Bollywood - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-09, 12:23   #721
bess
Zakorzenienie

Dot.: Bollywood

Moze Esia nie ma maila??a moze nie chce kalendarza????gdyby ktos chcial to mail na PW
moja mama przychodzi dzis do mnie ogladac KANK hah juz to widze,przyjdzie wieczorem i zaraz powie,ze musi uciekac

Edytowane przez bess
Czas edycji: 2007-01-09 o 13:09
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 18:49   #722
esia8
Raczkowanie

Lokalizacja: Tam gdzie wszystkie zabawki, kwiaty, zwierzęta i moje sny.

bess: jesteś super. bardzo ładny jest kalendearz na 2007
esia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 23:01   #723
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Bess i jak tam seans KANK z mamą?

Powiem Wam, że te dzieci teraz strasznie szybko się uczą..Moja kuzynka, która ma 4 lata na kompie sobie radzi prawie tak jak ja, tzn. jeżeli chodzi o gry
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 23:05   #724
bess
Zakorzenienie

Bylo jak napisalam,obejrzala jednym okiem 20 min i zaraz musiala leciec.Przyjdzie jutro i obejrzy haha.Jakby ja przywiazac do krzesla to moze faktycznie by obejrzalaWlasciwie to juz mi sie odechcialo ja namawiac.Ale szkoda ze nie moge poogladac i pogadac o tym z nikim z bliskich.Ilez mozna sluchac tych kpin Dzis slyszalam "Zycie to nie hinduski film" "a te wlosy to mu ze sznurkow zrobili haha" "W tym filmie chyba nie spiewaja"Najsmiesznie jsze jest to ze nikomu sie wlasciwie nie narzucam,cos tam czasem bąkne,nie chodze przeciez w sari nie mam wytapetowanego plakatu w Szaruki ,niczego po mnie nie widac

Zakupilam sobie dzis Asoke za 19,90 razem z plakatem -seria Kino domowe.juz sie ucieszylam ,ze obejrze z lektorem i nie bede musiala sledzic napisow,naciesze oczy ale oczywiscie na moim kompie chodzi bez glosu.Dvd do tv niemam wiec znow bede musiala isc do rodzicow,oby tam byl glos.. I znowu bedzie gadane ze ja" ZNOWU z tymi filmami,a ilez one trwaja 3 godziny ??" A obejrzalam u nich tylko jeden heh Czasem slonce czasem deszcz i kawalek VZ bo wiecej mi nie dali.I pomyslec ze jestem jedynaczka Jak tylko powiem film to od razu histeria
Stary 2007-01-09, 23:16   #725
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Znam ten ból.Niestety też nie mogę pogadać z nikim z bliskich.Moja mama juz nie chce patrzeć, a najlepszy jest i tak mój brat...Jak przychodzi do mnie to się śmieje, że oni tam wszyscy zawsze we wszystkich filmach grają (zawsze jak przychodzi to tylko widzi Szaruka) i w ogóle się śmieje ze mnie, a sam już obejrzał ze 3 bolly i nawet ryczał jak dziecko na dwóch z nich (o czym doniosła mi jego dziewczyna i teraz sie mogę śmiać z niego )
Stary 2007-01-10, 07:40   #726
MARIKA.S
Zadomowienie

Ja nie wiem czy bollywood taki smieszny jest?? Ostatnio zaczełam opowiadac o tym mojej przyjaciolce....zrobiła mine i powiedziała : " Yyyyy....to jest taniec? Skaczą jak clowny...." nic dodac nic ująć. A ja chciałam ją wyciągnąć na warsztaty bollywoodu. Ehhh.

A jeśli chodzi o dzieci Rośnie pokolenie tak wyedukowane i sprytne ze szkoda gadac
Moja siostrzyczka ma dzisiaj balik w szkole, przebieram ją z siostrą za Hinduske (moja mama miała oczywiście opory....) Jak będę miała zdjęcia to Wam pokaże
Apropo dyskryminacji dotyczacej bolly...nawet Esia jej doswiadczyła w szkole. Na andrzejki mieli przynieść swoje ulubione piosenki. Esia przyniosła "Say Shava Shava" i zatanczyła układ....dzieci sie z niej śmiały....

