|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2017
Jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę tego spania w nocy po 6godz. U nas to się jeszcze ani razu nie zdażyło. Rzadko kiedy 3-4 godz pośpi ciągiem :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
Moja też chrumka, ale kataru nie ma, tzn. po psiknięciu wodą morską wyciągam jej gile, ale takie co każdy ma. A to chrząkanie u nas jest z różną intensywnością, w nocy najgorzej kiedy zaczyna się wiercić.
Jeśli chodzi o otulacz to u nas miał pomagać w zaśnięciu a nie w długim spaniu. Tylko nawet kiedy Zuzia przysypia przy piersi to budzi się natychmiast gdy ją podnoszę do odbicia, a kiedy pakuję w otulacz to już w ogóle jest rozbudzona i protestuje. Gdybym ją już do karmienia w niego zawinęła to nie miałabym jej jak podnieść do odbicia, chyba że macie jakieś pomysły? |
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w otulaczu odbijam, jest ciężej, ale da radę chwycić. Ja to robię tak, że ręką którą trzymam pod nim przy karmieniu "podnosze" go sobie na brzuch tylko do pionu, już nie na ramię i to wystarcza. Możesz też jak pisałam zapiac tylko do połowy a na rączki tylko nałożyć materiał, na ramiona jakby, a jak już odbijesz i odlozysz do łóżeczka dopiero dopinasz. Nie wiem czy jasno opisalam...
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Kajusia ja ubieram w tulika po wieczornym karmieniu kiedy śpi mi na rękach. W nocy tylko otwieram do przewijania, początkowo na czas karmienia odsuwalam górę i uwalnialam ręce a teraz już nawet tego nie robię, dzięki temu szybciej je, 10 min i po karmieniu bo nie wybudzają jej ręce. Odbijam też w tuliku, tylko Ania nie ma w nim rączek wzdłuż tułowia a bardziej złożone na klatce piersiowej więc chwytam jakby pod pachy i przerzucam przez ramie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#725 |
|
Zadomowienie
|
Jestem zla robilam tarte z biala czekolada i malinami z bloga Ilony (truskawki zamiast malin zrobilam) i mi sie spod nie polaczyl :/ zawsze wychodzilo a dzis d*** a jutro goscie :/ dobrze ze mam inne ciasto ale mialam miec jeszcze na niedziele a tak ehh chyba bede musiala jeszcze cos tworzyc... bo tarte da sie zjesc... lyzka
wrrr btw tarte polecam tym co lubia bardzo slodkie slodkie Tylko ja nie mam tulika/wombie-zombie w przyszlym tyg piore spiworki i zaladowuje Dziecko do wora jak to brzmi haha ale fakt ze Dziecko wyglada jak kot w worku- pamietacie Zonka z jednej z bramek w "idz na calosc" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#726 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajusia ja też odbijam w otulaczu. Robię jak Pantera, kładę ja sobie na brzuchu e pionowej pozycji. Wygodnie nie jest ale coś za coś. Czasem też opatilam jak usnie. Staram się odczekać na głębszy sen i wtedy odłożyć i opatulic.
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Emilka ma wiotkosc krtani.To co ja myslalam ze katar to zwykla.wydzielina. Jezeli nie cieknie.przy kichaniu i nie leci z nosa to nie.odciagac.Wkraplac NaCl i samo niech splywa. Do roku.chrumkanie ma minac:p
Sorry.za.pisownie ale.pisze z SoR-karetka mnie zabrala z.bolem nie do wytrzumania,po zastrzyku przeszlo teraz czekam na.diagnostyke dalsza. Podejrzenie kamienicy nerkowej. Dobrze ze.mialam zamrozony zapas mleka. DO.RANA STARCZY A mnie mam nadzieje po badaniach puszcza do domu...3majcie kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#729 |
|
Zadomowienie
|
Klementyna znam tan bol wiec bardzo wspolczuje
na przyszlosc pomaga czesto nospa polknieta razem z czyms przeciwbolowym najlepiej ketanol wazne zeby polknac obie tabletki razem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#730 |
|
Wtajemniczenie
|
Klementyna zdrówka. Kamica
to straszny ból, współczuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Klementyna zdrówka!!
Younan zarzuc przepis na tarte Uwielbiam słodkie :-D Dziecko do wora U nas znowu 6h, potem 3 i 1... Czemu to malejąco ciągle? :-P
|
#732 |
|
Wtajemniczenie
|
To u nas 5h, też maleje....
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia bardziej mi chodzi o malejace spanie w nocy. Pierwszy sen to 6h, kolejny 3h, ostatni 1h.... I o ile pierwsze dwa karmienia jestem przytomna, to to ostatnie jestem trupem i ciężko mi się rozbudzic, a młody po tej godzinnym spaniu ordynuje dzień.
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze u nas podobnie. Najlepsze spanie ma od 21, potrafi przespać do 2, a potem pobudka co 2-3 h, o 5 rano ona jest gotowa, oczy jak 5 złotych i ani myśli spać a ja nieprzytomna...
|
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
http://swiatilony.blogspot.com/2014/...mi_26.html?m=1
Koniec koncow ciasto sie w miare polaczylo ale mam nauczke zeby nie rozpuszczac czekolady w mikrofali a w kapieli wodnej i zamiast malin wzielam truskawki bo malin nie ma i nawet lepsze chyba niz malinami U nas jedzenie po 20 potem po 4 i po 7 a jak wszyscy w domu spia to dosypia do 9 ale jak Starsza wstanie to juz dzien mamy wszyscy Nazarlam sie tej tarty... i cale odchudzanie poszlo... pewnie waze z milion wiecej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#736 |
|
Wtajemniczenie
|
Youan oj tam oj tam, na pewno od jednej tarty nie przytyłaś. A od czasu do czasu trzeba sobie zrobić jakąś przyjemność... Ja na diecie od wtorku i już dziś mam dzień przyjemności.. . 😋
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie Mama przyjechała ze Szwecji z tamtejszymi słodyczami i gdzie tu się diety trzymać. Zwłaszcza,ze to nasz rytuał kawka plus coś słodkiego
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Hej po kilku godzinach mnie wypisali, porobili badania i nic nie wyszło. Podali mi nospe i pyralgin domiesniowo a potem jeszcze w kroplowce i przeszło...albo kolka nerkowa albo jelitowa...mam nadzieje, ze sie nie powtórzy. A nauczka dla nas wszystkich, zeby miec kilka porcji mleka zamrozonego w domu, bo u nas zycie uratowało. mnie zabrali, mąż został z 2 dzieci w środku nocy, nie wiem co by zrobił jakby nie było mleka...dzwonilby chyba do rodzicow zeby mu kupili w aptece 24h mleko mm i dowiezli...
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego tez my mamy w domu 2-3 saszetki mleka mm. Nie przyda się to nie przyda,ale w razie W jest.
|
|
|
#740 |
|
:)
|
Gdzie kupujecie mm w saszetkach??
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
W rossmannie
u nas w szpitalu dawali Bebilon i takie właśnie mamy kupione.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#742 |
|
|
Muszę sie rozejrzeć w swoim rossku w takim razie. Ze szpitala kojarzę tez takie buteleczki gotowe - fajna sprawa.
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w rossmanie sa. 1saszetka tez byla w domu, ale jednak swoje to swoje
|
|
|
#744 |
|
Zadomowienie
|
Klementyna, współczuję. Dobrze, że tak szybko Ci przeszło.
No i to chyba dobrze, że to chrumkanie to jednak krtań a nie katar? U nas ta diagnoza naprawdę wprowadziła spokój w funkcjonowaniu chociaż przyznaję, że ciągle zdarzają się przerażające odgłosy, zwłaszcza w nocy. Ja tylko raz ściągnęłam mleko i mam je zamrożone. Ok. 100 ml mi się udało nazbierać z obu piersi metodą 7-5-3. Nie wiem czy to dużo czy mało. W porównaniu do tego ile piją dzieci karmione mm w tym wieku to chyba mało ![]() Po kilku próbach z otulaczem daję sobie spokój. Zuzia tylko się złości, a tego wieczoru zapakowałam ją do otulacza i przed chwilą się obudziła cała "oswobodzona" i z rękami zimnymi jak lód. Tym bardziej, że u nas nie ma problemu z długim spaniem w nocy tylko z zaśnięciem. A ta zasada malejącej ilości snu w nocy u nas też ma miejsce. Jeszcze Wam powiem, że kupiłam leżaczek Smiki ze Smyka, używkę w b. dobrym stanie, ale jakąś taką dziwną pozycję ma w nim dziecko, że nie polecam. Oparcie nie ma regulacji i broda jest mocno przygięta do klatki piersiowej. |
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bylam wczoraj u poloznej i u nas tez wiotkosc krtani. Poza tym Leo przybral 1200 w miesiac.
A co do ściągania to dla mnie to dramat. Wieczorem sciagalam i ledwie 60 ml mi sie udalo. Ale ostatnio z rana wymeczylam 120 ml. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Kajusia u mnie otulacz na rzepy też się nie sprawdzał niestety :-( No ale nie namawiam na ten na zamek, bo to droga impreza, a skoro nie czujesz potrzeby to po co się męczyć.
Klementyna dobrze że już lub po wszystkim, oby się nie powtórzylo! Co do mleka to faktycznie dobrze mieć zapasy... :O Moja koleżanka karmi, dostała antybiotyk, jeśli nie pomoże jej w ciągu 3 dni, ma brać 7, ale wtedy po 3 dniach brania antybiotyku nie może karmić... Kupili na próbę mm i spróbowali dać dziecku i Princessika ładnie przybiera, mama śmietaną karmi :-D 120ml to dużo, ale mi też ściąganie idzie średnio. Wgl nie mam na to czasu
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zapasów mleka brak. Nie mam na to jakoś czasu właśnie. W tych krótkich chwilach bez dziecka chciałoby się porobić cokolwiek innego niż siedzenie z laktatorem.
Mała jest mega marudna od piątku jakoś. Nie chce spać, robi sobie tylko krótkie drzemki, szybko się wybudza i płacze niewiadomo o co. Chyba pora na skok rozwojowy u nas. Przy okazji zauważyliśmy,że lubi sobie ostatnio "pogaworzyć" do Szumisia czy Mr B. I kupiłam wczoraj Otulacz taki na rzepy. Czekał na mnie w TKMaxxie upatrzony juz w styczniu,ale teraz przeceniony o połowę. Wyprałam go wczoraj i dzisiaj będziemy testować. A powiedzcie czy u Was zdążają się zielone kupy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
Witch zielona kupa nie jest ok ale jesli jest tylko zielonkawa to spoko
w necie jest atlas kup xD generalnie ja sie im nie przygladam jak widze ze wszystko jest z dzieckiem ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#749 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam żadnych zapasów mleka i bo mleka mało. Zresztą chyba zbliżamy się do końca kp 😔 Mała od tygodnia odmawia jedzenia ż cyca, ewidentnie woli butelke. Na razie ściągam i daje jej ż butli ale mało tego jest. Najwięcej 60ml udało mi się ściągnąć...
Klementyna super że już ok i nie musiałaś zostać w szpitalu. U nas kup zielonych nie ma. Kajusia my dostaliśmy huśtawka na baterie i tam też Ola na taka pozycję.. . Chyba jeszcze za wcześnie na nią a niby jest od 0... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#750 |
|
|
Kupa zielona zdarzyła się Tymonowi kilka razy. To były jednorazowe wypadki i bez innych objawów wiec się nie przejęłam.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

wrrr btw tarte polecam tym co lubia bardzo slodkie slodkie 

na przyszlosc pomaga czesto nospa polknieta razem z czyms przeciwbolowym najlepiej ketanol 

w necie jest atlas kup xD generalnie ja sie im nie przygladam jak widze ze wszystko jest z dzieckiem ok