![]() |
#7381 |
Zakorzenienie
|
Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Ch_ago, ale Mateuszek jest do Ciebie podobny
![]() ![]() ![]() Agiko zdradź gdzie byłaś na imprezce? Ja jak zwykle w niedziele sama na wizażu ![]() ![]() Dziewczyny pytanko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7382 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
nie sama, nie sama, ja tez jestem, ale z doskoku na ile Oliwka pozwala
![]() Plastrów Veet nie uzywałam bo ja mam na nogach takie włochole jak świnia w uszach, twarde i sztywne (i czarne ![]() ![]() Biedny Muszek, musiało go bardzo bolec ![]() ![]() Dzis w kosciele widzialam chłopczyka w wieku Oliwki chorego - miał na nosie straszliwą czerwoną narośl - olbrzymia kule, własciwie to noska wcale nie było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7383 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Cytat:
Kasiulku to staraszne, tak narzekamy czasami na nasze dzieci bo to niedobre, to nie chcą spać, a powinnyśmy właśnie skakać z radości, że zdrowe i nigdy złych słów na nie nie mówić. Mojego tż kuzyna żona urodziła wcześniaki(bliźniaki) i wiadomo były w inkubatorze i nie wiem dlaczego miały takie okulary na nosie i dziewczynce od tego zrobiła się narośl(zaniedbanie personelu medycznego), ktora zakrywała aż pół oka ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7384 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
witam kobietki.
u nas dzisiaj zarowa i to ze trzydziesci stopni w sloncu jak nie lepiej. wczoraj pol dnia z Wiki na podworku. latala w samym body bo taki upal byl ale jako ze w dzien nie spala to padla o 19 i juz do rana spala. dzisiaj byluismy u rodzinki ale wczesnie wrocilismy bo mala zlosnica przespala sie pol godzinki podczas jazdy i potem marudzila. Kasiulko dlatego ja tak sprzatalam codziennie bo zawsze okruszkow pelno. jedyna rada to sprzatac lub schowac ciastka. co do sprzatania to ja wczoraj umylam okna i zmienilam firanki no i generalne porzadki w pokoju. w tamtym tygodniu posprzatalam kuchnie a w tym musze ogarnac lazienke. Platku ja uzywalam veeta ale to strasznie boli a i jak nie zapuscisz wielkich wlochow to nawet nie zalapie.najlepszy jest ten krem o ktorym pisze Kasiulka bo uzywalam i plasrow z woskiem - badziew - i wosku w pojemniczkach ktory sie rozgrzewa a potem sciaga papierem. najlepsza wedlug mnie metoda to zainwestowac w depilator. nie sa teraz tak potwornie drogie a mniej bolesna to jest metoda i trwalsza. no i krotsze wloski juz zlapie. ja mam po czterech latach uzywania spokoj na minimum dwa miesiace.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#7385 |
Zakorzenienie
|
my dzis bylismy na spacerze na łące, Oliwka goniła koniki polne.
![]() ![]() Płatku to straszne co piszesz, w kazdym cywilizowanym kraju wywalczyłoby sie za cos takiego porzadne odszkodowanie, a w Polsce nie ma nawet kto pokryc kosztów leczenia ![]() Ze sprzataniem to powiem Wam - wymiekam. Wczoraj urobilam sie po pachy a dzis juz z powrotem burdel, dzis 2,5 godziny spedziłąm na prasowaniu, taki miły niedzielny wypoczynek ![]() ![]() Jeszcze jedno pytanko - macie jakis patent na obcinanie pazurów? (tzn dzieciowych nie swoich ;D). U nas w trakcie obcinania sceny dantejskie, pare razy juz Oliwke zaciełam do krwi ale ona wierzga, kopie i wyrywa ręce ( i nogi), nie pozwoli sobie za chiny tych szpon obciąc. Taka przywiązana ! |
![]() ![]() |
![]() |
#7386 |
Zakorzenienie
|
Ja też tak miałam z Matim Kasiulko, że wyrywał rączki i nóżki i darł się w niebogłosy, aż wreszcie zaczełam to traktować jako zabawę i zachęcać go by mi sam podawał paluszki
![]() ![]() ![]() Tiaaro teraz to i ja rozumiem te Twoje ciągłe sprzątanie ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki za odpowiedź w sprawie plastrów dziewuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7387 |
Zakorzenienie
|
fajny patent z tym "cyk cyk cyk"
![]() ![]() ![]() ![]() Musze Wam sie pochwalic... nie wiem jak to sie stało ale schudłam - 2 kilo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7388 |
Zadomowienie
|
Hejka!
