Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 247 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-20, 14:08   #7381
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Ch_ago, ale Mateuszek jest do Ciebie podobny aż Ci zazdroszcze bidulek, ale mocno widać się uderzył napewno bardzo płakal . Ja nie wiem ale mój Mati boi się być w brodziku pod prysznicem jak Ty swojego smyka zacheciłaś do kąpieli w nim?

Agiko zdradź gdzie byłaś na imprezce?

Ja jak zwykle w niedziele sama na wizażu kurcze mój tż wróci wieczorem, albo w nocy, Mati mi dzisiaj ładnie śpi w dzień, a ja siedząc przed kompem stwierdziłam, że już nawet nie potrafie odpocząć gdy dziecko mi na to pozwala .

Dziewczyny pytanko czy urzywałyście może plastrów Veet(nie wiem czy dobrze pisze) do depilacji? Chciałabym spróbować, ale nie wiem czy warto .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-20, 14:25   #7382
kasiulka
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

nie sama, nie sama, ja tez jestem, ale z doskoku na ile Oliwka pozwala .

Plastrów Veet nie uzywałam bo ja mam na nogach takie włochole jak świnia w uszach, twarde i sztywne (i czarne ) ze chyba bym sobie ze skórą je wyrywała . Ale używałam kiedys kremu do depilacji Veet, był niezły, Teraz z braku kasy maszynka w ruch i gotowe.

Biedny Muszek, musiało go bardzo bolec , sliczny chłopczyk, ma piekne oczka

Dzis w kosciele widzialam chłopczyka w wieku Oliwki chorego - miał na nosie straszliwą czerwoną narośl - olbrzymia kule, własciwie to noska wcale nie było , straszny widok, az mi ciary po kregosłpie chodziły. A rodzice zupełnie nomalni, młoda fajna babeczka, tak zerkała na moja Oliwke i czułam ze jej przykro. . Rany powinnam na kolanach do Czestochowy isc ze mam dziecko zdrowe, chyba nie ma nic gorszego dla rodzica jak choroba dziecka.

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-20, 14:38   #7383
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Re: Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
nie sama, nie sama, ja tez jestem, ale z doskoku na ile Oliwka pozwala .

Plastrów Veet nie uzywałam bo ja mam na nogach takie włochole jak świnia w uszach, twarde i sztywne (i czarne ) ze chyba bym sobie ze skórą je wyrywała . Ale używałam kiedys kremu do depilacji Veet, był niezły, Teraz z braku kasy maszynka w ruch i gotowe.

Biedny Muszek, musiało go bardzo bolec , sliczny chłopczyk, ma piekne oczka

Dzis w kosciele widzialam chłopczyka w wieku Oliwki chorego - miał na nosie straszliwą czerwoną narośl - olbrzymia kule, własciwie to noska wcale nie było , straszny widok, az mi ciary po kregosłpie chodziły. A rodzice zupełnie nomalni, młoda fajna babeczka, tak zerkała na moja Oliwke i czułam ze jej przykro. . Rany powinnam na kolanach do Czestochowy isc ze mam dziecko zdrowe, chyba nie ma nic gorszego dla rodzica jak choroba dziecka.

Kasiulku to staraszne, tak narzekamy czasami na nasze dzieci bo to niedobre, to nie chcą spać, a powinnyśmy właśnie skakać z radości, że zdrowe i nigdy złych słów na nie nie mówić. Mojego tż kuzyna żona urodziła wcześniaki(bliźniaki) i wiadomo były w inkubatorze i nie wiem dlaczego miały takie okulary na nosie i dziewczynce od tego zrobiła się narośl(zaniedbanie personelu medycznego), ktora zakrywała aż pół oka strasznie to wyglądało bardzo szpeciło. Od chyba 1,5 jeżdżą na operacje do Akademi Zdrowia Dziecka do Gdańska i wycinają jej tą narośl. Ma jeszcze dużo i chyba z czasem czeka ją operacja plastyczna by jakoś trochę upiększyć, ale wiadomo, że zawsze bedzie blizna i to nie mała. Robia to na własny koszt, a co zrobić jak ktoś nie ma kasy to też jest okrutne .
Stary 2007-05-20, 17:59   #7384
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

witam kobietki.

u nas dzisiaj zarowa i to ze trzydziesci stopni w sloncu jak nie lepiej. wczoraj pol dnia z Wiki na podworku. latala w samym body bo taki upal byl ale jako ze w dzien nie spala to padla o 19 i juz do rana spala. dzisiaj byluismy u rodzinki ale wczesnie wrocilismy bo mala zlosnica przespala sie pol godzinki podczas jazdy i potem marudzila.

