Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.2 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-31, 16:32   #721
fioleciasto
Zakorzenienie

Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.2

Ja nigdy nie mowilam, że nie chce

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 16:33   #722
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liven Pokaż wiadomość
A podobno zadna nie chciala byc grudniowka

Ja byc chciala byc grudniowa Mama, sama jestem z grudnia ale pewnie @ przyjdzie przy moim tsh to bedzie cud jak sie uda.
Mi tam obojętne już jaka mama zostanę- prawda jest taka że biorę co mi los daje bo szansy wyboru miesiąca urodzenia dziecka nigdy nie miałam - cieszyła bym się i z grudnia
PS. Zimowe znaki zodiaku są fajowe :-D

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 16:41   #723
Catherine86
Zakorzenienie

Cytat:

Ja byc chciala byc grudniowa Mama, sama jestem z grudnia ale pewnie @ przyjdzie przy moim tsh to bedzie cud jak sie uda.
Ja nadal nie chce Gdybym sie mogla starac to marzec by odpadl
Jedno grudniowe mi starczy

Catherine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 16:53   #724
fioleciasto
Zakorzenienie

Ja sobie nie wyobrażam odpuścić starań w jakimś miesiącu. Może być grudniowe, może być styczniowe, może być lutowe... Wszystko mi jedno

Stary 2017-03-31, 16:54   #725
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam odpuścić starań w jakimś miesiącu. Może być grudniowe, może być styczniowe, może być lutowe... Wszystko mi jedno
👍

Stary 2017-03-31, 16:58   #726
invi_08
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja chyba odejde sama. Rozmawiałam z zaufana kolezanka... pracowała tam... no i wie jak to bedzie... byla u nich w pracy, tez dosc krotko, tez poszla na zwolnienie... a oni jej wyrobili opinie ze naciagaczka i cwaniara bo ledwo przyszla, zaszla i na zwolnienie.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Nie chce jakichs głupich akcji zwłaszcza ze bede musiala na koniec umowy z nimi sie spotkać tak czy tak. A tak to odejde sama i bede miala czyste sumienie. Maz mowi ze szkoda tej kasy bo bym brała przez ten czas jak na zwolnieniu bede... ale nie wiem czy jest sens. Zwlaszcza ze jak sie przyznam przed 12 tyg ze ciaza a nie bedzie zwolnienia no to na bank rozwiaza umowe... a glupio mi nic nie mówić teraz i z dnia na dzien pójść na zwolnienie (wtedy nic mi nie mogą podobno zrobić)

invi_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 16:59   #727
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invi_08 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja chyba odejde sama. Rozmawiałam z zaufana kolezanka... pracowała tam... no i wie jak to bedzie... byla u nich w pracy, tez dosc krotko, tez poszla na zwolnienie... a oni jej wyrobili opinie ze naciagaczka i cwaniara bo ledwo przyszla, zaszla i na zwolnienie.

A co ty się przejmujesz tym, co szefostwo powie ? Nikt wiedzieć nie musi,że planowałaś ciążę, wpadki się zdarzają.
Ja mam taką samą sytuację, jak zajde w ciążę to będę pracować 2,5miesiaca... Nie ma co się przejmować takim gadaniem, jakby pracodawcy traktowali swoich pracowników w porządku, to można mieć jakies tam wyrzuty sumienia, ale jak znam tyle osób, tak każda ma szefów kretaczy, cwaniaków, którzy myślą tylko o sobie i swoich kieszeniach, a nie o pracownikach.
Oni na tym i tak nie tracą, po miesiącu zwolnienia następne świadczenia wypłacane są przez ZUS.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2017-03-31 o 17:00
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 17:02   #728
invi_08
Zakorzenienie

No niby nie ale sama juz nie wiem... oni sa tacy ze moga mnie gnebic telefonami potem jak im nagle buchne zwolnienie... a jak powiem wcześniej to na bank zwolnia.... bo gdzie do 12 tygodnia.... moj maz mowi to samo ze mam miec ich w d bo oni sa dobrzy dopóki robie na nich a potem i tak i tak beda mieli zale i pretensje...

Stary 2017-03-31, 17:08   #729
xXBlankaXx
Zakorzenienie

No proszę cię, to po któryms telefonie i jakimś gnebieniu bym im powiedziała,że to nękanie i od tego są odpowiednie służby.
Twój mąż ma rację, wszystko jest ok jak pracujesz na ich kaskę i robisz to co ci każą. Nie przejmuj się nimi, idź na L4 i niczym się nie przejmuj, bo stres co szkodzi tylko.

Stary 2017-03-31, 17:09   #730
invi_08
Zakorzenienie

Ja mam taki glupi charakter ze zawsze sie kims przejmuje.

Stary 2017-03-31, 17:13   #731
xXBlankaXx
Zakorzenienie

No to lepiej przestań się przejmować, bo w takim stanie nerwy i stres jest niewskazany..
Chyba lepiej dbać o siebie i maluszka, niż zrobić dobrze szefostwu ?
A dodatkowa kasa zawsze jest potrzebna ...
Na twoje miejsce jest tysiące chętnych, znajdą kogoś,a ty siedź w domu, szczególnie że masz warunki w pracy jakie masz..

Stary 2017-03-31, 17:14   #732
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam taki glupi charakter ze zawsze sie kims przejmuje.

Kochana doskonale Cie rozumiem bo sama mam też taki charakter ale w obecnej sytuacji musisz być twarda. Twój mąż ma rację i powinnaś go posłuchać. Jeszcze raz Ci napisze ze teraz najważniejsze jest Wadze dobro i zdrowie - nie zwalniaj się tylko kombinuj zwolnienie- a ich olej- na zwolnieniu nie mogą z Tobą zerwać umowy a jak już wejdziesz w ten okres ochronny to będą Ci mogli naskoczyc- że tak się wyrażę brzydko. Głowa do góry:-*

Stary 2017-03-31, 17:18   #733
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
No to lepiej przestań się przejmować, bo w takim stanie nerwy i stres jest niewskazany..
Chyba lepiej dbać o siebie i maluszka, niż zrobić dobrze szefostwu ?
A dodatkowa kasa zawsze jest potrzebna ...
Na twoje miejsce jest tysiące chętnych, znajdą kogoś,a ty siedź w domu, szczególnie że masz warunki w pracy jakie masz..

Z tymi chętnymi to jest tak ze oni maja chetnych ale odmawiaja bo nie tacy jak oni chcą - czytaj: starsi niz po 20ce.

Ale dwie dziewczyny robia do konca maja i odchodzą. Ja odejde lub pójdę na zwolnienie najpóźniej od maja no i zostanie jedna laska. Atmosfera bedzie goraca. Dlatego nie wiem jak to rozegrać. Czy mowic im wczesniej czy nagle pójść na zwolnienie.

A tak na marginesie,powinni przestać wybrzydzac bo za ta kase to i tak cud ze ktos chce robić.

Stary 2017-03-31, 17:22   #734
Catherine86
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Nie chce jakichs głupich akcji zwłaszcza ze bede musiala na koniec umowy z nimi sie spotkać tak czy tak. A tak to odejde sama i bede miala czyste sumienie. Maz mowi ze szkoda tej kasy bo bym brała przez ten czas jak na zwolnieniu bede... ale nie wiem czy jest sens. Zwlaszcza ze jak sie przyznam przed 12 tyg ze ciaza a nie bedzie zwolnienia no to na bank rozwiaza umowe... a glupio mi nic nie mówić teraz i z dnia na dzien pójść na zwolnienie (wtedy nic mi nie mogą podobno zrobić)

Nie popieram tego. Masz przeciez prawo po ludzku pojsc na zwolnienie, to ciezka praca i wszystko jasne. Nie chcialas ich naciagnac, tak wyszlo. Naleza ci sie swiadczenia i tyle.
Przejmowanie w twoim stanie nie jest wskazane. Blanka dobrze mowi, a tym co bedzie pozniej sie nie przejmuj, zadna dyscyplinarka ci nie grozi, a to ze komus cos nagadaja o tobie olej to, serio. Niech cie tz albo ktos wesprze bo nasze wsparcie juz masz, badz silna, trzymam kciuki za ciebie mocno

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

I absolutnie nic nie mow do 12 tygodnia.

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

A i jeszcze co do tego martwienia sie o opinie jaka ci wyrobia to skoro tam taka rotacja to bym sie tym wcale nie przejmowala, takim czyms sami sobie opinie wyatawia i w koncu nikt tam nie zechce pracowac.
Nie chca ludzi starszych niz po 20stce haha a to ci wymagania

Stary 2017-03-31, 17:23   #735
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Z tymi chętnymi to jest tak ze oni maja chetnych ale odmawiaja bo nie tacy jak oni chcą - czytaj: starsi niz po 20ce.

Ale dwie dziewczyny robia do konca maja i odchodzą. Ja odejde lub pójdę na zwolnienie najpóźniej od maja no i zostanie jedna laska. Atmosfera bedzie goraca. Dlatego nie wiem jak to rozegrać. Czy mowic im wczesniej czy nagle pójść na zwolnienie.

A tak na marginesie,powinni przestać wybrzydzac bo za ta kase to i tak cud ze ktos chce robić.

No to zostanie jedna laska, będą musieli sobie radzić, może jak szef popracuje to mu się oczy otworza dobrze mu to zrobi.. nie bądź taka matka Teresa co się martwi o wszystkich tylko nie o siebie, bo cię to zgubi.. pomysl,czy gdyby oni mieli lepszą osobę na twoje miejsce, to czy by mieli przez moment wyrzuty sumienia,że cię chcą zwolnić po kilku miesiącach pracy.. w końcu dajesz z siebie wszystko, zależy ci na pracy, pewnie masz już jakieś plany związanie z dodatkową gotówka. Proszę cię, głęboko w poważaniu by mieli to czy jak cię zwolnią to ci zrujnuje plany i budzet.. Martw się o siebie nie o nich.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 17:26   #736
invi_08
Zakorzenienie

Macir racje... a ja sobie tylko stresu dokladam.... nie wiem chyba zwyczajnie po chamsku zrobię i wezme to zwolnienie, jak nie na 1 wizycie to na 2. Zwlaszcza, ze musza znaleźć kogos do maja bo musza te dwie co odchodza nauczyć ta nowa osobe. Wiec tak czy tak zostana dwie. Nie wiem jakos za dobra jestem i chciałabym kazdemu w tej sytuacji dogodzic a tak sie nie da.

Ja i tak chcialam tam pracować max do konca lipca. Choc oni o tym nie wiedzieli i nie wiedza.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Chodzi mi ze oni nie chca starszych osob, bo jest mlode grono i nie chca zeby starsi mlodszym matkowali. Ale tu juz nawet mlodych nie ma chetnych do pracy wiec na ich miejscu bym nie wybrzydzala. Nie przyznam sie. Miałam przez chwile chęć po lekarzu powiedzieć szefowej ze robie do konca miesiąca i nara ale lepiej jak zaniose to zwolnienie i koniec. Oni i tak i tak beda źli,czy to bedzie zwolnienie,czy sama odejde.

Stary 2017-03-31, 17:27   #737
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catherine86 Pokaż wiadomość
Nie popieram tego. Masz przeciez prawo po ludzku pojsc na zwolnienie, to ciezka praca i wszystko jasne. Nie chcialas ich naciagnac, tak wyszlo. Naleza ci sie swiadczenia i tyle.
Przejmowanie w twoim stanie nie jest wskazane. Blanka dobrze mowi, a tym co bedzie pozniej sie nie przejmuj, zadna dyscyplinarka ci nie grozi, a to ze komus cos nagadaja o tobie olej to, serio. Niech cie tz albo ktos wesprze bo nasze wsparcie juz masz, badz silna, trzymam kciuki za ciebie mocno

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

I absolutnie nic nie mow do 12 tygodnia.