Chago, chyba zmieniłaś kolor włosów, bo kojarzę Cię z blond włosami. Bardzo ładnie Ci tak, Mateuszek juz fajny chłopczyk. Jednak naprawdę przydałoby sie spotkac ![]() Płatku przykre to, ze sie tak męczysz ![]() ![]() Ja ostatnio sie martwiłam, bo Natalka znowu przez kilka dni z rzędu za duzo spała. Przed południem 3 godziny, po południu 2 godziny i jeszcze w nocy 11 godzin. Na razie wszystko wróciło do normy (2 drzemki po półtorej godziny). Kasiulko ja na obcinanie pazurków Natalce mam patent kurczakowy. Za "płotem" sasiadka ma kury. Poprostu biorę Natalkę pod ogrodzenie, sadzam ja sobie na kolanach, gdakamy sobie ko,ko,ko..... z kurami ![]() ![]() Z okruchami problem ten sam, wieczna jazda na miotle..... Ja dziś po imprezce. Mój wspaniałomyślny mąż puścił mnie wczoraj, niechetnie, na lokale. Pojechałam z koleżanką...... no i była niezła imprezka..... przyjechałam koło 4 nad ranem trochę zaszumiona..... Co prawda miałam byc w domu koło 1-ej, ale tak fajnie było, że chciałam ukraśc jeszcze tych kilka godzinek ...no i sobie tym przechlapałam, Mąż sie do mnie nie odzywał pół dnia....... ehhh. Tak rzadko wychodzę, że przynajmniej naładowałam baterie do nastepnego razu ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7389 |
Zadomowienie
|
Upps, dwa razy ten sam post, sorki
![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7390 |
Zakorzenienie
|
Kostko no i bardzo dobrze ze zaszalałas
![]() ![]() ![]() ![]() No to teraz sie wydało ze jestesmy czarownice skoro tak wszystkie ciągle jezdzimy na miotle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7391 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Cytat:
Kasiulko Ty to mnie potrafisz rozbawić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kostko przejdzie mu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeny ja też czasami się zastanawiam dlaczego on tak źle sypia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7392 |
Zadomowienie
|
hejołka
Płatku imprezka była u nas na ogrodzie, no może impreza to za duże słowo, ale byli znajomi i strasznie się wyluzowałam i naśmiałam. ![]() ![]() Ja do paszek i nóżek używam maszynki i mydła, a bikini lecę kremem Veet. Dla mnie jest OK. My dziś zrobiliśmy sobie wycieczkę do Szczawna Zdrój ze znajomymi i było bardzo fajnie. Ale dzień nam zleciał. POtem do kościoła na 20.00, przygotowanie sałatek na jutro i już prawie 22. A jeszcze muszę pazury pomalować, kąpiel i przeprasować. Kasiulek ja tak jak ty. W sobotę pół dnia doprowadzam dom do porządku, prasowanie i takie tam. Porażka normalnie. Ale w tygodniu nie mam sił, czyli ograniczam się do minimum. Wczoraj mówię do męża, że wynajmę panią do pomocy, żeby raz w tygodniu przyszła (bo nam ktoś wrzucił ulotkę do skrzynki, że robi porządki, myje okna itp-pewnie zobaczył jaki syf u nas i się zlitował ![]() ![]() ![]() Jak obcinam Milciowi pazurki, to też jest cyk cyk, często mu obcinam jak siedzi w wannie. Może spróbuj. 2 kilo - no nieżle, teraz waga pójdzie w dół Ch_aga oprócz kolorku to chyba ścięła na krótko. Mam rację? Fajnie wyglądasz ![]() DObra idę coś działać. Bo czas leci. Papatki. MOże jeszcze zdjęcia wkleję ![]()
