IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-04, 08:22   #691
olutka
Zakorzenienie

Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX

Kattoo, w końcu Wasz dzień

Margosia, przyjemnego świętowania urodzinek!

Inka, moja kotka jest też z tych, które mnóstwo rzeczy stresuje ostatnio pani weterynarz zaproponowała obrożę z feromonami, uspokajającą. To działa!!! Co prawda kosztuje bodajże 56 zeta a działa około miesiąca, ale na stresujący czas myślę, że warto. Pani doktor podpowiedziała też, że na pierwsze tygodnie z niemowlakiem też dobrze zainwestować, żeby kotu ułatwić odnalezienie się w nowej sytuacji na spokojnie.

A my dziś jedziemy na warsztaty dla przyszłych mam w szpitalu

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Iza, nie zazdroszczę nerwów w teściową
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 08:23   #692
nutik
Rozeznanie

Dzień dobry słonecznie. To mój ostatni dzień 8 miesiąca

Kamila- strasznie mi przykro, że mieliście z T takie przejścia, okazałaś się być super woman! Idźcie do tego neurologa, dziewczyny dobrze mówią. Swoją drogą, ciekawa jestem, czy tak Was potraktowali bo jesteście z Polski? Spotkaliście się z takim nastawieniem bajeroków wcześniej? Ja jak w Lipsku mieszkałam przez moment, to niestety nie traktowano mnie uprzejmie w urzędach i wszelkich instytucjach państwowych. Kiedyś na mnie babka nakrzyczała, że jestem w Niemczech, więc mam do niej po niemiecku, a nie angielsku mówić. No to powiedziałam i jeszcze się wykłóciłam o swoje, mimo że łamanym :P

Ja nie mam linii na brzuchu żadnej, pępek nadal wklęsły, myślę że już tak zostanie. Chociaż już taaaką malusią dziurkę mam, na maksa się naciągnął.

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Eh też sobie włączyłam czwarty odcinek, jejku jakie Maluszki kochane, płaczę jak bóbr, ciekawi mnie to, że rodzące nie płaczą prawie przy kangurowaniu…ja to będę ryczeć, szybko się wzruszam
Ja też myślę, że będę płakać. Ale ze ślubem też tak miałam, za każdym razem jak myślałam o składaniu przysięgi to w domu ryczałam, a potem na ołtarzu zachowałam spokój. Nie da się przewidzieć emocji, tak mi się wydaje.

Kupiłam sobie wczoraj w Pepco 3 koszule do porodu. Każda za całe 20 zeta Nawet w hurtowni bielizny były droższe. Przypadkiem się zdarzyło, że idealnie pasuje kolorem do mojej bielizny szpitalnej i szlafroka. Do tego ma koronkę na dekoldzie i cygańską falbanę u dołu, cała w róże. Co za wyczucie stylu, co za gust! Jak prawdziwa barbie girl. Lazurowa, poznasz mnie w szpitalu po tym fatałaszku, hahaha :P

Kattoo, naciesz się mężem!
Elfka, fajnie, że możecie kimano przenieść za niedługo w nowe miejsce

Wszystkim miłego dnia, idę szykować pazury bo mamy sesję popołudniu brzuszkową
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fatałaszek do porodu.jpg (205,0 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez nutik
Czas edycji: 2016-06-04 o 08:25
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 08:27   #693
Iza0808
Rozeznanie

Tak kattoo, tylko że on ma kombi i kupiła tylko 12, a potrzebuje jeszcze 2 razy po 30:-o więc Trzeba przyczepke, ona wogole żyje jak w średniowieczu, kupuje to wszystko na zimę i mrozi, tak jakby zima sklepy były zamknięte ;-) mąż mówi że pewnie jeszcze pół świni kupi jak co roku:-o. Ostatnio kupiła zamrażarke taka duża przemysłowa na chyba 300 litrów, to już druga co stoi w garażu. Oczywiście na zimę, bo już się zbliża i trzeba być gotowym. No mowie wam, ciężki orzech.....
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 08:30   #694
kattoo
Zakorzenienie

Nutik powodzenia na sesji!

