![]() |
#691 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
no to pięknie pojechali...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny jak długo trwają te skoki rozwojowe??? bo ta moja zołza mnie w depresję wpędzi... ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- ad.lezaczków to koleżanka pożyczyła mi coś takiego http://allegro.pl/3-w-1-fisher-price...843865219.html niby pisze, że od 3 do 19kg ale to siedzisko jest raczej nie dostosowane dla takiego malucha ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Maz wlasnie napisal ze dzis z pracy wroci jutro... Super czyli caly dzien i pol nocy sama z dzieckiem. I pewnie jutro od rana tez bo bedzie musial odespac.. Odliczam juz dni do 23 bo wtedy ma wolne i jedziemy na swieta do pl i wracamy po nowym roku.. Ale wcale mnie nie ciesza te swieta. Wiem ze pierwsze z synkiem ale ta sytuacja z moimi rodzicami.. ![]() Tak jeszcze do mm... Ja nie mam problemu z robieniem butli w nocy. Zdaze spokojnie zrobic zanim jest placz. Dlatego ze mlody najpierw sie kreci i jeczy dluzsza chwile a potem jest placz. Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 | |
po drugiej stronie szafy
|
Nooo, pierwszą dostałam w szóstym tygodniu po porodzie, a drugą teraz, tydzień wcześniej niż by wypadało z kalendarza. Ale i gin i ulotka mnie uprzedzili, że przy tych tabsach regularności raczej nie będzie :/
Cytat:
Wygląda jak huśtawka dla już siedzącego dziecka. Ale niech on powalczy konkretnie, a nie jak do tej pory, wykazywał minimum zaangażowania i już było wszystko w porządku. Nie jest w porządku i jeszcze długo nie będzie, naprawdę wiele musicie zmienić.
![]() |
![]() |
#694 |
Wtajemniczenie
|
Tą macie???
http://allegro.pl/super-hustawka-z-s...842494259.html ile Wy zapłaciłyście??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#696 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zawsze był takie ale to taka nieodpowiedzialnosc nie groźna ale denerwujaca dzisiaj np. Pojechalam do banku wiadomo nie schodzo sie 5 minut a ten dzowni no to wyciszylam telefon i wrocilam do domu po 40 minutach a ten stoi juz pod blokiem bo on do warszawy musi jechac sie ksiaze obudzil ze musi do lekarza... Albo nie siadzie z dzieckiem spokojnie, cos pouczy nawet by puzle ulozyli , to on musi skakac , biegac i draznic sie z mala a ona placze ucieka pozniej wraca i sie smieje ale zaraz znowu placz i leci do mnie mi przeszkadza np gdy karmie albo najgorzej jak gotuje leci mi prosto w nogi chyba bym go zabila jakbym ja czyms oparzyla. A jak zaczynam doslownie drzec sie na niego wyzywac to on sie do Ingi smieje ze matka krzyczy uciekamy i we dwoje uciekaja do pokoju ... czuje sie czasami jak w wariatkowie ![]() Cytat:
jeszcze nie chodzi o budowe bo tego nawet nie zaczelosmy bo sie nie mogl zebrac z zalatwianiem i ciagle nowe problemy z kredytem ale cos tam ostatnio ogarnal i troche zadowolona jestem ale chodzi o ogolne podejscie do codziennych rzeczy , uwazam ze robie naprawde duzo sprzatam , gotuje obiad , kolacje i sniadania tez ja , musze zarzadzac calym planem dnia i to jeszcze prosic aby cos zrobil bo zawsze slysze zaraz... prosze aby nalał wody do wanienki to slysze juz ale nie nalewa przez 10 minut no to ide sama bo ile mam czekac i slysze kochanie przeciez bym to zrobil. I ciagle jest zmeczony. A ja kurde zasuwam jak robot bo nie lubie siedziec jak cos do roboty jest , jakbym usiadla to bysmy zarosli kurzem, brudem, moze by cos ugotowal jedynie. Jego wymowka to to ,ze tu z rodzicami jak mieszkamu tomu sie nic nie chce , nawet wychodzic z pokoju. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#697 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Pisała, że młodego szczepią na początku stycznia.
