|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Cytat:
na pewno w końcu poczujesz że to jest TO![]() Będzie Bartłomiej i to jest moje ustępstwo w kierunku męża, bo taką wersję on chciał negocjowałam, namawiałam aż w końcu mówię: aaa dobra tam, to w końcu ponoć też Twoje dziecko, to masz ![]() Cytat:
|
|
#692 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Dziewczyny nam na SR położna opowiadała że jednym z jej pierwszych porodów był klocuszek o wadze 5kg
Opowiadała że było to z 30 lat temu a pamięta jak by było wczoraj. Co do porodu to był dziś lub wczoraj może jak mąż z pracy wróci powie coś więcej czemu tak się stało... Nam na SR mówią że komplikacje w dzisiejszych czasach zdarzają się niezwykle rzadko. Stąd tyle cięć. I mówiła że nad tym ciut ubolewa Ale która na by sie uparła przy sn kiedy lekarz decyduje sie ciąć?? Chyba żadna...
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Macie cos smiesznego ![]() https://www.flickr.com/photos/jsnyder/5133972370 EDIT: jeju ale byki sadze, przepraszam za te bledy ale ciaza mi na mozg siada
Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2015-11-20 o 22:08 |
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu dołujecie ludzi:P
Dobranoc.
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Cytat:
|
|
|
|
|
#697 |
|
Wtajemniczenie
|
Super !!!Gdzie jest nocna zmiana !!! Ja się żegnam- jedziemy jutro na wioskę TŻ-ta, a w poniedziałek na wizytę więc pewnie dopiero w poniedziałek wieczorem się odezwę. Buziaki, dbajcie i odpoczywajcie w weekend
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej co tak cicho;-) ja njr mogę spac. Przywoezlismy wczoraj łóżeczko i popralam części do wozka. I upiore materacyl zobaczę co z tego wyjdzie :-P
|
#699 |
|
Raczkowanie
|
Ale ciiicho
ja jade na badania. Musze zrobic krzywa cukrowa. Juz sie boje bo 2 lata temu zaslablam po tej glukozie dobrze, ze maz ze mna jedzie.Milego dnia
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#701 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas szpital w domu (ja i Tusia), dobrze,że się przenosimy do rodziców to będziemy mieć pomoc
![]() Cytat:
A już jestem tak oczytana z tematem na tym wątku i naszym starym,że już nie mogiem![]() Cytat:
|
|
#702 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Ostatnio tak pędzicie, że mam do nafrabiania po 20 stron
u nas bez zmian także nawet nie ma nic do dodania muszę zerknąć do tego sprzedającego co polecacie i zobaczyć co ma. Ostatnio bardzieji głowę zaprząta mieszkanie, dlatego mało w temacie się udzielam
|
|
|
|
#703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Ojj to Zdrowka u nas pola lekki katar ale na szczęście (tfu tfu tfu) juz przechodzi.Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Dzien dobry ![]() My jedziemy wlasnie do mojej mamy bo ma urodziny Pogoda noe rozpieszcza - szaro buro pada i zaczęło sie robic naprawdę zimno! Idzie zima jak nic. Ale ma spaść tez troche śniegu wiec oby oby - moje dziecko bedzie w siódmym niebie ![]() Miłego dnia dziewczyny! Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Dostaliśmy zaproszenie na takiego dużego sylwestra w gronie znajomych z różnych części Polandii, od 30.12-2.01. Ale 430 km musielibyśmy pojechać. Zdecydowałybyście się w naszym stanie na taki wypad?
Nie wiem co robić... pojechałabym,ale trochę się boję...
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motyl super! Jeśli będziesz sie dobrze czuć, nie bedzie skurczy etc to ja bym jechała ![]() Tylko wiecej czasu przygotować na podróż z postojami ja w poprzedniej ciąży na miesiąc przed tp byłam na weekend na wycieczce 600km i było super - ostatni oddech przed porodem tylko ja naprawdę dobrze sie czułam, wiec zależy jaki bedzie Twoj stan.Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na moje nieszczęście jak pobiegli na sale się do cc szykować to mi te cholerne parte wróciły i te biedne położne musiały mi pomagać nie przeć. Do tej pory współczuje każdej, która musi parte wstrzymywać, to jest wyzwanie....Cytat:
Tak piszecie, że nie chcecie wiedzieć o złych rzeczach, a ja z tych co muszą wiedzieć. Dla mnie najgorsze jest, gdy nie wiem co mnie może spotkać, bo wtedy się bardziej boje... Teraz już mam przeczytane zalecenie polskiego towarzystwa ginekoligcznego odnośnie sn po cc i są rozbieżne z tym co mówią mi znajomi (mówią co usłyszeli od swoich lekarzy), także aż jestem ciekawa z czym się spotkam na sali porodowej Nie żebym ich negowała, bo przeczytanie czegoś a doświadczenie zawodowe to dwie różne sprawy, ale jestem ciekawa
|
||
|
|
|
#707 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to może byc ostatni taki wypad przez dluugi czas ja bym pojechała o ile zdrowko pozwoli i duuużo przystanków po drodze ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
|
#708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zima na całego idzie
|
|
|
|
|
#710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czerwcu- 11 dni po zrobieniu testu - jechaliśmy nad morze i było ok. Jedynie ginka mi mówiła o tych postojach co 3 godzinki, żeby bardziej na leżąco fotel rozłożyć. A tak poza tym to było ok.Ech no nie wiem co zrobić...W sumie zaliczka pewnie nie będzie wysoka, bo to agroturystyka, najwyżej stracę. Cytat:
Ja mam dokładnie tak samo.Wolę wiedzieć,mogę oglądać programy o porodach, wcześniakach itp. Po prostu czuję się pewniej z każdą wiedzą. No właśnie 50 km od Poznania, wiocha:/// ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Jacie, a u nas nic. Chociaż nie wiem jak tam na Skryzcznym itp., ale ja będę u rodziców to się dowiem, bo są super widoki na Skrzyczne, Klimczok, Szyndzielnię.
|
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Cytat:
No wlasnie niestety cieżko przewidzieć teraz jak sie będziemy czuć. W koncu każda ciąża inna.. Jak zaliczka nie bardzo duża to zaryzykujcie najwyżej przepadnie trudno, raz sie żyje ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Ale super! Zazdroszczę! U mnie szaro buro fuuu Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Figa wlasnie to wstrzymywanie partych mnie przeraża chyba najbardziej. Mi kazali przez chwile tylko na koncu zeby nie popekac, dosłownie chyba 2 czy trzy skurcze musiałam wstrzymać a myślałam ze oszaleje to jest ciężkie zAdanie, a na dłuższa metę to w ogóle wspolczuje..Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Zrobiłam wczoraj fotę brzucha i z jednej strony wyglada na mały a z drugiej na giganta pozniej wam wrzuce jak kompa dorwę wieczorkiem ![]() W sensie z jednego profilu mały a z drugiego duzy ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lilka się tak dziwnie ułożyła?
|
|
#713 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 29tc. Która poszukiwała czapki dla bobasa???????????
Coccodrillo ma trochę czapek ale niestety nie wiem jak u nich z rozmiarami (w weekend mają darmową dostawę !!!) no i w 51015 mają dość fajne czapki marika i też kuszą darmową dostawą |
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Ej u grudniowych się zaczęło rozpakowywanie...potem jeszcze tylko styczniowe i... my!!!
![]() :b rzydal: straszne!Cytat:
Ale popatrzę na Cocodrillo
|
|
#716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O oni maja super jakościowo czapeczki. Miałam kilka takich cienkich wiązanych na jesień i były super. Tylko zastanawiam sie jako rozmiar dla takiego noworodka? Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
A tam straszne, super! ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#717 |
|
Zadomowienie
|
Lilka szaleje
Moja mała wczoraj tak szalała że 23:30 a ta zamiast spać to dawaj... ale i tak nie spałam uwielbiam ją tak czuć pod ręką i zastanawiam czy to głowa noga czy dupka
|
#718 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=ja
;53540917]O oni maja super jakościowo czapeczki. Miałam kilka takich cienkich wiązanych na jesień i były super. Tylko zastanawiam sie jako rozmiar dla takiego noworodka? Poszłam sprawdzić maje dwie czapunie, które mam po starszaku ale niestety wycięłam metki Myślę , że jak najmniejszy... 38 a może 40 No nie wiem Miałam od nich kombinezon to wydawała mi się, że wypada większy niż wynikało to z metki
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Karinek1973;5354099 8]
Cytat:
Wlasnie ja tez mam wycięte metki.. Ale chyba masz racje, moja urodziła sie z głowa 36 wiec 38-40 powinny byc chyba dobre? Przejdę sie tam jutro chyba to zobacze co maja na miejscu Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się weekendowo
Nie piszcie tyle co zwykle, bo na weekend zawsze jest mnie mniej i nie wiem, czy dam radę Was potem nadrobić :PCytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Zawsze mi się to imię bardzo podobało
uwielbiam to imię 

Opowiadała że było to z 30 lat temu a pamięta jak by było wczoraj. Co do porodu to był dziś lub wczoraj może jak mąż z pracy wróci powie coś więcej czemu tak się stało... Nam na SR mówią że komplikacje w dzisiejszych czasach zdarzają się niezwykle rzadko. Stąd tyle cięć. I mówiła że nad tym ciut ubolewa
Ślub 
Super !!!

dobrze, ze maz ze mna jedzie.

u nas bez zmian także nawet nie ma nic do dodania 

Myślę , że jak najmniejszy... 38 a może 40 No nie wiem Miałam od nich kombinezon to wydawała mi się, że wypada większy niż wynikało to z metki