![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
A u nas burza w nocy była i deszcz ze świata widać nie było. Ale niestety to nic nie dało co prawda słonka dziś nie ma, ale duszno nadal. Kiedyś czekało się w lato na burze, bo zawsze trochę świeżej było. A w tym roku nawet po burzy nie ma czym oddychać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
A my dzisiaj po poludniu na plaze...wstyd sie przyznac ale pierwszy raz w tym roku :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Konto usunięte
|
Ojej, na plażę.. Zazdroszcze Wam. Ja mieszkam na południu Polski i na plażę mam daleko. Może gdybym mieszkała gdzieś w połowie to łatwiej byłoby nam się zebrać a tak kicha ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Rozeznanie
|
U nas tak duszno, że masakra. Ponad 30 stopni i zero wiatru. Wczoraj miałam mroczki przed oczami w łazience. Ta pogoda jest tragiczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas jest duchota okrutna. Wczoraj wieczorem też była ulewa, że nic nie było widać, aż mlecznie było, ale dalej było gorąco. Dzisiaj jest jeszcze gorzej, bo to już nie jest gorąco, tylko najzwyczajniej parno, duszno. Powietrze to się chyba w ogóle nie rusza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Dotka zjadłam to chia, fajne gęste wyszło dodałam do tego trochę jogurtu bo bardzo mlekiem było czuć a ja nie przepadam za mlekiem. Dokroilam truskawek o borowek i nawet dobre było. Smaku to to nie ma, ale jest obslizgle za czym nie przepadam i samego bym raczej nie zjadla, ale z owocami jest ok. Także będę jeść pokombinuje na różne sposoby.
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Jest obślizgłe, bo nasionka żelują
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Zadomowienie
|
Czy wam też sie robi pręga na brzuchu jak mi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
Niee, a jeśli już to leciutka, praktycznie niezauważalna. Za to włoski w tej linii rosną mi czarne, a obok białe
![]() Gdzieś czytałam, że w ogóle kobiety o jasnej karnacji mają mniejszą tendencję do robienia się bardzo ciemnej tej linii. A że ja naturalne bardzo jasna skórę mam, to chyba nie mam co liczyć na kresę czarną z prawdziwego zdarzenia ![]()
#700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciaży nie miałam nawet śladu po niej. Teraz tez nic nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Konto usunięte
|
Ja mam względnie ciemną karnacje, włosy czarne więc zapewne taka pręga mnie nie ominie, ale póki co ni widu ni słychu, bo wczoraj z ciekawości aż sprawdzałam.
Dzisiaj 17 tydzień, podobno od tego tygodnia dzieciątko zaczyna słyszeć nasze bijące serduszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak sobie czytam o porodach w domu, za granicą to norma u nas jakos mało kobiet sie decyduje. Ja bede miala w domu okrągla duza wanne, tyle ze w bloku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Konto usunięte
|
Kurde ja bym się bała, zresztą ja ogólnie jestem panikara straszna. Jeśli uda Ci się znaleźć położną, która będzie z Tobą "za darmo" to będziesz mega farciarą. Chociaż ja słyszałam że u mnie q mieście jest taka jedna właśnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
http://rodzimywdomu.blogspot.com/201...-w-wodzie.html
A tu jakaś odważna rodziła sama z mężem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Maz jest przeciwny, -Nie spelniamy wymagan hiszpanskiego prawa (máx.pół Godziny do szpitala i ogrzewanie w domu). Mam nadzieje ze uda mi sie wanne w szpitalu wyblagac ;-) Wrocilismy juz z plazy,nie moglam sie wykapac bo wielkie fale i niebezpieczne prady,nawet maz sie nie kapal. Ale troche koloru zlapalam i od razu wiecej energii. Tylko na zdjeciach zauwazylam ze przez Ciaze mam Gigantyczny cellulitis :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Rozeznanie
|
Taka jaśniutka, bardziej włoski mi porosły na tej linii i zrobiły się czarne
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie chciała rodzić w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem, jakos kusi mnie ten porod w domu coraz bardziej mi sie podoba, mysle ze dalabym rade. Tz tez woli dom. W sumie mamy jeszcze duzo czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Porod w domu jest fajnym rozwiazaniem ale tylko z odpowiednia opieka medyczna i szybkim dojazdem do szpitala.
Niestety rozne sytuacja zdarzaja sie podczas porodu i warto jednak byc pod dobra opieka. |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
Ja bym się bała rodzić w domu. Dla mnie to zbyt duże ryzyko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, dla mnie to jakieś dziwne rodzić w łóżku, w którym np. potem śpię, czy uprawiam seks
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
Ale mi chodzi o samo pomieszczenie itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
To Wlasnie ja mam tak ze szpitalem-duzo bardziej wolalabym urodzic w przyjaznej mi atmosferze w domu,miejsce ktore znam,nie trzeba leżeć itd. Niestety po szpitalu tutaj (jest tylko jeden) nie spodziewam sie zbyt wiele,mam sporo obaw np.wyciskanie dziecka itd.
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zadomowienie
|
Mi to nie robi zadnej roznicy
![]() ![]() Moze jednak uzbieramy te pieniadze i sie skusimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Nie boicie się komplikacji ? Nie żebym komuś życzyła, ale różne się zdarza. A jak maluszek będzie potrzebował pomocy od razu po porodzie w domu nikt mu, zresztą czy to jemu czy kobiecie rodzącej nie zapewni dobrej opieki. Dopiero wtedy dzwon po karetkę pakuj siebie i noworodka do karetki.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-07-19 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Konto usunięte
|
Fajnie słuchać czegoś takiego, że są takie odważne, ale ja mimo wszystko - tej atmosfery itp wolałabym być pod opieką dobrą (chociaż nie twierdzę, że takowej w domu może nie być) i w razie czego większa ilość personelu interwniować. Ja mam nadzieję, że mnie poród w domu nie zaskoczy ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
Lune u mnie nie odcinali pepowiny od razu. Mala dali mi na brzuch i tak lezala z pepowina
![]() W szpitalu tez przezywa sie piekne chwile. Oczywiscie dopiero jak sie dziecko urodzi :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.