak bardzo go kocham i wiem, ze jestem na to gotowa i w sumie nie moge sie juz doczekac (serio-serio).
fioleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-22, 21:29   #704
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleczka Pokaż wiadomość
Ja sie wlasnie do ginekologa zapisalam na styczen. Planujemy zaczac tak mniej wiecej w lutym. Troche boje sie tego bolu i ogolnie mojej reakcji, ale tak bardzo go kocham i wiem, ze jestem na to gotowa i w sumie nie moge sie juz doczekac (serio-serio).

Ożesz jakie przygotowania

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-22, 21:45   #705
Jadeitea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ożesz jakie przygotowania
U mnie było tak samo. Nawet chłopak poszedł ze mną do ginka pierwszy raz, żebym się nie bała. No i wchodzimy oboje, a ja panikuję i nie wiem, co powiedzieć. No to mnie Piotrek wyręcza: "My... chcielibyśmy... (tego) rozpocząć..." I też biedak nie wiedział, jak skończyć, więc ginekolog weszła mu w zdanie prosto z mostu: "Współżycie seksualne?" Hehe, teraz w ogóle się nie wstydzę rozmawiać na temat seksu, ale wtedy, po raz pierwszy u "takiego" lekarza, to był lekki stresik...

Natomiast na "samolocie" już nie było tak strasznie.

Body Revolution: IN PROGRESS/ON HIATUS (przerwa spowodowana remontem i przeprowadzką)

Stary 2007-12-23, 11:31   #706
ajjka
Przyczajenie

nietypowe pytanie ale jak to jest już po stosunku ? ubieramy się zaraz czy leżymy nadzy ? jak to wygląda ?
ajjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-23, 13:09   #707
ciotka klotka
Raczkowanie

Cytat:
nietypowe pytanie ale jak to jest już po stosunku ? ubieramy się zaraz czy leżymy nadzy ? jak to wygląda ?
to chyba zależy u kogo.
u mnie z pierwszym od razu było ubieranie, z drugim zawsze śpimy nago ;]
Stary 2007-12-23, 13:10   #708
mucia18
Zakorzenienie

GG do mucia18
Dot.: Mój pierwszy raz

Mój pierwszy raz?ten który licze za pierwszy czy ten który był pierwszy??
Ten który był pierwszy dla mnie sie nie liczy...Ponieważ go nie chciałam.
Ten który dla mnie był pierwszy byl z moja wówczas wielka miłościa która trwała 3.5 roku i skonczyła sie pół roku temu.Ale tego nieżałuje..
Stary 2007-12-28, 08:17   #709
roxana996
Przyczajenie

Talking Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

hello laski no ja juz jestem po 3 'pierwszych' razach ale zaden nie był saatysfakcionujacy.Planuj emy to zrobic w nowy rok i mam nadzieje ze uda sie tak jak powinno. Jestesmy juz razem 3 lata mineło 3 dni temu, ale nie mielismy wiekszej okazji zeby wszystko dopiac na ostatni guzik. Trzymajcie za mnie kciuki napisze po jak było, oczywiscie stosowac bedziemy prezerwatywe (mam nadzieje ze nikt nas nie nakryje) bo bedzie kwas.Upije sie poządnie i wtedy zobaczymy czy bedzie tak samo jak wczesniej papa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-28, 08:19   #710
roxana996
Przyczajenie

to chyba zalezy jak kto lubi bądz czy po wszystkim musisz sie ubrac bo np. ktos moze wrocic, ja osobiscie wole sobie polezec troszke
Stary 2007-12-28, 21:59   #711
Jadeitea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ajjka Pokaż wiadomość
Hehe, ja raczej leżę. Mój co prawda od razu biegnie do łazienki w celach ablucyjnych, ale potem leżymy i przytulamy się, chociaż już raczej w majtasach. A potem ja bym mogła leżeć i leżeć, a chłopak (cudem) wyrywa się z moich uścisków, rzucając "ale zróbmy dzisiaj COŚ JESZCZE!"

Stary 2007-12-28, 23:59   #712
`Aronia
Raczkowanie

Sylwester, Dom TŻ-ta, łóżko teściów, atłasowa pościel, świece, wino i dirty dancing xD Było wspaniale i wciąż jest...

"Ja czasem myślę sobie, że cudownie jest mieć nierówno pod sufitem..."

Papierowy misz - masz

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=6087825

Zapraszam

`Aronia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-31, 13:11   #713
Myszka0505
Przyczajenie

Ja przezyłam swoj pierwszy raz 7 maja 2006 roku po prawie roku bycia ze soba...palnowalismy to wczesniej..duzo o tym rozmawialismy...Było super, zawsze bede to milo wspominala. Zarowno dla niego jak i dla mnie byl to pierwszy raz..troche bolalo ale to byl taki "wyjatowy bol" moge powiedziec nawet ze przyjemny...Nadal jestesmy razem..i mam nadzieje ze tak zostanie
Ale jesli Ty jestes juz tyle ze swoim chlopakiem i jeszcze tego nie zrobiliscie to nie spiesz sie to jest decyzja na cale zycie...
Myszka0505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 15:47   #714
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Farba1987 Pokaż wiadomość
Dziekuje Wam bardzo za pomoc, w szczegolnosci dla Kachy pomogliscie mi musze czesciej tu zagladac bo naprawde jest goraco narazie to nie mam czasu ale obiecuje ze sie poprawie mam jeszcze takie pytanie, czy w czasie pierwszego stosunku leciala wam krew?? pozdrawiam
nie ma za co Farba1987; miedy nami tylko 2 lata roznicy ale problemy tez te same, wiec sie rozumiemy, widzisz
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 21:43   #715
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

moj pierwszy raz byl wczoraj faceta znam od 8 lat ale nasza znajomosc byla dosc zabawna ciagle albo sie klucilismy albo bylo w miare normalnie,od 4 miesiecy ejstesmy ze soba i jest super,bol byl choc nie az taki wielki i krwi bylo niestety
mart989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 15:46   #716
olcia 810
Wtajemniczenie

U mnie pierwszy raz w sylwestra
Jesteśmy razem rok Ból był.. zero krwi
No i.. było miło aczkolwiek bez jakiejś wielkiej przyjemności.
Stary 2008-01-02, 16:01   #717
martha330
Zakorzenienie

taaaaaaaaaaaak..........: cmok: ach........ sylwester to dobry czas na pierwszy raz < az sie zrymowalo >
a ja mam pytanko,czy udalo Wam sie za pierwszym razem,czy tez musieliscie sie nieco nameczyc??

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-02, 19:13   #718
laktoza
Rozeznanie

GG do laktoza

My musielismy w koncu zaczelismy sie smiac i nic z tego nie wyszlo.... ale potem juz bylo cudownie.
laktoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 10:28   #719
martha330
Zakorzenienie

aj no wlasnie.........

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 21:12   #720
Jadeitea
Zadomowienie

Hehe, nam też się udało za drugim razem, chociaż tej samej nocy na szczęście... Nie ma się co zamartwiać, jak coś nie wyjdzie (oprócz, oczywiście, pękniętej gumki); jest stres, to normalne.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości