|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Niulka dlaczego wyrywali ten ząb? Przeciez to taki wczesny mleczak i sam by wyleciał
Martinixxx idziesz na to spotkanie? Super ze tak się matki zrzeszają ![]()
![]() |
#692 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Kejka Patulinka Velika dzieki
![]() Lulka o 14 jak wraca to faktycznie wczesnie. A jakie hobby ma? Moj srednio o 19 jest w domu i po ostatnim opierdzielu bez mojego gadania, moze nie tyle ile bym chciała, ale zawsze jakis postęp ![]() Velika! Co to za dol? Chcesz drabinę? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ineso tez sie bałam pierwszej samotnej nocy, teraz juz mi wszystko jedno i tak tylko ja wstaje. Ty dasz rade, bo niby dlaczego nie? ![]() Niulka kółkowa to tak jak zwykła Ci posłuży, tylko jest mniej wygodna, bo obciąża jeden brak tylko.. Juz po szczepieniu, plakal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
Dołączam do aspołecznych
![]() ![]() INESO:dzielna jestes ![]() MARTINIXX: NO brawo! Dla cyców i Nataniela za współpracę ![]() Mój chłop też się średnio młodym zajmuje bo robi wiatę na samochody więc po pracy od razu robota. Ale widzę że i tak Stara się bardziej niż przy oldze - bo Adaś łatwy w obsłudze a dama się id urodzenia darła :p Odkąd młody sypia na brzuchu to ja nawet wyspana jestem w miarę, a jak córcia w przedszkolu to luz mam taki ze aż się zdążę ponudzić ![]() VELIKA: nie daj się dołkom ![]() ![]() Lulka: ty też masz z tymi tesciami za swoje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Rozeznanie
|
Slinienie
Moja też zaczęła sie slinic i pchać piastki do buzi. Ja mieszkam na wsi rzadko wychodzę na ulicę bo z moja wrzaskułą się nie da. Ja mam radość jak na podwórku z nią postoje bez płaczu :-P Małych dzieci nie mamy blisko. HappyGirl, kopycio, Martinixxx Gratki za ładnie przespane noce ;-) U nas po nocnej akcji Milena zasnela po polnocy i spała do 5.30, karmienie i pozniej do 8. Ale teraz spanie ma w dupce, drzemki przy cycu. Lulka musisz pogadac z tż, dziecko chyba ważniejsze od hobby. Velika Głowa do góry, każda z nas ma taki gorszy dzień, poplacz, wypij piwko, jutro będzie lepszy dzień ;-)
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505650117.html Edytowane przez akinomka03 Czas edycji: 2016-06-10 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 | |
Raczkowanie
|
Kopycio mistrzyni! Rozwalilas mnie tym tekstem! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Madziara sięga jej do kolanek ale ona i tak tymi girami tak wierzga, ze tyłek tzn pampers na wierzchu ![]() Velika nie dołuj sie, każda ma czasem spadek formy ale to mija i potem jest wszystko cacy! Patulinka jak tam po wizycie u neurologa? My mamy w sierpniu wizyte. Lulka na fb jest grupa i tam dziewczyny sprzedają chusty, wstawiają zdjęcie chusty z karteczka z data i danymi wiec wiadomo, ze to nie ściema. Na olx troche strach kupować. Kejka wiersze Tuwima? ![]() ![]() Martinix brawo dla cycow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Słyszałam, że na olx biorą zdjęcia chust, i tak oszukują... Masakra :/ Poluję na tej grupie właśnie.
Ej, przeczytałam w gazecie, że w chuście można nosić tylko do 2 godzin dziennie. To prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#698 |
Matka Smoka
|
Niestety pomimo niewyspania w dzień nie zasnę. Zresztą mały też prawie nie śpi, więc nie mam kiedy. Dziś i tak sukces bo udało mi się zjeść obiad o normalnej godzinie i nawet do tego obiadu wcześniej obrać 5 ziemniaków
![]() kejka - może Twój wpaść do nas poczytać, spokojnie na kilka godzin mu starczy ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Wy zmieniacie tetry po jednym ulaniu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
Kopycio, położna radziła, aby tylko na rotawirus zaszczepić, bo młody rośnie i zaraz będzie wszystko brał do buzi, a o biegunkę wtedy nietrudno.
![]() |
#700 |
Wtajemniczenie
|
Ja pitole niech ten dzien sie juz skonczy!!! Zasnelam o 1 w nocy mloda obudzila sie o 3 potem o 5 i od tego czasu drze ta mala buzke co chwile. W dodatku starsza marudna nieznosna i znudzona bo dzis padalo u nas. Jeszcze kilka takich dni i u psychiatry wyladuje! Niech jyz śpią OBIE!!!
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Zadomowienie
|
Smarrita cierpliwosci, jutro będzie lepiej
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powiedziałam, że może wpadać do Ciebie, ale powiedział, że za daleko ![]() Co do tetry...ja znów tak...ale u mnie ulanie to u Was pewnie jak rzyg. Zrobiłabym Ci zdjęcie, ale po co obrzydzać...masakra. Zmieniam po każdym karmieniu znowu...tak jak było na początku. Tyle, że teraz weszliśmy na wyższy level...to ulanie nie jest już "mleczkiem mamusi" a wielką ilością śliny (która mu pewnie zalega i męczy od karmienia do karmienia) zabarwionej mleczkiem ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Nie tylko o to chodzi co piszesz. Te wczesne zęby z życia płodowego MUSZĄ być wyrwane, bo inaczej te prawdziwe mleczaki a później zęby stałe będą krzywe. Tyle, że trzeba trafić do mądrego specjalisty, żeby to rodzinie uzmysłowił...
![]() |
![]() |
#703 |
Rozeznanie
|
Niulka rotawirusy za dwa tygodnie, tylko te pneumo mnie mecza
![]() Ineso ja nie zmieniam po jednym ulaniu, ale po całym dniu to juz mi miejsc brakuje na tej tetrze, bo podkładam sobie pod piers miedzy siebie a młodego jak karmie i wtedy jest mokra ![]() Smarrita faktycznie kiepski dzien.. Obyś noc miała dobra ![]() ![]() Refluks Dziewczyny obserwuje tego mojego bąka i jego zachowanie podchodzi mi pod objawy refluksu ukrytego. Nie ulewa duzo, ale jsk karmie go wieczorem, to je trzy minutki, wykrzywia sie do tylu i krzyczy. To ja go pionizację on jeszcze krzyczy i probuje mu die odbić, czasem sie odbije a czesto slysze jak cos przełyka, czyli ulewa mu sie w buzi a on wtedy krzyczy, Ewidentnie sprawia mu to bol ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
Dziecko mi zasnelo godzine temu, mąż rozstawia rusztowanie bo jutro przychodza przed 7! rano fachowcy montowac nam klimatyzacje na chacie, a ja dzisiaj na lajcie, warka 330ml 2% (mops na szczescie w weekendy nie pracuje;D) dziubie słonecznik i wracam do poprzednich watkow, zebralo mi sie na wspomnienia, ciezko uwierzyc ze tak dlugo jestesmy w komplecie, a zarazem w rozpakowanych dwupakach
![]() ![]()
![]() |
#705 |
Wtajemniczenie
|
Jasne jeszcze na dokladke starsza zasrala kanape!!!! Nosz k***** jak tu dwulatke nauczyc srac do nocnika a nie do pampersow z ktorych wylazi za kazdym razem!!!
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Matka Smoka
|
Kopycio - ja bym obstawiala ze krzyczy bo sie wkurza. Moj tez ulewa albo ulewal do buzi co zauważyła kiedys polozna bo ja nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje. I dzieci zwrot pokarmu nie podraznia chyba bo to lekkostrawne jest i nawet nie zdazylo sie zakwasic w zoladku tak krotko.
Ja to wszystko u mojego zwalam na nerwy ![]() Velika - dopiero dzis zauwazylam jaka smieszna cene ma ten argus. I jeszcze promo jest teraz 0,99 groszy ![]() Na spotkaniu ksiadz mowil ze rodzice moga nie przystapic do komunii na chrzcie ale chrzestni musza. Kisilismy sie caly dzien w domu i jak babcia wziela malego na spacer to po pol godzinie obrwanie chmury bylo ech. A jutro tez fatalna pogoda ma byc, oszaleje w domu drugi dzien. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja Ci powiem jak jest u nas. Młody je łapczywie, a nie zawsze w trakcie karmienia muszę go odbić. A to znaczy, że mimo łapczywego jedzenia nie łyka aż tak powietrza wtedy. 80% jego karmienia to odbijanie w trakcie+po karmieniu. W trakcie jest wtedy gdy po 2-3 minutach odłącza się od mlekopoju ![]() ![]() Amen-t ![]()
![]() |
![]() |
#708 |
Matka Smoka
|
Moj rzadko ulewa i malo (choc raz mial pol rzyg i myslalam ze bedzie rzygal), ale tetre tez mocze podczas kp. Nie jakos strasznie bo zawsze zle uloze i mam zalane couchy swoje albo malego haha. Ale zmieniam ja co jakies dwa dni bo taka przesiaknieta ukladam zawsze obok malego do snu.
Ogolnie stwierdzam ze dosc swobodnie traktujemy kwestie higieny kolo malego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I dobrze z tą higieną, przynajmniej będzie mniej chorował ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Rozeznanie
|
Ineso ale wkurza sie tym podchodzeniem pokarmu? Moze to i nerwy, ale wczesniej nie miał tak.. Moze to kolejny etap w rozwoju układu pokarmowego..
![]() Kejka moj robił tak jak Twoj ![]() ![]() ![]() Ineso tez mam takie dosc lekkie podejscie co do higieny, nie ma co przesadzać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Matka Smoka
|
Kopycio - a kto tam wie co dokładnie wkurza nasze dzieci
![]() ![]() Moja mama mi dzis zostawila 4 (slownie - cztery) czeresnie. Pytam ja co to i dlaczego tyle - a ona ze to tak dla smaku, wiec mi nie da bo ciezkostrawne. A wczesniej bylo cos o tym ze maly wyjatkowo smierdzace baczki puszcza dzis, czy nie jadlam czegos nowego. A pisalam Wam ze od porodu srednio dwa razy na spotkanie z nia mowie ze jedzenie nie ma wplywu na pokarm a ona potakuje ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Aaa a propos przybierania to moj zaczyna gonic Wasze grubaski. Juz wiem co to problem z faldkami - a nie czailam tej dyskusji na fb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gadzina dopiero padła, normalnie zasypia 20-21, a dziś najpierw się rozgadała, a później zjarzyła, że jest mocno zmęczona i się rozpłakała, musiałam na siłę przytrzymać jej smoczka, żeby się uspokoiła. Moja siostea dzisiaj zamówiła jej sukienkę na chrzest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Wtajemniczenie
|
U nas 3 latki sie nie dostaly do przedszkola a co dopiero 2 letnie:p
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#717 |
Wtajemniczenie
|
Patulinka ja ze smoczkami to samo
![]() ![]() ![]() Kopycio na pewno nic sie nie dzieje, a dziecko sie zmienia tez, nie bedzie caly czas wszystko tak samo. Nie szukaj problemow ![]() Ineso padlam z tymi czeresniami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Niulka bo przewaznie mleczaki nie wyrastaja po takim wczesnym mleczaku z zycia plodowego. A pozniej w wiekszosci przypadkow zab staly sie pojawia ![]()
![]() |
#718 |
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza!
Ineso to mam nadzieje, ze to nerwy albo skok, w sumie wiekowo sie zgadza
![]() Podbródki sa cudne ![]() ![]() ![]() Tabaska przyszykuj chusteczki ![]() Martinixxx nie chodzi mi o bekanie, a o to, ze mu sie cofa on połyka i płacze przy tym ![]() Madziara prasować rożek??? ![]() ![]() Kejka masz racje, szukam ma sile, mowilam matka wariatka.. Ale chce miec pewność, ze nic nie zbagatelizowalam ![]() ![]() Młody padł. Mam nadzieje, ze dobrze zniesie noc po szczepionce.. Padam i ja. Dobranoc ![]() Edytowane przez kopycio Czas edycji: 2016-06-10 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Zadomowienie
|
Kopycio wiem wiem o co ci chodziło 😊
Ja nic nie pracuję 🙈wieszamy tak na lince, że jest niemal jak z magla 😄 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
Ufff nadgonilam Was ale juz nie pamietam co komu odpisac.
Wczoraj mielismy wychodne. Babcia sie wnukiem zajela a my poszlismy na jedzonko. Ale dziwnie tak bez dziecka. Nocka u nas standardowa. Tyle tylko ze wieczorem udaloi sie posiedziec z mama bo X zajal sie mlodym.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.