![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o STAŻ
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny! Od lutego chodziłam do PUP-u w sprawie stażu
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo
![]() ![]()
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Wtajemniczenie
|
ja w środę się wybieram do PUP-u
![]() ale mam problem...zgubiłam gdzieś tą kartkę z nipem ![]() i co ja mam teraz zrobić... w urzędzie skarbowym mi podadzą jak pójde??
#697 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bylam przez rok w US na stazu wiec Ci pomoge ![]() Wiec tak jezeli Ci decyzja NIP nie jest potrzebna a sam numerek to wystarczy wziasc dowod osobisty i w okienku poprosic o swoj numerek NIP-u wtedy powinien Ci urzednik zapisac go na papierku po uprzednim sprawdzeniu danych z dowodem zeby potwierdzic zgodnosc. Wiem ze czasami ale to juz raczej przy stalej pracy wymagaja decyzji NIP czyli takiej jaka otrzymalas poczta. Wtedy to juz trzeba napisac podanie i kupic znaczek skarbowy nie wiem czy wszedzie jest za tyle samo ale u nas sa po 5zl i wtedy bynajmniej u nas wydaja od reki kopie decyzji NIP No to tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
ja załatwiając staż nie potrzebowałam decyzji tylko sam nr Nipu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
ja wiem z doswiadczenie ze roznie z tym bywa i poprostu upewnic sie czy sam numerek NIP czy decyzja jest potrzebna zapytac tam gdzie zalatwia sie prace dlatego ze wiele razy ludzie przychodzili do US mowiac ze chca numerek NIP i pytajac czy sam czy wydac kopie deyczji twierdzili ze sam i potem polowa tych ludzi przychodzila narzekala ze musza przychodzic kilkadziesiat razy a wkoncu mogli sie zapytac od razu instytucji ktora potrzebowala tego NIP-u czy wystarczy sam numer czy decyzja
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Wtajemniczenie
|
dzięki ci
![]()
#701 |
Raczkowanie
|
prosze bardzo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Raczkowanie
|
mam pytanie niedlugo pojde do urzedy spytac o staz a czy to prawda ze trzeba miec ukonczona szkole srednia?
i czy musze wziasc ze soba swiadectwo ukonczenia szkoly jesli tak czy moze byc to kopia?? |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak aby isc na staz musisz miec skonczona szkole srednia. Swiadectwo bylo potrzebne bo oprocz tego ze ja wypelnialam jaka szkole skonczylam to oni tez sobie spisali do czegos tam ale zaraz oddali bo tylko do wgladu im bylo potrzebne wiec kopia pewnie moze byc nie wiem tylko czy musi byc potwierdzona przez notariusza bo ja orginal pokazalam. Najlepiej jak pojdziesz sie zapisac to zapytaj czy kopia wystarczy zwykla. bo oni dla siebie tylko chyba nazwe szkoly spisuja i tak zerkaja okiem nie wiem czy jeszcze cos spisuja z tego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Rozeznanie
|
Miło, że pytasz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno Ci się spodoba i przyzwyczaisz się do tego rannego wstawania, choć czasem naprawdę ciężko jest się pozbierać ![]() życzę powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Rozeznanie
|
Minął mi pierwszy dzień na stażu, nudno było
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
lepiej nudzić się na stażu nić potem być zatrudnionym jako pracownik i nie wiedzieć gdzie ręce wsadzić :/ ja miałam staż, teraz jest już normalnie zatrudniona i jest o wiele gorzej. Ciesz się póki możesz pracować tylko jako stażysta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Raczkowanie
|
Czy nadal w przepisach dotyczących stażu jest napisane, iż osoba która przepracowała ponad 3 miesiące nie może go odbyć ?
![]() ( Ja przepracowałam ok. 3 lat; podpisałam umowę umowę zlecenia )... Bardzo proszę o odpowiedź... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
A mnie zastanawia jedno: 2 razy ubiegałam się o staż, miałam złożone wnioski w Urzędzie Pracy a żadnego stażu nie dostałam
![]() Wszystko przez to, że panie w PUP mówią, że każdy ma czekać na swoją kolej a tak naprawdę pieniądze na staże przyznają po znajomości ![]() I już nie wiem co robić ![]() Chyba muszę iść i wydrzeć mordę na nie(za przeproszeniem), bo po dobroci to nic nie zdziałam niestety ![]() ![]() 2 moje koleżanki też długo czekały i w końcu poszły i zrobiły awanturę wskutek czego dostały staż w przeciągu miesiąca ![]()
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu się natomiast okazuje coś zupełnie innego...
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
OOO ! Było by bardzo dobrze, gdyby okazało się to prawdą ![]() Od ok. 3 lat bowiem pracuję na umowę zlecenia, konkretnie rozdaję ulotki ( pracuję raz w tygodniu - za miesiąć dostaję ok. 160 zł )... Oczywiście daną pracę traktuję jako dorywczą... Obecnie rozpoczęłam studia uzupełniające magisterskie niestacjonarne ( zjazdy mam raz w miesiącu ) więc chciałabym znależć jakieś stałe zajęcie... Wpadłam na pomysł odbycia stażu... I jeżeli opinia smerfety okaże się prawdą - rzeczywiście mogłabym ów staż odbyć ![]() Wcześniej jednak musiałabym się zarejestrować w UP ( a przedtem jeszcze spróbować przepisać moją umowę zlecenia na kogoś innego - bo inaczej mnie przecież nie zarejestrują - prawda ? ) A tak na marginesie - uważam, iż nie powinno być tak, iż ktoś kto zarabia 160 zł na miesiąc nie może zarejestrować się w UP by poszukać innego, stałego zajęcia.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
moja koleżanka która pracowała ok.2 lata jako kasjerka bez problemu dostała staż w biurze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak już pisałam, mam złożony wniosek od pracodawcy a pieniędzy na staż nie dostałam ![]() Najgorsze jest to, że pieniąde na staże są, ale panie w PUP przyznają je komu chcą ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
nie zawsze tak jest, ale niestety często się to zdarza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
Na pewno nie jest niesprawiedliwe to, że z doświadczeniem można odbywać staż, ale to powinno działać tylko w tę stronę. Nie w drugą, czyli na staż przyjmujemy tylko osoby z doświadczeniem, albo oczekujemy, że będą mieć doświadczenie. To może, idąc tym torem, już w podstawówce dzieci powinny rozglądać się za jakimiś drobnymi pracami na poczet swego przyszłego doświadczenia...
![]()
#720 |
Zakorzenienie
|
Jestem wściekła, ale muszę to tu napisać
![]() Dziś odebrałam rano telefon z Urzędu Pracy, że mają jakieś oferty stażu i żebym przyjechała sobie coś wybrać - pomyślałam, czemu nie? i pojechałam. Na miejscu pokazano mi kilka ofert, z których spodobała mi sie oferta stażu na poczcie, gdzie pracuje mój TŻ ![]() ![]() Pani w UP dała mi nr. telefonu do oddziału poczty w Krakowie, gdzie kazała mi zadzwonić i tam mieli mnie "zatwierdzić" na owy staż. No więc po powrocie do domu od razu zadzwoniłam pod wskazany numer i co usłyszałam: "Oferta już NIEKATUALNA" ![]() ![]() ![]() Byłam wsciekła i nadal jestem, jak kurde mogli mi w UP obiecać staż na poczcie, powiedzieć mi że zacznę od poniedziałku 16 października a tymczasem okazało się, że oferta już nieaktualna ![]() Jestem zła i wkurzona ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.