#7393 |
Zakorzenienie
|
Agiko a Tz tez cos zrobilas z wlosami, bo jakos zupelnie inaczej na tych ostatnich fotach wzgladasz bardzo ladnie zreszta. Wiem, wiem, mam spozniony zaplon. Spadam bo klawiatura mi odmawia posluszenstwa, literx mi sie pozamienialy miejscami, mecze sie peironsko yebz cos napisac i nie idzie wstawiac emotikonow. Dobranoc kobitki, spokojnzch snow Ł
|
![]() ![]() |
![]() |
#7394 |
Zakorzenienie
|
Agiko, to zdjęcie twojego smyka w okularkach jest fajniutkie
![]() Tiaara,a jakiego depilatora używasz? ja sobie kiedys sprezentowałam brauna, kosztował 4 razy tyle co teraz ![]() ![]() ![]() Kasiulka, gratuluję tych 2 kilo mniej ![]() ![]() ![]() A my zrobilismy sobie dłuuugi spacer,czyli przez całe miasto do moich rodziców. Po drodze do kościółka. Tzn. przed kościółek. Adriano zrobił kilka rundek na okolo,a tatuś za nim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A za mna pierwszy egzamin ![]() ![]() ![]() ![]() dobrej nocki kochane ![]()
![]() |
#7395 |
Zadomowienie
|
Ja tylko się zamelduję bo u nas taki upał, że zmykamy na dwór
![]() Matik kąpie się w brodziku normalnie jak w wannie; nalewamy mu wody a on się pluska ![]() Plastrów nie używam, golę się maszynką i pianką. Paznokcie obcinam na śpiocha ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#7396 |
Zadomowienie
|
I ja się melduje że jestem
![]() Wczorajszy dzień był dla nas tragiczny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja do depilacji też tylko maszynka i pianka ![]() Kostko mężowi napewno przejdzie ![]() ![]() Chaga naprawde podobny Mateuszek jest do ciebie ![]() ![]() Agika super zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
super zdjątka ![]() Tylko przez weekend nie zerkałam na wizaz a tu tyle do czytania ![]() co do golenia to ja do kosmetyczki na wosk chodze 3o zł i mam spokoj na kilka miesięcy a nad plastrami sie tez zastanawiałam ![]() Nataniel sie zazdrosny robi, córeczka 2i pól letnia -znajomej strasznie mnie plubiła {jak wiekszośc dzieci zresztą (cos mam takiego chyba ze przyciągam dzieci juz od najmłodszych lat moze czuja wzajemna sympatię)}Ola cały czas do mnie na kolanka a Natanek na początku wszystko ok a pozniej chcial ja wygonic i zaczął marudzic -mama -mamaaa -mamaa, wreszcie skończylo sie na tym ze obydwoje wyladowali mi na kolankach ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam razem z moim małym spiochem wszystkie mamusie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7398 |
Wtajemniczenie
|
Kociulku ja mam philips beauty satinelle. tez kupiony ze cztery latka temu ale jako tako ciopie do tej pory. poczatkowo raz na dlugi czas uzywany teraz juz czesciej. ale na szczescie mam spokoj i wiedze ze sa juz takie placki skory gdzie juz wloski nie odrastaja. oczywiscie pachy i bikini to mydlo i maszynka. a co do kosmetyczki to chcialam isc ale sa dni kiedy strasznie odczuwam bol a sa dni kiedy nie czuje go prawie wcale. wiec umawianie sie na wizyte a potem zwijanie na stole - nie dla mnie. chociaz moze umowilabym sie na woskowanie ud. bo ja depiluje tylko lydki i troszku powyzej kolan.
Platku z tym spaniem Matiego to masz podobnie jak ja mialam z Wiki. tez sie co troszku budzila. bo a to smoczek jej wypadl a to zawinela sie w koldre a to sie znow odkopala. bylam wykonczona i niewiele osob mnie rozumialo. jedyne co to przetrzymac. teraz Wiki obudzi sie raz albo wcale. wystarczy ja wziasc do lozka lub dac jej smoczka. czesciej sie budzi , bierze smoczka wylazi przez dziure w szczebelkach i truchta do nas. najczesciej budze sie jak juz wlazi pod koldre ![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#7399 |
Zakorzenienie
|
Ja już postanowiłam, że kupie Matiemu normalne łóżko, a jego złoże i do piwnicy. Nie wiem czy zacznie lepiej sypiać, ale będe się znim kładła tam i wracała jak zaśnie do naszego, wiem, że to nie jest normalne rozwiązanie, ale ja mam dość już tej męczarni, żebyście widziały jaka ja jestem znerwicowana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gosiaczku Mati też jest bardzo zazdrosny jak biorę inne dzieci na ręce ![]() ![]() ![]() Agiko fajniutkie zdjęcie ![]() ![]() ![]() U nas dzisiaj taka spiekota, że nie idzie wytrzymać ![]() http://www.ikea.com/webapp/wcs/store...umber=10073977 znalazlam[/url] te łóżko co myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#7400 |
Zakorzenienie
|
Płatku, chociaż ja nie gustuję w metalowych łóżkach, to jedna to prezentowane przez ciebie jest całkiem fajne
![]() ![]()
![]() |
#7401 |
Zadomowienie
|
Płatku tak jak Kociulek obawiam sie, że Mati może zleciec z takiego łóżka. Wydaje mi sie, że nasze dzieci (chodzi mi o wiek) nie powinny jeszcze spac w odkrytych łóżkach, ponieważ nie czują sie bezpiecznie, ale to tylko moje zdanie
![]() ![]() Ja z kolei chciałam Was spytac co sądzicie o tych sandałkach? Chcę je kupic Natalce, ale sie jeszcze zastanawiam, czy czasem pięta nie za niska i czy faktycznie sa wyprofilowane jak należy ![]() http://www.allegro.pl/item193789627_...lki_19_12.html
![]() ![]() |
![]() |
#7402 |
Wtajemniczenie
|
Platku tak jak dziewczyny obawiam sie ze Mati moze zleciec z lozka. a moze taka sofka rozkladana do przodua po bokach ma podlokietniki z takiego nawet dwuosobowego nie powinien spac i latwiej bedzie wam sie zmiescic przy zasypianiu. ja tez planuje zakupic sofke ale jako ze mamy naroznik w ekoskorze chcemy kupic dwuosobowke tez z ekoskory do ompletu a w nocy bedzie dla Wiki.
takie same sofki widzialam w jysk tyle ze chyba byly w bialym kolorze ![]() Kostko tej samej firmy butki sa w smyky i takie widzialam u nas w kielcach. mozesz isc i obejrzec, zobaczyc jaki numer pasuje a na allegro zamowic taniej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#7403 |
Zakorzenienie
|
wyrko jest super,ale ja bym sie chyba nie odwazyła - Oliwka strasznie wędruje po łóżeczku i sie miota - na bank by spadla. Chyba ze przystawisz łóżeczko ta otwartą cześcią do sciany to wtedy tak
![]() Kostko sandałki bardzo ładne, ale szczerze - ja bym chyba nie kupiła bez mierzenia (Oliwka ma wysokie podbicie), zreszta numeracja tez bywa różna. Ja kupiłam Oliweirze w Smyku sandałki Cool Club za chyba niecałe 75 zł, sa bardzo fajne i wygodne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7404 |
Zakorzenienie
|
Hm...oczywiście macie racje dziewczyny, ale ja do swojego też przystawiam pufe by nie spadł, a i tak kilka razy zladował jeszcze na starym mieszkaniu
![]() ![]() ![]() Kostko bardzo ładne sandałki, ale może własnie najpierw pojedź i sprawdź czy będą pasowały na stópkę Natalki. |
![]() ![]() |
![]() |
#7405 |
Zakorzenienie
|
hop hop. Gdzie Was znowu wywiało ?
![]() ![]() ![]() Miałam Was zapytac - czy Meme sie o nikogo nie odezwała? Szkoda ze tak całkowicie znikneła, w koncu tyle czasu siedziałysmy tu razem, nawet rodziłysmy razem .... w pewnym sensie ![]() ![]() No nic, ide spac, bo nie bede gadac do siebie, zreszta moje miśki juz dawno chrapią. Dobranoc kochane. |
![]() ![]() |
![]() |
#7406 |
Zadomowienie
|
Dzięki, chyba tak zrobię, przejde sie do Smyka i sprawdzę. Akurat te sandałki, tzn ten numer ma 12 cm, a Natalka ma stópke na niecałe 11 cm, więc powinny byc dobre.
Ostatnio byłam w Deichmanie i były śliczne sandałki Elefantena, ale za 99 zł więc sie wstrzymałam. Jutro jedziemy na zakupy to na pewno coś wybiorę ![]() Tiaro, Ty chyba bedziesz wiedziała..... do kiedy jest promocja z kodami Nestle?
![]() ![]() |
![]() |
#7407 |
Zadomowienie
|
My z TŻ dopiero wróciliśmy z zakupów bo w domu puchy, zaraz idę się kąpać i spanko.
Ja czasami sobie myślę co u Alien, ale czasu mi brakuje, by poczytać inne wątki. Na pewno jej ciężko było ![]() ![]() Kamil jak się okazało też ma wysokie podbicie, niektórych butków nie mógł na nóżkę włożyć. Więc ja już raczej będę go zabierać na zakupy. Kostko nie wiem, czy w tych sandałkach nie będzie jej nóżka uciekać do przodu i czy nie będzie sobie paluszków obdzierać jak się wywróci ewentualnie. Tiaara może ma więcej doświadczenia. Płatek łóżko fajne, podoba mi się ten styl, ale jednak chyba Mati za młody. Sofka chyba byłaby lepsza. A Meme to chyba jest w kontakcie z Joasią. Kamil wczoraj pierwszy dzień w krótkich portkach, a kolana już poobdzierane ![]() No nic idę się chlupać. A nie pisałam wam, że w piątek w samolocie zalałam komputer winem i nie działa, dziś byłam uziemiona w pracy. Nieźle nie. Dopiero około południa dali mi zastępczy. papatki.
![]() |
#7408 |
Wtajemniczenie
|
Mózg mi paruje, cholernie u nas gorąco w chałupie. Z sauny przeprowadziłam się do piekła
![]() Kostka ja zamawiam Julce buty na allegro i jeszcze się nie zawiodłam. Do biegania w piaskownicy kupuje jej takie tańsze za 30-40 zł. Jeśli chcesz to podam nazwe sprzedającego. Fajną i tanią kolekcje mają w ccc, ostatnio kupiłysmy tam sandałki. Płatku łóżko super, ja bym jednak zaryzykowała. Tylko trzeba jakos to zabezpieczyć. Do samochodu nie wejdzie Wam karton z łóżkiem? Ja też się boje że nie zapakujemy się w tej Ikeii mimo że mamy kombi. Kasiulka Alien ma żal głównie do mnie, wyjaśniałyśmy to na PW. Mam stały kontakt z Meme, ale wiadomości co u niej pozostawiam jej do przekazania. Może kiedys się pojawi. Jeśli chodzi o depilacje to ja sobie chwalę maszynkę elektryczną. Super sprawa, bez bólu, raz dwa i gotowe. Julka bawi się w mame. Musztruje lalki: sadza na nocnik, grozi palcem i mówi z poważna mina si-si. Ja sama w tym momencie o mało nie zrobie si-si ze śmiechu ![]()
#7409 | ||
Zakorzenienie
|
Kostka, bardzo fajne te sandałki
![]() Dzisiaj też kupilismy małemu sandałki i spacerówkę. Te sandałki to takie same jak te piąte tylko że brązowo-pomarańczowe http://www.buciki.com.pl/shopping/?i...miary:%2019-25 Jutro ide troszke go obkupic w letnie ciuszki,bo nawet czapeczki letniej nie ma ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#7410 |
Zadomowienie
|
oo jeszcze nikogo nie ma...
mój Nataniel zdjal pieluszke i azrobil sisi na podłoge hahahah ![]() wczoraj bylismy na długim spacerku Natus tylko w pieluszce i podkoszulce, prze ten upał i duchote strasznie marudził wraz z 8 msc synkiem kolezanki...płakali na dwa głosy Płatku Natan tez woli mnie od taty...powinnysmy sie chyba cieszyc ![]() ![]() podobno dziecko do 3 roku zycia nie wyobraza sobie zycia bez mamy ![]() W czerwcu chyba wyjedziemy do Łodzi bo rodzina zaprasza a co mam innego do roboty ![]() Pozdrawiam wraz z kochanym łobuziaczkiem moim i zycze wam miłego dnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.