![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla biżuteryjek- kurs obróbki zdjęć:)
A co te pleksi ? Gdzie można to kupić ? Własnie szukałam czegoś, co by było czarn, a nie jak kartki z bloku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Raczkowanie
|
No właśnie, gdzie to plexi dostać?
Dokładnie ![]() ![]()
Moja biżu ; ) ..Sutasz.. ***** **** - pis.wtf - Memy o naszym (nie)rządzie Sprawdź, czy śledzili Cię Pegasusem Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-11-08 o 11:40 Powód: połączenie sąsiednich postów.Proszę korzystać z opcji edycji posta! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
Zawsze robi się fotki bez flasham i z dobrym makro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Wtajemniczenie
|
smieszka ma racje. Berz flesha i makro. Ja czarne fotki robilam (juz robie na szarym tle) tak ,ze kupilam sobie czarny aksamit (mam go jeszcze cale mnostwo, nie wiem nawet co z im zobic) i przed kazdym zdjeciem traktoralam go tasma klejaca albo klejaca tasma na rolce - do usuwana paprochow. Potem kladlam na niego rzecz, i gdy nie mialam dziennego swiatla, swiecilam lampka z bialym swiatlem. Lampke przykrywalam zloszana na pol kalka tchniczna ( tak zeby byly 2 warstwy) - robie to po to by rozproszyc lekko swiatlo. Ustawialam aparat na makro (zwyczajne, nie manualne) i wylaczalam flash. Potem ok 15- 20 fotek. Wybieralam najlepsze, kadrowalam, ew zmiejszalam i rozjasnialam monitor na 100% jasnosci (podziekowania dla Moniki za zwrocenie uwagi) gdyz dzieki temu byly widoczne bilae plamki na aksammicie, ktore sciemniaczem z photoszopa traktowalam tak dlugo az robily sie czarne jak tlo. I tyle.
Czarnetlo z flashem zawsze wyjdzie szare |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Wtajemniczenie
|
mozna tez bezbarna pleksi polozyc na aksamit
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Raczkowanie
|
Tato ma jakieś dojście do galerii reklamy i tam mają różne materiały w tym czarne pleksi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/search.php?string=pleksi A takie też mogą być ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Wtajemniczenie
|
moga, albo zwykla szybka z antyramy tez, tylko trzeba kombinowac zeby sie w niej swiatlo z okna czy lampy nie odbijalo, ale to sie da dobrze ustawic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
Z ciekawosci - poco pleksi masz czyms zakrywac? Rownie dobrze material mozesz polozyc na parapecie i nie robic sobie dodatkowych kosztow.
![]() |
#701 |
Wtajemniczenie
|
ale to nie pleksi ma byc zakryte, tylko ma byc na pleksi, zeby dawalo efekt odbicia, tak mi sie wydaje, bo jak efekt odbicia nie potzrebny to i pleksi tez nie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Zadomowienie
|
Mam taki oto problem: po przerobieniu zdjęcia (na białe tło) elementy srebrne robią się żółte. Kombinuję od godziny, ale niestety nie potrafię ich przerobić tak, aby spowrotem były srebrne. Ma ktoś na to jakiś sposób? (Dysponuję photofiltre'm i gimp'em jedynie).
![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
W gimpie nasycenie kolorow i pozbywasz sie zoltego - powinno pomoc
![]()
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
Dzięki, Sub. Jesteś wielka
![]()
![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak się pozbyć tych cieni w rogach? Zdjęcia już są po rozjaśnieniu i zabawą krzywymi.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Raczkowanie
|
Najlepszym rozwiązaniem byłoby robienie większych fot by wykadrować, bo widzę iż używasz papierów kolorowych i czerpanych. Co do rogów, możesz w photoshopie użyć stempla lub rozjaśnienia i w jakimś małym kryciu "pomalowac" tym rozjasnieniem.
![]()
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
Chyba jednak będę robiła fotki w większym oddaleniu, tylko wtedy boję się że nie będę w stanie dobrze ostrości ustawić. Zobaczymy. To były piersze próby i tak sie dziwię, że mój aparat zrobił na ciemnym tle zdjęcie nie zmieniając kolorów
![]()
![]() |
#708 |
Raczkowanie
|
ggagatko, a jakiego programu graficznego uzywasz?
Ja w Photoshopie za pomoca masek (klawisz Q) zanaczylam obszar ktory jest ok (miekkim pedzlem, zeby nie bylo ostrych krawedzi), za pomoca warstwy dopasowania - poziomy (levels) rozjasnilam brzegi - najczesciej wystarczy pojechac srodkowym suwakiem w lewo). Czesem warto nalozyc druga warstwe dopasowania dla obszaru ktory nadal jest zbyt ciemny. Efekty ponizej (nadal nie jest idealnie, trza by jeszcze chwilke nad tym usiasc): |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
hmmm, żeczywiście lepiej. Będe próbować. Chociaż czasami mnie wkurza, że jak mam więcej zdjęc to cały dzień muszę nad nimi siedzieć.
Kurcze, coś jeszcze miałam dopisać i zapomniałam co ![]()
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam zdjęcie tego kompletu już ze dwa lub trzy tygodnie temu, kompletu już nie mam, a na zdjęciu dzisiaj odkryłam... Zresztą zobaczcie same...
Jak się tego pozbyć? Zdjęcie kompletu Daję linka, bo z domowego nie mogę robić załączników.
![]() |
#711 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Raczkowanie
|
Narzedziem Clone Stamp zamalowac zly obszar (klikasz z Altem na miejsce gdzie jest dobrze, pobierajac probke i zamalowujesz). Ewentualna fakture dodac narzedziem Patch (zaznaczasz obszar gdzie jest zle i przeciagasz na to gdzie jest ok). Ewentualne nierownosci zniwelowac Spot Healing Brush (pojedynczeklikniecia w miejscu gdzie jest brzydko - pociagniecia moga zblurowac obszar).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, jak wrócę do domu, to postaram się zastosować do wskazówek, choć nie wszystko zrozumiałam
![]() Help... W PSie mam włączone, że ma zaznaczać obszar w kształcie prostokąta, ale coś się stało, coś się przestawiło i jak puszczam kursor to zaznacza owalny obszar. Niestety w domu mi zdjęć nie załącza, bo bym wam pokazała Print Screena. Co zrobiłam i jak to naprawić?
Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-11-08 o 11:44 Powód: połączenie sąsiednich postów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Wszystko na obrazku.
BTW - udalo mi sie dodac fote bez durnego znaczka wizazu i calej reszty innych smieci ![]()
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
Ha... No właśnie jest zaznaczone, że ma robić prostokąty...????
Edit: Chyba go przeinstaluję... Edit 2: Znalazłam funkcję kasującą wszystkie ustawienia i zaczęłam od zera, teraz jest znowu w normie...
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2008-11-10 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Ja się ostatnio bawię z lampą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
A możesz dać fotkę, jak to robisz ? Ja kombinuję z dwoma lampkami, ale tak jakoś srednio jest.
Mam pytanie do osób używającyvh żarówek z białym światłe - jakie macie, jaka firma, mleczne, czy nie, itp ? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szukaj czegoś, co się nazywa tło lustrzane. Np. http://allegro.pl/item436325814_tlo_...per_efekt.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
Pod jaką nazwą mogę znaleźć na allegro pleksi ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Raczkowanie
|
PLEXA PLEKSA PLEXI PLEKSI
http://allegro.pl/item480057581_petg...xi_pleksi.html to wydaje się dość atrakcyjna cena
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.