Kasiulko dlatego ja tak sprzatalam codziennie bo zawsze okruszkow pelno. jedyna rada to sprzatac lub schowac ciastka. co do sprzatania to ja wczoraj umylam okna i zmienilam firanki no i generalne porzadki w pokoju. w tamtym tygodniu posprzatalam kuchnie a w tym musze ogarnac lazienke.

Platku ja uzywalam veeta ale to strasznie boli a i jak nie zapuscisz wielkich wlochow to nawet nie zalapie.najlepszy jest ten krem o ktorym pisze Kasiulka bo uzywalam i plasrow z woskiem - badziew - i wosku w pojemniczkach ktory sie rozgrzewa a potem sciaga papierem. najlepsza wedlug mnie metoda to zainwestowac w depilator. nie sa teraz tak potwornie drogie a mniej bolesna to jest metoda i trwalsza. no i krotsze wloski juz zlapie. ja mam po czterech latach uzywania spokoj na minimum dwa miesiace.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-20, 19:01   #7385
kasiulka
Zakorzenienie

my dzis bylismy na spacerze na łące, Oliwka goniła koniki polne. . tyle ich było w trawie ze szok, młoda miała ubaw po pachy

Płatku to straszne co piszesz, w kazdym cywilizowanym kraju wywalczyłoby sie za cos takiego porzadne odszkodowanie, a w Polsce nie ma nawet kto pokryc kosztów leczenia

Ze sprzataniem to powiem Wam - wymiekam. Wczoraj urobilam sie po pachy a dzis juz z powrotem burdel, dzis 2,5 godziny spedziłąm na prasowaniu, taki miły niedzielny wypoczynek . Ide wyprać kudły i doprowadzic sie do porzadku bo jutro znowu trzeba isc między ludzi .

Jeszcze jedno pytanko - macie jakis patent na obcinanie pazurów? (tzn dzieciowych nie swoich ;D). U nas w trakcie obcinania sceny dantejskie, pare razy juz Oliwke zaciełam do krwi ale ona wierzga, kopie i wyrywa ręce ( i nogi), nie pozwoli sobie za chiny tych szpon obciąc. Taka przywiązana !

Oliwka
Stary 2007-05-20, 19:59   #7386
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ja też tak miałam z Matim Kasiulko, że wyrywał rączki i nóżki i darł się w niebogłosy, aż wreszcie zaczełam to traktować jako zabawę i zachęcać go by mi sam podawał paluszki wystarczy, że powiem "cyk, cyk, cyk" a Matti z uśmiechem i zaciekawieniem podaje mi paluszki bym opcieła mu paznokietki trochę gorzej jest ze stópkami bo ma łaskotki .

Tiaaro teraz to i ja rozumiem te Twoje ciągłe sprzątanie posprzątam pokoje po godzinie bajzel, łazienke czy kuchnie to samo a szyby od okna balkonowego już nawet nie myje codziennie bo nie ma sensu, ciągle wymazane i wylizane przez Matiego, stwierdziłam, że będe myła jedynie jak ktoś będzie do nas przychodził .

Dzięki za odpowiedź w sprawie plastrów dziewuszki .
Stary 2007-05-20, 20:06   #7387
kasiulka
Zakorzenienie

fajny patent z tym "cyk cyk cyk", jutro sprobuje tylko cobym sie nie zacykała na śmierc

Musze Wam sie pochwalic... nie wiem jak to sie stało ale schudłam - 2 kilo i nawet tego nie zauwazyłam. Tesciowa mi w piatek mowi ze schudłam, ja ze skąd, nigdy w życiu, a ona ze widać. No to sie zważyłam i kurna - faktycznie . Tak więc w tej chwili jestem "tylko" 8 kilo na plusie

Oliwka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-20, 20:21   #7388
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Hejka!
Chago, chyba zmieniłaś kolor włosów, bo kojarzę Cię z blond włosami. Bardzo ładnie Ci tak, Mateuszek juz fajny chłopczyk. Jednak naprawdę przydałoby sie spotkac

Płatku przykre to, ze sie tak męczysz . Ciekawa jestem dlaczego Mateuszek ma takie problemy ze snem. Skoro piszesz, że źle spi nawet jak nie chodzi o zęby to musi byc jakiś powód jego ciągłego budzenia się
Ja ostatnio sie martwiłam, bo Natalka znowu przez kilka dni z rzędu za duzo spała. Przed południem 3 godziny, po południu 2 godziny i jeszcze w nocy 11 godzin. Na razie wszystko wróciło do normy (2 drzemki po półtorej godziny).