Ja nie wiem tolerancji za grosz!
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 07:23   #727
MARIKA.S
Zadomowienie

Po baliku
I tym razem nikt sie nie śmiał Dziewczynki były zachwycone. Wszystkie pobrzebierane za księżniczki a Esia....Hinduska
Zreszta same zobaczcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 053.jpg (48,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 057.jpg (45,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 058.jpg (77,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 048a.jpg (63,0 KB, 27 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-11, 22:49   #728
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Ślicznie wyglądała
Stary 2007-01-11, 23:09   #729
bess
Zakorzenienie

Esia super kreacja,byla chociaz jakas piosenka bolly zebys mogla zatanczyc???Pewnie nie.

Justin ogladalas cos?

Dlaczego nic nie piszecie???
A tak w ogole to gdzie jest Mirianka,chyba tu w ogole nie zaglada
Stary 2007-01-11, 23:35   #730
midori
Raczkowanie

Ostatnio nic nie oglądam, to i nie piszę.

Widzę, że rośnie nam świeże pokolenie Bollywood. Esia musiała być szczęśliwa, tak ją wyszykowaliście.
Pomyśleć, że jak byłam w jej wieku, to rodzinka wtłoczyła mnie (mimo wybitnie białej skóry, włosów etc) w strój murzynka (trzcinowa spódniczka, trzcinowy topik) i pamiętam, że wtedy dzieci nie były wyrozumiałe dla egzotycznych strojów.
midori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 23:54   #731
bess
Zakorzenienie

Midori ja tez nic nie ogladam,tylko za namowa Justin widzialam dopiero połoweAsoki.Lubie kolekcjonowac ,a ogladanie sobie odkladam nie wiem na kiedy.
Stary 2007-01-12, 00:02   #732
midori
Raczkowanie

Obejrzyj Asokę, obejrzyj - też oglądałam to na raty i stwierdzam, że w drugiej części film się zdecydowanie rozkręca.
Ja sobie obejrzałam kawałek Dona, zapowiada się fajnie (lubię "złe" role Szaruczka), ale plik jest tak fatalnej jakości, że przerwałam, a póki co nie mam "na stanie" nowych filmów.
midori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-12, 10:26   #733
MARIKA.S
Zadomowienie

Esterka była szczęśliwa to fakt Sama chciałabym byc tak przebrana na balik, ja zawsze mialam stroj biedronki albo baletnicy....nic szczególnego bo moja mama nie lubiła kombinować i zakładała mi króciuchną sukienkę do tego baletki i strój gotowy....

Ja oglądałam wczoraj Swades. Razem z Esią zresztą
Podobał mi się bardzo. Byłam zdziwiona że pokazali taką szarą rzeczywistość i tak dobitnie krytykowana była polityka, kultura i tradycja. Szczególnie system kast.
A piosenki moim zdaniem mogły byc.Nie zawierały dużo układów.Moim zdaniem pasowały tematycznie do sytuacji.Zauważyłam też, że bohaterzy podczas wykonywania utworów nie przenosili się na tereny zupełnie odległe zwykłym śiertelnikom.Jak to było np. w K3G. W tych piosenkach nie pasowała mi tylko Gayatri Joshi jako Gita w swojej roli.Trochę taka sztywna była...
A Szaruk, rewelacja.Zagrał przejmująco.Jak już to ktoś powiedział bez żadnych wyglupów i min
Spoiler
Ach i co mnie w tym filmie zdziwiło? Że kiedy zapchał się zbiornik na wodę, Szaruk wszedł do niego wyciągnął to zboże czy cuś i nie wciągnęło go ciśnienie jakie się wtedy wytworzyło...hmmm chyba ze ja sie nie znam na prawach fizyki... to mnie oświećcie
Stary 2007-01-12, 10:29   #734
MARIKA.S
Zadomowienie

Ach nie wiem czy wiecie Asoka leci w sobote i w niedziele na Pulsie o godzinie 16 podzielona na dwie czesci.
Stary 2007-01-12, 10:33   #735
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Ach nie wiem czy wiecie Asoka leci w sobote i w niedziele na Pulsie o godzinie 16 podzielona na dwie czesci.
dzieki za info
Tez myslalam,ze moze go wciagnie ta turbina czy co to bylo.Ale chyba mial nam tylko pokazac jaki jest sprytny ,wspanialy no i nie ma dobrego filmu bez widoku mokrego Szaruka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Swades039.jpg (34,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Swades040.jpg (35,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Swades070.jpg (23,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Swades073.jpg (29,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Swades076.jpg (30,0 KB, 10 załadowań)
Stary 2007-01-12, 11:31   #736
rocki
Wtajemniczenie

