Wszystko o Avonie - Część II - Strona 240 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-21, 07:25   #7171
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee
Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez KassiaKonsultantka Pokaż wiadomość
Hej. blagam Was bardzo... pomozcie!
ostatnio moja mamusia zamowila sobie DWUSTOPNIOWY PROGRAM DO UST Z ANEW (niby to taki fantastyczny itd... :|) w zestawie z korektorem zmarszczek, o ile dobrze pamietam. ale okazalo sie, ze opakowanie jest jakies felerne ;/ z tej ,,tubki" (czy co to jest ) raz wychodzi krem, drugi raz nie... ale to mozna by jeszce przetrzymac, gdyby nie fakt, ze calkeim popsulo sie... ,,miejsce ujscia" kremu (coz za slowotworstwo xD!)... odpadlo!
i nie wiem jak mam zwrocic to cudenko... jestem poczatkujaca konsultantka i jeszcze nie dokonywalam zwrotow. Bardzo prosze opiszcie mi krok po kroku, co, jak, kiedy, gdzie mam zwrocic to cuś!

A! i jeszcze bym chciala dodac (moze to jest wazne...), ze nie zdazylam zaplacic do tej pory za ta paczke... termin mam do 30.03
po pierwsze warto zwrocic skoro tak sie stalo. i nie boj sie nic ze uzyte ze to ze tamto. wpisz na formularz ktory jest dziecinnie prosty [wystarczy czytac!]

a co do zaplaty za paczke. to na kazda fakture masz 21 dni zeby zaplacic. dlatego nie musisz miec zaplaconej faktury ostatniej by zlozyc zamowienie. chyba ze jest to faktura z przedostatniej paczki. nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi. jesli zlozylas zamwienie w pierwszej kampani z katalogu nr 2 a teraz skladasz drugie z tego samego katalogu, to fakturki nie musisz placic, ale jesli skladasz juz zamowienie pierwsze z katalogu kolejnego czyli np 3 to juz musisz miec zaplacona fakturke bo ci wstrzymaja paczke, a potem to same problemy bo paczka ci przyjdzie ale po co placic za kurieria itp. dojdziesz do wprawy z tymi fakturami. najlepiej sledz sobie w strefie konsultantki fakturki. bedziesz widziala do kiedy co masz zaplaci, jakie sa terminy itp

pozdrawiam.
Stary 2007-03-21, 09:03   #7172
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _aLmeRka_ Pokaż wiadomość
a ja mam tę torebkę i niby jest z pcv ale wygląda jak jakaś skórka... ładnie się prezentuje.. kijowo że zapina się na magnesy.. bo tak naprawdę to ciężko w nie trafić ale nosi się spox a przede wszystkim nie jest to wór bez dna!
a ile ma tych magnesów I jakieś kiesoznk iw środku
Pamiętam że kiedyś ktoś pisał na ile magnesów ..ale teraz weś i to znajdź

Ps Właśnie testuje na sobie te kojące płatki pod oczy Wody Mineralne Islandii
Oh..zobaczymy czy cos pomogą Ale fakt płatek trzeba rozciąć na pół..bo jeden to jak na policzek a nie pod oko..i tym sposobem zresztą na dłużej wystarczą

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 09:29   #7173
Mrowina
Zadomowienie

Witam

Wydaje mi się że ta torebka ma dwa magnesy ,po bokach.
Mrowina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 09:30   #7174
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Czy ktoś wie kiedy jest pierwszy odbiór w COKu we Wrocławiu z katalogu 5? Wydaje mi się, że 5.04, ale mogę się mylić. Nie ma wcześniej?
Witam ponownie
wydaje mi się, że powinien być 2 kwietnia, ale pewien nie jestem
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 09:34   #7175
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość

Czy szampon przeciwłupieżowy z Naturalsów jest dobry? Rzeczywiście działa przeciwłupieżowo?
Pamiętam raz kupiłam ten szampon, i napewno zaletą tego szampony był ładny świeży zapach. Poprzez działanie zimna na skórze głowy i delikatnego zapachu miało się wrażenie, że skóra głowy jest oczyszczona. Łupież nie znikał odrazu, troszkę to trwało i kilka razy trzeba było myć głowę tym szamponem- ale ostatecznie łupież zniknął- zaznaczam, że wówczas nie miałam dużego problemu z łupieżem. Potem szampon leżał na półce i czekał aż wszystkie inne szampony się pokończyły i wówczas znów wrócił do łask. Osobiście mam mieszane odczucia co do tego szamponu, jednak włosy wdaje mnie się, że dobrze się układały, tyle, że ja zawsze po jakim kolwiek szamponie stosuje odzywkę, więc nie wiem czy szampon miał też wpływ na dobrze układające się włosy, czy to tylko była zasługa samej odżywki-jednak uważam, że śmiało można go wypróbować, zwłaszcza iż w kat 4, 5 jak i 6 jest duża butla (400 ml) za 8,90.

a ja tak przeglądałam katalog 5 i 6
i w 5 przymierzam się do cieni złociście połyskujących (bo już tyle dobrego na ich temat na tym forum słyszałam) i odżywce wygładzająco pelingującej
w kat 6 też są te złociście połyskujące cienie do powiek więc może w 6 się na nie skuszę ,ponadto kusi z PS: maseczka błotna i śródziemnomorski olejek do włosów, płyn do kąpieli lawendowy, kuszą ponadto płatki z clearskin no i te nowe błyszczyki

Mój BLOG
http://komodakasiuli.blog.pl
kaatiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 10:51   #7176
Fenris
Czekam na Ragnarok

Był ten temat, ale chyba nie było na to odpowiedzi. Czy w katalogu 05 są dostępne wszystkie kosmetyki do opalania z Panoramy czy tylko te z katalogu?

Zauważyłam, że w katalogu 06 już nie ma galaretki mango, są tylko dwie.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 11:12   #7177
mala_martyna
Raczkowanie

dziewczyny napiszcie mi jak sie zamawia z tej oferty internetowej bo nigdy tego nie robilam,ja z kat. 5 biore tylko perfumki z demo.wiecie moze jak pachna??
mala_martyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-21, 11:50   #7178
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie k05 też nie cieszy się dużym powodzeniem, niestety <','>
no ale zobaczymy . . .

Czy szampon przeciwłupieżowy z Naturalsów jest dobry? Rzeczywiście działa przeciwłupieżowo?
Nie używałam go, ale moja klientka bierze go co katalog i widać, że jest zadowolona i mówi że wreszcie trafiła na szampon, który jej pasuje

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 12:57   #7179
KassiaKonsultantka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
po pierwsze warto zwrocic skoro tak sie stalo. i nie boj sie nic ze uzyte ze to ze tamto. wpisz na formularz ktory jest dziecinnie prosty [wystarczy czytac!]

a co do zaplaty za paczke. to na kazda fakture masz 21 dni zeby zaplacic. dlatego nie musisz miec zaplaconej faktury ostatniej by zlozyc zamowienie. chyba ze jest to faktura z przedostatniej paczki. nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi. jesli zlozylas zamwienie w pierwszej kampani z katalogu nr 2 a teraz skladasz drugie z tego samego katalogu, to fakturki nie musisz placic, ale jesli skladasz juz zamowienie pierwsze z katalogu kolejnego czyli np 3 to juz musisz miec zaplacona fakturke bo ci wstrzymaja paczke, a potem to same problemy bo paczka ci przyjdzie ale po co placic za kurieria itp. dojdziesz do wprawy z tymi fakturami. najlepiej sledz sobie w strefie konsultantki fakturki. bedziesz widziala do kiedy co masz zaplaci, jakie sa terminy itp

pozdrawiam.
Dziekuje bardzo
tylko gdzie mam dolaczyc ten formularz zwrotny??
wyslac go normalnie poczta...?? czy zaniesc do biura...? czy jak ?
ale jak go juz gdzies tam wysle to mam do tego dolaczyc tez ten krem?