Kasiulko ja na obcinanie pazurków Natalce mam patent kurczakowy. Za "płotem" sasiadka ma kury. Poprostu biorę Natalkę pod ogrodzenie, sadzam ja sobie na kolanach, gdakamy sobie ko,ko,ko..... z kurami i tak niepostrzezenie Natalka pozbywa sie swoich szponków. Czasem jednak muszę sie troche napocic bo mi sie wyrywa, ale koniec końców udaje mi sie wszystkie obciąc, nawet u stóp jak jest potrzeba

Z okruchami problem ten sam, wieczna jazda na miotle.....

Ja dziś po imprezce. Mój wspaniałomyślny mąż puścił mnie wczoraj, niechetnie, na lokale. Pojechałam z koleżanką...... no i była niezła imprezka..... przyjechałam koło 4 nad ranem trochę zaszumiona..... Co prawda miałam byc w domu koło 1-ej, ale tak fajnie było, że chciałam ukraśc jeszcze tych kilka godzinek ...no i sobie tym przechlapałam, Mąż sie do mnie nie odzywał pół dnia....... ehhh.
Tak rzadko wychodzę, że przynajmniej naładowałam baterie do nastepnego razu

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-20, 20:21   #7389
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Upps, dwa razy ten sam post, sorki

Stary 2007-05-20, 20:30   #7390
kasiulka
Zakorzenienie

Kostko no i bardzo dobrze ze zaszalałas , mnie sie marzy, od urodzenia oliwki nie byłam na żadnej imprezie (bo rodzinne sie nie liczą ). Jestem jak stara kura domowa, zgred, wapniak, matka polka, nawet w kinie nie bylam chyba z 10 miesiecy , jedyna rozrywka to spacery z Oliwką, M jak Miłosc i teraz na szczescie - wizaz. Ale ogolnie starsznie zezgredziałam przez ten ostatni rok, a kiedys tak lubiłam potanczyc i pobawi sie

No to teraz sie wydało ze jestesmy czarownice skoro tak wszystkie ciągle jezdzimy na miotle

Oliwka
Stary 2007-05-20, 20:50   #7391
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Re: Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
fajny patent z tym "cyk cyk cyk", jutro sprobuje tylko cobym sie nie zacykała na śmierc

Musze Wam sie pochwalic... nie wiem jak to sie stało ale schudłam - 2 kilo i nawet tego nie zauwazyłam. Tesciowa mi w piatek mowi ze schudłam, ja ze skąd, nigdy w życiu, a ona ze widać. No to sie zważyłam i kurna - faktycznie . Tak więc w tej chwili jestem "tylko" 8 kilo na plusie

Kasiulko Ty to mnie potrafisz rozbawić kiedyś się posikam ze śmiechu . Powodzenia . Aha gratuluję zgubienia zbędnych 2 kilo .

Kostko przejdzie mu Tobie też się coś od życia należy nie tylko bawienie dziecka w domu i usługiwanie mężusiowi (chyba tego nie przeczyta co ) Grunt że dobrze się bawiłaś i odsapnelaś od tego wszystkiego, ja miałam iść na Lady Pank w zeszły czwartek, ale mąż koleżanki, która miała wejściówki oddał dwie opiekunce ich dzieci i dupa poszłam sobie, a podobno było super i dodam jeszcze, że pierwszy raz tż nie sapał że chce wyjść.

Jeny ja też czasami się zastanawiam dlaczego on tak źle sypia od 20.30 obudził się już dwa razy, nawet nie mogę się iść myć bo jak będzie ryk to bede musiała wyskoczyć z pod prysznica i czekam na tż aż przyjedzie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-20, 21:05   #7392
agika11
Zadomowienie

hejołka
Płatku imprezka była u nas na ogrodzie, no może impreza to za duże słowo, ale byli znajomi i strasznie się wyluzowałam i naśmiałam. Kostka to fajnie zaszalała
Ja do paszek i nóżek używam maszynki i mydła, a bikini lecę kremem Veet. Dla mnie jest OK.

