|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem do Sylwestra schudniemy :)
Aguś Można drożdże rozpuścić w mleku ale wtedy nie zapiję tego blee smaku
Ja nie lubię alkoholu ale jakbym miała wybierać to wolę tą drugą opcję ![]() W sobotę wszędzie szukałam przyprawy do piernika, jak zobaczyłam cenę to mi szczęka opadła 1,8euro za 15gram a ja potrzebowałam takich 6 paczek Szukałam potem w innych sklepach i znalazłam z tej samej firmi tylko o 40centów taniej (po 1,4euro). No kurde a w Pl to podobno 1,5zł kosztuje 20gram Pierwszy raz w życiu będę robiła piernika, jak mi się zepsuje to się nieźle wkurzę A ty dodajesz tyle tej przyprawy co jest napisane w tym przepisie? Bo moja teściowa ma inny przepis i na taką samą ilość mąki daje połowe z tego tej przyprawy co w tym przepisie.Aguś kciukasy są od rana Będzie dobrze ![]() hahah ze sportu oglądam mecz, uśmiałam się Beatka brawo za bieganie. Ja wczoraj chciałam chociaż na bieżni pobiegać, ale zanim miałam czas to była już 21 Za to mój poszedł za mnie pobiegać na 40min a padał deszcz ![]() Ania89 Oczywiście, że na słodko naleśnika zjem, są pyszne ale ja się tym nie najem ![]() Daguś tak z całej porcji chcę zrobić, mam nadzieję że mi wyjdzie. Jeden będzie dla nas, drugi dla moich rodziców a trzecim podziele się z teściami Tak dostałam pyszny miodzik od wujka co ma własne pszczółki, będzie jak znalazł 5-6 pierników?? Myślałam, że z tego przepisu będzie maks 3 pierniki, ale nie pogardzę większą ilością ![]() ZielonaCytrynka Witaj ![]() Idę w końcu coś poćwiczyć. Miłego dnia Myślałam, że dzisiaj mam wolne od sprachkursu, bo przedszkole od synka jest zamknięte, a tu Żeby mi się tak chciało iść jak mi się nie chce iść |
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Madzia mnie tyle wyszlo, bo kroilam wszerz - nie wzdluz polecam ten sposob - nie zlamie Ci sie , wyglada zgrabnie, latwiej go oblac czekolada i ozdobic ja na cala porcje dalam 60g przyprawy do piernika i dodatkowo jeszcze troche cynamonu i kardamonu startego. Dla mnie bylo odrobinenke za malo w tym roku na polowe porcji daje 50g przyprawy i masz racje - u nas chodza w cenie normalnych przypraw kolo 1,5zl. Nie martw sie, na pewno wyjdzie mnie wyszedl super za pierwszym razem, tylko przestrzegaj przepisu z datami i tyle ![]() ZielonaCytrynka witaj Ja zjadlam sobie salatke warzywna z kromka chleba i szykuje sie na uczelnie
|
|
|
|
#693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No wpisałam swój wzrost, wagę, datę urodzenia - wszystko co tam pytali A to wszystko pic na wodę? ![]() Będę w takim razie pisała, że np. godzinę byłam na kijkach bez zagłębiania się w kłamliwe spalania. Swoja droga dziś po pracy muszę skoczyć do centrum i będę szła piechota do domu - w ramach aktywności fizycznej - bez kijków wolniej i ciekawa jestem co ten program na to.
09.11.2015 r. I walczę dalej aby utrzymać wagę ![]() Edytowane przez Zuza_kg Czas edycji: 2015-11-18 o 07:19 |
||
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Daguś mam nadzieję, że ta twoja sałatka nie miała majonezu ?
Też myślałam o mniejszych porcjach piernika ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cytat:
Sama sobie sprawdź, wpisz sobie ten sam czas w tych samych ćwiczeniach ale dodaj, że przeszłaś nawet 10km więcej i pokaże ci tyle samo kalorii.---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Melduję Skalpel zaliczony i do tego nauka niemca (45min). Idę obudzić moich łobuziaków, bo coś za długo śpią
|
|
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za skalpel z rana
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza no troszke moze przeklamywac
wiadomo, ta apka ma nas też motywowac najwazniejsze ze ruch JEST Madzia z majonezem wlasnie. , ale nie bede nic jadla do 12:30 wiec ciiii!!