A! jeszcze mam pytanie... bo przeczyatalm na formularzu zwrotow, ze nie przyjmuja produktow z ofert laczonych... a w katalogu 04 ktora to byla oferta? bo obawiam sie, ze tu chodzi wlasnie o ten zestaw z anew...
KassiaKonsultantka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 13:09   #7180
ilo16na
Zakorzenienie

Ja ten Avon chyba zatluke Biuro czynne zaledwie 5 godzin dziennie i dzis jest dostawa kosmetykow i kartka na dzwiach:21.03 zamkniete i przepraszamy. te przeprosiny wsadzcie sobie
Czynne od 12 do 17 jutro koncze o 16 lekcje i z wywieszonym jezorem bede tam bedzic- bo nie mam tam blisko
A w piatek nie moge odebrac bo jestem zajeta. A w sobote nieczynne

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 13:51   #7181
nutka85
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny!

Bardz dziękuję, za opinie o szamponie
Tak się własnie zastanawiam, czy kupić ten szampon czy Fruktisa, bo w Rossmannie bedzie promocja:P

a tak na marginesie: W Łodzi dzisiaj do COKu przywieźli dostawę podkładu z bazą!!!

i jeszcze jedno: pisałyście tu o magnesach, o torbie...Chodziło o tę biało czarną torbę z PCV?
Jesli tak, to magnesy są dwa, dawno temu wklejałam fotkę z zaznaczonymi magnesikami... w każdym razie są dwa magnesiki, i rzeczywiście cięzko w nie trafić
Stary 2007-03-21, 13:53   #7182
didulka_88
Raczkowanie

KassiaKonsultankta musisz wyslac ten krem razem z formularzem zwrotnym poczta.
kiedys w biurze przyjmowali zwroty i oni to wysylali ale z tego co wiem juz tak nie ma
didulka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 13:55   #7183
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:

Miałam ten szampon. Mi osobiście nie przypasował. Mam włosy przetłuszczające się z tendencją do łupieżu i właśnie jest takie uczucie chłodzenia, ładnie pachnie, ale po nim jeszcze bardziej zaczęły mi się przetłuszczać włosy, a łupież nie zniknął ani trochę.

Edytowane przez sunik1
Czas edycji: 2007-03-21 o 13:56 Powód: Przychodzą Wam eyelinery z 4? Chodzi mi o kolor BABY DOLL BLUE. Ktoś już pisał,że mu nie przyszedł ten eyeliner.
sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 14:19   #7184
caya
Zakorzenienie

któraś pisała o galaretce.... o. Fenris! masz już ten katalog? bo właśnie tej galaretki mi potzreba... czyli lepiej zamówić wcześniej ?

skoro już przejrzałaś to powiedz mi jeszcze czy szminka glass reflections bedzie jeszcze w promocji, jeśli wiesz oczywiście

edit: a i jeszcze chciałam napisać że szampony z naturals są kiepskie :P nie miałam przeciwłupieżowego ale miałam inne i nie dało sie po nich włosów rozczesać... a mam bardzo długie, wiec to szampon dyskwalifikuje. ale zapachy mają obłędne

nastepna rzecz... miałyście odżywke do paznokci z zieloną herbatą? ja mam od niedawna i jakoś nie wiem co o niej myśleć moja mama twierdzi że jst bardzo dobra a ja zbytnio nie zauważam efektów i wkurza mnie że ona nie pachnie (ani nawet nie ma smaku --> musiałam sprawdzić bo ten brak zapachu mnie zastanawiał xD ) bo mam wrażenie że wodą sobie smaruje paznokcie :P
caya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 14:26   #7185
agusiakostusia
Raczkowanie

GG do agusiakostusia

Cytat:
Napisane przez sunik1 Pokaż wiadomość
Miałam ten szampon. Mi osobiście nie przypasował. Mam włosy przetłuszczające się z tendencją do łupieżu i właśnie jest takie uczucie chłodzenia, ładnie pachnie, ale po nim jeszcze bardziej zaczęły mi się przetłuszczać włosy, a łupież nie zniknął ani trochę.
ja miałam to samo, a do tego jeszcze strasznie swędziała mnie głowa ale jak tylko zmieniłam go na inny wszystko jest super. jak widać nie dla każdego ten szamponik

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-21, 14:38   #7186
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez Basienka27 Pokaż wiadomość
Witam avon oczywiscie napisal mi odpowiedz w sprawie mojego maila ale jest malo satysfakcjonujaca o to odpowiedz:Szanowna Konsultantko,

Dziękujemy, że zwróciła się Pani do nas i opisała występujące niedogodności. Opinie Konsultantek są dla nas bardzo cenne i zawsze traktujemy je poważnie. Pani list daje nam okazję do złożenia pisemnych wyjaśnień i przeproszenia za występowanie nieprawidłowości.

Przygotowując ofertę katalogową z dużym wyprzedzeniem, opieramy się na planach i szacunkach zainteresowania danym artykułem ze strony Klientów. Na tej podstawie podejmowane są decyzje dotyczące skali produkcji. Unikamy powstawania nadwyżek, ponieważ magazynowanie dużej ilości zapasów produktu znacznie zwiększyłoby jego cenę. Ponadto, co ważniejsze, możemy zagwarantować naszym Konsultantkom, że otrzymają kosmetyk wyprodukowany niedawno, z długim terminem przydatności do użycia.

Jeśli popyt w pierwszych dniach sprzedaży danego produktu przewyższa założenia, jest to dla nas sygnałem do zwiększenia produkcji. W zależności od specyfiki danego produktu przyspieszenie następuje natychmiast, bądź wiąże się z oczekiwaniem na dostarczenie komponentu niezbędnego do produkcji, który nie jest wytwarzany w naszej fabryce. Dodatkowo zwiększenie produkcji wiąże się z zamówieniem większej ilości opakowań, dostarczanych nam przez firmę zewnętrzną. W tym momencie jesteśmy w dużej mierze uzależnieni od możliwości poddostawcy.

Kolejnym elementem decydującym o możliwości szybkiego zwiększenia produkcji jest długość samego procesu produkcyjnego. By zachować wysoką jakość naszych produktów musimy dbać o to, by cały proces produkcji, łącznie z wykonaniem testów sprawdzających jakość, odbył się zgodnie ze standardami obowiązującymi w firmie.

W momencie uzupełnienia stanów magazynowych, zamówiony wcześniej przez Konsultantkę produkt dołączany jest automatycznie do jej najbliższego zamówienia. Gwarantujemy przy tym, że cena artykułów jest zgodna z tą, która obowiązywała w chwili ich zamawiania oraz utrzymane są wszystkie wypracowane promocje i opusty.

Zdajemy sobie sprawę, w jak trudnej sytuacji postawiliśmy Panią wobec Klientów. Doceniamy Pani pracę i dziękujemy za zaangażowanie w działalność Konsultantki. Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności i pozostajemy z nadzieją, że nasza współpraca będzie układała się coraz lepiej.

Z pozdrowieniami,
Katarzyna Wach
Obsługa Internetu
Avon Cosmetics Polska
buhahahahahaha
dostałam taką samą odp. na mój mail w grudniu
mogliby sobie zmienic te szablony
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 14:54   #7187
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez caya Pokaż wiadomość
któraś pisała o galaretce.... o. Fenris! masz już ten katalog? bo właśnie tej galaretki mi potzreba... czyli lepiej zamówić wcześniej ?

skoro już przejrzałaś to powiedz mi jeszcze czy szminka glass reflections bedzie jeszcze w promocji, jeśli wiesz oczywiście
Katalog 06 jest już do ściągniecia. Galaretkę najlepiej zamówić w piątce W szóstce nie ma już mango z tego co widziałam, tylko czereśnia (najlepsza) i cytryna. Jest tam promocja linii Naturals kup 1 za 9,90zł, kup 2 za 15,90zł. W katalogu 06 szminka Glass Reflections jest za 19,90zł w promocji, a lakier jest z dzwoneczkiem.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 14:55   #7188
Nicolette5
Raczkowanie

Witajcie

Kalex jeszcze trochę i nauczymy sie tych tekstów na pamięć

Nicolette5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 15:09   #7189
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicolette5 Pokaż wiadomość
Witajcie

Kalex jeszcze trochę i nauczymy sie tych tekstów na pamięć
Jak tak dalej będzie to na pewno...

