![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
![]() |
#722 |
Rozeznanie
|
Tez jestem zdziwiona bo ani moja mama nigdy w ciąży mdłości nie miała ,moja siostra przy dwóch ciążach tez nic a nic a wszystko przebiegało książkowe. Możecie sobie wyobrazić moje zdziwienie gdy ledwo stojąc z powodu mdłości narzekałam na moje zle samopoczucie a profesor z uśmiechem na twarzy powiedział ze takie wiadomości cieszą go najbardziej... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Jak sie zle czujesz to bierz l4 ☺ ja prowadzę działalność wiec jak narazie jest ok tylko ze musze drugiej pracownicy szukać bo długo tak nie pociągnę ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie, że bierz. Musisz się teraz oszczędzać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() Ja idę w środę, prosiłam żeby mi moja gin usg zrobiła na moja prośbę. Plamien odpukać nie ma :d Ale czuje się okropnie dziś, mdłości cały dzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#725 |
Przyczajenie
|
Witam, chcialabym sie przylaczyc do Was drogie przyszle mamy. W czwartek bylam u lekarza serduszko pieknie bije termin mam na 14 wrzesnia. Do tej pory czulam sie super , dzisiaj od samego rana dziewne klucie w podbrzuszu jajnikach jakby ktos szpilke wbijal czy ktoras z was tak miala?
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Rozeznanie
|
U mnie 22.09 termin ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Konto usunięte
|
Cieszę się z Waszych serduszek, ja mam wizytę za 10 dni dopiero. Odliczam dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Witam nową mamuske
![]() ![]() Błękit - gratuluję serduszka ![]() A więc relacja z wizyty: lekarz prywtny a na NFZ - niebo a piekło ![]() ![]() ![]() Lekarz na 8 lutego umówił mnie do kliniki w której pracuje na prenatalne, bo potem ma 2 tygodnie urlopu. Piewszy lekarz który w końcu ogarnął to krwawienie - po pierwsze mam nadżerkę, po drugie mam krwiaka. Zrobił cytologie i aż krew się polała, na fotelu miał podkład to go zaplamiłam i musiał mnie wycierać ![]() Powiedział że każde plamienie/krwawienie w ciąży jest groźne i on jest za tym żeby dać mi zwolnienie.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-01-30 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Konto usunięte
|
Bierz zwolnienie, teraz Ty i dzidziuś jesteście najważniejsi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Magda ;)
|
Marttb ale super, chyba masz największą dzidzie na wątku
![]() I najszybciej prenatalne wiec czekam na opis jak to wszystko wygląda ![]() U mnie gin na nfz okazał się lepszy od prywatnego wiec u niego zostaje ![]() Witam nowe mamusie i gratuluję serduszek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- A w ogóle to mi dziwnie, bo nie mam żadnych objawów ciąży. Ani razu nie miałam mdłości, piersi przestały mnie boleć, tylko mecze się szybciej i spać mi się ciągle chce. A tak to nic poza tym ![]() Mam nadzieje, ze wszystko w porządku, kolejna wizyta w walentynki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
To nic tylko się cieszyć, że tak dobrze się czujesz.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Konto usunięte
|
Mnie na samym początku chciało się spać, teraz jest mi niedobrze...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja idę w czwartek do lekarza u którego mam zamiar poprowadzić ciążę. Dwa tygodnie temu miałam krwiaka 5mm. Lekarz powiedział, że jest mały i nie zagraża dziecku i mogę mieć plamienia. Plamień nie mam i już myślę, czy wchłonął się bez plamienia, czy jest tam nadal. Cytat:
Też tak mam, ale nie jest to bardzo silne i chwilę trwa. Lekarz mówił, że to normalne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny macie jakies metody na mdłości? Od 4 rano nie śpię .. ratunku jest mi tak niedobrze ze brak mi słów... ciągnie mnie na wymioty a nie mam czym zwracać
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Dziękuję Wam za słowa wsparcia ![]() Dziś mam wizytę. Miałam mieć 2 lutego ale stwierdziłam, że trzy dni nie zrobi różnicy, więc o 17.10 rozkładam nogi ![]() Śniło mi się dzisiaj, że byłam u lekarza, a on mówi: "Gratulacje, będą bliźniaki, to chłopiec i dziewczynka". ![]() W ogóle miał taki sprzęt, że wydrukował mi zdjęcia ich twarzy w 3D czy 4D z taką symulacją, jak będą wyglądać w dniu porodu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zadomowienie
|
Gratuluję wszystkich serduszek i powodzenia na dzisiejszych wizytach
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Magda ;)
|
Jak się naczytam, że mdłości to dobry objaw to zaczynam się martwić
![]() ![]() Zaraz jadę z narzeczonym zamawiać obrączki ślubne ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Tzymam kciuki za wizyty
![]() Muszę zadzwonić poinformować firmę o L4 ![]() Mi na uczucie głazy w żołądku pomaga jak coś zjem - ale mam dwa rodzaje takich uczuć, jedno oznacza że lepiej zjeść a drugie że lepiej nie jeść ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Magda ;)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Rozeznanie
|
marttb gratulacje za
![]() Dziewczyny z Mdłościami - dołączam się. Ja dziś pije colę i jest lepiej. Ale kupiłam tez imbir i migdały może coś pomoże. Od 2 dni nie miałam plamien ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#742 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tej pory nie udało mi sie wstać z łóżka ...zaraz mąż przywiezie mi imbir- moze pomoże ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Współczuję Wam takich mdłości
![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
To i ja się podłączę do wątku, mam termin na 16 września, a serduszko usłyszałam w 6t5d. Teraz mam już 8 tydzień.