My dziś zrobiliśmy sobie wycieczkę do Szczawna Zdrój ze znajomymi i było bardzo fajnie. Ale dzień nam zleciał. POtem do kościoła na 20.00, przygotowanie sałatek na jutro i już prawie 22. A jeszcze muszę pazury pomalować, kąpiel i przeprasować. Kasiulek ja tak jak ty. W sobotę pół dnia doprowadzam dom do porządku, prasowanie i takie tam. Porażka normalnie. Ale w tygodniu nie mam sił, czyli ograniczam się do minimum. Wczoraj mówię do męża, że wynajmę panią do pomocy, żeby raz w tygodniu przyszła (bo nam ktoś wrzucił ulotkę do skrzynki, że robi porządki, myje okna itp-pewnie zobaczył jaki syf u nas i się zlitował). Marzy mi się , żeby ktoś chociaż za mnie prasował. No narzekać nie mogę, bo TŻ mi pomaga, ale szkoda mi weekendów na sprzątanie . Qurde ciekawe ile taka pomoc kosztuje

Jak obcinam Milciowi pazurki, to też jest cyk cyk, często mu obcinam jak siedzi w wannie. Może spróbuj.
2 kilo - no nieżle, teraz waga pójdzie w dół
Ch_aga oprócz kolorku to chyba ścięła na krótko. Mam rację? Fajnie wyglądasz

DObra idę coś działać. Bo czas leci. Papatki.
MOże jeszcze zdjęcia wkleję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg m1.jpg (102,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m3.jpg (118,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m4.jpg (88,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m2.jpg (102,0 KB, 15 załadowań)
Stary 2007-05-20, 21:16   #7393
kasiulka
Zakorzenienie

Agiko a Tz tez cos zrobilas z wlosami, bo jakos zupelnie inaczej na tych ostatnich fotach wzgladasz bardzo ladnie zreszta. Wiem, wiem, mam spozniony zaplon. Spadam bo klawiatura mi odmawia posluszenstwa, literx mi sie pozamienialy miejscami, mecze sie peironsko yebz cos napisac i nie idzie wstawiac emotikonow. Dobranoc kobitki, spokojnzch snow Ł

Oliwka
Stary 2007-05-20, 23:34   #7394
kociulek
Zakorzenienie

Agiko, to zdjęcie twojego smyka w okularkach jest fajniutkie Też chciałam mojemu małemu kupić taką czapę z daszkiem,ale on tak uwielbia czapki... ściągać.

Tiaara,a jakiego depilatora używasz? ja sobie kiedys sprezentowałam brauna, kosztował 4 razy tyle co teraz i jest do d... Nie chce zgolić mi wszystkich włosków i macierpie się tylko przy nim z bólu. Musiałam przeprosić zwykłą maszynkę i mydło

Kasiulka, gratuluję tych 2 kilo mniej Mi zostało jeszcze 3 i chyba znacznie więcej centymetrów ale wystarczy,że się zmieszczę w swoje ulubione letnie spodnie i bedzie oki

A my zrobilismy sobie dłuuugi spacer,czyli przez całe miasto do moich rodziców. Po drodze do kościółka. Tzn. przed kościółek. Adriano zrobił kilka rundek na okolo,a tatuś za nim Musiał oczywiście pozaczepiac wszystkie dziewczynki W drodze powrotnej padł Wczoraj wzielismy go na działke, na budowę. Tak się wyszalał,że o 20ej padł i pierwszy raz przespał calutka noc do samego rana Ani razu nie obudził sie na cyca
A za mna pierwszy egzamin Jeszcze 3 Mgr postanowiłam,że będę bronic we wrzesniu. Nie wiem czy to dobra decyzja,ale praca cos sie nie może skończyc pisać Zastanawiam się czy to dlatego,że mam lenia,czy nie moge zorganizować się w czasie,czy tego czasu po prostu nie mam

dobrej nocki kochane

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 07:59   #7395
ch_aga
Zadomowienie

Ja tylko się zamelduję bo u nas taki upał, że zmykamy na dwór
Matik kąpie się w brodziku normalnie jak w wannie; nalewamy mu wody a on się pluska Prysznica się boi.
Plastrów nie używam, golę się maszynką i pianką.
Paznokcie obcinam na śpiocha
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 08:49   #7396
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

I ja się melduje że jestem
Wczorajszy dzień był dla nas tragiczny myślałam że będzie lepiej, no ale całe szczęście mamy to już za sobą. Wizyta na dwóch mszach dla Pati była dużym wyzwaniem i nie powiem żeby była na tej drugiej była grzeczna Wsumie tak nigdzie spokojnie nie posiedzieliśmy, nie pojedliśmy a ja z Pati poszłam spać już o 20 bo miałam dość i tak spałyśmy sobie do 7. Zdjęć zrobiliśmy tylko pare, oczywiście Pati w sukni nie ma ale później ją ubiore i zrobie i później wstawie wam pokazać

Ja do depilacji też tylko maszynka i pianka

Kostko mężowi napewno przejdzie a nam przecież też się coś należy więc niech się nie złości.

Chaga naprawde podobny Mateuszek jest do ciebie

Agika super zdjęcia
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 10:58   #7397
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agika11 Pokaż wiadomość
hejołka
Płatku imprezka była u nas na ogrodzie, no może impreza to za duże słowo, ale byli znajomi i strasznie się wyluzowałam i naśmiałam. Kostka to fajnie zaszalała
Ja do paszek i nóżek używam maszynki i mydła, a bikini lecę kremem Veet. Dla mnie jest OK.

My dziś zrobiliśmy sobie wycieczkę do Szczawna Zdrój ze znajomymi i było bardzo fajnie. Ale dzień nam zleciał. POtem do kościoła na 20.00, przygotowanie sałatek na jutro i już prawie 22. A jeszcze muszę pazury pomalować, kąpiel i przeprasować. Kasiulek ja tak jak ty. W sobotę pół dnia doprowadzam dom do porządku, prasowanie i takie tam. Porażka normalnie. Ale w tygodniu nie mam sił, czyli ograniczam się do minimum. Wczoraj mówię do męża, że wynajmę panią do pomocy, żeby raz w tygodniu przyszła (bo nam ktoś wrzucił ulotkę do skrzynki, że robi porządki, myje okna itp-pewnie zobaczył jaki syf u nas i się zlitował). Marzy mi się , żeby ktoś chociaż za mnie prasował. No narzekać nie mogę, bo TŻ mi pomaga, ale szkoda mi weekendów na sprzątanie . Qurde ciekawe ile taka pomoc kosztuje

Jak obcinam Milciowi pazurki, to też jest cyk cyk, często mu obcinam jak siedzi w wannie. Może spróbuj.
2 kilo - no nieżle, teraz waga pójdzie w dół
Ch_aga oprócz kolorku to chyba ścięła na krótko. Mam rację? Fajnie wyglądasz

DObra idę coś działać. Bo czas leci. Papatki.
MOże jeszcze zdjęcia wkleję

super zdjątka) bardzo podoba mi sie to 2

Tylko przez weekend nie zerkałam na wizaz a tu tyle do czytania

co do golenia to ja do kosmetyczki na wosk chodze 3o zł i mam spokoj na kilka miesięcy a nad plastrami sie tez zastanawiałam

Nataniel sie zazdrosny robi, córeczka 2i pól letnia -znajomej strasznie mnie plubiła {jak wiekszośc dzieci zresztą (cos mam takiego chyba ze przyciągam dzieci juz od najmłodszych lat moze czuja wzajemna sympatię)}Ola cały czas do mnie na kolanka a Natanek na początku wszystko ok a pozniej chcial ja wygonic i zaczął marudzic -mama -mamaaa -mamaa, wreszcie skończylo sie na tym ze obydwoje wyladowali mi na kolankach dzielili sie wafelkami i wymieniali sie zabawkami a Natus głaskał ja po ramieniu i włoskachszkoda ze nie mial nam kto zrobic zdjęcia:

Pozdrawiam razem z moim małym spiochem wszystkie mamusie
gosiaczek94@buziaczek.pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 12:35   #7398
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Kociulku ja mam philips beauty satinelle. tez kupiony ze cztery latka temu ale jako tako ciopie do tej pory. poczatkowo raz na dlugi czas uzywany teraz juz czesciej. ale na szczescie mam spokoj i wiedze ze sa juz takie placki skory gdzie juz wloski nie odrastaja. oczywiscie pachy i bikini to mydlo i maszynka. a co do kosmetyczki to chcialam isc ale sa dni kiedy strasznie odczuwam bol a sa dni kiedy nie czuje go prawie wcale. wiec umawianie sie na wizyte a potem zwijanie na stole - nie dla mnie. chociaz moze umowilabym sie na woskowanie ud. bo ja depiluje tylko lydki i troszku powyzej kolan.

Platku z tym spaniem Matiego to masz podobnie jak ja mialam z Wiki. tez sie co troszku budzila. bo a to smoczek jej wypadl a to zawinela sie w koldre a to sie znow odkopala. bylam wykonczona i niewiele osob mnie rozumialo. jedyne co to przetrzymac. teraz Wiki obudzi sie raz albo wcale. wystarczy ja wziasc do lozka lub dac jej smoczka. czesciej sie budzi , bierze smoczka wylazi przez dziure w szczebelkach i truchta do nas. najczesciej budze sie jak juz wlazi pod koldre

Stary 2007-05-21, 13:29   #7399
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ja już postanowiłam, że kupie Matiemu normalne łóżko, a jego złoże i do piwnicy. Nie wiem czy zacznie lepiej sypiać, ale będe się znim kładła tam i wracała jak zaśnie do naszego, wiem, że to nie jest normalne rozwiązanie, ale ja mam dość już tej męczarni, żebyście widziały jaka ja jestem znerwicowana . Wypatrzyłam fajne metalowe(podobają mi się ) w Ikei, ale nie mam busa by przywieźć szkoda bym miała okazje też spotkać się z Joasią . Może poszukam takie tu na miejscu . Pwiem Wam, że w Bydgoszczy nie ma fajnych sklepów meblowych, chyba że Black and White, ale jakie ceny

Gosiaczku Mati też jest bardzo zazdrosny jak biorę inne dzieci na ręce to już ten wiek, kiedy dziecko myśli, że mama jest tylko jego (mój to nawet z tatą nie chce mną się dzielić ).

Agiko fajniutkie zdjęcie a z klaunem super pamiątka .

U nas dzisiaj taka spiekota, że nie idzie wytrzymać ale dobrze, że ładna pogoda wróciła.
http://www.ikea.com/webapp/wcs/store...umber=10073977 znalazlam[/url] te łóżko co myślicie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-21, 14:01   #7400
kociulek
Zakorzenienie

Płatku, chociaż ja nie gustuję w metalowych łóżkach, to jedna to prezentowane przez ciebie jest całkiem fajne A nie boisz sie,że Mati ci zleci? Mój Adriano wciagu nocy kilka razy przetoczy sie przez nasze całe łóżko. nieraz budzę się,a on spi u nas w nogach

My + A + K +
Stary 2007-05-21, 14:24   #7401
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Płatku tak jak Kociulek obawiam sie, że Mati może zleciec z takiego łóżka. Wydaje mi sie, że nasze dzieci (chodzi mi o wiek) nie powinny jeszcze spac w odkrytych łóżkach, ponieważ nie czują sie bezpiecznie, ale to tylko moje zdanie . Ogólnie łózko jest superowe, ale nie dla tak małego szkraba. Zrobisz jak uważasz

Ja z kolei chciałam Was spytac co sądzicie o tych sandałkach? Chcę je kupic Natalce, ale sie jeszcze zastanawiam, czy czasem pięta nie za niska i czy faktycznie sa wyprofilowane jak należy
http://www.allegro.pl/item193789627_...lki_19_12.html

Stary 2007-05-21, 14:33   #7402
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Platku tak jak dziewczyny obawiam sie ze Mati moze zleciec z lozka. a moze taka sofka rozkladana do przodua po bokach ma podlokietniki z takiego nawet dwuosobowego nie powinien spac i latwiej bedzie wam sie zmiescic przy zasypianiu. ja tez planuje zakupic sofke ale jako ze mamy naroznik w ekoskorze chcemy kupic dwuosobowke tez z ekoskory do ompletu a w nocy bedzie dla Wiki.

takie same sofki widzialam w jysk tyle ze chyba byly w bialym kolorze i nawet nie wiem czy na stronie www.jysk.pl nie sa w gazetce pokazane.

Kostko tej samej firmy butki sa w smyky i takie widzialam u nas w kielcach. mozesz isc i obejrzec, zobaczyc jaki numer pasuje a na allegro zamowic taniej

Stary 2007-05-21, 14:56   #7403
kasiulka
Zakorzenienie

wyrko jest super,ale ja bym sie chyba nie odwazyła - Oliwka strasznie wędruje po łóżeczku i sie miota - na bank by spadla. Chyba ze przystawisz łóżeczko ta otwartą cześcią do sciany to wtedy tak

Kostko sandałki bardzo ładne, ale szczerze - ja bym chyba nie kupiła bez mierzenia (Oliwka ma wysokie podbicie), zreszta numeracja tez bywa różna. Ja kupiłam Oliweirze w Smyku sandałki Cool Club za chyba niecałe 75 zł, sa bardzo fajne i wygodne . Cena wyższa, ale biorac pod uwage koszty wysyłki to i tak sie dużo nie urwie.

Oliwka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-21, 15:12   #7404
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Hm...oczywiście macie racje dziewczyny, ale ja do swojego też przystawiam pufe by nie spadł, a i tak kilka razy zladował jeszcze na starym mieszkaniu . Własnie takie, ale dziecięce łóżeczko widziałam u znajomych córeczki bardzo ładnie się prezentuje, ale na jeszcze z przodu takie własnie zabezpieczenie przy główce i nóźkach zobacze w jysku, dzięki za cynk Tiaaro. Takich rozsuwanych nie bardzo chcę ponieważ mam gołe podłogi i strasznie się niszczą i hałasuje przy ciągłym rozsuwaniu. Zresztą w dzień też będzie tam spał dlatego wolę sypialniane .

Kostko bardzo ładne sandałki, ale może własnie najpierw pojedź i sprawdź czy będą pasowały na stópkę Natalki.
Stary 2007-05-21, 21:15   #7405
kasiulka
Zakorzenienie

hop hop. Gdzie Was znowu wywiało ? , co właże to pustki i gdzie te czasy kiedy siedziałysmy wszystkie w wątku i produkowały po 200 postów dziennie? . Chyba juz nie wrocą

Miałam Was zapytac - czy Meme sie o nikogo nie odezwała? Szkoda ze tak całkowicie znikneła, w koncu tyle czasu siedziałysmy tu razem, nawet rodziłysmy razem .... w pewnym sensie . Do mnie jakis czas temu napisala Alien. Troche ma żal do nas za jakies zaszłe sprawy (pamietacie tą dziką awanture z Jastin? )ze niby tak zupełnie o niej zapomniałysmy i w ogole. Przeżyła ostatnio ciezkie chwile (smierc bliskiej osoby) , znalazla tez pracę no i generalnie ma niezły zapieprz, a Wiki dalej źle spi i marudzi . No w kazdym razie prosila zeby Was pozdrowic, co niniejszym czynię, choć z pewnym opóźnieniem, ale wiadomo, brak netu.

No nic, ide spac, bo nie bede gadac do siebie, zreszta moje miśki juz dawno chrapią. Dobranoc kochane.

Oliwka
Stary 2007-05-21, 21:25   #7406
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Dzięki, chyba tak zrobię, przejde sie do Smyka i sprawdzę. Akurat te sandałki, tzn ten numer ma 12 cm, a Natalka ma stópke na niecałe 11 cm, więc powinny byc dobre.
Ostatnio byłam w Deichmanie i były śliczne sandałki Elefantena, ale za 99 zł więc sie wstrzymałam. Jutro jedziemy na zakupy to na pewno coś wybiorę . Macie racje, lepiej żeby Natalka przymierzyła na miejscu.

Tiaro, Ty chyba bedziesz wiedziała..... do kiedy jest promocja z kodami Nestle?

Stary 2007-05-21, 21:38   #7407
agika11
Zadomowienie

My z TŻ dopiero wróciliśmy z zakupów bo w domu puchy, zaraz idę się kąpać i spanko.

Ja czasami sobie myślę co u Alien, ale czasu mi brakuje, by poczytać inne wątki. Na pewno jej ciężko było. Ale dziękuję za pozdrowienia i tez pozdrawiam

Kamil jak się okazało też ma wysokie podbicie, niektórych butków nie mógł na nóżkę włożyć. Więc ja już raczej będę go zabierać na zakupy. Kostko nie wiem, czy w tych sandałkach nie będzie jej nóżka uciekać do przodu i czy nie będzie sobie paluszków obdzierać jak się wywróci ewentualnie. Tiaara może ma więcej doświadczenia.
Płatek łóżko fajne, podoba mi się ten styl, ale jednak chyba Mati za młody. Sofka chyba byłaby lepsza.
A Meme to chyba jest w kontakcie z Joasią.
Kamil wczoraj pierwszy dzień w krótkich portkach, a kolana już poobdzierane
No nic idę się chlupać.
A nie pisałam wam, że w piątek w samolocie zalałam komputer winem i nie działa, dziś byłam uziemiona w pracy. Nieźle nie. Dopiero około południa dali mi zastępczy.

papatki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-21, 21:48   #7408
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Mózg mi paruje, cholernie u nas gorąco w chałupie. Z sauny przeprowadziłam się do piekła
Kostka ja zamawiam Julce buty na allegro i jeszcze się nie zawiodłam. Do biegania w piaskownicy kupuje jej takie tańsze za 30-40 zł. Jeśli chcesz to podam nazwe sprzedającego. Fajną i tanią kolekcje mają w ccc, ostatnio kupiłysmy tam sandałki.
Płatku łóżko super, ja bym jednak zaryzykowała. Tylko trzeba jakos to zabezpieczyć. Do samochodu nie wejdzie Wam karton z łóżkiem? Ja też się boje że nie zapakujemy się w tej Ikeii mimo że mamy kombi.
Kasiulka Alien ma żal głównie do mnie, wyjaśniałyśmy to na PW.
Mam stały kontakt z Meme, ale wiadomości co u niej pozostawiam jej do przekazania. Może kiedys się pojawi.
Jeśli chodzi o depilacje to ja sobie chwalę maszynkę elektryczną. Super sprawa, bez bólu, raz dwa i gotowe.
Julka bawi się w mame. Musztruje lalki: sadza na nocnik, grozi palcem i mówi z poważna mina si-si. Ja sama w tym momencie o mało nie zrobie si-si ze śmiechu

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-21, 22:42   #7409
kociulek
Zakorzenienie

Kostka, bardzo fajne te sandałki chociaz ja osobiscie bałabym sie kupować bez przymierzenia.
Dzisiaj też kupilismy małemu sandałki i spacerówkę. Te sandałki to takie same jak te piąte tylko że brązowo-pomarańczowe http://www.buciki.com.pl/shopping/?i...miary:%2019-25
Jutro ide troszke go obkupic w letnie ciuszki,bo nawet czapeczki letniej nie ma Ostatnio chodzi w pozyczonej chustce

Cytat:
Napisane przez kostka.kr Pokaż wiadomość
Tiaro, Ty chyba bedziesz wiedziała..... do kiedy jest promocja z kodami Nestle?
Podpisuje się pod pytaniem

Cytat:
Napisane przez Joasiaa Pokaż wiadomość
Julka bawi się w mame. Musztruje lalki: sadza na nocnik, grozi palcem i mówi z poważna mina si-si. Ja sama w tym momencie o mało nie zrobie si-si ze śmiechu
A to dobre

My + A + K +
Stary 2007-05-22, 07:46   #7410
gosiaczek94@buziaczek.pl
Zadomowienie

oo jeszcze nikogo nie ma...

mój Nataniel zdjal pieluszke i azrobil sisi na podłoge hahahah

wczoraj bylismy na długim spacerku Natus tylko w pieluszce i podkoszulce, prze ten upał i duchote strasznie marudził wraz z 8 msc synkiem kolezanki...płakali na dwa głosy

Płatku Natan tez woli mnie od taty...powinnysmy sie chyba cieszyc, chociaz czasem wolałabym byc sama a on nawet jak sie kapie to mnie znajdzie i wrzuca mi zabawki do wanny urocze i zarazem meczące...

podobno dziecko do 3 roku zycia nie wyobraza sobie zycia bez mamy

W czerwcu chyba wyjedziemy do Łodzi bo rodzina zaprasza a co mam innego do roboty

Pozdrawiam wraz z kochanym łobuziaczkiem moim i zycze wam miłego dnia mamusie, ucałujcie maluszki
gosiaczek94@buziaczek.pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości