![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!
Ja bym nawet za 10 zł. go nie kupiła
![]() ![]() Ja też bardzo bym chciała karmić piersią, ale na wszelki wypadek kupie dwie butelki jedną do mleka, a drugą do herbatki. Odośnie antykolkowych to są bardzo grube i zapobiegają połykaniu powietrza przez maleństwo przy karmieniu. Najfajniejsz jest chicco i kosztuje 36 zł. http://www.chicco.pl/shop/catalog/re...name=Karmienie, ale są też tańsze innych firm, ale też już zwykły kształt, ceny tak od 23 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam butelke z Aventu taką za 18 zł i jest bardzo dobra. Nie wiadomo czy dziecko będzie mieć kolki więc chyba szkoda wydawać kase na super butle. A może wogóle nie będziecie dokarmiać? Lepiej kupić herbatke z kopru z Hippa lub taki lek Plantex to bardzo pomaga na kolke.
Pościeli do wózka nie kupiłam. Mam dwa koce i małą kołderke sądze że to wystarczy. Z pościelą do łóżeczka to też dziewczyny spokojnie. Takie maleństwo trudno przykryć kołderką. Moja Julka śpi w rożku i okrywam ją grubym kocem. To wystarcza. Wczoraj miałam prawie zawał. Mała wyślizgnęła mi się w wannience jak ją kąpałam. Na szczęście nic się nie stało ale długo nie mogłam się uspokić. Kasiulka dzięki za rady co do storczyków. U mnie chyba padają dlatego że mam okna dachowe i nadmiar światła więc musze ciągle zasłaniać rolety. Mam też strasznie suche powietrze. Katesia pocieszyłaś mnie że nie tylko ja mam taki problem. Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Joasiu
![]() Dobrze, że Julci nic się nie stało, ale wierze, że musiało Ci się zrobić bardzo gorąco ![]() ![]() Co do tej butelki to zastanowie się dopiero później jak będzie potrzebna, babka w sklepie bardzo ją zachwalała, być może kupie tańszą, nawet nie planuje kupować odciągacza umówiłam się z TŻ, że jak będzie potrzebny to podejdzie do sklepu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Wtajemniczenie
|
Płatku poduszeczk jest kompletnie zbędna. Taka mała główka to by się w nią zapadła. Ja podkładam tylko płasko złożony ręcznik, tak poradziła mi położna.
Z odciągaczem to dopiero zrobiłam niewypał. Mąż jak byłam w szpitalu to kupił mi tego Aventa w zestawie za 160 zł. No i będe go jeszcze używać max tydzień. Pokarmu mam po 10 ml dziennie z jednej piersi. I co ja zrobie z takim drogim badziewiem? Musze chyba opchnąć na allegro. |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny jak tam sie czujecie ja jakos dziwnie od 2 dni niewiem czy mnie bierze czy co normalnie jest mi niedobrze niechce mi sie jesc i boli mnie podbrzusze z lewej strony w ogoole musze isc dzis na jakis spacer i pooddychac tlenem :P moze to dlatego ze kilka dni sie kisiłam w domu zamiast chodzic lub cokolwiek robic .