W ogóle to jeśli pozwolicie, powiem Wam trochę o sobie. O ciąży dowiedziałam się późno, bo właśnie w 6 tygodniu. Jeszcze w listopadzie miałam na jajniku torbiel 7x5cm, policystyczne jajniki, i w ogóle nikłe szanse na potomstwo. W grudniu torbiel się zmniejszyła, dostałam też duphaston na wywołanie okresu, a jak się okazuje chyba pomógł mi z ciążą... ![]() ![]() Podziwiam Was, że radzicie sobie z domem, ze starszymi dziećmi. Ja od 2 tygodni ledwo żyje, mdli mnie non stop, kilka razy dziennie wymiotuje, od tygodnia jestem też na L4, mogłabym leżeć i spać cały czas. Podczytuje Was od kilku dni, a dopiero dziś mam siłę cokolwiek napisać. Oby to była prawda, że jeśli mama się źle czuje, to z dzidzią wszystko w porządku. ![]() Miłego dnia dziewczyny! Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona, bo widzę, że panuje tu naprawdę przyjemna atmosfera i można podzielić się swoimi problemami, radościami i po prostu pogadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Poli - witaj
![]() Dobrze że miło się zaskoczyłaś, ja pamiętam jak każda spóźniona miesiączka dawała nadzieję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Witamy ![]() Ja właśnie pije colę z imbirem i próbuje przeżyć ten dluuugi poranek 🤢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
![]() Gratuluję serduszek.. Ehh.. ja jeszce 10dni w niepewności czy coś tam jest czy puste jajo ![]() ![]() Współczuję mdłości. Ale też trochę zazdroszczę. Przynajmniej wiecie, że ciąża. ![]() Miłego dzionka |
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie
![]() Piszecie o mdłościach - powiem Wam, że chciałabym mieć choć jeden dzień mdłości, żeby poczuć, że jestem w ciąży. Poza nocnymi wizytami w toalecie to w sumie nic, już nawet piersi mnie nie bolą. Dziś wizyta - mam nadzieję, że jest lokator ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny.Dawno nie pisałam.U mnie lekkie nudności przeistoczyly sie w wymioty.Doszly zawroty głowy i ciemność przed oczami jak raptownie wstane.Musialam sie zwolnic z pracy.Ulzylo mi.Pracowalam na zlecenie u psychola i doszliśmy z mężem do wniosku ze nie warto.Juz dawno mialam to zrobic ale czekałam na ciążę.Wiec juz nie będę się męczyć i wysłuchiwać.Na l4nie mam szans wiec nie ma sensu tam tkwić.W piatek mam pierwsza wizyte.Boje sie i jednocześnie nie mogę sie doczekać.To bedzie 6t6d myślicie ze będzie serduszko czy sie nie ludzic?Co do glazu w żołądku mam tak samo.Zjem to mi stoi kamieniem przez pól dnia dopiero jak rzygnę to jest ok.Wieczorami czuje sie calkiem normalnie.Ale ssie mnie strasznie jakbym ciągle byla glodna.Zjem to dalej ssie.Zjem wiecej to mi znowu stoi.I tak w kolko haha.
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Rozeznanie
|
Jeju współczuję Wam takich mdłości, już nie mówiąc o wymiotach 😐 Ja mdłości mam, ale nie aż takie silne. Zjem coś i zaraz mi przechodzi. Z dwa razy miałam odruch wymiotny i to tyle.
Za to odrzuciło mnie od większości jedzenia. A jeszcze bardziej od gotowania. Córka jest na feriach, więc przychodzę z pracy, kładę się do łóżka i nie robię nic. Witaj Poli ☺ nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze. Juka jest duża szansa na serduszko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.