![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Soczewki kontaktowe???jakie doświadczenia
Cytat:
A co do prysznica to nie wiem co Ty rozumiesz przez prysznic bo ja np czasem biorę prysznic w soczewkach, ale nie zamaczam wtedy głowy tylko ciało, głowę zostawiam suchą, twarzy i włosów w soczewkach bym nie myła. A jak myjesz się bez głowy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Wtajemniczenie
|
yhy .. porozmawiam .
nad powieką . ? ;> taa . ? -- taa . chodziło mi o ciało .. -> wiesz .. te upalne dni . ;|| dziękuję za konkretną radę . ;* ( w końcu ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Wtajemniczenie
|
ok .
![]() dziękujęę . ;** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Wtajemniczenie
|
mam pytanko czy moge sobie kupic sama soczewki bez pojscia do okulisty? wiem jaka mam wade bo bylam miesiac temu u okulisty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jakieś inne opinie na ten temat? Prosze... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
na gałce ocznej POD powieką, ale układ żyłek jest prawidłowy
Cytat:
Nie wiem dlaczego zostałaś tak poinformowana, nie wiem też czy Acuvue 2 są 2 czy 4 tygodniowe. Jeśli 2 to nosisz je 2 i nie przedłużasz do 4. To tak jakbym ja 3miesieczne soczewki nosiła 6. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Wtajemniczenie
|
ja wiem, że deszcz nie jest .. hm . niebezpieczny (?) dla soczewek ..
, ale jak mi do oka napada ..? nic się wtedy nie stanie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
widze, ze wszystkie mozliwe sytuacje rozpatrujesz. w sumie nie wiem, wielokrotnie wedrowalam w soczewkach w deszcz i nigdy nie mialam problemu (ale, ze tak to ujme nigdy nie probowalam zlapac jak najwiekszej ilosci kropli deszczu do oka ani innych takich skrajnie ekstremalnych)
Edytowane przez whoaboa Czas edycji: 2009-07-06 o 00:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Wtajemniczenie
|
yhy .
tak czy siak .. poprostu zbieram (że tak powiem) różnego rodzaju informacje .. , a że soczewki noszę od jakiś 2 miesiecy, to nie posiadam aż takiej dużej wiedzy na ten temat . dziękuję . ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Wtajemniczenie
|
ratujciee!!!!!
zdarzył się mały wypadek . Będąc nad jeziorkiem w mojej miejscowość znojmy , który nie wiedział , że noszę soczewki ochlapał mnie wodą. Niby oczy zamknęłam , ale nie wiem .. Przyszłam do domu, ściągnęłam soczewki , włożyłam do pojemniczka z płynem (wiem, że trzeba choiaż 4 godz), oczy przemyłam kroplami .. mam soczewki J&J dwutygodniowe , dziś dopiero mija tydzień.. co mi radzicie . ? oczekuje natychmiastowej odpowiedzi . proszę . mam wyrzucić soczewki i założyć nowe . ? ;> pomocy . |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Nie panikuj, nie się przecież nie stało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Wtajemniczenie
|
tak . włożyłam na 4 godz do płynu ..
![]() już tą kwestię o0bgadałam z rodzicami .. powiedzieli , że wypróbuję jednodniowe jak wykorzystam te ( a mam zakupione te opakowanie po 6 sztuk.. - (2 opakowania, bo wada w jednym i w drugim oku jest inna) ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- a . dziękuję . ;* masz rację .. za bardzo panikujee . , ale wiesz jak to jest . jestem takaa 'świeżaa' tu . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Przyczajenie
|
uuu tylko w wodzie soczewk nie myjcie bo pozniej trudno założyc, najlepiej płyn
![]() |
#735 |
Wtajemniczenie
|
łał , niezłe odkrycie .
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
kambarr chodziło o to żebyś jednodniowe miała w zanadrzu na wszelki wypadek kiedy idziesz nad wodę.. A tak to bez problemu możesz nosić te 2 tygodniowe, są tańsze, a ryzyko powikłań tylko nieznacznie większe, to naprawdę baardzo dobre soczewki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Konto usunięte
|
A ja mam pytanie do osob zaopatrujacych sie w soczewki przez internet. Ktore sklepy internetowe polecacie? Zalezy mi na przesylce w terminie i niewygorowanej cenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
Ja również na allegro i też nie narzekam.
![]() |
#743 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Wtajemniczenie
|
ej , dziewczyny . !
![]() (to tak moze bardziej dla qmpeli, która właśnie wyszła z optyka z soczewkami, a nie poruszyła tego tematu w gabinecie) można pryszkać twarz mgiełką mając na oczach soczewki ? ;> czy raczej nie . ? ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- teraz coś dla mnie .. razem z najlepszą ekypą bujać się będziemy na biwak (chyba) .. co mi polecacie. ? mam na kilka dni zrezygnować z soczewek, czy może zaopatrzeć się w jednodniówki . ? ( myślę , ze jednodniówki byłyby dobrym rozwiązaniem ) , a muszę dopowiedzieć , że b. mieć dostep do bieżącej wody i oczywiście lusterka ( bo chyba jeszcze bez niego bym sobie nie poradziła ) , ale sama nie wiem .. , bo skoro bedzie to nad jeziorkiem .. hm .. , a kąpiel . ? może tutaj warto zakupić sobie dobre okulary do nurkowania, co . ? może jeszcze inaczej .. jakbym zrezygnowała na kilka dni wgl z soczewek jest ryzyko , ze wada mi się np. pogłebi lub cośś .. ? ( p. oko : 1,75 D , l. oko: 1,5 D ) mam nadzięję, że dosyć jasno i zrozumiale przedstawiłam sytuację .. czekam na wasze porady .. co byście zrobili . ? , a może byliście już w podobnej sytuacji . ? i co . ? hm . tak sobie też myślę , ze warto byłoby wcześniej umówić się na wizyte do specjalisty .. ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- teraz tak jeszcze z ciekawości .. , bo chciałabym również spróbować np. kolorowych soczewek , zmienić sobie wygląd oka , wgll .. ![]() , a wpływają one też na jakoś widzenia , czy tylko służą jedynie do stworzenia niezapomnianego wrażenia zmiany koloru oczu ? wiecie moze coś na ten temat ? ;> Edytowane przez kambarr Czas edycji: 2009-07-08 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
Można pryskać mgłiełką na twarz, ale przy zamkniętych oczach.
Na wakacje najlepiej soczewki jednodniowe. Okulary do pływania to dobry pomysł. Jeśli zrezygnujesz na kilka dni z soczewek to wada raczej Ci się nie pogłębi a oczy odpoczną. Kolorowe soczewki nie służą tylko do ozdoby ale też do korekcji wzroku.
![]() |
#746 |
Przyczajenie
|
![]()
można pryskac twarz mgiełką, a nawet robic makijaż arabskim kohlem przy założonych soczewkach
a jesli chodzi o biwaki to zdecydowanie soczewki O2 lub night&day których nie trzeba codziennie ściągać, zdarzyło mi sie nosić takie i tydzień i 2 bez zdejmowania, wygoda i nic sie z oczkami nie działo, nawet nie miałam na drugi dzień rozmazanego obrazu jak przy zwykłych soczewkach gdy po imprezie zapomniałam ściągnąć. A druga sprawa ze można je łatwo zgubić gdy nie ma warunków odpowiednich do ściągania ich, albo mogą wyschnąć gdy ktoś niechcący przewróci pojemniczek. Ogólnie polecam na sytuacje ekstremalne! ![]()
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
imo albo skorzystaj z jednodniowych - naprawde wygodne rozwiazanie, badz po prostu odstaw na kilka dni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
Ja używam soczewek najczęściej jak gdzieś wychodzę. W domu biegam w okularkach. Jak byłam u okulisty to na początku polecił mi soczewki miesięczne. I takie noszę z firmy Bausch'a. Natomiast płyny do soczewek mam z formy Zeeis'a.
Jeśli chodzi o soczewki to trzeba o nie dbać, tak jak pisze w instrukcji. Ja na początku olałam trochę sprawe i nabawiłam się stanu zapalnego ![]() I ważna rzecz jeśli nosisz soczewki to do kontroli raz na 6 miechów. ![]()
![]() |
#749 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też zastanawiałam się nad takim rozwiązaniem .. , a ile np. takie soczewki kosztują . ? ile razy ich można użyć . ? ;> hm . ogólniee dobry pomysł .. ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- acha . dziękuję . ![]() teraz to nawet sama bd. pryskać . hee . ;0) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Wtajemniczenie
|
zawsze nosiłam tipsy ( a zwłaszcza w wakacje ) zrezygnowałam z nich , kiedy zaczynałam 1-wsze próby zalożenia soczewek ..
teraz, kiedy jestem już wprawiona z zakładaniem ich myślicie , ze mogę znów założyć . ( moze nie takie długie .. ) ? boję się, ze tylko sobie gdzie naderwę pazurkami .. chociaż .. e . sama już nie wiem . najgorsze jest tylko , że już nie mogę się powstrzymać , kiedy obserwuje jak moja Mami robiee takiee cudaa .. kurczee nOO . ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.