![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Pojechałam jednak na dyżur, podobno nic wielkiego mi się nie dzieje, na wszelki W dostałam xyzal i dicortineff, chciał mi jeszcze opchnąć coldrex, chociaż mówiłam, że karmię, ale nie wykupiłam. Za to młode chyba złe, że jeszcze mnie w łóżku nie ma, bo słyszę, że mężowi popłakuje a ja siedzę i jeszcze ściągam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Moderatorka z pazurem
|
Mia, wlasnie! Sprawdzilas wyniki i wzielas cos na pamiec?
---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Dag super ten dinozaur ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
Borze lisciasty dlaczego ja jeszcze nie spie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie śpie... chyba sie przebodżcowałam.
Położyłam się już nawet do łóżka, ale czułam sięjak milion galopujących reniferów, a nawet dwa i pół miliona. Otworzyłam czekoladę, ale mi nie smakuje. Dziwne coś ![]() Kto jeszcze nie śpi?
#724 |
Zakorzenienie
|
Ja nie śpię
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#725 | ||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kocie - zdrówka, masz tu herbatkę z imbirem i cytrynką.
![]() |
#727 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hmmm... może tak jak pisze dzustam trzeba zrobić te badania... Cytat:
Współczuję nocki. Też ciężką miałyśmy po szczepionce. Mam nadzieję, że kolejna będzie lepsza. Tez się podpinam o opinię o bursztynie. Cytat:
Mia...ja to byłam w ciężkim szoku jak to zobaczyłam. Zaraz wpisałam w net te ugryzienia i może trochę podobnie, ale jeszcze te objawy towarzyszące...nie wiem sama... człowiek w takich sprawach zielony, a się okazuje, że lekarze niewiele lepsi...brak słów...mam nadzieję, że sytuacja się wyjaśni...szkoda dziecka... Cytat:
Ci faceci... akurat ma się za co obrażać... Cytat:
Kciuki za Igunie, by anemia minęła... Mia faktycznie zrób sobie poziom magnezu. Lekarz mi radził magnez wieczorem najlepiej po dwie tabletki brać. Czytałam, że dobry na przemęczenia. Nie wiem, czy nie trzeba jeszcze witamin towarzyszących. Ja jak miałam niedobór potasu i magnezu brałam aspargin. Cytat:
Szukam jeszcze mikolajkowej sukieneczki, bo ta f&f średnio mi się podoba. To nie tylko moja córa dziwne dźwięki przy smianiu wydaje ![]() Dag ja to Ciebie kobieto za te szycie na maksa podziwiam!!! Dinozaur super ![]()
![]() |
#728 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry, dzis corunia pospala i to nie na raczkach
![]() A ja mam zakwasy po wczorajszej silce ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mia, są różne strony stop NOP może tam pooglądajcie i będzie jakiś podobny przypadek ... tyle tych ranek, biedactwo ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- U nas pierwsza pobudka o 4:30!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Rozeznanie
|
U nas cały czas ciężko i w ciągu dnia i nocami, zganiam na skok i zęby...
Głowa mi pęka od rana :-( czekam az Wojtuś się obudzi i Was nadrabiam Wczoraj udało mi się zaliczyć wizytę u dentysty, jestem z siebie dumna bo wytrzymałam bez znieczulenia, jakoś wolałam przecierpiec zamiast ściągać później mleko po znieczuleniu... Zostałam pierwszy raz ładnie potraktowana, panie wiedziały że karmie i postarały się żebym jak najszybciej mogła być w domu, bo przecież mam małe dziecko ![]() ![]() Miłego dnia!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Witam się z kawką ☕
Najlepszego dla dzisiejszych solenizantow! 🎁🎉🎂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Rozeznanie
|
Mia zrób sobie badania jeszcze. I pamiętaj żeby dużo pić.
Monika brawo za brak znieczulenia ![]() ![]() Daga cudny ten dinozaur ![]() Asiaczek kciuki za Matiego Kocie zdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mia a masz opcje przez kilka dni mierzyć sobie cukier po karmieniu?dużo pijesz?ja miałam podobnie w okolicach lipca sierpnia,kręciło mi się w głowie,mdlilo, zawroty głowy. No i się okazało ze po karmieniu spadek cukru nastepuje, U mnie akurat było to plus odwodnienie,bardzo mało piłam.A U Ciebie jak z piciem i apetytem?Glukoza miałaś w normie?dobrze by było jakbyś mogła sobie to skontrolować kilka razy w ciągu dnia. miałam ostatnio to samo już wiem jak się dziecko czuje ;-(
Edytowane przez urshoola Czas edycji: 2016-11-10 o 07:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ósemke miałam już jedną usunięta chirurgicznie bo rosła mi niemal poziomo. Oczywiście ze znieczuleniem ale potem dwa dni jadłam tylko przez slomke i tydzień chodziłam z opuchnięta gębą 😬 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
Agassek proszę napisz co to tam zapisałaś co na tego liszaja bo i u nas się zrobił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
A my dziś w nocy ciężko...nie spałyśmy od 3 do 5 nad ranem. Alinka chciała się bawić. Ale rano mnie coś przeraziło, nie wiem, może jestem przewrażliwiona ale kiedy Alina obróci wzrok w prawą stronę to zewnętrzny kącik oka ma bardzo przekrwiony. Nie widać tego jak normalnie patrzy tylko jak spojrzy w prawą stronę kiedy gałka się obraca. Jak myślicie??? Bo ja już tu najgorsze scenariusze wymyślam... |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Wtajemniczenie
|
Sto lat dla polroczniaczkow!
