Meridia - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-07, 17:06   #691
chips20
Przyczajenie

Dot.: Meridia

raz na jakis czas daruje sobie surowki
chips20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-07, 21:08   #692
syiwka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez chips20 Pokaż wiadomość
raz na jakis czas daruje sobie surowki
Lepiej nie pisz na forum co jadlas jezeli twoja dieta nie ma 1000kcal(a nie ma) bo dostaniesz pojechane od moderatora .Ja tez napisalam i mi sie oberwalo
syiwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-07, 21:29   #693
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syiwka Pokaż wiadomość
Lepiej nie pisz na forum co jadlas jezeli twoja dieta nie ma 1000kcal(a nie ma) bo dostaniesz pojechane od moderatora .Ja tez napisalam i mi sie oberwalo
Nie o moderatora chodzi lecz o Wasze zdrowie

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-07, 22:09   #694
chips20
Przyczajenie

ja napisalam co jadlam a nie diete nikomu tego nie polecam ale wiem do czego zdolne sa dziewczyny ktore chca schudnac
Stary 2008-04-08, 14:21   #695
chips20
Przyczajenie

witam koncze 1 listek i mam wrazenie ze m nie dziala juz tak jak na poczatku zaczynam odczowac glodmyslice ze to dobry pomysl zeby odstawic M na 1-2 dni i potem zaczac od poczatku???
Stary 2008-04-08, 14:42   #696
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
witam koncze 1 listek i mam wrazenie ze m nie dziala juz tak jak na poczatku zaczynam odczowac glodmyslice ze to dobry pomysl zeby odstawic M na 1-2 dni i potem zaczac od poczatku???
Proponuję odstawić na kilka dni, po kilkudniowej przerwie organizm może lepiej zareagować. Mój przynajmniej tak ma

Stary 2008-04-08, 16:43   #697
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Proponuję odstawić na kilka dni, po kilkudniowej przerwie organizm może lepiej zareagować. Mój przynajmniej tak ma

Mój tak nie ma

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 16:43   #698
chips20
Przyczajenie

Cytat:
a nie wroca zrzucone kilogramy na ile moge odstawic, 2 dni starcza?
Stary 2008-04-08, 16:44   #699
chips20
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
Mój tak nie ma
a odstawials juz tabletki???
Stary 2008-04-08, 16:45   #700
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
w 2 dni mają Ci wrócić???
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 17:01   #701
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
a odstawials juz tabletki???

No powiem tak,że opakowanie 30 tabletek koncze jutro dopiero,a zaczelam brac 18 lutego Robilam sobie przerwy (jak mialam okres,albo grype)
Mnie nie wracaja kg

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2008-04-08, 17:20   #702
syiwka
BAN stały

Cytat:
Ja jestem na 13 tabletce. Od czasu do czasu oczuwam glod a le jak cos zjem (a wystarczy naprawde niewiele) to jestem syta. Zazwyczaj tak jest ,ze nie odczuwam glodu miedzy posilkami tylko czuje sie lekko glodna gdy nadchodzi moja pora posilku (jem przewaznie o tych samych porach)takze moze organizm juz jako tako przyzwyczail sie do diety i godzin o ktorych jadam . Chips20 moze masz tak samo , czy odczuwasz glod caly czas?????
syiwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 17:50   #703
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
ale kiedyś i tak będziesz musiała je odstawić i co wtedy Jesli głodziłaś organizm to niestety wrócą jeśli zaczniesz choć trochę więcej jeść, niestety tak to jest. Ale jeśli przy braniu Meridii jadłaś racjonalnie to bez obawy nic Ci nie wróci Ale bez obawy przez te kilka dni przerwy w żadnym przypadku nie powinno być źle

A tak dla ciekawości, nie biorę Meridii od ponad tygodnia Jestem na diecie Montignac i chudnę może nieco mniej (5 kg przez 2 tygodnie) a przedtem potrafiłam schudnąć przez 2 tygodnie 14 kg Które oczywiście wróciły

A jem właśnie tak jak na załączonym zdjęciu To moja dzisiejsze kolacyjka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3560.JPG (91,3 KB, 45 załadowań)

Stary 2008-04-08, 18:15   #704
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
ale kiedyś i tak będziesz musiała je odstawić i co wtedy Jesli głodziłaś organizm to niestety wrócą jeśli zaczniesz choć trochę więcej jeść, niestety tak to jest. Ale jeśli przy braniu Meridii jadłaś racjonalnie to bez obawy nic Ci nie wróci Ale bez obawy przez te kilka dni przerwy w żadnym przypadku nie powinno być źle

A tak dla ciekawości, nie biorę Meridii od ponad tygodnia Jestem na diecie Montignac i chudnę może nieco mniej (5 kg przez 2 tygodnie) a przedtem potrafiłam schudnąć przez 2 tygodnie 14 kg Które oczywiście wróciły

A jem właśnie tak jak na załączonym zdjęciu To moja dzisiejsze kolacyjka

O kurcze,co to za sos??

a ja nie jem makaronu... W czwartek robie sobie sos pomidorowy z miesem do salaty<mniam>

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2008-04-08, 18:23   #705
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze,co to za sos??

a ja nie jem makaronu... W czwartek robie sobie sos pomidorowy z miesem do salaty<mniam>
To jest makaron z pszenicy durum (ma niski Indeks Glikemiczny) i sosik pomidorowo-tuńczykowy Bierzesz sobie pomidorki świeże lub z puszki, do tego puszka tuńczyka w sosie własnym i dusisz na patelni aż pomidory się rozpadną i woda odparuje, dajesz czosnek, sól, pieprz i zestawiasz z gazu, po chwili wlewasz mały kubeczek jogurtu naturalnego 0% i gotowe na to góra zieleninki może być super jak dla mnie

Stary 2008-04-08, 21:30   #706
wiki992
Przyczajenie

Witaj Teresko
gdzie mozna kupic ten makaronik i jaka firma go produkuje??bo ja szukalam i nie moge go nigdzie znalesc ,kupilam sobie teraz makoronik razowy bez soli i jaj ale jest nie do zjedzenia-okropny!
Pozdrawiam
wiki992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 21:39   #707
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiki992 Pokaż wiadomość
Witaj Teresko
gdzie mozna kupic ten makaronik i jaka firma go produkuje??bo ja szukalam i nie moge go nigdzie znalesc ,kupilam sobie teraz makoronik razowy bez soli i jaj ale jest nie do zjedzenia-okropny!
Pozdrawiam
No więc jest sporo miejsc gdzie można kupić taki makaronik Ja kiedyś kupowałam w Lidlu ale od wczoraj jest na niego promocja w Biedronce Są różne kształty. Akurat w Biedronie jest chyba tydzień zdrowia czy jakoś tak i tylko te z makaronów są przecenione, które są z pszenicy durum, więc na pewno znajdziesz, są po 1,99 za paczuszkę półkilogramową. Muszę sobie zrobić zapasiki tego makaroniku, bo co prawda na paczce jest taniej 0,50 zł ale przy kilku paczkach to już fajna sumka

Stary 2008-04-09, 10:10   #708
wiki992
Przyczajenie

Cytat:
No więc jest sporo miejsc gdzie można kupić taki makaronik Ja kiedyś kupowałam w Lidlu ale od wczoraj jest na niego promocja w Biedronce Są różne kształty. Akurat w Biedronie jest chyba tydzień zdrowia czy jakoś tak i tylko te z makaronów są przecenione, które są z pszenicy durum, więc na pewno znajdziesz, są po 1,99 za paczuszkę półkilogramową. Muszę sobie zrobić zapasiki tego makaroniku, bo co prawda na paczce jest taniej 0,50 zł ale przy kilku paczkach to już fajna sumka

Dzieki zaraz polece sobie go kupic,tez zrobie zapasiki bo faktycznie na wiekszej ilosci mozna sporo zaoszczedzic
Ale przyznam ze jestem w szoku ze jest taki tani,bo ten razowy co kupilam to za paczuszke polkilogramowa zaplacilam 4,99.To jest dopiero roznica cenowa.
Stary 2008-04-09, 14:41   #709
chips20
Przyczajenie

witam odstawilam M na 2 dni zobaczymy co bedzie na sniadanie zjadlam jajecznice z bialek i zaraz peknepozdrawiam
Stary 2008-04-09, 16:38   #710
dziuba85
Zakorzenienie

Hm,zastanawiam mnie pewna sprawa. Czy to jest możliwe gdy M10 już nie działa M15 bedzie?