|
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzka Tak też może zawyżać spalone kalorie, ale tak jak Daga pisze,najważniejsze, że się ćwiczy
![]() Daguś ooo ty paskudo, ja ci dam majonez Poskarże to twojej wadze ![]() Ja dzisiaj na śniadanie zjadłam płatki zbożowe z mlekiem i żurawiną i zaraz pójdę docisnąć kromkę ciemnego chlebka z białym serkiem do smarowania
|
|
|
|
#698 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was z rana kochane
Na śniadanko frankfuterka i kanapka z białym serkiem wędzonym no i przymusowo kawa ![]() zielonacytrynka Witaj wśród największych plotkar na forum sysa09 ja od wczoraj mam kryzys ze wstawaniem, zawsze jak dzwonił budzik po prostu wstawałam i poszłam robić śniadanie, po wypiciu kawy już nawet nie pamiętałam, że jest tak wcześnie ale od wczoraj chyba przybrały mi na wadze powieki, bo nie potrafię ich rano podnieść Butterfly_27 Proszę mi tylko uważać z ilością piernika
Życie nie tylko po to jest, by brać, Życie nie po to, by bezczynnie trwać, I aby żyć siebie samego trzeba dać. Odliczanie do ślubu... 73 - 72 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 - 66 - 65 - 64.2 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 56
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Buldog Mam zamiar zjeść 1 kawałek a jak będzie naprawdę to się okaże
|
|
|
|
#700 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam super motywator, chyba go sobie wydrukuję
Życie nie tylko po to jest, by brać, Życie nie po to, by bezczynnie trwać, I aby żyć siebie samego trzeba dać. Odliczanie do ślubu... 73 - 72 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 - 66 - 65 - 64.2 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 56
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Idealne na lodówkę
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha ja tak nie wyglądam a mi czarny też nie pomaga
|
|
|
|
#703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#704 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć! I znowu zamiast pracować to ja Was czytam tyle naskrobałyście
Melduję wczorajsze 40 minut na hula hopie (ładnie juz wyrobiły mi się mięśnie skośne brzucha od tego, kręce 2 miesiące) i 45 minut rowerka Bejata to gdzie ty pracujesz? bo brzmi poważnie...... Cytat:
a mój chrześniak ma urodziny w sobotę i będzie tort. No a dzisiaj mój mąż ma urodzinki. W drugiej połowie roku zbiera mi się bardzo dużo imprez tego typu - urodziny synka chrześniaka męża szwagierki ,imieniny męża i mamy... Sandra co ćwiczyłaś wczoraj ciekawego? haaa znam to z autopsji, dzisiaj nawet zaspałam, bo wyłączyłam budzik i nie wstałam od razu, ale w pracy byłam o 7.59, czyli bez spóźnienia Cytat:
Edytowane przez ania8628 Czas edycji: 2015-11-18 o 09:44 |
||
|
|
|
#705 |
|
Raczkowanie
|
ania8628 wczoraj ramiona i barki 6 ćwiczeń x 4 serie x 20 powtórzeń + 45 minut aeroby na bieżni przy pulsie 135-137
|
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo, dorwałam komputer w pracy
![]() buldog, haha, tz byl wniebowzięty Teraz, jeśli chcesz go odchudzić to koniecznie włóż do lodówki Grycankę ![]() ania86, ale masz impreeez, trzeba będzie zabulić troszkę Ja juz prezent dla chrześnika mam dawno także już nie pamiętam, że wydałam coś ![]() Butterfly, zjadłabym takiego pierniczka To jest taki piernik, ktory robi sie przez kilka tygodni?? ![]() aza, kocham salatkie warzywna ![]() Fisia, JAK LEKARZ? ![]() Zjadlam kilka ciasteczek, kopnijcie mnie w dupę !
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Syska Tak to takie pierniczek, robię pierwszy raz w życiu Ja ci dam ciastka Bo przez ciebie zaraz polecę do szafki i wyciągnę żelki haribo ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Ale tu cisza, a ja urzęduje w kuchni, robię obiad, ciasto na piernika i owoce w galaretce w pucharkach
|
|
|
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
Magda ale mi smaka narobiłas mogę dostać przepis na taki długoterminowy piernik?