![]() |
![]() |
#698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z ta alergia masz racje. Tez bym tylko z nabiału zrezygnowała, ale nie jadłam jeszcze nabiału w trakcie kp. Może poza paroma kostkami czekolady. Ja miałam skaze białkowa jako dziecko, tż jest alergikiem i od początku wiedziałam, ze z nabiału zrezygnuje, bo to najczęstszy alergen. Ale mimo tego młoda i tak ma alergie, wiec dalej muszę rezygnować z jedzenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
Bosh, u nas od 17:00 znowu u Maksa akcja pt. "nic mi się nie podoba", zasnał raz, na 5min jak mąż w desperacji zaczął mu śpiewać co się da. Dobrze, że mąż dziś wyjątkowo w domu wieczorem bo bym ofisiala. W dodatku coś mnie brzuch zaczyna boleć, czyżby nadciągała maszkara...
![]()
![]() |
#700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wlasnie gadalam z Tz nie milym tonem wrocili rodzice i juz co tak brzydko mowisz do Agatki ja Ci dam zaraz, juz widzialam wieksze wkurzenie Tz i tak nasza rozmowa sie zakonczyla ze tz zapytal czy mam jakis problem a ja mu podowiedzialam ze widocznie mam i weszli rodzice :/ i wez tu porozmawiaj. Rzadko sie klocimy zaraz wszystko wyjasniamy a teraz juz mi sie nie chce wogole gadac
![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
Agatka to nie takie proste juz wrocic do pl mimo ze bym bardzo chciala... Niestety juz mam tu pewne zobowiazania i ciezko byloby to zalatwic no i kasy duzo by to kosztowalo..kary odsetki itp.
A po swietach nie moge zostac bo tak jak elve pisala mamy szczepienie i wizyte kontrolna.. Tyle dobrze ze tz ma po swietach szukac lepszej pracy w nornalnych godzinach. Ta zeby mogl wieczorami byc w domu. Jakby Brian byl starszy troszke to bym przyleciala samolotem w drugiej polowie stycznia tak jak siostra ma ferie.. Ale boje sie z takim maluszkiem sama w samolocie na dodatek zima.. Nie poradzilabym sobie ze wszystkimi klamotami jeszcze jakby sie rozplakal to juz wgl.. Pewnie polece jak skonczy pol roku. A rodzinka do mnie przyjedzie jak bedziemy chrzcic- koniec lutego poczatek marca. Agatka z moim mezem tak samo.. ;/ my musimy myslec o wszystkim . i tez musze sie prosic o cokolwiek albo sama robic.. Eh ucze malego zasypiania w lozeczku.. Ciezki przypadek, strasznie chce byc przy mamusi bo jak na krok odejde to ryk.. I tak musze stac, podawac smoczka, glaskac po glowce , policzku itp.. Dzis uspil sie po pol h ryku. Ale przynajmniej w lozeczku ![]() Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A moje dziecię śpi. Dziwne aż że o tej godzinie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#703 | |
po drugiej stronie szafy
|
Czekolada jest silnym alergenem, poza tym powoduje u maluchów zaparcia i duże pobudzenie.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Elve pamiętaj też, że Malinka ma trudną sytuację też tu w PL niestety i nie chce się pakować rodzicom w tak trudnym dla Nich czasie. Choć pewnie nikt by do Niej nie miał o to pretensji i by pomogli bez mrugnięcia okiem, ale Ją rozumiem. Mam nadzieję, ze się chłop otrząśnie, bo jak nie to zawsze jest czas na to żeby się spakować i wrócić, a jak się małżeństwo rozsypie to już po ptokach. JAkby każdy uciakał do rodziców w razie problemów, kłótni to małżeństw nie było by w ogóle. Mój mąż teraz dużo pomaga i mało się nie skicha za Gabi ale jest ok 10 lat starszy niż Malinowej mąż. No może ciut mniej i moje 7 lat pracy nad Nim. Jest starszy i dawno oderwany od pępowiny, obsługi w domu. JAk zobaczył, że nie będzie miał jak u mamusi to dał sobie spokój z walczeniem i zakasał rękawy. Myślę, że Malinki mąż został wrzucony na głęboką wodę, przerosło go to trochę. Jednak dobrze, żeby miał świadomość MAlinko, że Ty masz gdzie wrócić i nie będziesz tam tkwić przy Nim jak się będzie zachowywał jak głupi gówniarz ![]() Cytat:
![]() Cholera nigdy nie lubiłam słodyczy a tu nagle mam taką ochotę,a waga stoi ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- A się naprodukowałam ![]()
![]() |
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Mala moj tak samo nozkami , mam ta wanienke z ikei ktora jest mniejsza niz zwykle i tak sie odpycha ze malo glowa nie uderza, musze go mocno trzymac
![]() Ale sie rozpisalyscie laski ![]() A ja czekolade tez jem ![]() Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja tez spo z nami od kilku dni no za nic nie chce spac u siebie a tak to spala pieknie i nie wiem co z tym zrobic ![]() Dziewczyny czy wasze dzieci juz sie smieja glosno? ![]()
![]() |
![]() |
#708 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
No, ale ja już od bardzo dawna uważam, że partnerka nie jest od wychowywania, stąd moje zupełnie inne podejście do tematu. Jeszcze nie ![]()
![]() |
![]() |
#709 |
Wtajemniczenie
|
Dokończyliśmy wczoraj rozmowe mówił że przesadzam i wymyślam problemy ze on to zrobi o co go prosze tylko najpierw polezy ... ale mysle ze cos dotarlo bo mowilam ze jak wszystko ogarnie sie od razu to pozniej bedzie czas na lezenie razem a nie ja latam robie wszystko pozniej klade sie i zasypiam w sekunde i tyle z przytulania
![]()
![]() |
#710 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
Nooooo tak jakby próbowała
![]() ![]() Moja łądnie zasypia w łóżeczku. JAk zmęczona to nie chce ani na rączkach ani nigdzie tylko do łóżeczka ![]() ![]() Teraz sobie śpi. Jak się obudzi to kinolka musze wyczyścić, bo znowu ma jakiegoś gila chyba.