Tak ten fotelik jest załosny ![]() Co do butelki to mam 2 z NUKa ich smoczki sa w kształcie sutka ![]()
#696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Malina może będziesz następna do kolekcji? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
O, Malina na pewno bedzie nastepna
![]() Dziewczyny mam pytanko odnosnie tego laktatora. Ja mam pożyczony z Aventa, bez instrukcji i nie wiem jak go przygotowac przed pierwszym użyciem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Kasiulko, szczerze mówiąc nie wiem co sie z tym robi. Ja nie kupuję laktatora, jak się okaże że będzie potrzebny to wtedy TŻ kupi. Wmówiłam sobie, że będę karmić piersią i oby się udało. A jeśli będę mieć za dużo pokarmu to najpierw będę ściągać ręcznie. Nauczyłam się jak się to robi ![]() ![]() Byłam dzisiaj na ciuchach i kupiłam śliczny kremowy śpiworek, różowy komplet śpioszki+kaftanik, różowe śpioszki a la sukienka i cieniutka biała koszulka ![]() ![]() Ciekawa jestem jak sobie radzi Meme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny! własnie dostałam smsa od meme miała dzis wyjsc ale lekarze ja zostawili poniewaz jest pojezenie zółtaczki u Filipka ale jak wszystko bedzie ok to juz jutro lub pojutrze powinna nas odwiedzic! Kochane filipek jest przepeikny meme wysłała mi mms-em jego zdjecie jak znajde kabel to natychmiast wam przesle macie gorące pozdrowienia od niej
#701 |
Zakorzenienie
|
Malina szukaj tego kabla szybko
![]() ![]() Kostko fajnie masz z tym sklepem, u nas niestety takie szmaty wiszą ze bym w życiu tego nie kupiła, a szkoda, bo to jednak gigantyczna oszczednosc dla portfela. Zreszta mam wrażenie ze te zestawy ubranek dla dzieci które sprzedają na allegro pochodzi własnie z takich ciuszkowych sklepów - tyle ze samemu mozna kupic taki zestaw za 30 zł, a na allegro ceny dochodzą do 2-3 stówek. Ja dzis mialam straszna noc, czuje sie jak przeżuta i wypluta... calutką noc bolał mnie cały dół brzucha i prawie nie spałam... myslalam nawet ze juz zaczynam rodzic, ale na szczescie nie. Dzis juz na bank pakuje torbe tylko skąd mam wziac na to siły, buuuu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulka ja gotowałam wszystkie części laktatora przez 5 minut. Nadal tak robię i nic się nie dzieje. Trzymaj się kochana jeszcze troche i bedziesz mieć maleństwo przy sobie a wszystkie dolegliwości miną.
Świetnie że Meme niedługo do nas wraca! Dziewczyny jeśli chcecie karmić piersią to za żadne skarby świata nie dawajcie na początku butelki, nawet jak będzie mało pokarmu. Malec szybko łapie że łatwiej z butli niż z cyca i wtedy z karmienia nici ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
[quote=Joasiaa
Dziewczyny jeśli chcecie karmić piersią to za żadne skarby świata nie dawajcie na początku butelki, nawet jak będzie mało pokarmu. Malec szybko łapie że łatwiej z butli niż z cyca i wtedy z karmienia nici ![]() Tak słyszałam o tym ![]() ![]() ![]() Malinko pozdrów Meme jak będziesz do niej pisała, niech szybko do nas wraca i opowiada o porodzie ![]() Kasiulko ja też znowu mam ciężkie noce, budze się spocona jak wieprz, mam jakieś okropne sny, wszystko podchodzi mi do gardła, nie mam apetytu i ta okropna zgaga 24h na dobę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
nie umie znalezc kabla
![]() ![]() ![]()
#705 |
Wtajemniczenie
|
Byłam dzisiaj na zakupach po raz pierwszy od 2 tygodni!! Ale szczęście
![]() Teraz rozumiem co to znaczy żeby nie kupować za duzo małych ubranek. Julka niektórych pajacyków na 56 po raz drugi nie założy ![]() Wściekłam się w przychodni. Byłam umówić Julke na badanie stwów biodrowych które mam zrobić na początku marca i okazało się że pierwszy wolny termin mają na 30.03. Będe musiała iść prywatnie. Co za dziadostwo. Martwie się tymi jej biodrami bo na jednym wyszła jej III a na drugim II grupa a to niezbyt dobry znak. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Joasiu, gratuluje udanych zakupów
![]() ![]() ![]() A z tymi bioderkami to o co chodzi własciwie - co to za grupy? Mnie ostatnio znajoma cos wspominala ze z dziewczynkami jest wiekszy problem jesli chodzi o bioderka i trzeba robic jakies szerokie pieluchowanie - nie mam pojecia co to jest i jak to wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zadomowienie
|
witajcie dzis sobota a ja od 7 nie spie to była najgorsza noc w czasie mojej ciazy nie umiałam zasnac do 24 było mi gorąco bolał mnie brzuch ale nie mocno Tomcio kopał i do ubokacji latałam co 1h na siusiu w koncu jakos zasnełam a jak sie obudziłam to do teraz mam zdrętwiałe palce u rąk w ogoole całe rece sa zdretwiałe mam nadzieje ze wy spałyscie lepiej
Ehh dziewczyny za tydzien w sobote powinnam juz isc do szpitala mam nadzieje ze to sie nie przeciagnie do marca ![]()
#708 |
Wtajemniczenie
|
Malina jak tak się źle czujesz to jest nadzieja że urodzisz w terminie. Ja też miałam ciężką noc. Julka nie spała do 2 a ja później też nie mogłam długo zasnąć.
Kasiulka na zakupy wyrwałam się sama. Julka została z babcią. Ale to ciężki stres tak małą zostawić. Dzwoniłam co pół godziny. Następny raz już pójdzie ze mną. Jesli chodzi o stawy biodrowe to chodzi o to że nie są one w pełni rozwinięte, nie ma tam jakiejś chrząstki czy czegoś. Grupa określa jak poważna jest ta nieprawidłowość. Pomaga na to rehabilitacja czyli trzymanie szeroko rozstawionych nóżek u dziecka. Ja zakładam Julci na pampersa jeszcze złożoną pieluche flanelową. Później zapinam ją w body żeby to się trzymało. U dzieci przez pierwsze 6 tygodni nawet jak nic się nie dzieje lepiej jest profilaktycznie nawet szeroko pieluchować. To się musi uregulować jak dziecko jest malutkie bo później mogą być problemy. |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
Czesc mamusie.
![]() Ja dzis w miare dobrze spałam, wczoraj dzidzia dała mi niezle popalic i chyba sie zmeczyła bo w nocy był wzgledny spokój. Nie wiem czy tez tak macie ale u mnie to kopanie jest coraz bardziej bolesne, az sie czasem zwijam z bólu, czestotliwosc tez wzrosla - czy Wasze maluchy tez są takie aktywne? Malina, zdretwiale rece to u mnie niestety codziennosc, rano zazwyczaj bolą mnie tak mocno ze nie umiem utrzymac łyżeczki od herbaty ![]() ![]() ![]() Ja jak sobie pomysle ze niedlugo zostane matką to normalnie nie moge uwierzyć.... totalna abstrakcja ![]() Mam do Was jeszcze pytanko - co myslicie o tym? http://www.allegro.pl/item85163304_n...emaxx_bag.html Moj chlop sie strasznie na tą chuste napalił, chce kupować, ja sama nie wiem - na pewno nosidło sie przyda na wypad do sklepu czy spacerek....a ponoc ten kształt jest dobry dla dziecka, lepszy niz tradycyjne nosidło bo przypomina pozycje w lonie matki... jak myslicie - warto zainwestować 130 zł? |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zadomowienie
|
Hej!
Kasiulko moja mała też ma niezłe akcje. Czasami jest tak, że jest spokojna i w jednej chwili...łups... aż się wystraszę. Walnie tak mocno, że nie można wytrzymać. Co do chusty jest rewelacyjna, sama chciałabym taką. Myślę, że warto dać za nią 130 zł. Idziesz do sklepu i masz dziecko przy sobie, nie boisz sie że Ci ktoś zwinie wózek.
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie maleństwa to zwijam się z bólu jak mi nóżki ładuje pod żebra i upodobał sobie prawy bok, gdzie się strasznie pcha, jakby chciał już na świat się przebić ![]() Dzisiaj byłam w pracy i dowiedziałam się że prawdopodobnie zciągną mnie szybciej do pracy, nawet po macieżyńskim. Mina mi zrzędła ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Płatku z tego co sie orientuję to pracodawca chyba nie ma prawa odmówic Ci wychowawczego... tyle ze po jego zakonczeniu mogłoby sie okazac ze nie masz juz gdzie wrócic
![]() ![]() Chuste chyba kupimy, dzieki dziewczyny, przekonałyscie mnie ![]() Ja dzis nabyłam fotelik Maxi Cosi Cabrio, używany ale w bdb stanie - za ociupine wiecej niż pól ceny sklepowej - mysle ze zrobilismy dobry deal ![]() I wyglada na to ze juz mam praktycznie wszystko co najważniejsze (oprócz tej cholernej koszuli oczywiscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko to przykre, że musimy stanąć przed tak trudnym wyborem
![]() ![]() ![]() ![]() Wiesz z tą koszulą to u mnie tak samo, ale musze się za to zabrać, może w przyszłym tygodniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Zadomowienie
|
Płatku ja też ostatnio mam trochę nerwów w domu z rodzinką, ale mam nadzieję że urodzę w terminie
![]() ![]() ![]() Wiecie co.... zerknęłam dziś do ściągawki co należy wziąść ze sobą do szpitala i też mam dylemat z koszulą ![]() Wczoraj przyszła mi ostatnia paczka z allegro i mam już PRAWIE wszystko, nie licząc łóżeczka, kosmetyków i reszty ubranek ![]() Co do pracy macie rację. Ja mam o tyle dobrą sytuację, że mogę bez problemu wziąść wychowawcze jeśli tylko będę chciała. U mnie problem polega na tym, że nie wiem czy chcę wrócić później do tej pracy (McDonald's) ![]() ![]() ![]() Póki co miłej nocki Wam życzę, późno strasznie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zadomowienie
|
witajcie mamuśki !
Co za koszmarna noc ! budziłam sie co 1h! niewiedomo czemu nic mnie nie bolało ale jak wstawałam to z jaka dziwna mysla ze Tomcio sie nie rusza i czekałam na jakies znaki i tak co godzine niewiem ja juz mam jakies schizy! Wczoraj byłam na spacerku niewiem jak u was ale u mnie jest piękna pogoda dzis np juz jest 6 stopni w cieniu a słonce świeci jak szalone! dzis tez mam zamiar gdzies wyjsc i pooddychac swiezym powietrzem bo w piątek prawdopodobnie bede lezec juz w szpitalu troche mnie to martwi bo jeszcze nie kupiłam kosmetyków i akcesori dla dziecka ale mam zamiar to zrobic w środe bo wtedy bede miec pieniądze w razie czego zostawiłam liste z produktami mojej mamie na mojego tz nie licze bo i tak kupiłby co innego ![]() Meme napisała mi wczoraj ze Filipek to bardzo spokojne dziecko często spi i w ogoole tylko jej zazdroscic w soomie to tak jak Joasi bo jej Juleczka tez grzeczniutka . Kasiulko co do tych chust to mam mieszane uczucia słyszałam wiele razy ze owa chusta sie zerwała dlatego ja inwestuje w nosidełko wole nie ryzykowac. 3m cie sie kochane zajze tu poozniej ![]()
#716 |
Zakorzenienie
|
Malinko to napewno nerwy przed porodem, teraz ciężkie chwile przed Tobą- wyczekiwanie na nadejście długo oczekiwanej istotki w naszym życiu
![]() ![]() Kostko ja żartuje z tym porodem, ale mam troche stresa i mi to nie służy, bo fatalnie sie czuje. Nie martw sie poczekam na Ciebie, bynajmniej się postaram ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
Płatku o ile mnie pamiec nie myli Kostka bedzie miała córeczke ... chyba Natalke?
![]() ![]() Ja ostatnio ze spaniem mam cos takiego ze w trakcie snu chce sie przewócic na drugi bok i nie daje rady i budze sie obalona na plecy jak niezdarny żuczek ![]() Malina co do kosmetyków dla dzidzi to lepiej nie szaleć za bardzo, w szpitalu pewnie dostaniesz różne próbki bo chyba wszedzie dają, a poza tym zaprzyjazniona młoda mamusia mi ostatnio powiedziała ze im mniej kosmetyków tym naprawde lepiej - ma 7 miesieczna córeczke i używa do mycia wyłącznie mydełka Bambino albo Kajtek, a kąpieli smaruje ją takim kremem-maścią robioną w aptece. Mała nie ma żadnych uczuleń, odparzeń, nic,a wczesniej jak używała wiecej kosmetyków miała z tym problem. Ja ostatnio tez dochodze do wniosku ze to jest po prostu zwykle naciaganie nas przez firmy kosmetyczne - te wszystkie puderki, zasypki, kremiki z filtrami, ostatnio nawte widzialam szampon dziecinny do włosów - nabłyszczający ![]() Ja kupiłam tylko mydełko i oliwke Nivea (oliwke spróbuje dodawac tylko do wody i to odrobinke, zeby nie naoliwiac za bardzo małej po myciu), no i szampon tez z Nivei, ale nie zamierzam go używać, pospieszylam sie z tym zakupem. Wiecej nie kupuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z kolei nie pamiętam jak na imię będzie miało dziecko Kasiulki ![]() Pozdrawiam!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zadomowienie
|
ja na poczatek kupuje oliwke ,chusteczki ,mydełko z bambino i masc linomag <chusteczki sa ponoc bardzo pomocne chociaz na poczatku nie miałam do niech przekonania bo gin powiedział ze najlepiej uzywac ich po 1 m-cu ale wszyscy mnie na nie namawiaja> brakuje mi szczoteczki do czesania i tego typu akcesori
aha kasiulka uzywaj po kapieli oliwki do smarowania głowki poniewaz pozwili ona wyczesac ciemnieniuche bez oliwki graniczy to z cudem ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.