Margosia udanej imprezy

Iza to rzeczywiscie kobita jeszcze nie przywykla do naszych czasow. Tym bardziej, ze to te same kury tym samym karmione co te sklepowe 😂

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 08:32   #695
nutik
Rozeznanie

Winter is coming Iza

Moja teściowa też lubi mrozić, dzisiaj jedzie po mięcho na wieś właśnie Też ma zamrażarę i co chwila tam jakieś skarby z niej wyciąga. Ale w naszym przypadku to się sprawdza akurat.
Stary 2016-06-04, 08:38   #696
Iza0808
Rozeznanie

Ja mam lodówke z dwoma szufladami w zamrażarce. I żyjemy, nigdy nie byliśmy głodni. Oprócz mięsa mam tam też masę lodów ;-) trochę ryb, szpinak, frytki i nawet koper. I nie potrzebuję zapasu jak dla wojska, tym bardziej że ich tylko troje zostało. Wszystko co potrzebuję kupuje świeże i na bieżąco. Jeszcze gdyby ona to robiła żeby synom dać, zabezpieczyć dzieci i wnuki w swojskie mięsko ale dupa,ona po prostu chomikuje.
Dodam że jak kattoo mówi, ona kupuje te kury już duże u zabija, one mają 3 tyg i po 4 kg, czyli oczywiste jest ze są hodowane pod markety. Gdyby kupiła małe i sama hodowala 3-4 miesiące to by wiedziała że ma swojskie, ale tak to jest dla mnie paranoja!

Edytowane przez Iza0808
Czas edycji: 2016-06-04 o 08:40
Stary 2016-06-04, 08:43   #697
Wesola_Ania
Zadomowienie

Nutik udanej sesji, a i z koszulami dobra okazja, miałaś dreszczyk jak je kupowałaś?

Kattoo, no nareszcie będziecie razem, szykuje się miły późny wieczór!

Misia, miłej zabawy na festynie

My dziś bierzemy się za malowanie pokoju Kuby piękna pogoda, wyspałam się, a spać poszłam późno, bo oglądałam Opole
Mam w planach zrobić dziś sernik bananowy na zimno
http://www.mojewypieki.com/przepis/s...anowy-na-zimno
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 08:43   #698
marcylina
Wtajemniczenie

Hahaha ale jaja z tymi kurami ) no na kobita schemat )
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 08:45   #699
Iza0808
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
Hahaha ale jaja z tymi kurami ) no na kobita schemat )
Znów macie że mnie jaja, przynajmniej się posmiejecie ;-)
Stary 2016-06-04, 08:49   #700
marcylina
Wtajemniczenie

Naklejcie na przyczepke kartke "kurom wstęp wzbroniony" )
Stary 2016-06-04, 08:50   #701
kassate1203
Rozeznanie

Dzień dobry ładny dzień się zapowiada.

Co do linii na pępku, to ja mam taką dłuuugą, od piersi aż po spojenie łonowe, no i wokół pępka też mam dużo brązowej skóry. W ogóle to mój pępęk już od dawna pępka nie przypomina

Kamila kurcze współczuję sytuacji, dzielna byłaś! I tak jak mówiły dziewczyny idźcie do neurologa, żeby męża dobrze przebadał. Ogólnie to jestem zaskoczona tamtejszą służbą zdrowia, zawsze wydawało mi się że Niemcy trzymają poziom.

Nutik powodzenia na sesji. A z jakiej dziedziny będziesz bronić doktorat?

Zachciewa mi się naleśników z serem polanych zmiksowanymi truskawkami

Czy ma może któraś z was założoną kartę Rossnę w Rossmanie, bo ostatni sprzedawczyni mi ją dała, żeby się zarejestrować bo dzięki niej można uzyskać rabaty, tylko że podczas rejestracji trzeba podać swoje dane osobowe i w ogóle dość dużo informacji. Ja nie jestem zwolenniczką "szastania" danymi i tak się zastanawiam, czy rzeczywiście tak korzystnie wychodzi używanie tej karty, czy lepiej dać sobie temu spokój.

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-04, 08:52   #702
marcylina
Wtajemniczenie

Ja kartę mam od poczatku.. kilka razy dostalam gadzety..teraz przy zakupach dziecko/mams pomniejsza o chyba 3%..
Stary 2016-06-04, 08:54   #703
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
Ehhh szkoda gadać, znów akcja kury, żeby mąż jej przywiózł. Jakoś koło 15 mają być. Ja oczywiście zastrzeglam że 13 w poniedziałek mamy pierwsza rocznicę ślubu i mąż ma być w domu normalnie po pracy, a 15 idę do lekarza więc nie dam auta.
Niech ona się ustawia pod nasze możliwości a nie my pod nią.
W końcu to ona ma sprawe. Wogole nie lubię jej więc będę wymyślac, bo ona nie lubi nas i tylko zna numer jak trzeba coś przewieźć, bo tylko my mamy duże auta i Przyczepke. Wkur.....mnie to po prostu. A wczoraj na dodatek zapytała męża kiedy ja mam termin???? Taka z niej będzie babcia. Zero pytania jak się czuje, jak moje ciśnienie. Co słychać. A jakie imię wybraliśmy dopytuje Monikę, druga synowa bo mnie albo męża nie zapyta. Ona wogole ma teorie że jak jej się nie mówi to ona nie pyta. Tylko że ona pyta wszystkich innych po kątach żeby tylko się dowiedzieć.
Jezusie
, co za babsko! Współczuję Wam. Wiecznie Wam na zlosc robi zamiast pozwolić żyć własnym życiem i ogólnie pomagać zamiast szkodzić. Nie masz trutki na szczury tam pod ręką?

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Kattoo, w końcu Wasz dzień

Margosia, przyjemnego świętowania urodzinek!

Inka, moja kotka jest też z tych, które mnóstwo rzeczy stresuje ostatnio pani weterynarz zaproponowała obrożę z feromonami, uspokajającą. To działa!!! Co prawda kosztuje bodajże 56 zeta a działa około miesiąca, ale na stresujący czas myślę, że warto. Pani doktor podpowiedziała też, że na pierwsze tygodnie z niemowlakiem też dobrze zainwestować, żeby kotu ułatwić odnalezienie się w nowej sytuacji na spokojnie.

A my dziś jedziemy na warsztaty dla przyszłych mam w szpitalu

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Iza, nie zazdroszczę nerwów w teściową

dobry patent! Ciekawe czy na moim zadupiu slyszeli o takich rzeczach

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Dzień dobry słonecznie. To mój ostatni dzień 8 miesiąca

Kamila- strasznie mi przykro, że mieliście z T takie przejścia, okazałaś się być super woman! Idźcie do tego neurologa, dziewczyny dobrze mówią. Swoją drogą, ciekawa jestem, czy tak Was potraktowali bo jesteście z Polski? Spotkaliście się z takim nastawieniem bajeroków wcześniej? Ja jak w Lipsku mieszkałam przez moment, to niestety nie traktowano mnie uprzejmie w urzędach i wszelkich instytucjach państwowych. Kiedyś na mnie babka nakrzyczała, że jestem w Niemczech, więc mam do niej po niemiecku, a nie angielsku mówić. No to powiedziałam i jeszcze się wykłóciłam o swoje, mimo że łamanym :P

Ja nie mam linii na brzuchu żadnej, pępek nadal wklęsły, myślę że już tak zostanie. Chociaż już taaaką malusią dziurkę mam, na maksa się naciągnął.

Ja też myślę, że będę płakać. Ale ze ślubem też tak miałam, za każdym razem jak myślałam o składaniu przysięgi to w domu ryczałam, a potem na ołtarzu zachowałam spokój. Nie da się przewidzieć emocji, tak mi się wydaje.

Kupiłam sobie wczoraj w Pepco 3 koszule do porodu. Każda za całe 20 zeta Nawet w hurtowni bielizny były droższe. Przypadkiem się zdarzyło, że idealnie pasuje kolorem do mojej bielizny szpitalnej i szlafroka. Do tego ma koronkę na dekoldzie i cygańską falbanę u dołu, cała w róże. Co za wyczucie stylu, co za gust! Jak prawdziwa barbie girl. Lazurowa, poznasz mnie w szpitalu po tym fatałaszku, hahaha :P

Kattoo, naciesz się mężem!
Elfka, fajnie, że możecie kimano przenieść za niedługo w nowe miejsce

Wszystkim miłego dnia, idę szykować pazury bo mamy sesję popołudniu brzuszkową
Wiesz co, mi się wydaje, że oni ogólnie nie mają nic przeciw Polakom o ile są kulturalni i potrafią się wysłowić.
Nie wiem co myśleć o ich podejściu :/
Czasem mam wrażenie, że Niemcem by się lepiej zajęli.
Stary 2016-06-04, 08:59   #704
kattoo
Zakorzenienie

Ja mam karte. Jesli robisz regularnie zakupy to nawet 10% rabatu masz na produkty dzieciece. No i sporo promocji jest tylko z karta rossne. Np druga sztuka gratis albo jakis inny gratis przy zakupie 1 rzeczy. Sa tez ceny preferencyjne. Ostatnio kupilam kaszki mlodemu po 5zl a zwykla cena byla 2zl wyzsza

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Jezusie
, co za babsko! Współczuję Wam. Wiecznie Wam na zlosc robi zamiast pozwolić żyć własnym życiem i ogólnie pomagać zamiast szkodzić. Nie masz trutki na szczury tam pod ręką?

dobry patent! Ciekawe czy na moim zadupiu slyszeli o takich rzeczach

Wiesz co, mi się wydaje, że oni ogólnie nie mają nic przeciw Polakom o ile są kulturalni i potrafią się wysłowić.
Nie wiem co myśleć o ich podejściu :/
Czasem mam wrażenie, że Niemcem by się lepiej zajęli.
Ja juz mowilam ze w pl narzekamy ale mamy naprawde dobra opieke medyczna. Za granica bardzo duzo sie olewa i robi po lepkach

Stary 2016-06-04, 09:01   #705
marcylina
Wtajemniczenie

Bo u nas ostatnio mieli tyle naglosnionych w tv wpadek, ze sie boja.. dodatkowo jak postraszysz to juz wogole
Stary 2016-06-04, 09:13   #706
kamila_509
Zakorzenienie

Ja padłam ze śmiechu jak mi Pani ginekolog powiedziała, że tu się dobrze pacjentami zajmują bo dużo ludzi zaskarza ich jak coś jest nie tak jaaaaaaaasne!!
Stary 2016-06-04, 09:24   #707
marcylina
Wtajemniczenie

Nie wiem jak to jest..ale znajomi jakas składkę płacili i do jakies jednej kliniki/przychodni wtedy chodzili i byli mega zadowoleni.. tyle badan to nie mieli przez cale życie zrobionych..
Stary 2016-06-04, 09:49   #708
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Nutik udanej sesji, a i z koszulami dobra okazja, miałaś dreszczyk jak je kupowałaś?
Dreszczyk? W sensie, że jak wyobraziłam sobie siebie w tej koszuli wijącej się z bólu? Bardziej mi się śmiać chciało, że tu koronki i różyczki, a wszystko będzie uwalane krwią czy czym tam :P

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość

Nutik powodzenia na sesji. A z jakiej dziedziny będziesz bronić doktorat?

Czy ma może któraś z was założoną kartę Rossnę w Rossmanie, bo ostatni sprzedawczyni mi ją dała, żeby się zarejestrować bo dzięki niej można uzyskać rabaty, tylko że podczas rejestracji trzeba podać swoje dane osobowe i w ogóle dość dużo informacji. Ja nie jestem zwolenniczką "szastania" danymi i tak się zastanawiam, czy rzeczywiście tak korzystnie wychodzi używanie tej karty, czy lepiej dać sobie temu spokój.
Doktorat z ekotoksykologii- można powiedzieć, że z okolic ochrony środowiska.

A ja się też nad tą kartą z rosska zastanawiam, bo już dwie wzięłam, zamiast zarejestrować obie zgubiłam i nie wiem, czy żałować czy nie. Wczoraj jak płaciłam w kasie to pani mi powiedziała, że szkoda, że jej nie mam bo już by jakiś rabat był. Ale potem dodała, że w sumie, to może ze 40 gr by wyszło, czy jakoś tak :P A zakupy za 100 zł. Chociaż potem te rabaty chyba rosną z czasem, jak się regularnie kupuje.
Stary 2016-06-04, 09:49   #709
eskav8
Wtajemniczenie

Witam się i ja słonko narazie gdzieś się schowalo, ale cały tydzień było pięknie. Kiepsko mi się spalo, o 2 bylam jeszcze po tz, potem nie mogłam usnac chyba do 3 albo i dalej. Dziec się rozbudzil i przeciagal. Teraz jeszcze poleguje ale trzeba po zakupy jechać

Nutik piękne koszule masz na pewno ja wczoraj kupiłam Japonki pod prysznic - z brokatem!!!

Kattoo super ze mąż już dziś będzie, nacieszycie się sobą

Iza ko ko ko ko teściowa twoja wygrala wszystko, może robi zapasy na atak zombie

Kamila dobrze ze z T już lepiej

Marcylina sprzedałas podklad tej wariatce w końcu??

Muszę wstac ukrecic jakieś śniadanie :O jak wrócę z zakupów to jedno duze prasowanie i koooooooniec
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-04, 09:53   #710
aglo_mammy
Zadomowienie

Witam

Kamila - co za akcje, zdrowia życzę twojemu T

kassate - też właśnie nie założyłam tej karty rossne bo mnie przeraziła ilość danych jakie chcą przy rejestracji

Iza - akcja kury ujęcie drugie? Nieźle. My się tu śmiejemy a tobie pewnie nie do śmiechu z takim człowiekiem

Kreche na brzuchu mam wyraźną i to od dawna. Ale ja jestem jak córka mlynarza więc może dlatego tak widać :-D

Moje samopoczucie oceniam na 2/10 :-/ ten 9 miesiąc mi nie służy niestety i o ile wcześniej miałam gorsze dni od czasu do czasu tak teraz mam wrażenie że lepsze już nie nadejdą do porodu... Dla mnie dać psu jeść (czyli jakieś 20 m od domu) to już wycieczka jak na księżyc...

Tż wczoraj chociaż wrócił i rano dziś pojechał po zapas truskawek na weekend
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 09:53   #711
olutka
Zakorzenienie

Nutik, przyjemności na sesji! I trzymam kciuki za piękny efekt!

Marcylina, mnie się wydaje, że z opieką medyczną wiele zależy od tego, do jakiego lekarza trafiasz, co powiesz itd. Nawet u nas na forum ileś osób ma Luxmed jak ja, i nie wszystkie są tak zadowolone. Ja przez ponad 5 lat jestem zachwycona - też na różne dolegliwości miałam robiony pierdyliard badań, a są osoby, które muszą się prosić o skierowania...
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 10:03   #712
Iza0808
Rozeznanie

Żeby było śmieszniej, mama zadzwoniła czy może przyjechać :-o ma do nas 130 km i chce zostać do jutra. Nie żebym była niezadowolona, ale jakoś humor średni. Jak nie urok to sraczka..... Mama czy teściowa co za Różnica..... Zawsze coś. Myślałam że za tydzień przyjadą z bratem, tylko na kawe w niedzielę. Na dziś miałam inny plan :-( ale przecież mamie nie odmówe.
Stary 2016-06-04, 10:12   #713
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
Bo u nas ostatnio mieli tyle naglosnionych w tv wpadek, ze sie boja.. dodatkowo jak postraszysz to juz wogole
No wlasnie nie. Naprawde miedzy nami a zagranica jest ogromna przepasc. Sa plusy i sa minusy - i tu wlasnie minusem jest podejscie lekarzy. U nas nieraz podejscie dobre a srodki ograniczone.

Ja teraz prowadze ciaze na NFZ i pewnie mialam wiecej badan zrobionych niz niejedna z was i wszystko za friko Jakbym miala za wszystko placic to z 3k by wyszlo spokojnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-04, 10:28   #714
marcylina
Wtajemniczenie

O widzisz! Musze podliczyc ile wydalam juz na prywatne..
Tymczasem pozdrawiam z nad jeziora z lodem w łapie )
Stary 2016-06-04, 10:32   #715
Wesola_Ania
Zadomowienie

Kassate, ja założyłam kartę Rossnę, ale jeszcze nie skorzystałam z niej! okazało się, że kupiłam płyn do kąpieli Hipp w Auchan w dużo lepszej cenie niż w Rossmannie….na razie jest rabat 3% to chyba nie dużo, jakby kupić pojedyncze artykuły, po porodzie zmienia się status na jestem Mamą i jak się robi regularnie zakupy chyba w w ciągu 90 dni rabat rośnie do max 10%
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 10:45   #716
alloffkowa
Zakorzenienie

Ja też mam kartę rossnę.. A w zasadzie to mąż ma hahahaha, serio, on sobie założył...
Ostatnio sudocrem duży kupiliśmy bardzo tanio z tą kartą...
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 11:02   #717
deksterowa
Zakorzenienie

Hej hej padłam wcxoraj po 3 odcinkach porodów :p
Iza współczuję teściowej...
Tez dziś mam ostatni dzień 8 miesiąca

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 11:22   #718
kamila_509
Zakorzenienie

Ja też mam kartę rossne

Kupiliśmy lodówkę !!! Jest mega duża ( w porównaniu do naszej "starej" ) i A+++ więc oszczędna.
Teraz tylko muszę przetrawic cenę...
Czy to prawda, że termometr do ucha jest bardziej dokładny niż taki do czoła?
Stary 2016-06-04, 11:29   #719
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Taaak?? Piszcie szybko póki jeszcze nie kupiłam tego microlife 150
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-04, 11:29   #720
Iza0808
Rozeznanie

Cytat:
Ja też mam kartę rossne

Kupiliśmy lodówkę !!! Jest mega duża ( w porównaniu do naszej "starej" ) i A+++ więc oszczędna.
Teraz tylko muszę przetrawic cenę...

My też musimy kupić lodówke. Ale to później. Graty! Ja lubię nowe sprzęty;-)
Ja mam taki termometr do ucha bo tak nam właśnie mówili na SR. I na jakimś spotkaniu planeta dziecko babka pokazywała porównania z wyników badań. Najlepszy do ucha i taki w końcu kupiłam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości