![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Białystok- galerie:)
No ja tez slyszalam, ze maja zamknac w styczniu bo jedna sciana sie tam obsuwa..
I raczej sporo w tym prawdy ;]
![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Od której są czynne sklepy w Białej w dni powszednie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
O 9 chyba. Jeśli w dniu otwarcia otwierali o 9 to pewnie teraz też.
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Raczkowanie
|
ciekawe ile w tzm prawdz na temat zamkniecia centrum
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
z tego, co wiem, to teraz maja robić ekspertyzy, czy te uszkodzenie ściany nie zagraża ludzkiemu życiu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj PODOBNO zabierali ludzi karetkami. Ale nie wiem ile w tym jest prawdy. Nie rozumiem po co otwierali tą Galerię tak szybko, skoro (jeśli dalej będzie się działo to, co teraz) zostanie z niej tona gruzów... Jeśli sypie się po miesiącu od otwarcia, to co będzie się działo za kilka lat...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 |
Rozeznanie
|
W alfie zara, berschka.. zapowiada się ciekawie
![]()
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie slyszalam, ze zary i berski nie bedzie jednak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Zadomowienie
|
Trudno będzie im raczej się teraz wycofać...
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
znajoma mojej znajomej miala projektowac tam wnetrza, ale zara w ostatniej chwili sie wycofala
_totally_ jest cos nowego w h&m? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
Przytaczam tylko to co słyszałam :P.
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Mój brat właśnie wrócił i zapytał czy słyszałam o karetkach. Czyżby to była prawda? Byłam tam rano... Nie mogłam wyjść z domu. Dwa razy wracałam...
Phenomeno, nie znam całego asortymentu H&M, poza tym skupiłam się dziś na poszukiwaniu prezentu dla byłego. Zauważyłam ubytki, nowości nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
Ewakuacja Galerii Białej
Białystok Natychmiast opuścić budynek! - taki komunikat usłyszeli w trakcie zakupów klienci Galerii Białej. Napędził im strachu. Ludzie nie wiedzieli, czy to pożar, czy może zawalenie ściany. Alarm zabrzmiał dzisiaj przed południem. Z głośników popłynął komunikat o koniecznej natychmiastowej ewakuacji. Klienci ruszyli do drzwi w popłochu i stanęli przy nich w grupie, niepewni, co dalej robić. Część wcale nie zareagowała na te sygnały. Pracownice butików też zastanawiały się, czy tym razem to prawdziwy alarm, czy znowu fałszywy, tak samo jak w dniu otwarcia. Te ze znajdujących się tuż przy wejściu zdecydowały, że jednak nie uciekają, tylko obserwują. Minęło pięć minut i alarm odwołano, tłumacząc się ćwiczeniami. Klienci wrócili do zakupów. To tylko ćwiczenia - To były rutynowe działania, ostatni odbiór techniczny. Strażacy dopuścili obiekt do otwarcia, ale teraz przyszli jeszcze na kontrolę instalacji przeciwpożarowej - mówi Rafał Grabkowski, rzecznik galerii. - Alarm został włączony przez straż i administrację, by sprawdzić, czy komunikat jest dobrze słyszalny. Po paru minutach przez radiowęzeł została przekazana informacja, że był to alarm próbny. Wszystko działa bez zarzutu. Jutro powtórka - Wydaliśmy opinię pozytywną, ale tylko na część budynku - prostuje st. kpt. Paweł Ostrowski, rzecznik prasowy białostockich strażaków. - Kilkanaście butików nie miało jeszcze skończonego systemu sygnalizacji pożaru. Teraz prace zostały zakończone i mogliśmy sprawdzić działanie całego systemu. Ale to nie znaczy wcale, że już wszystko jest dopięte na ostatni guzik. - Są jeszcze niedociągnięcia w dokumentacji, więc kolejny sprawdzian przeprowadzimy we wtorek (dzisiaj - przyp. red.) - informuje Ostrowski. - Mam nadzieję, że tym razem zarządcy galerii nie popełnią błędu i uprzedzą o tym klientów. Ufff przynajmniej nic się nie wali ![]()
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Powtórka? O której? Bo znów muszę jechać. Nigdzie się nie ruszę, spokojnie dokończę zakupy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Raczkowanie
|
Jedna Galeria Biała i cztery plotki
W poniedziałek miasto obiegła sensacyjna wiadomość: w Galerii Białej zawalił się dach! Okazało się, że to kolejny fałszywy alarm dotyczący nowo otwartego centrum handlowego przy ulicy Miłosza. Tuż po godz. 13 w redakcji rozdzwoniły się telefony. Zaniepokojeni czytelnicy informowali nas o zawaleniu dachu w otwartym niespełna dwa tygodnie temu centrum handlowym Galeria Biała. - To już nie pierwszy taki alarm - uspokajał nas dyżurny straży pożarnej, gdzie postanowiliśmy sprawdzić doniesienia o katastrofie budowlanej. - Niemal codziennie dostajemy informacje o takich przypadkach, ale jakoś od otwarcia galerii nie musieliśmy tam w żaden sposób interweniować. Po chwili wszystko się wyjaśnia. - Mieliśmy ostatni odbiór wszystkich systemów alarmowych. Byli u nas strażacy, którzy zgodnie z procedurą sprawdzali systemy, w tym powiadamia dźwiękowego. Faktycznie klienci usłyszeli komunikat ostrzegawczy, który został odwołany po pięciu minutach, ale to był tylko test i żaden dach się nie zawalił - tłumaczył wczoraj Rafał Grabkowski, reprezentujący inwestora galerii. - Przy okazji dementujemy też inne plotki, które są rozpowiadane, że rzekomo galeria jest na terenie bagnistym i może dojść do tąpnięcia, a także że po świętach obiekt ma być zamknięty, by dokończyć prace budowlane. To wszystko nieprawda. O godz. 17 w serwisie informacyjnym Radia Białystok można było usłyszeć, że na osiedlu Mickiewicza i w Kleosinie doszło do awarii elektryczność z powodu przeciążenia sieci przez ozdoby świąteczne... w Galerii Białej. Jak udało nam się ustalić, powód był jednak zupełnie inny. - Z powodu przeciążenia instalacji elektrycznej na chwilę zgasły światła uliczne przy rondzie Lussy. Tyle że zawiniły ozdoby świąteczne wiszące w centrum miasta. Z kolei w Kleosinie na chwilę zabrakło elektryczności, bo trwały zapowiadane wcześniej prace remontowe - wyjaśnił Andrzej Piekarski, rzecznik prasowy zakładu energetycznego. Źródło: Gazeta Wyborcza Białystok |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
Czyli wiele szumu o nic :P
![]() |
#739 |
Wtajemniczenie
|
Są przeceny w Białej? w H&M? jak z wyborem butów? typu sandałki, ktoś się orientuje? mam zamiar ię wybrać w sobotę, ale ciągle jestem niezdecydowna...
Mały off topic: nie jestem z Białego, żeby nie było... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#740 |
Raczkowanie
|
Przeceny powolutku wchodza.... narazie niewiele, ale na dniach powinno byc coraz wiecej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
W Reserved była na bielizne przez 5 dni :P.
![]() |
#743 |
Przyczajenie
|
Dot.: fajne sklepy i ciucholandy w Białymstoku ??!!
Haj nie wiecie może gdzie w Białym można kupić jakieś hip-hopowe ciuszki i arafatki???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Hip-hopowe? Może w New Yorkerze, od kilku lat jest taki...inny. Na pewno warto też się przejść po skate shopach, ale to jest chyba oczywiste.
O arafatki ktoś już chyba pytał. Widziałam je we wspomnianym już sklepie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
Arafatki są w czerwonej budce za przystankiem autobusowym naprzeciw diversa, róg Lipowej i jakiejś jeszcze ulicy
![]()
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
nie bedzie zary i berski ?? jakos nie chce mi sie w to wierzyc. Przeciez umowy zostaly podpisane juz dawno
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Raczkowanie
|
słuchajcie, przeceny bedą od razu po swietach czy dopiero ponowym roku? orientujecie sie moze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
przeceny już były przed świętami ale jeśli czekasz na większe to może będą w styczniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny plotki plotkami, ale mój kolega był w Realu w galerii białej w zeszłym tygodniu i cos z sufitu koło niego spadło..... mówił, ze nie cała galeria, ale Real ma być zamknięty na jakiś czas, ale po świętach.
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.