![]() |
#712 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Inga sie smiala juz jakos kolo 3msc no mam nagranie z kwietnia , znajde filmik to wam wstawie moze na fb ![]()
![]() |
![]() |
#713 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() Dobra już nie roztrząsam sprawy ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Wtajemniczenie
|
https://youtu.be/dOU5EshlhnY
![]() 14 tygodni ma ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Tz znowu pojechal do lekarza i dzwoni do mnie i mowi : widzisz posprzatałem z szafki i kurtke schowalem bo widzialem ze sprzatalas jestem odpowiedzialnym mezczyzna no i sie mieje ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Oooo zapomnialam ze mialam wizyte 4 grudnia u gina ![]()
16.01.2014r. Inga ![]() 14.10.2015r. Nel <3 02.2017r. maleństwo <3 Edytowane przez AgatkaSz Czas edycji: 2015-12-08 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() heheh przynajmniej coś dotarło trochę do Niego ![]() A ja umówiłam Gabi na wizytę w następny wtorek i szczepienie na pneumo. Mieliśmy nie szczepić jeszcze, ale ma kontakt z dziećmi mojej siory i szwagierki więc lepiej niech będzie zaszczepiona. Przy okazji będzie zważona. Wczoraj znowu na wadze wyszło 4900 czyli jak tydzień temu, ale chyba ta waga jest do doopy łazienkowa. Na kuchennej się nie dało już zważyć czyli musi być ponad 5 kg. W ogóle widzę po Niej że pucek co raz większy jest i ciężka się robi. Fałdek też więcej więc się nie martwię, ale dobrze skontrolować. Zresztą apetyt ma. Przed spacerem jakby czuła, że dłużej nie zje więc się zatankowała do pełna z 2 cycków ![]()
![]() |
![]() |
#716 |
Wtajemniczenie
|
To był jej pierwszy śmiech glosny , dobrze ze mialam telefon przy sobie
![]() Mojej Nel smierdzi szyja ...musze jej myc kilka razy dziennie a jakos specjalnie jej sie nie ulewa , nie wiem o co chodzi :/ tyle ma tam faldek ze sie kisi chyba.
![]() |
#717 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
To teraz jak gościem potrząsnąć konkretnie bez radykalnych kroków? Jak jednocześnie zapewnić Malince naładowanie bateryjek i odpoczynek? Ona od miesięcy non stop daje mu kolejne szanse, rozmawia z nim, tłumaczy prośbą i groźbą, z każdej możliwej strony i nic, jest coraz gorzej. Ej, uważaj, bo wychodzi z tego, że ja jestem facetem :P ![]() Cytat:
![]()
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-12-08 o 13:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Wtajemniczenie
|
Dobry pomysl
![]() Tz obiad przywiezie czyli cos dotarło i juz mam jeden obowiazek z glowy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#719 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A my po szczepieniach, popłakała z pół minuty i spokój ![]() waga 4900 ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- pytałam też lekarkę o smoczka i mówiła, że skoro nie chce to nie dawać na siłę mimo ssania piąstek ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 | ||
Zakorzenienie
|
Kto CIę tam wie z Twoją delikatnością papieru ściernego
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Choć do 2 też czasem buszowała jak tak się zastanowiłam ![]() ![]()
Gabrysia 9. 10. 2015r. ![]() Edytowane przez mala29lll Czas edycji: 2015-12-08 o 22:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.