A tutaj do poczytania w wolnej chwili: https://parenting.pl/portal/pierwsza...-i-zadlawienia Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam tak ze gorzej wspominam ból zęba niż ból przy porodzie, serio. A teraz mam dwie ósemki do leczenia 😷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Dziękuję za dobre słowa, dinozaur na szybko i tylko dla niemowlaka się sprawdzi, ale o to właśnie chodziło przecież ![]() A co do szycia - to jestem teraz wolna, gdyby jeszcze któraś reflektowała na królika ![]() Czy tylko moje dziecko ma tak, że łatwiej je uśpić wieczorem niż na pierwszą drzemkę? Kiedyś rano potrafił i sam zasnąć zostawiony z szumami, a teraz pierwsza drzemka to koszmar i bez ryków się nie obędzie.. dziś dodatkowo uraczył mnie kupą o 6 rano, chciał spać potem dalej, ale wizja odparzonego tyłka zmusiła mnie do wstania i zmiany pieluchy i już od 7 dawał znaki, że dospał by sobie, ale ciągle nam coś przeszkadzało i aż do 8 przeciągnęliśmy i oczywiście pierś nie, na brzuszku nie, na rękach chwilę było dobrze ale jednak nie, w końcu z wielkim rykiem jednak pierś, ale mi się odechciewa wszystkiego, gdy tak dzień zaczynamy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
U nas lęk separacyjny. To jest dopiero niefajny etap. Myślałam, że będzie w minimalnym stopniu, jednak jest poziom hard.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#742 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Byłaś sama czy z Zosią?
![]() U nas koszmarna noc, pobudki dosłownie co chwilę... dwie poprzednie były spoko, dwie pobudki w nocy i nad ranem już trochę gorzej, ale myślałam, że idzie ku dobremu, dzisiaj tragedia ![]() W ogóle zaczynają mnie przerażać silne związki z moją rodziną na każdym polu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I doszłam do etapu, w którym przeraża mnie cisza w domu- jak jestem w innym pokoju i przestaję słyszeć Marysię, to znaczy, że dorwała (i bardzo ją to zaintrygowało) coś, czego nie powinna ![]() Ola, zaraz Ci napiszę ![]() Ok, dziewczyny polecały: Peri oral biodermy, latopic, krem specjalny z emolium, tłusty krem (np. Bambino) albo olejki
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-11-10 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Moderatorka z pazurem
|
Dzień dobry, my dzis mamy intensywny dzien. Ruszamy zaraz na kawe z moja kumpela. Potem wracamy, pakujemy sie, zgarniamy tatulka z pracy i ruszamy na wies
![]() Milego dnia ![]() I oczywiscie sto lat dla wszystkich swietujacych 🎂 Natali? Czyzby nowa twarz czy mam zacmienie? ![]() received_1154471304590150.jpeg |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Mia super ze Igunia zalapala to zelazo actiferol jej nie podszedl. Teraz juz szybko wroci do normy. Ja chyba w sobote zajme sie badaniami malutka. Jutro przeciez pozamykane a dzis sama nie ogarne a ten oszolom w pracy. Aaa no i jednak HABEMUS ZĄBAL! Noc do doopy jak co druga haha krecil sie jak opetany. Odwracalam go co chwile to na ten bok to na tamten bo go cos telepalo i na plecy sie odwracal a odwrocony na bok dalej spal i tak caaaalaaa noc ![]() ![]() Stowka dla solenizantow. Milego dnia. U nas moze w koncu nie bedzie padac. Wyszlabym w koncu na spacer. |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Aż sprawdziłam kto dzisiaj świętuje pół roczku, 10.05 obfity był w dzieciaczki
![]() ![]() ![]() ![]() A no właśnie, co z Ginger?! ![]() Iwonia, gratki za ząbka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki Ci kochana ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Wszystkiego najlepszego dla półroczniaków ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Brawa za ząbka, my chyba zostaniemy bezzębni do roku bo ani widu ani słychu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze ze i jedno i drugie to już przeszłość. Pisalyscie O sztyfcie musteli.On jest genialny totalnie o Nim zapomnialam bo w ubiegłym roku nie stosowalam.Ale Jest świetny na policzki dla maluchów żeby zabezpieczyc przed mrozem jak i normalnie dla dorosłych.Ja go od kilku lat stosuje zima przy dużych mrozach głównie na nartach. Bo maly w kieszeni się miesci a i jako pomadka super.Można zapomnieć o suchych skorkach z przemrozenia.
![]() |
#750 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawo Wy! Oby więcej takich nocek ![]() Cytat:
Szacun za leczenie bez znieczulenia ![]() To fajnie ze strony innych, że Ciebie przepuscili. Mnie teraz częściej na przejściu przepuszczają jak idę z wózkiem :-D Cytat:
Żeby to było takie łatwe "weź i szyj" ja jestem antytalenciem do wszystkiego, szczytem jest jak przyszyje guzik. Już szukam chętnych, kto w przedszkolu będzie Miśce pomagał przy pracach artystycznych... Co do zasypiania to Misia też tak ma czasami ![]() Teraz wzięłam się za czytanie książki "Nieperfekcyjna mama" jaram się, fajna jest ![]() Cytat:
Znam to...bardzo niefajny etap...Miśka przeraźliwie piszczy, gdy tylko wychodzę z pokoju...poplakuje też przez sen... Cytat:
Życzenia dla polroczniakow ![]() Mia daj znać jak odkryją co u maleństwa...nie mogłem spać przez tą sytuację...gdzie Ci lekarze... Iwonia jak tam u Ciebie sytuacja? Gratulacje ząbków - zazdraszczam...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.