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2008-04-10, 08:08   #711
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki zaraz polece sobie go kupic,tez zrobie zapasiki bo faktycznie na wiekszej ilosci mozna sporo zaoszczedzic
Ale przyznam ze jestem w szoku ze jest taki tani,bo ten razowy co kupilam to za paczuszke polkilogramowa zaplacilam 4,99.To jest dopiero roznica cenowa.
I co udało Ci się znaleźć ten makaronik?

Cytat:
Hm,zastanawiam mnie pewna sprawa. Czy to jest możliwe gdy M10 już nie działa M15 bedzie?
Ja też jestem ciekawa jak to jest z 15 po 10, więc przyłączam sie do pytania, może jakaś mądra główka coś podpowie

Stary 2008-04-10, 15:44   #712
dziuba85
Zakorzenienie

Zaczełam brać błonnik z ananasem. Czekam na efekty
A... z ta M15 tooo tez czekam na odpowiedz

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2008-04-10, 16:41   #713
PANIUSIA69
Raczkowanie

Dziewczyny to już nie chodzi o to by się głodzić.Masz okres i masz ochotę coś zjeść to zjedz ale się nie opychaj.Same powinnyśmy wiedzieć ile nasz organizm potrzebuje akurat kalorii.Ja mam urwanie głowy w domu troje dzieci i ciągle na nogach,jakieś 19h w ciągłym biegu a widzicie 2mc brania M i 10kg mniej.I nie powiem abym aż tak sobie wszystkiego zakazywała.Jak mam ochotę na cukierek to go zjem bynajmniej mnie nie skręca i odpuszcza na jakiś czas.Nie wiem co doradzić ale jeśli któraś czuje głód to teraz czas na warzywka i owoce nadchodzi więc tak sobie przekąskę róbcie.Pozdrawiam i trzymam kciuki.
PANIUSIA69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-10, 16:44   #714
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PANIUSIA69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to już nie chodzi o to by się głodzić.Masz okres i masz ochotę coś zjeść to zjedz ale się nie opychaj.Same powinnyśmy wiedzieć ile nasz organizm potrzebuje akurat kalorii.Ja mam urwanie głowy w domu troje dzieci i ciągle na nogach,jakieś 19h w ciągłym biegu a widzicie 2mc brania M i 10kg mniej.I nie powiem abym aż tak sobie wszystkiego zakazywała.Jak mam ochotę na cukierek to go zjem bynajmniej mnie nie skręca i odpuszcza na jakiś czas.Nie wiem co doradzić ale jeśli któraś czuje głód to teraz czas na warzywka i owoce nadchodzi więc tak sobie przekąskę róbcie.Pozdrawiam i trzymam kciuki.

No ja sie bynajmniej nie glodze z reszta nie moglabym sobie odmowic zjedzenia czegos,gdy jestem glodna A ze nie jem pieczywa, tylko warzywa i duzo bialka,to jest ok
Pozdrawiam
I gratuluje tych 10kg

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2008-04-10, 23:46   #715
PANIUSIA69
Raczkowanie

Ja także się nie głodzę,nie powiem żebym siedziała w warzywach ale jakoś wcale nie za bardzo chce mi się jeść.Widzę ,że znacznie się lepiej czuję i chyba jakoś moje samopoczucie.Wiem,że wiele z nas katuje się aby spaść więc je rozumie.Pozdrawiam serdecznie pa.
PANIUSIA69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-11, 06:49   #716
Balat
Raczkowanie

Pytacie o przejście na M15. Ja w pażdzierniku przeszłam kurację M10, po 1 opakowaniu schudłam 5 kg, ale ze względu na nasilające się problemy z hemoroidami nie kontynuowałam. Niestety, po zimie kilogramy wróciły, a mam problemy ze stawem biodrowym, i chcąc trochę go odciążyc zdecydowałam sie znów na kurację , tym razem M15. Lek toleruję lepiej niż za pierwszym podejściem, zaparciom na bieżąco staram się zapobiegać suszonymi morelkami i kefirkiem. Kończę powoli drugi listek ( czyli całe opakowanie ), ale niestety mam spory apetyt, i mimo, że parę dni temu na wadze było 5 kg mniej, to teraz przybywa!!! Szczególnie wieczorem potwornie mnie ssie i muszę jeść, mimo, że ok. 16 zjadam normalny obiad. Mam zamiar zrobić może 2-tygodniową przerwę po całym opakowaniu, ale powinnam dalej schudnąć, bo staw ciągle daje o sobie znać. Myślałam, że po M15 efekt będzie lepszy, może trzeba było jednak zacząć kurację M10 i ewentualnie przejśc na M15, choć wydaje mi się, że organizm po prostu przyzwyczja sie do leku i mniej na niego reaguje.
Balat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-11, 08:52   #717
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balat Pokaż wiadomość
Pytacie o przejście na M15. Ja w pażdzierniku przeszłam kurację M10, po 1 opakowaniu schudłam 5 kg, ale ze względu na nasilające się problemy z hemoroidami nie kontynuowałam. Niestety, po zimie kilogramy wróciły, a mam problemy ze stawem biodrowym, i chcąc trochę go odciążyc zdecydowałam sie znów na kurację , tym razem M15. Lek toleruję lepiej niż za pierwszym podejściem, zaparciom na bieżąco staram się zapobiegać suszonymi morelkami i kefirkiem. Kończę powoli drugi listek ( czyli całe opakowanie ), ale niestety mam spory apetyt, i mimo, że parę dni temu na wadze było 5 kg mniej, to teraz przybywa!!! Szczególnie wieczorem potwornie mnie ssie i muszę jeść, mimo, że ok. 16 zjadam normalny obiad. Mam zamiar zrobić może 2-tygodniową przerwę po całym opakowaniu, ale powinnam dalej schudnąć, bo staw ciągle daje o sobie znać. Myślałam, że po M15 efekt będzie lepszy, może trzeba było jednak zacząć kurację M10 i ewentualnie przejśc na M15, choć wydaje mi się, że organizm po prostu przyzwyczja sie do leku i mniej na niego reaguje.
Obawiam się, że właśnie może tak być W takim przypadku nie wiem czy jest sens brać kolejne opakowania, zwłaszcza, że lek kosztuje nie mało i jak jeszcze nie pomaga to już zupełnie bez sensu się nim truć
Ja zauważyłam, że po max. 5 tabletkach nie czuję głodu, a później już tak

Ciekawe czy jest jakiś skuteczniejszy lek blokujący łaknienie

Stary 2008-04-12, 09:16   #718
wiki992
Przyczajenie

[quote=Tereskaa;7182229]I co udało Ci się znaleźć ten makaronik?

Tak znalazlam go w Biedronce,ale nie mam takiego szczescia jak Ty,u mnie byl za 3,49 i tylko nitki.Ale i tak jestem zadowolona bo w innym markecie jest ten sam makaronik za 4,99 takze tu jest juz plus,no i smak
Stary 2008-04-12, 11:26   #719
Tereskaa
Zakorzenienie

[quote=wiki992;7202907]
Cytat:
I co udało Ci się znaleźć ten makaronik?

Tak znalazlam go w Biedronce,ale nie mam takiego szczescia jak Ty,u mnie byl za 3,49 i tylko nitki.Ale i tak jestem zadowolona bo w innym markecie jest ten sam makaronik za 4,99 takze tu jest juz plus,no i smak
hm... no to dziwne, że tak drogo, on nawet bez promocji kosztuje mniej niż co Ty kupiłaś, bo 2,49 Teraz jestem u rodziców, jak przyjadę do domku to zrobię Ci fotkę tego makaronu bo chyba nie mówimy o tym samym makaroniku Promocja jest w Biedronach w całej Polsce do 20 kwietnia (wiem bo mam znajomą w centrum zarządzania) więc może się jeszcze załapiesz A nie wiem czy masz Lidla u siebie w mieście ale tam jest po 2,25 w stałej cenie

Stary 2008-04-12, 16:55   #720
wiki992
Przyczajenie

[quote=Tereskaa;7204039]
Cytat:

hm... no to dziwne, że tak drogo, on nawet bez promocji kosztuje mniej niż co Ty kupiłaś, bo 2,49 Teraz jestem u rodziców, jak przyjadę do domku to zrobię Ci fotkę tego makaronu bo chyba nie mówimy o tym samym makaroniku Promocja jest w Biedronach w całej Polsce do 20 kwietnia (wiem bo mam znajomą w centrum zarządzania) więc może się jeszcze załapiesz A nie wiem czy masz Lidla u siebie w mieście ale tam jest po 2,25 w stałej cenie
Ja kupilam firmy MALMA tylko taki byl z maki drum,a w Lidlu sprawdzalam i zadnego z tej maki nie maja.Moze jak mi przeslesz zdjecie bede wiedziala czego szukac
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości