|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Kattoo, w końcu Wasz dzień
![]() Margosia, przyjemnego świętowania urodzinek! ![]() Inka, moja kotka jest też z tych, które mnóstwo rzeczy stresuje ![]() A my dziś jedziemy na warsztaty dla przyszłych mam w szpitalu ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Iza, nie zazdroszczę nerwów w teściową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry słonecznie. To mój ostatni dzień 8 miesiąca
![]() Kamila- strasznie mi przykro, że mieliście z T takie przejścia, okazałaś się być super woman! Idźcie do tego neurologa, dziewczyny dobrze mówią. Swoją drogą, ciekawa jestem, czy tak Was potraktowali bo jesteście z Polski? Spotkaliście się z takim nastawieniem bajeroków wcześniej? Ja jak w Lipsku mieszkałam przez moment, to niestety nie traktowano mnie uprzejmie w urzędach i wszelkich instytucjach państwowych. Kiedyś na mnie babka nakrzyczała, że jestem w Niemczech, więc mam do niej po niemiecku, a nie angielsku mówić. No to powiedziałam i jeszcze się wykłóciłam o swoje, mimo że łamanym :P Ja nie mam linii na brzuchu żadnej, pępek nadal wklęsły, myślę że już tak zostanie. Chociaż już taaaką malusią dziurkę mam, na maksa się naciągnął. Cytat:
Kupiłam sobie wczoraj w Pepco 3 koszule do porodu. Każda za całe 20 zeta ![]() Kattoo, naciesz się mężem! Elfka, fajnie, że możecie kimano przenieść za niedługo w nowe miejsce ![]() Wszystkim miłego dnia, idę szykować pazury bo mamy sesję popołudniu brzuszkową ![]() Edytowane przez nutik Czas edycji: 2016-06-04 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Rozeznanie
|
Tak kattoo, tylko że on ma kombi i kupiła tylko 12, a potrzebuje jeszcze 2 razy po 30:-o więc Trzeba przyczepke, ona wogole żyje jak w średniowieczu, kupuje to wszystko na zimę i mrozi, tak jakby zima sklepy były zamknięte ;-) mąż mówi że pewnie jeszcze pół świni kupi jak co roku:-o. Ostatnio kupiła zamrażarke taka duża przemysłowa na chyba 300 litrów, to już druga co stoi w garażu. Oczywiście na zimę, bo już się zbliża i trzeba być gotowym. No mowie wam, ciężki orzech.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
Nutik powodzenia na sesji!
Margosia udanej imprezy ![]() Iza to rzeczywiscie kobita jeszcze nie przywykla do naszych czasow. Tym bardziej, ze to te same kury tym samym karmione co te sklepowe 😂 Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Rozeznanie
|
Winter is coming Iza
![]() Moja teściowa też lubi mrozić, dzisiaj jedzie po mięcho na wieś właśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Rozeznanie
|
Ja mam lodówke z dwoma szufladami w zamrażarce. I żyjemy, nigdy nie byliśmy głodni. Oprócz mięsa mam tam też masę lodów ;-) trochę ryb, szpinak, frytki i nawet koper. I nie potrzebuję zapasu jak dla wojska, tym bardziej że ich tylko troje zostało. Wszystko co potrzebuję kupuje świeże i na bieżąco. Jeszcze gdyby ona to robiła żeby synom dać, zabezpieczyć dzieci i wnuki w swojskie mięsko ale dupa,ona po prostu chomikuje.
Dodam że jak kattoo mówi, ona kupuje te kury już duże u zabija, one mają 3 tyg i po 4 kg, czyli oczywiste jest ze są hodowane pod markety. Gdyby kupiła małe i sama hodowala 3-4 miesiące to by wiedziała że ma swojskie, ale tak to jest dla mnie paranoja! Edytowane przez Iza0808 Czas edycji: 2016-06-04 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zadomowienie
|
Nutik udanej sesji, a i z koszulami dobra okazja, miałaś dreszczyk jak je kupowałaś?
Kattoo, no nareszcie będziecie razem, szykuje się miły późny wieczór! Misia, miłej zabawy na festynie ![]() My dziś bierzemy się za malowanie pokoju Kuby ![]() Mam w planach zrobić dziś sernik bananowy na zimno http://www.mojewypieki.com/przepis/s...anowy-na-zimno |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Wtajemniczenie
|
Hahaha ale jaja z tymi kurami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Wtajemniczenie
|
Naklejcie na przyczepke kartke "kurom wstęp wzbroniony"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Co do linii na pępku, to ja mam taką dłuuugą, od piersi aż po spojenie łonowe, no i wokół pępka też mam dużo brązowej skóry. W ogóle to mój pępęk już od dawna pępka nie przypomina ![]() Kamila kurcze współczuję sytuacji, dzielna byłaś! I tak jak mówiły dziewczyny idźcie do neurologa, żeby męża dobrze przebadał. Ogólnie to jestem zaskoczona tamtejszą służbą zdrowia, zawsze wydawało mi się że Niemcy trzymają poziom. Nutik powodzenia na sesji. A z jakiej dziedziny będziesz bronić doktorat? Zachciewa mi się naleśników z serem polanych zmiksowanymi truskawkami ![]() Czy ma może któraś z was założoną kartę Rossnę w Rossmanie, bo ostatni sprzedawczyni mi ją dała, żeby się zarejestrować bo dzięki niej można uzyskać rabaty, tylko że podczas rejestracji trzeba podać swoje dane osobowe i w ogóle dość dużo informacji. Ja nie jestem zwolenniczką "szastania" danymi i tak się zastanawiam, czy rzeczywiście tak korzystnie wychodzi używanie tej karty, czy lepiej dać sobie temu spokój.
#702 |
Wtajemniczenie
|
Ja kartę mam od poczatku.. kilka razy dostalam gadzety..teraz przy zakupach dziecko/mams pomniejsza o chyba 3%..
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
, co za babsko! Współczuję Wam. Wiecznie Wam na zlosc robi zamiast pozwolić żyć własnym życiem i ogólnie pomagać zamiast szkodzić. Nie masz trutki na szczury tam pod ręką? ![]() Cytat:
dobry patent! Ciekawe czy na moim zadupiu slyszeli o takich rzeczach ![]() Cytat:
Nie wiem co myśleć o ich podejściu :/ Czasem mam wrażenie, że Niemcem by się lepiej zajęli.
![]() |
#704 | |
Zakorzenienie
|
Ja mam karte. Jesli robisz regularnie zakupy to nawet 10% rabatu masz na produkty dzieciece. No i sporo promocji jest tylko z karta rossne. Np druga sztuka gratis albo jakis inny gratis przy zakupie 1 rzeczy. Sa tez ceny preferencyjne. Ostatnio kupilam kaszki mlodemu po 5zl a zwykla cena byla 2zl wyzsza
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Wtajemniczenie
|
Bo u nas ostatnio mieli tyle naglosnionych w tv wpadek, ze sie boja.. dodatkowo jak postraszysz to juz wogole
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Ja padłam ze śmiechu jak mi Pani ginekolog powiedziała, że tu się dobrze pacjentami zajmują bo dużo ludzi zaskarza ich jak coś jest nie tak
![]()
#707 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jak to jest..ale znajomi jakas składkę płacili i do jakies jednej kliniki/przychodni wtedy chodzili i byli mega zadowoleni.. tyle badan to nie mieli przez cale życie zrobionych..
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A ja się też nad tą kartą z rosska zastanawiam, bo już dwie wzięłam, zamiast zarejestrować obie zgubiłam i nie wiem, czy żałować czy nie. Wczoraj jak płaciłam w kasie to pani mi powiedziała, że szkoda, że jej nie mam bo już by jakiś rabat był. Ale potem dodała, że w sumie, to może ze 40 gr by wyszło, czy jakoś tak :P A zakupy za 100 zł. Chociaż potem te rabaty chyba rosną z czasem, jak się regularnie kupuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() ![]() Nutik piękne koszule masz na pewno ![]() ![]() Kattoo super ze mąż już dziś będzie, nacieszycie się sobą ![]() Iza ko ko ko ko ![]() ![]() Kamila dobrze ze z T już lepiej ![]() Marcylina sprzedałas podklad tej wariatce w końcu?? ![]() Muszę wstac ukrecic jakieś śniadanie :O jak wrócę z zakupów to jedno duze prasowanie i koooooooniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zadomowienie
|
Witam
Kamila - co za akcje, zdrowia życzę twojemu T kassate - też właśnie nie założyłam tej karty rossne bo mnie przeraziła ilość danych jakie chcą przy rejestracji Iza - akcja kury ujęcie drugie? Nieźle. My się tu śmiejemy a tobie pewnie nie do śmiechu z takim człowiekiem ![]() Kreche na brzuchu mam wyraźną i to od dawna. Ale ja jestem jak córka mlynarza więc może dlatego tak widać :-D Moje samopoczucie oceniam na 2/10 :-/ ten 9 miesiąc mi nie służy niestety i o ile wcześniej miałam gorsze dni od czasu do czasu tak teraz mam wrażenie że lepsze już nie nadejdą do porodu... Dla mnie dać psu jeść (czyli jakieś 20 m od domu) to już wycieczka jak na księżyc... Tż wczoraj chociaż wrócił i rano dziś pojechał po zapas truskawek na weekend ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
Nutik, przyjemności na sesji! I trzymam kciuki za piękny efekt!
Marcylina, mnie się wydaje, że z opieką medyczną wiele zależy od tego, do jakiego lekarza trafiasz, co powiesz itd. Nawet u nas na forum ileś osób ma Luxmed jak ja, i nie wszystkie są tak zadowolone. Ja przez ponad 5 lat jestem zachwycona - też na różne dolegliwości miałam robiony pierdyliard badań, a są osoby, które muszą się prosić o skierowania... |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Rozeznanie
|
Żeby było śmieszniej, mama zadzwoniła czy może przyjechać :-o ma do nas 130 km i chce zostać do jutra. Nie żebym była niezadowolona, ale jakoś humor średni. Jak nie urok to sraczka..... Mama czy teściowa co za Różnica..... Zawsze coś. Myślałam że za tydzień przyjadą z bratem, tylko na kawe w niedzielę. Na dziś miałam inny plan :-( ale przecież mamie nie odmówe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz prowadze ciaze na NFZ i pewnie mialam wiecej badan zrobionych niz niejedna z was i wszystko za friko ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Wtajemniczenie
|
O widzisz! Musze podliczyc ile wydalam juz na prywatne..
Tymczasem pozdrawiam z nad jeziora z lodem w łapie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zadomowienie
|
Kassate, ja założyłam kartę Rossnę, ale jeszcze nie skorzystałam z niej! okazało się, że kupiłam płyn do kąpieli Hipp w Auchan w dużo lepszej cenie niż w RossmannieâŚ.na razie jest rabat 3% to chyba nie dużo, jakby kupić pojedyncze artykuły, po porodzie zmienia się status na jestem Mamą i jak się robi regularnie zakupy chyba w w ciągu 90 dni rabat rośnie do max 10%
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam kartę rossnę.. A w zasadzie to mąż ma hahahaha, serio, on sobie założył...
Ostatnio sudocrem duży kupiliśmy bardzo tanio z tą kartą... |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
Hej hej padłam wcxoraj po 3 odcinkach porodów :p
Iza współczuję teściowej... Tez dziś mam ostatni dzień 8 miesiąca ![]()
#718 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam kartę rossne
![]() Kupiliśmy lodówkę !!! Jest mega duża ( w porównaniu do naszej "starej" ) i A+++ więc oszczędna. Teraz tylko muszę przetrawic cenę... Czy to prawda, że termometr do ucha jest bardziej dokładny niż taki do czoła?
#719 |
Zakorzenienie
|
Taaak?? Piszcie szybko póki jeszcze nie kupiłam tego microlife 150
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
My też musimy kupić lodówke. Ale to później. Graty! Ja lubię nowe sprzęty;-) Ja mam taki termometr do ucha bo tak nam właśnie mówili na SR. I na jakimś spotkaniu planeta dziecko babka pokazywała porównania z wyników badań. Najlepszy do ucha i taki w końcu kupiłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.