Zachęciłyście mnie do tego Asoki. Tym bardziej, że teraz jest w Kinie Domowym (czy czyś takim) za 20zł. Rozkręca się nasz rynek, rozkręca

Esia, ślicznie wyglądałaś... bardzo oryginalnie jak znajdę, to wkleję wam moje zdjęcia z balu... w przedszkolu, gdzie też mam na sobie strój małej Hinduski
rocki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-12, 11:52   #737
bess
Zakorzenienie

no nie ,a ja w przedszkolu za muchomorka

Esia moze powinnas zainteresowac sie Aryanem ,a nie takim dziadkiem Szarukiem

Ponizej synek karateka ,Szaruk w biegu (inni ojcowie chyba specjalnie biegli wolno zeby mogl wygrac)
oraz pomocne do kuracji dla Justin T.foty z 1982 roku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg prim_sport05II_29.jpg (35,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1982-EARLY_DAYS.jpg (32,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1982-EARLY_DAYS_2.jpg (22,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg prim_sport05I_32.jpg (27,3 KB, 12 załadowań)
Stary 2007-01-12, 12:04   #738
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Ja byłam za ważkę..

Zdjęcia rzeczywiście pomocne, na jednym ma niezłe afro i wąsik, gdybym nie wiedziała,że to on, powiedziałabym, że jakiś Murzyn Nie wiem jak to mozliwe, ale w 82 r. wyglądał starzej niż teraz Teraz też ma w sumie czuprynę, ale taką słodką

A co do filmów-też nie widziałam żadnego ostatnimi czasy. Zawsze wieczorami mam nastrój na Bolly, więc dzisiaj mam trochę czasu, to może coś obejrzę Albo jutro Zamierzam obejrzeć "My brother Nikhil" z Juhi i tematyką taką raczej nie-bolly, bo o chłopaku homoseksualiście, który zachorował na AIDS...
Stary 2007-01-12, 17:33   #739
esia8
Raczkowanie

Lokalizacja: Tam gdzie wszystkie zabawki, kwiaty, zwierzęta i moje sny.

Czy ktoś chcę plan lekcj z shahrukhkiem jest zrobiony przez MARIKA.S.

Podajcie tylko swojego e-mali .
esia8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-12, 17:37   #740
bess
Zakorzenienie

Co prawda nie chodze do szkoly 10 lat ale moge zobaczyc co Marika wykombinowala
Esia thx za plan.Chyba poszukam jakiegos programu do robienia kalendarzy i tez cos pokombinuje

Edytowane przez bess
Czas edycji: 2007-01-12 o 18:46
Stary 2007-01-13, 16:07   #741
bess
Zakorzenienie

Wlasnie ogladam Asoke na pulsie,chyba pelna wersja Widzialam zapowiedz 2 czesci i faktycznie zapowiada sie interesujaco.Ze tez tak dlugo zwlekałam z obejrzeniem.Fajnie ze lektor nie czyta tak dretwo jak w tym wydaniu Kina Domowego.mozna sie skupic na akcji, a nie na drewnianym głosie
Stary 2007-01-13, 17:32   #742
Justin Timberlake
Zakorzenienie

O nie, a ja o tym zapomniałam :/ Za to jutro sobie obejrze drugą część Bess a jak Ci się podoba SRK jako Asoka?

Ja wczoraj obejrzałam nareszcie Kuch Kuch Hota Hai..(a mialam oglądać My brother Nikhil ) W każdym razie podobało mi się..Takie śmieszne stroje tam mają, powiedziałabym że u nas takie panowały pod koniec 80. i wczesne lata 90..
Stary 2007-01-13, 20:11   #743
rocki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
Fajnie ze lektor nie czyta tak dretwo jak w tym wydaniu Kina Domowego.mozna sie skupic na akcji, a nie na drewnianym głosie
To w tej wersji czyta lektor?!
rocki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-13, 20:13   #744
bess
Zakorzenienie

Chodzi Ci o plytke z kina domowego?Jest do wyboru lektor i napisy.Ale niestety lektor ma upierdliwy glos
Stary 2007-01-14, 01:44   #745
bess
Zakorzenienie

Nie czekalam do 16 i obejrzalam 2 czesc.Szczerze sie upłakałam pod koniec Ogladalam w napieciu i bardzo mi sie podobalo.Taka dziwna atmosfere mial ten film,moze przez scenografie,te szare ,czarne kolory.Zblizenia twarzy.Sama nie wiem.Jak mnie oswieci to napisze

PS Włosy Asoki pod koniec heheh.No nie moglam nie zaczac sie smiac jak zobaczylamI w tej piosence z pawimi piórami co za figury baletowe robil.Kąpiel w błocie-suuuper tylko w jakim celu???
Pozniej poszukam jakichs zdjec ,zeby zobrazowac haha.
SRK momentami gral niestety nieco teatralnie
I nie moge zrozumiec dlaczego tak bardzo podobala mu sie Karłaki (fonetycznie napisze bo nie chce mi sie spr)skoro Devi byla taka sliczna i dobra
.Spoiler
no i co sie z nimi stało?Byli razem?Rozumiem,ze ta kwestie pokazano tak delikatnie,bo mial zone i dzieci wiec hmmmm niezreczna sytaucja.ale moze tą pierwsza zona byla przeciez Karłuaki???eee.

Edytowane przez bess
Czas edycji: 2007-01-14 o 02:31
Stary 2007-01-14, 11:10   #746
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
I nie moge zrozumiec dlaczego tak bardzo podobala mu sie Karłaki (fonetycznie napisze bo nie chce mi sie spr)skoro Devi byla taka sliczna i dobra
.Spoiler
no i co sie z nimi stało?Byli razem?Rozumiem,ze ta kwestie pokazano tak delikatnie,bo mial zone i dzieci wiec hmmmm niezreczna sytaucja.ale moze tą pierwsza zona byla przeciez Karłuaki???eee.
Spoilery również

No właśnie ja tez nie wiem, to chyba nie zostało do końca wyjaśnione..Ale też bez sensu było to, że na początku mówili, że film będzie obrazował wędrówkę Asoki i jak to nauczał tego buddyzmu, a w filmie tego nie było, tylko pod koniec znowu było napisane, że ileś tam pomników Buddy postawił czy coś i że w końcu nauczał..W sumie niedawno to oglądałam, a już dużo zapomniałam..Coś za mało się skupiałam na treści filmu, a za dużo na osobie Asoki
Aha i tak sobie myślę, że skoro jednak był myslicielem buddyjskim, to może w końcu wybrał Devi, bo ona niby była buddyjska mniszką.Zresztą sama juz nie wiem..

Edytowane przez Justin Timberlake
Czas edycji: 2007-01-14 o 12:58
Stary 2007-01-14, 11:59   #747
bess
Zakorzenienie

Spoiler
No w sumie Devi go nie nawrocila tylko ujrzal K.i dopiero mu sie zrobilo żal tych wymordowanych ludzi Tez czekalam na te jego wyprawy i nauczanie buddyzmu.W filmie dawali delikatne sygnaly pokazujac tych mnichow co jakis czas i tyle.Aaa i zrozumialam ,ze urodzily sie bliznieta??????????????
Stary 2007-01-14, 13:06   #748
Justin Timberlake
Zakorzenienie

spoiler

Chyba bliźnięta To też było troche dziwne, że ani biedna Devi, ani to że miała urodzić jego dzieci nie spowodowało tego, że sie nawrócił A ile on miał braci? Chyba dość dużo Tylko do dzisiaj nie wiem, dlaczego akurat on, albo ten drugi mieli największe prawa do tronu..
Dzisiaj muszę pamiętać, żeby sobie obejrzeć na Pulsie i trochę odświeżyć pamięć
Stary 2007-01-14, 13:19   #749
bess
Zakorzenienie

Moze byli najstarsi,no a poza tym tamci bracia byli brzydcy wiec musieli zejsc na drugi plan
Stary 2007-01-14, 14:13   #750
MARIKA.S
Zadomowienie

A ja Asoki jeszcze nie widzialam. U TŻ nie ma Pulsa. Mam ja na kompie w domu wiec jak obejrze to napisze wrażenia.
Wczoraj za to ogladalam Khabi Alvida Naa Khena (o ile dobrze napisalam nazwe ) Film...coz. Spodziewalam się czegoś lepszego. Szaruk grał zdolinowanego faceta, ktoremu nie udalo sie zycie. Pomijajac fakt ze film byl o zdradzie malzenskiej! Co mi do bollywoodu nie pasuje zupelnie. Przeciez w indiach rozwod to hańba. Ale moze bolly coraz bardziej podąrza w strone holly.... Szkoda by było. Samych indii w filmie tez jak na lekarstwo....za duzo Nowego Jorku. Podobała mi się piosenka "Khabi Alvida Naa Khena" no i scena łóżkowa Film oceniam na....dobry.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości