|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.2
Ja nigdy nie mowilam, że nie chce
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. Zimowe znaki zodiaku są fajowe :-D Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jedno grudniowe mi starczy ![]()
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie nie wyobrażam odpuścić starań w jakimś miesiącu. Może być grudniowe, może być styczniowe, może być lutowe... Wszystko mi jedno
![]()
#725 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja chyba odejde sama. Rozmawiałam z zaufana kolezanka... pracowała tam... no i wie jak to bedzie... byla u nich w pracy, tez dosc krotko, tez poszla na zwolnienie... a oni jej wyrobili opinie ze naciagaczka i cwaniara bo ledwo przyszla, zaszla i na zwolnienie.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Nie chce jakichs głupich akcji zwłaszcza ze bede musiala na koniec umowy z nimi sie spotkać tak czy tak. A tak to odejde sama i bede miala czyste sumienie. Maz mowi ze szkoda tej kasy bo bym brała przez ten czas jak na zwolnieniu bede... ale nie wiem czy jest sens. Zwlaszcza ze jak sie przyznam przed 12 tyg ze ciaza a nie bedzie zwolnienia no to na bank rozwiaza umowe... a glupio mi nic nie mówić teraz i z dnia na dzien pójść na zwolnienie (wtedy nic mi nie mogą podobno zrobić) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taką samą sytuację, jak zajde w ciążę to będę pracować 2,5miesiaca... Nie ma co się przejmować takim gadaniem, jakby pracodawcy traktowali swoich pracowników w porządku, to można mieć jakies tam wyrzuty sumienia, ale jak znam tyle osób, tak każda ma szefów kretaczy, cwaniaków, którzy myślą tylko o sobie i swoich kieszeniach, a nie o pracownikach. Oni na tym i tak nie tracą, po miesiącu zwolnienia następne świadczenia wypłacane są przez ZUS. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-03-31 o 17:00 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
No niby nie ale sama juz nie wiem... oni sa tacy ze moga mnie gnebic telefonami potem jak im nagle buchne zwolnienie... a jak powiem wcześniej to na bank zwolnia.... bo gdzie do 12 tygodnia.... moj maz mowi to samo ze mam miec ich w d bo oni sa dobrzy dopóki robie na nich a potem i tak i tak beda mieli zale i pretensje...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
No proszę cię, to po któryms telefonie i jakimś gnebieniu bym im powiedziała,że to nękanie i od tego są odpowiednie służby.
Twój mąż ma rację, wszystko jest ok jak pracujesz na ich kaskę i robisz to co ci każą. Nie przejmuj się nimi, idź na L4 i niczym się nie przejmuj, bo stres co szkodzi tylko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Ja mam taki glupi charakter ze zawsze sie kims przejmuje.
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
No to lepiej przestań się przejmować, bo w takim stanie nerwy i stres jest niewskazany..
Chyba lepiej dbać o siebie i maluszka, niż zrobić dobrze szefostwu ? A dodatkowa kasa zawsze jest potrzebna ... Na twoje miejsce jest tysiące chętnych, znajdą kogoś,a ty siedź w domu, szczególnie że masz warunki w pracy jakie masz.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dwie dziewczyny robia do konca maja i odchodzą. Ja odejde lub pójdę na zwolnienie najpóźniej od maja no i zostanie jedna laska. Atmosfera bedzie goraca. Dlatego nie wiem jak to rozegrać. Czy mowic im wczesniej czy nagle pójść na zwolnienie. A tak na marginesie,powinni przestać wybrzydzac bo za ta kase to i tak cud ze ktos chce robić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przejmowanie w twoim stanie nie jest wskazane. Blanka dobrze mowi, a tym co bedzie pozniej sie nie przejmuj, zadna dyscyplinarka ci nie grozi, a to ze komus cos nagadaja o tobie olej to, serio. Niech cie tz albo ktos wesprze bo nasze wsparcie juz masz, badz silna, trzymam kciuki za ciebie mocno ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- I absolutnie nic nie mow do 12 tygodnia. ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- A i jeszcze co do tego martwienia sie o opinie jaka ci wyrobia to skoro tam taka rotacja to bym sie tym wcale nie przejmowala, takim czyms sami sobie opinie wyatawia i w koncu nikt tam nie zechce pracowac. Nie chca ludzi starszych niz po 20stce haha a to ci wymagania ![]()
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Macir racje... a ja sobie tylko stresu dokladam.... nie wiem chyba zwyczajnie po chamsku zrobię i wezme to zwolnienie, jak nie na 1 wizycie to na 2. Zwlaszcza, ze musza znaleźć kogos do maja bo musza te dwie co odchodza nauczyć ta nowa osobe. Wiec tak czy tak zostana dwie. Nie wiem jakos za dobra jestem i chciałabym kazdemu w tej sytuacji dogodzic a tak sie nie da.
Ja i tak chcialam tam pracować max do konca lipca. Choc oni o tym nie wiedzieli i nie wiedza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Chodzi mi ze oni nie chca starszych osob, bo jest mlode grono i nie chca zeby starsi mlodszym matkowali. Ale tu juz nawet mlodych nie ma chetnych do pracy wiec na ich miejscu bym nie wybrzydzala. Nie przyznam sie. Miałam przez chwile chęć po lekarzu powiedzieć szefowej ze robie do konca miesiąca i nara ale lepiej jak zaniose to zwolnienie i koniec. Oni i tak i tak beda źli,czy to bedzie zwolnienie,czy sama odejde. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czy przypadkiem na zwolnieniu z powodu ciąży, nie jest napisane że to właśnie przez ciążę ? Coś mi się o uszy obiło. I jeśli ja mam umowę o pracę na 3miesiace(kończy się 28maja) , ale już bez okresu próbnego, to jednak mogą mnie zwolnić gdybym zaszła w ciążę ? Następna umowa od tego 28.05 będzie na rok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Wiem wiem, że mi już to tłumaczyłas, ale ja jakiegoś zaćmienia dostałam a nie potrafię tego postu znaleźć... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Podobno przed 12 tyg moga zwolnic bez zadnych konsekwencji. Jesli nie bedzie zwolnienia. Podobno jak nawet po 10.04 po wizycie zaniose to mi nic nie zrobia. Jedynie jak sie.przyznam przed 12tyg bez zwolnienia no to wtedy moga mnie wyrzucić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- A zwolnienie z powodu ciazy ma jakis tam kod swoj. Wiec po tym sie kapna. No i na zwolnieniu pewnie powod jest. Nie wiem, w 1 ciazy nie potrzebowałam zwolnienia, nie mam pojecia jak to jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Bzdura że chcą młodych bo chcą mieć jednolity zespół pracowników.
Chcą młodych (bardzo młodych) bo takich najłatwiej zmanipulować wykorzystać że niby młody to głupiutki jeszcze (bez urazy) Olej ich nawet z dnia na dzień idź na zwolnienie. A przyuczać nowego pracownika to ma szef bo to jego biznes a nie ty |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Blanka nie to nie ja tlumaczylam
![]() Ale niech ktos poprawi jakby co ![]()
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak wątpię że się uda, no ale w razie czego pojde od razu na zwolnienie, w końcu stoję cały czas bez chwili przerwy 9-10h i dźwigania dość ciężkie miski z materiałami. Już teraz cały czas mnie brzuch, a raczej podbrzuszei kręgosłup boli .. taka oberwana się czuje :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Z tego co ostatnio czytałam, mogą nie przedłużyć umowy, jeśli kończy się przed 12tc, ale jak zaniesiesz zaświadczenie to chyba nie mogą zwolnić... Ja bym zrobiła tak jak Twój mąż radzi, pieniądze na pewno się przydadzą, a co z ubezpieczeniem? I tak do nich pewnie nie wrócisz po macierzyńskim, więc moim zdaniem nie musisz im iść na rękę. Maluszek jest ważniejszy od pracodawcy, nie stresuj się
![]() ![]() Wysłane telepatycznie ;-)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
Mało co się udzielam, bo starań nie podejmowaliśmy, ale! Tzn chcieliśmy w tym roku, ale nie teraz konkretnie.
Kalendarzyk, prezerwatywa, przerywany i jeden raz w 25-26 cyklu przytulanki na żywioł. I tak się u Was zgłaszam w 36dc, bo nie wiem ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Tanzanka zrób test i tyle
![]()
#746 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() invi nie ma się nad czym zastanawiać tylko bierz l4 ![]() tak, ja nie chciałam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
Magia
![]() Ostatnio tu tyle kresek... ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Życzymy Ci by bylo po Twojej myśli.
![]() Ja najmniej liczylam na ten cykl.. a tu proszę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.