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

A i jeszcze co do tego martwienia sie o opinie jaka ci wyrobia to skoro tam taka rotacja to bym sie tym wcale nie przejmowala, takim czyms sami sobie opinie wyatawia i w koncu nikt tam nie zechce pracowac.
Nie chca ludzi starszych niz po 20stce haha a to ci wymagania
Możesz mi jeszcze raz wytłumaczyć jak krowie na rowie jak to jest z tym potencjalnym zwolnieniem ? Dlaczego nie mogę nic mówić przed 12tyg ?
I czy przypadkiem na zwolnieniu z powodu ciąży, nie jest napisane że to właśnie przez ciążę ? Coś mi się o uszy obiło.
I jeśli ja mam umowę o pracę na 3miesiace(kończy się 28maja) , ale już bez okresu próbnego, to jednak mogą mnie zwolnić gdybym zaszła w ciążę ?
Następna umowa od tego 28.05 będzie na rok.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Wiem wiem, że mi już to tłumaczyłas, ale ja jakiegoś zaćmienia dostałam a nie potrafię tego postu znaleźć...

Stary 2017-03-31, 17:28   #738
invi_08
Zakorzenienie

Podobno przed 12 tyg moga zwolnic bez zadnych konsekwencji. Jesli nie bedzie zwolnienia. Podobno jak nawet po 10.04 po wizycie zaniose to mi nic nie zrobia. Jedynie jak sie.przyznam przed 12tyg bez zwolnienia no to wtedy moga mnie wyrzucić.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

A zwolnienie z powodu ciazy ma jakis tam kod swoj. Wiec po tym sie kapna. No i na zwolnieniu pewnie powod jest. Nie wiem, w 1 ciazy nie potrzebowałam zwolnienia, nie mam pojecia jak to jest

Stary 2017-03-31, 17:34   #739
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Bzdura że chcą młodych bo chcą mieć jednolity zespół pracowników.
Chcą młodych (bardzo młodych) bo takich najłatwiej zmanipulować wykorzystać że niby młody to głupiutki jeszcze (bez urazy)
Olej ich nawet z dnia na dzień idź na zwolnienie. A przyuczać nowego pracownika to ma szef bo to jego biznes a nie ty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 17:35   #740
Catherine86
Zakorzenienie

Blanka nie to nie ja tlumaczylam Ale wiem, ze przed 12 tym tygodniem moga zwolnic jezeli jest to umowa na okres probny lub na czas okreslony jesli konczy sie wtedy gdy bylabys jeszcze przed 12 tyg ciazy.
Ale niech ktos poprawi jakby co

Stary 2017-03-31, 17:37   #741
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
Bzdura że chcą młodych bo chcą mieć jednolity zespół pracowników.
Chcą młodych (bardzo młodych) bo takich najłatwiej zmanipulować wykorzystać że niby młody to głupiutki jeszcze (bez urazy)
Olej ich nawet z dnia na dzień idź na zwolnienie. A przyuczać nowego pracownika to ma szef bo to jego biznes a nie ty
No masz troche racji.

Stary 2017-03-31, 17:44   #742
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catherine86 Pokaż wiadomość
Blanka nie to nie ja tlumaczylam Ale wiem, ze przed 12 tym tygodniem moga zwolnic jezeli jest to umowa na okres probny lub na czas okreslony jesli konczy sie wtedy gdy bylabys jeszcze przed 12 tyg ciazy.
Ale niech ktos poprawi jakby co
Aaaaa rozumiem, ale gdyby się udało, i poszłabym odrazu na L4 i ciągnęła go do końca ciąży, to automatycznie muszą mi przedłużyć do dnia porodu, a potem mam rok macierzyńskiego.
I tak wątpię że się uda, no ale w razie czego pojde od razu na zwolnienie, w końcu stoję cały czas bez chwili przerwy 9-10h i dźwigania dość ciężkie miski z materiałami. Już teraz cały czas mnie brzuch, a raczej podbrzuszei kręgosłup boli .. taka oberwana się czuje :/

Stary 2017-03-31, 17:45   #743
Ojoanna29
Zakorzenienie

Z tego co ostatnio czytałam, mogą nie przedłużyć umowy, jeśli kończy się przed 12tc, ale jak zaniesiesz zaświadczenie to chyba nie mogą zwolnić... Ja bym zrobiła tak jak Twój mąż radzi, pieniądze na pewno się przydadzą, a co z ubezpieczeniem? I tak do nich pewnie nie wrócisz po macierzyńskim, więc moim zdaniem nie musisz im iść na rękę. Maluszek jest ważniejszy od pracodawcy, nie stresuj się zawsze możesz ich postraszyć mobbingiem gdyby mieli jakieś problemy z sytuacją

Wysłane telepatycznie ;-)
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 17:58   #744
tanzanka
Zadomowienie

Mało co się udzielam, bo starań nie podejmowaliśmy, ale! Tzn chcieliśmy w tym roku, ale nie teraz konkretnie.
Kalendarzyk, prezerwatywa, przerywany i jeden raz w 25-26 cyklu przytulanki na żywioł.
I tak się u Was zgłaszam w 36dc, bo nie wiem ile czekać jeszcze na tą @ kiedy testować jak ostatni cykl miał 35dni, a wcześniejsze po 27,28dni żadnych objawów okresu, dzisiaj podczas biegu chciało mi się strasznie siku mimo, że przed zrobiłam dwa razy.. wmawiam sobie już różne rzeczy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tanzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 18:19   #745
fioleciasto
Zakorzenienie

Tanzanka zrób test i tyle Wszystko zależy od tego, kiedy była owulacja.

Stary 2017-03-31, 18:24   #746
ann2016
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Chyba paracetamol możesz ... choć na migrene może być za słaby :-( współczuję :-(
[1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;72438772]współczuję [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Stella275 Pokaż wiadomość
Ann współczuję, dobrze wiem co znaczy migrena i wtedy pakuję w siebie co tylko się da bo nie potrafię normalnie funkcjonować
Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Panadol można brać w ciąży, chociaż nie wiem czy Ci pomoże na taki ból..
mam dostęp tutaj tylko do paracetamolu i wzięłam jedną tabletkę jak tż wróćił z pracy i poszłam dalej spać i trochę lepiej jest nigdy mi takie tabletki nie pomagały ale tym razem chociaż troszkę ulżyło raz nawet zwymiotowałam ale to przed tabletką .. no i cały dzień prawie przespałam ale dalej chce mi się spać

invi nie ma się nad czym zastanawiać tylko bierz l4

Cytat:
tak, ja nie chciałam ale postanowiłam jednak nie odpuszczać marca i widocznie tak miało być
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 18:33   #747
tanzanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Tanzanka zrób test i tyle Wszystko zależy od tego, kiedy była owulacja.

Już? Nie odczekać pare dni? Mam baaaardzo bogaty wywiad ginekologiczny to byłby jakiś cud nad Wisła

Stary 2017-03-31, 18:37   #748
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tanzanka Pokaż wiadomość
Już? Nie odczekać pare dni? Mam baaaardzo bogaty wywiad ginekologiczny to byłby jakiś cud nad Wisła

Na tym watku wszystko możliwe hehe

Stary 2017-03-31, 18:41   #749
tanzanka
Zadomowienie

Magia może jutro rano zrobię, strach trochę jest w obie strony i że brak i że będzie
Ostatnio tu tyle kresek... sypią się jak szalone

Stary 2017-03-31, 18:43   #750
invi_08
Zakorzenienie

Życzymy Ci by bylo po Twojej myśli.
Ja najmniej liczylam na ten cykl.. a tu proszę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości