|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Proszę! Dietetyczny sernik dla cukrzycy ciążowej, ale zdrowym też pewnie posmakuje
- 6 jajek, - ksylitol 3/4 szklanki, (może być normalny cukier w stosunku 1:1) - 3budynie śmietankowe bez cukru - pol szkl oleju, - 3 duże jogurty naturalne typu greckiego, - olejek waniliowy - ja dałam prawie całą wanilię, tzn wydłubałam jej środek ![]() - i jeśli możecie herbatniki/ biszkopty bez cukru to na spód jesli nie to prosto na papier do pieczenia same ciasto. żółtka oddzielamy od białek. żółtka ucieramy z ksylitolem. dodajemy suchy budyń, ucieramy, dajemy jogurty, olej,olejek waniliowy mieszamy. ubijamy piane i delikatnie łączymy z ciastem i do piekarnika temp 180 ok 1.5h do 2h Po odstaniu ciasto się zsiada, więc nie przejmujcie się, że w trakcie pieczenia jest dość mokre, bo ja przez to za długo trzymałam i trochę góra się spiekła. Ja górę polałam roztopioną gorzką czekoladą.
#693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
@}-,-'-
|
Cytat:
Dzięki za wsparcie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ciasto fajnie brzmi, kocham jogurty greckie. Może znajdę w sobie siłę by zrobić 🙂 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do remontów, to ja z moim też musiałam negocjować elementy wystroju. Najdłużej walczyłam o kuchnię, bo sporo ciemnych elementów, czego on nie mógł zrozumieć. Ale też pokazywałam mnóstwo aranżacji znalezionych w necie i wygrałam ten spór ![]() NiEBiE, patent z konsolą genialny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Uważam, że z chłopem wszystko da się załatwić, czasem trzeba tylko dużo cierpliwości i czasu.
![]()
#697 |
Zadomowienie
|
Ebena oo to nie byłam ostatnia! Który u ciebe tc? U mnie dziś 20t0d
![]() Dziewczyny zamówiłam legginsy ciążowe z 99shop.pl Legginsy ciążowe bawełniane 17.90 te bardzo polecam, jest jeszcze miejsce na większy brzuch i myślę że posłużą do końca ![]() Legginsy ciążowe zimowe 19.90 faktycznie cieplejsze, ale też trochę mniej rozciągliwe, myślę że do 7mc styknie ale potem może być brzuch za duży. Jegginsy takie w stylu legginsy jak dżinsy 26.90 bardzo fajne ale trochę mało miejsca na brzuch i długo nie posłużą. Koniec recenzji ;D Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natomiast moja babcia od dobrych 2 lat co chwilę rzucała NAM aluzje że już najwyższy czas na dziecko... I non stop mi truła że ona JUŻ CHCE bo zamierza brać dziecko w wózku i chodzić po mieście tak jak jej kuny ![]() Cytat:
![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Konto usunięte
|
Mam już wyniki, bardzo bez szału
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Rozeznanie
|
Orlica czemu bardzo? Ktoś Ci je już zweryfikował?
Ja dzisiaj odebrałam morfologię i mam kilka strzałek że tego za dużo, tamtego za mało - ale że zupełnie nie umiem interpretować to czekam na czwartkową wizytę u ginekolog. |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64729261]Mam już wyniki, bardzo bez szału
![]() Mimo że normy dla ciężarnych są inne?
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64729261]Mam już wyniki, bardzo bez szału
![]() Co masz nie tak? Pamiętaj że normy morfologii są inne ja też mam strzałki w górę ale lekarz mówi że jest ok bo w ciąży jest zwiększona objętość krwi. |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Konto usunięte
|
Mama pracuje w lab, więc wszystko miałam na bieżąco weryfikowane... TSH znowu skoczyło prawie do początkowego poziomu 3,5 mimo brania leków, a było już ładne, 1,8. W moczu mam bakterie i piasek, czyli początek nawrotu kamicy nerkowej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Rozeznanie
|
Dzięki Lidka99, właśnie martwiłam się, że mam za dużo hemoglobiny i lym i neut.
Orlica współczuję, moja bratowa miała kamicę w ciąży :/ Mam nadzieję, że uda Ci się to zastopować ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Konto usunięte
|
Teraz siedzę pod szpitalem (zawoziłam ośmiorniczki) i boję się ruszyć, bo mam chyba te skurcze przepowiadające od pępka w dół
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Kamica sama w sobie to najgorszy z koszmarów, a kolka nerkowa jest w top3 najgorszych możliwych bólów, miałam to 2 lata temu i nie wyobrażam sobie powtórki w ciąży... |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64730076]Mama pracuje w lab, więc wszystko miałam na bieżąco weryfikowane... TSH znowu skoczyło prawie do początkowego poziomu 3,5 mimo brania leków, a było już ładne, 1,8. W moczu mam bakterie i piasek, czyli początek nawrotu kamicy nerkowej
![]() Oj trzymam kciuki aby wszystko szybko wróciło do normy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |||||
Zakorzenienie
|
Co do remontów i urządzania wnętrz mój tż dał mi wolną rękę z czego jestem bardzo zadowlona
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wow nieźle ważą, jak na bliźniaczki i na ten tydzień. (moja w 21 tc. ważyła ok 350 gram) Niech dalej rosną zdrowo. Co do ułożenia nie chcę cię martwić, ale mogę się jeszcze odwrócić. Moja np. dopiero w 33 tc przekręciła się główką w dół. Obecna córa też sobie leży pośladkowo ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64714136]Witamy się z juniorkiem po połówkowych badaniach ![]() ![]() Junior nadal jest juniorkiem. Jaja jak dzwony ![]() ![]() ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64718231] Oglądałam dzisiaj w trzech sklepach wózki i utwierdzilam się w jednym. dla mnie wszystkie są takie same. Różnią się może kolorem budy, delikatnie profilem stelaża, ale właściwie to sa identyczne. Nawet nie chciało mi się wchodzić w szczegóły ![]() I właśnie o szczegóły chodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;64730076]Mama pracuje w lab, więc wszystko miałam na bieżąco weryfikowane... TSH znowu skoczyło prawie do początkowego poziomu 3,5 mimo brania leków, a było już ładne, 1,8. W moczu mam bakterie i piasek, czyli początek nawrotu kamicy nerkowej ![]() Współczuję ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Raczkowanie
|
Z każdą rodzina jest różnie. U mnie cieszą się z wnuka ale męczą o ślub...
Fakt ja bym chciała ale Tz sie chyba nie zdecyduje w najbliższym czasie i ja nie mam zamiaru go namawiać vbo to najważniejsza decyzja w życiu... Już rodziców Tz chcą zapraszać na obiad itd poznać ich, wiadomo w jakim celu... Namawiać na ślub, jakby oni mieli na to wpływ... Są wierzący mocno i ja rozumiem. Też wolałabym żeby dziecko pojawiło się po ślubie ale stało się inaczej. A Zmusić nie można... Mój malutki się rusza znów tylko chyba zmienił pory. Uff. Aż się poplakalam wczoraj bo się bałam. Ale te hormony na mnie działają... Na szczęście dziś dobry humor. Wieczór mam zajęty. Postanowiłam że nauczę się nowego nowego utworu na pianinie i jak wróci to mu zagram ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Co do rozstępów to niestety wszystko zależy od predyspozycji. Moja mama 4 ciąże żadnego rozstępu. Mi wyskoczyły na brzuchu po porodzie. Mam jeszcze na biuście od powiększania się w ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i inna sprawa czy będziecie "pewni decyzji" bo chyba pisałaś ostatnio że Wam się nie układa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Raczkowanie
|
On wie że ja bym chciała ale zawsze powtarzam też że ślub to tylko z miłości i nic na siłę. On w takich kwestiach jest nie zdecydowany więc nie prędko będzie ślub. Ale może jak maluch się urodzi to coś się zmieni
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Zastanawiam się nad zmianą lekarza. Ta moja niby jest ok. Miła, delikatna ale mam wrażenie że nie wiele mi mówi, szybko robi usg i tyle. No nie wiem, może dlatego że wszystko jest w porządku? Hmm.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Na grudniowkach mamy juz dwa porody w natarciu, oby dziewczyny zaciskaly nogi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Raczkowanie
|
Fakt ostatnio się nie układa ale nie az tak żeby się rozstawać. Mamy kryzys. Ja jestem pewna...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usiądźcie kiedyś razem i porozmawiajcie jak sobie wyobrażacie wspólną przyszłość. Powiedz że chciałabyś kiedyś wziąć ślub bo jest to dla Ciebie ważne, niekoniecznie już, teraz, natychmiast, ale kiedyś w przyszłości ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Raczkowanie
|
On wie o tym już rozmawialiśmy nie raz. Tz tez chcr ale nie teraz jeszcze, kiedyś w przyszłości. Także zobaczymy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co dziś na obiad szykujecie? U mnie będą knedle ze śliwkami ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Zadomowienie
|
KZP może tak lepiej niż potem całe życie mieć z tyłu głowy tą wątpliwość czy jedynym powodem dla ślubu była ciąża
![]() Dziewczyny czasem się tak okropnie boję... Że znowu nam się nie uda i coś pójdzie nie tak... Marzę juž tak bardzo o styczniu! Uspokajają mnie ruchy ale i tak dopada mnie czasami panika ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.