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, dziewczynki, nie moge sie opanowac jak widze slodkie u siebie w sklepie, w domu nie jem nic a w pracy, aaa, szkoda gadac, jak dziecko, wstyd
Nie jem jakos duuuzo ale zawsze cos ![]() Popelnialam dzisiaj zakupy Wpadly spodnie, spodniczka i koszula flanelowa
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Syska Ja zamiast słodkiego właśnie zjadłam mój deser, pełno owoców zalanych galaretką, zrobiłam 3 warstwy, ale to ładnie wyglądało, szkoda że nie zrobiłam zdjęć, a teraz mogę co najwyżej zrobić fotkę pustemu pucharkowi
![]() Hehe ja nie raz specjalnie ciaśniejsze spodnie kupowałam jak były tanio, potem miałam mobilizację do schudnięcia a teraz mogę w końcu w nich chodzić |
|
|
|
#713 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale przysięgam na swój welon ze w święta zjem tylko cieniutki kawałeczek!!!! :banghead: Cytat:
|
||
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
hej myszki
![]() sandra-uwielbiam frankfurterki-ale ja to pół paczki od razu wciągam ![]() ![]() madzia-ja jak piję wódkę-to piję wódkę, a jak colę to colę nie lubię mieszać nie no mecz był przedni-nie oglądam sportu, ale wcoraj było warto jak żeśmy czechom łomot spuscili ![]() u nas w biedrze przyprawa do piernika (taka w torebce jak pieprz czy cynamon) jakieś 1,80 zł ![]() sysia-wiem co mówisz...ja w warzywniaku nie mogłam się opanowac jak gablotki z cukierkami były-pół wypłaty szło na cukierasy ![]() dzięki za kciukasy ![]() było...długo...ogólnie jestem dużo za młoda na takie choroby...dostałam receptę na 3 leki, skierowanie na 30 zabiegów, gazetkę jak i co ćwiczyć na kręgosłup...pytała czy rodziłam, ile lat mam pracy, czy dźwigam...prędzej czy później czeka mnie renta inwalidzka i operacja-ale na razie jeszcze nie i mówiła że przy moim cholestrolorze i trójglicerydach to plecy to pikuś...mam choroby starych bab...przygnębiające-ale nie jest tak źle![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- wróciliśmy późno, po drodze kupiliśmy maszynkę do włosów mojemu-już wypróbowana(fajnie się strzyże) i wyciskarkę do cytrusów z biedry byliśmy na placku po węgiersku...a teraz łeb mnie boli... ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- madzia-patrzałam przepis-przeraża mnie długosć i ilość piernika zrobię za jakis czas na próbę taki co nie musi leżakowac jak mi posmakuje to się skuszę na twój pierniku mały:P
|
#715 |
|
Raczkowanie
|
agafisia trzymaj się dzielnie, będzie dobrze
mnie dziewczyny namówiły i tez juz się zabrałam za takie ciasto :P zrobiłam z połowy tylko na próbę. Mamy podobne gusta smakowe z tego co widzę
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
sandra-ja ogólnie lubię jeść więc sporo rzeczy lubię
![]() zagnitłaś już?? szybka bestia na zdjeciu wygląda świetnie piernik ciekawa jestem czy smaczny
|
#717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też kocham jeść wszystko pod każdą postacią
|
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Moje ciasto na pierniczek już siedzi w lodówce
Pierwszy raz w życiu robię piernik, ale jak skosztowałam z ciekawości palcem trochę surowego ciasta to już czuję, że na jednym kawałku w święta nie poprzestanę ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Aguś No widzisz to dokładnie tak jak ja, cola ma być osobno i wódka też, nie lubię mieszanek No chyba że jakieś pyszne delikatne drinki, typu sex on the beach
|
|
|
|
#719 |
|
Raczkowanie
|
A ja je trochę zmodyfikuje i zamiast zwykłej mąki użyje gryczanej
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
agafisia, chorowitku moj maly, trzymaj sie kochana
Kurcze, tez zerkne sobie na ten przepis piernika ![]() Mysliscie, ze w moim starym piekarniku by taki ladny wyszedl?
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

Ja nie lubię alkoholu ale jakbym miała wybierać to wolę tą drugą opcję 
Szukałam potem w innych sklepach i znalazłam z tej samej firmi tylko o 40centów taniej (po 1,4euro). No kurde a w Pl to podobno 1,5zł kosztuje 20gram
Pierwszy raz w życiu będę robiła piernika, jak mi się zepsuje to się nieźle wkurzę
A ty dodajesz tyle tej przyprawy co jest napisane w tym przepisie? Bo moja teściowa ma inny przepis i na taką samą ilość mąki daje połowe z tego tej przyprawy co w tym przepisie.
Będzie dobrze 

Myślałam, że z tego przepisu będzie maks 3 pierniki, ale nie pogardzę większą ilością 
polecam ten sposob - nie zlamie Ci sie , wyglada zgrabnie, latwiej go oblac czekolada i ozdobic

Też korzystam z tego programu 
Też myślałam o mniejszych porcjach piernika