Stary 2007-03-21, 15:13   #7190
Nicolette5
Raczkowanie

Jedno trzeba przyznać: Avon potrafi zadziwiać

Stary 2007-03-21, 15:14   #7191
Nicolette5
Raczkowanie

Coś nabroiłam, przepraszam za post pod postem
Stary 2007-03-21, 15:20   #7192
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
I to bardzo, czasem to jest nie do zniesienia.

Stary 2007-03-21, 15:24   #7193
Nicolette5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
I to bardzo, czasem to jest nie do zniesienia.
Oj nie raz już myślałam, że "wyjdę z siebie" ...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-21, 15:38   #7194
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nie raz już myślałam, że "wyjdę z siebie" ...
A mnie dobili tymi ciągłymi szablonami

Stary 2007-03-21, 15:45   #7195
Nicolette5
Raczkowanie

Cytat:
A mnie dobili tymi ciągłymi szablonami
Mnie też, jestem tak zła, że mam ochotę im coś napisać, tylko po co, znów przyślą kolejny szablon

Stary 2007-03-21, 15:48   #7196
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też, jestem tak zła, że mam ochotę im coś napisać, tylko po co, znów przyślą kolejny szablon
A może w końcu zrozumieją i się opanują i napiszą coś od siebie...

Stary 2007-03-21, 16:00   #7197
Nicolette5
Raczkowanie

Cytat:
A może w końcu zrozumieją i się opanują i napiszą coś od siebie...

Nie sądzę, oni się nie przejmują, odejdzie 10 konsultantek, w ich miejsce zwerbują 10 nowych i biznes się nadal kręci.
Opanowali wyśmienicie światowy rynek i odnoszą tak kolosalne zyski, że po co mają sobie głowę "drobiazgami" zawracać , a tym bardziej szanować konsultantki i klientki.
Może nie do końca mam rację, ale tak to właśnie z mojej perspektywy wygląda
Są bardzo pewni siebie, ale konkurencja z dnia nadzień też się zwiększa...

Stary 2007-03-21, 16:01   #7198
aniaa36
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
witajcie, nareszcie w wyprzedaży jest torebka sunset powiedzcie ma ją któraś? dobrze się sprawuje ?
Cytat:
Napisane przez kaatiiaa Pokaż wiadomość
Mnie katalog, też jakoś na kolana nie powalił, jedynie zainteresowały mnie:
-płatki przeciw wypryskom
-śródziemnomorski olejek do włosów
a z netto torebka sunset

i to by było na tyle
i co z tą torebką Sunset ?? widział ją ktoś? warto czy nie warto?może ktoś ma foto?
Stary 2007-03-21, 16:17   #7199
KassiaKonsultantka
Raczkowanie

Question Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez didulka_88 Pokaż wiadomość
KassiaKonsultankta musisz wyslac ten krem razem z formularzem zwrotnym poczta.
kiedys w biurze przyjmowali zwroty i oni to wysylali ale z tego co wiem juz tak nie ma
ok... zastanawiam sie troche nad tym zwrotem... a jesli nie przyjma, to zwroca ten sam produkt poczta?
czy w katalogu 04 na str. 80 (to z tego zamowilam zestaw 1.) jest wlasnie ta oferta laczona?? bo wyczytalam, ze zwrotow nie przyjmuja z tej oferty...
KassiaKonsultantka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 16:25   #7200
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
buhahahahahaha
dostałam taką samą odp. na mój mail w grudniu
mogliby sobie zmienic te szablony
Cieszcie się, że w ogóle odpowiedzieli. Chyba żeśmy ich za bardzo mailami zbombardowały. Ja napisałam w sobotę lub niedzielę maila do avonu z ich strony i pisze tam, że na odpowiedź jest 48 godzin. Do tej pory nic mi nie odpisali. Może ktoś z avonu jednak czyta ten wątek i stwierdzili, że jak jedna z dziewczyn umieściła tutaj swoją odpowiedź to nam to wystarczy i nie będą tego samego każdemu z osobna pisać ...
Selina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości