![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część szósta
Cytat:
![]() |
#722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze nic nie zdecydowalismy :p bierzemy poki co cywilny w Irlandii (podatki :p). W moim ulubiony sklepie maja specjalna slubna kolekcje Ted Baker, w sobote mam mierzenie ![]() Agassek, a jak bylo z jedzeniem dla Mary? Oprocz mleka, probowala azjatyckich przysmakow? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście trzymamy kciuki za poprawę 😘 Cytat:
Cytat:
Iga dziś znów wstała raz w nocy znów o 4.30 jak dla mnie może jej tak zostać ![]() Tylko jest jeden minus cycki mnie bolą 😉 bo karmie ja tylko na drzemke i w nocy. I takim sposobem nakarmilam ja z lewej piersi o 22, potem o 4.30 z prawej i dopiero teraz o 11 znów z lewej i tak cud, że mi do tej pory nie wybuchła 😂😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, któraś z was się znała na tych wszystkich kadrowych rzeczach, to miałabym pytanie.
Chodzi mi o to obniżenie wymiaru etatu po powrocie z macierzyńskiego. Jak to formalnie wygląda? To jest aneks do umowy zmniejszający etat do 7/8 czy jakoś inaczej to jest? |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Mia tez bralam slub w sierpniu i suknie kupowalam w marcu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anne, gratulacje ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Ponad 3h drzemki i nadal spi.
![]() Co ja mam robic ja sie pytam? Obiad sie konczy robic ogarne pozniej bo go zbudze (zawsze mi jakis talerz wypada z rąk przy myciu) ![]() Wstanie, zje i lecimy na spacer. ![]() Poki co...siedze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Rozeznanie
|
Ann gratulacje!!! Owocnych przygotowań
![]() ![]() Wojtek też śmiga po schodach, będziemy zamawiać barierki na schody tym bardziej że przenosimy się do góry do sypialni. Dzisiaj będą drzwi i możemy się jutro albo w weekend przenosić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Iwonia odpoczywaj, nadal Igor ma tylko jedną drzemkę? |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstal po 3,5h. Tak jednen raz spi dlatego zwykle dlugo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie by było ominąć już zupełnie mm 😊 nie wiem czy ona by dala radę do snu bez piersi czy w nocy. Gdy tylko mówię Igunia idziemy spać jemy mleczko to ona sama się kładzie na łóżku wyjmuje smoka o ile go ma i śmieje się w głos 😍 im rzadziej dostaje pierś tym bardziej się cieszy. Nawet czasami sama ciągnie mnie za bluzkę i szuka piersi wtedy wiem, że chce spać. Nie mam pojęcia jak my się odstawimy ![]() Cytat:
A moja Iga jak codziennie śpi 3.5- 4 godziny ciągiem tak dziś spala tylko 2 i to akurat dziś gdy została z tatą bo mama ma wychodne. Zapewne o 18 już będzie marudzić no ale to już tatusia problem 😂 Ja właśnie siedzę u fryzjera, popijam kawkę i się relaksuje 😊 ostatnio byłam w sierpniu także czuję się niczym Agassek na wakacjach 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Mia rob fotki z wakacji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Ann suuuuper ze bedzie slub, ale ja nadal nie zobaczylam pierscienia 😂 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zadomowienie
|
Ann ale masz fajny czas przed sobą, przygotowania, wybór sukienki, super
![]() Dziewczyny mam zagwozdkę, jak śpią Wasze maluchy w nocy, spokojnie? Moja Zuzia przemieszcza się po całym łóżeczku i wali łepetynką w szczebelki, mam ochraniacz ale on gó..wno daje. Budzi się przez to w nocy, a ja tylko słyszę łup i płacz. Poważnie się zastanawiam nad kupieniem jakiegoś kojca do spania, ale nie wiem jakie mają materacyki i czy to jest dobry pomysł żeby dzieciak spał całą noc w takim kojcu. Ale szkoda mi tej jej łepetynki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#738 | |
Zakorzenienie
|
Bona, możesz chyba do łóżeczka turystycznego przełożyć zwykły materacyk
![]() Mia, kuchnia filipińska nie należy do najbardziej wyszukanych niestety ![]() ![]() Udanej zabawy u fryzjera! Ja jeszcze się nie wybrałam, a jak wrzuciłaś zdj po ostatniej wizycie, to już o tym gadałam ![]() Kaylla, jak wyglądają te plamki na ząbkach u Majki? Umawiałaś się do jakiegoś specjalnego stomatologa? Jak wyglądała wizyta? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj oglądaliśmy foteliki maskara niby tylko kilka a nie mogę się zdecydować. Znaczy chciałam tego axkid minikid co ma Ann ale jakoś nam facet zaczął doradzać inne i teraz wahamy się miedzy tym a römer max way z isofixem. Ten drugi jest 0-18 a axkid 9-25. Besafe nam nie wejdzie niestety. Bardziej pasuje nam ten römer ale boję się że mała mi wyrośnie z niego za szybko.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale możesz zrobić tak jak dziewczyny radzą - łóżeczko turystyczne i do tego włożyć normalny materacyk, bo ten, który jest w komplecie to do spania nieokazjonalnego niezbyt się nadaje. Ja u rodziców mam właśnie kupiony materacyk, i jak jedziemy tam, to zabieramy łóżeczko turystyczne i wkładamy właśnie ten materac. Cytat:
Ja byłam u stomatologa dziecięcego w City-Dent na Piątkowie (ode mnie to kilkaset metrów, dla Ciebie w razie czego to chyba ciut za daleko). W gabinecie byłyśmy dosłownie chwilę - usiadłam na fotelu z Majką na kolanach, babka jej zajrzała do buzi dosłownie na kilka sekund i orzekła, że to nie próchnica i że ząbki są ładne. Koszt wizyty 50 zł (jakby trzeba było coś robić, to byłoby więcej). Czemu pytasz? Też cię coś niepokoi jeśli chodzi o ząbki Mary? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#741 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Majka jest na butelce, a wtedy chyba w sumie większe ryzyko próchnicy. Tyle, że póki co ona ma te kreseczki na dolnych ząbkach, a tam podobno próchnica butelkowa się rzadko zaczyna, bardziej narażone są właśnie górne ząbki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W łóżeczkah turystycznych są beznadziejne pseudo materace, więc najlepiej jak przełożysz z normalnego łóżeczka. A i jak będziesz wybierała jakieś to zwróć uwagę na maksymalne obciążenie. Chciałam dzisiaj zarejestrować Młodego do laryngologa. Na cały Kraków są tylko dwie poradnie dziecięce. Jedna w szpitalu zaraz obok nas, druga w dziecięcym dość daleko. Oczywiście w tej obok nas okazało się że nie zajmują się dziećmi poniżej 3 roku, bo nie mają sprzętu ![]() ![]() Edytowane przez Anika1986 Czas edycji: 2017-03-23 o 19:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Rozeznanie
|
Bona u nas w nocy tak samo, do tego siadanie, wstawanie i płacz. Pobudki mamy bardzo często. Mam nadzieję że przestanie się przemieszczac kiedys:-\
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roses, czy to Ty masz bazę 2wayfix czy jakoś tak? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do fotelików tyłem montowanych na isofix - one strasznie dużo miejsca zajmują, więc o ile nie macie jakiegoś strasznie dużego samochodu, to jak go tak zamontujecie to nie będzie miejsca dla pasażera z przodu. Ja się właśnie na początku skłaniałam ku axkid duofix, bo on jest montowany i tyłem i przodem do kierunku jazdy, tyłem właśnie na isofix, ale odpuściłam. Mam Octavię, zawsze mi się wydawało, że to spory samochód, ale gdybym zamontowała duofix na isofixie, to już pasażer z przodu by się nie zmieścił. Dlatego też zdecydowałam się na axkid kidzone - też można montować tyłem i przodem do kierunku jazdy, ale tylko na pasy. W ogóle może wam napiszę, że byłam właśnie ostatnio w sklepie 8 gwiazdek podpytać właśnie o axkidy. No i wiadomo, Pan zaleca wozić dziecko jak najdłużej tyłem do kierunku jazdy. Ale że ja biorę pod uwagę, że może nie będę Majki woziła tyłem aż do 5-6 roku życia, to chcę fotelik, który jest montowany też przodem. I tu ciekawostka o axkidach (duofix i kidzone). Foteliki te są z przedziału 9-25, tyłem można montować do 25 kg, czyli do końca przedziału. Można montować też przodem, ale... Dopóki dziecko nie ma 18 kg to fotelik montowany jest pasem samochodowym, a dziecko jest przypinane tymi wewnętrznymi pasami fotelika. I to jest ok, bo można zrobić to wszystko w bezpieczny sposób. Ale jeśli dziecko już ma ponad 18 kg, wtedy zarówno dziecko jak i fotelik przypięte jest tylko pasem samochodowym. I to rozwiązanie podobno jest do bani. Pan z 8 gwiazdek też potwierdził, bo miałam info z innej ręki. Wg Pana z 8 gwiazdek, jeśli dziecko przekroczy te 18 kg (czyli pewnie ma koło 5-6 lat), i chce się je wozić przodem, wtedy lepiej już odpuścić axkida, a zakupić już fotelik z przedziału 15-36 montowany przodem. Tak jest bezpieczniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy te foteliki przod/ tył na pasy zajmują mniej miejsca niż na isofixy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A fotelik porządnie przypięty pasami i tak jest nie do ruszenia, dlatego ja jednak wezmę ten montowany tylko na pasy. Jeśli się wahasz, to najlepiej znaleźć sklep, w którym nie robią problemu z tym, że chcesz przymierzyć fotelik do samochodu i wtedy sobie spróbujesz różne foteliki i porównasz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba weźmiemy ten britax z isofixem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Kaylla nam sprzedawca powiedział zupełnie odwrotnie że na isofix mniej zajmują miejsca ale jest ciasniej dla dziecka i u nas akurat się sprawdziło besafe nie wszedł wcale, axkid już lepiej britax na pasy ok a jak wlozylismy ten britax z isofixem to było najwięcej miejsca dla pasażera z przodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Z tym że ten britax jest od 0 do 18 ale ja myślę że najwyżej kupimy później fotelik przodem jak będzie miała te 3-4 latka skończone. Oczywiście wszystkie miały test plus a pan mi powiedział że nawet innych nie biorą na sklep. Niestety Szwecja i musimy wziąść czarny kolor bo tu wyboru już nie ma😂 jakoś będę z tym żyć. Mam taki dylemat co do tego fotelika a podpowiedzi od znajomych - kup przodem nasz już od 7 miesiąca jeździł przodem bo płakał. Kup taki co da się położyć dziecko jak zaśnie i to myślałam że jest super a pan mnie wyprowadził z błędu że to jest tylko żeby prawidłowo zamontować fotelik pod dobrym kątem a nie do spania😀 i że na allegro już za 100 złotych kupię fotelik🙄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.