Grudniowe mamusie 06!! - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-16, 20:59   #721
yasminek
Raczkowanie

Dot.: Grudniowe mamusie 06!!

No to w takim razie, ja bede miala glukoze robiona jeden raz ok. 30 tygodnia ,ale widocznie tak ma byc.
Aranka z ta córunia to jeszcze nie na 100% chociaż nie zasmuciłabym sięZ imionami to narazie się wstrzymam.Mam swoje typy,ale podam po kolejnej wizycie może wtedy rokowania co do płci bedą pewniejsze(chociaz to nie istotne, ważne że zdrowe).
Dziewczyny czy Was też tak ciągnie,pobolewa brzuch przy wstawaniu, przekrecaniu się z boku na bok,dłuższym siedzeniu?Bo ja to już czasami takie pozy przyjmuję....tak mi niewygodnie i jakos lekko pobolewa,może przez ta krótka szyjkę?Ale marudzę Buziaki
yasminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-16, 21:23   #722
Aranka
Zakorzenienie

Brzucholek tez mnie ciągnie jak wstanę nie podpierając się a jak chodze to doatkowo ciągnie mnie w środku. Nieprzyjemny "skutek uboczny" ciąży. Na dodatek mam problemy z zaśnieciem bo do tej pory zasypiałam na brzuchu a teraz wykonuję kombinacje alpejskie typu noga na TŻ albo poducha między uda i spooro czasu upływa zanim w końcu zasnę! A i tak rano budze się z jakimiś zakwasami po bokach brzucha?

Co do pękających naczynek to kupiłam dziś w Rossmanie ten żel do nóg i stóp Babydream bo zawiera wyciąg z kasztanowca, arniki górskiej oraz oczaru. Podobno jest bez konserwantów i oleju mineralnego - na samych naturalnych składnikach. Pachnie jak mocne miętowe cukierki bo zawiera olejek miętowy ale super się wchłania. Kosztował jedynie 3,99zł w promocji za 75ml i chyba kupię jeszcze ze 2 żeby mieć na zapas. Kupiłam też z tej serii ten olejek przeciw rozstępom za 12.99. Bardzo chwalą tę serię, głównie za użycie wyłącznie naturalnych składników więc pewnie warto je kupić.

Instruktorka - poprawione - jestem teraz w tej ciąży wyjątkowo cierpliwa i wyrozumiała...normalnie kobieta-anioł (bo w poprzednie to byłam wredota i krzykacz!)

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-17, 06:29   #723
Nita6
Zakorzenienie

Skończe tą tubkę rutovenu - juz 4 czy 5 - tą z kolei i kupię ten babydream - zacznę smarować może coś pomoże. Ja nie mam problemu z zasypianiem ale po nocnym przebudzeniu na siusiu pojawia się problem - zazwyczaj maluszek się budzi no i wtedy to już mam po spaniu a o 6:00 wstaję do pracy.
Pozdrowionka i buziaczki w brzucholki.

Grubas....
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-17, 10:20   #724
dziunia20
Raczkowanie

GG do dziunia20

Instruktorka na pewno gdybym przeszła przez to co Ty, moje podejście byłoby takie samo!! Strasznie mi przykro-nie wiedziałam o niczym .Rozumiem Cię!!
Ja wolę do tego tak podchodzić, nie wiem być może nawet ze strachu, sama mam problemy z tą cholerną szyjką, ale ciągle powtarzam, że co ma być to będzie a, że jestem silna to dam radę. Dlatego postanowiłam to wszystko olać!! Nie chcę zostawiać też wszystkiego na ostatnią chwilę, bo tak naprawdę już mam zagrożenie przedwczesnym porodem, i nie wiadomo kiedy urodzę, może mnie dzidzia wziąść z zaskoczenia, a wtedy moja niunia nie da rady wszestkiego sam załatwić.

Co do szkoły rodzenia, u mnie dla mam rodzących w grudniu zapisy są dopiero w październiku, a pierwsze zajęcia 15 października. Oczywiście się zapiszę, nawet jeśli nie będę wykonywać ćwiczeń to chociaż całej teorii się dowiem .
dziunia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-17, 11:24   #725
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Mnie tez ciagnie w brzuchu kazdego ranka, wtedy sobie najbardziej uswiadamiam, ze jestem w ciazy. Czasami ciagna mnie miesnie, a czasami wyraznie czuje jak moj maluch robi sobie poranna gimnastyke. Wczoraj wieczorem smialismy sie z mezem bo dzidzia przeplywala z jednej strony brzucha na drugia robiac fale, naprawde zabawnie to wygladalo.
A jak tam Wasza dieta?? Macie jakies smaki itp.?? Mi niestety znowu wrocila ochota na slodycze, ale na szczescie nie taka ogromna. A teraz wlasnie zjadla pol kilo moreli i sliwek. Mam juz dosc
A za chwile czeka mnie wizyta u dentysty i to mnie troche dobija, bo nie znosze dentystow, ale nie mam innego wyjscia. Trzymajcie za mnie kciuki
kamilka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-17, 12:07   #726
Aranka
Zakorzenienie

Ja wciągam na zmiane niedojrzałe śliwki, zagryzam bezami albo ciachem i popijam kawką! Owoce to podstawa mojej "diety". Dobijam w końcu do wagi sprzed ciąży!

Znalazłam gdzieś fajny link do stronki gdzie można sobie sprawdzić czy przybiera się w normie http://www.noworodek.pl/index.php?sm=4&ope=1

Stary 2006-08-17, 12:12   #727
dziunia20
Raczkowanie

GG do dziunia20

u mnie w normie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-17, 12:32   #728
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Razem z brzuchem smaruję sobie brodawki, bo tez się wysuszają i dzis zauwazylam na jednej kropelke wody. Czy to może być juz siara?? Chyba na acifolik.pl czytałam że może ona pojawić się w 25 tyg, więc niby realne....
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-17, 13:41   #729
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Hmm... a u mnie 2,5 kg niedowagi jak na 22 tydzien, mam nadzieje, ze nie pod koniec nie bede nadmiernie nadrabiac zaleglosci jak moje kolezanki (23 i 25kg - przybraly podczas ciazy!!).
Ela - to raczej napewno siara, u mnie sie pojawila juz w okolicach 20 tygodnia. Teraz mam codziennie po kropelce z prawego i lewego sutka.
Stary 2006-08-17, 16:00   #730
Nita6
Zakorzenienie

Dzięki Aranka za link do obliczania wagi jak narazie jestem w normie.
jeżeli chodzi o smaki to też zajadam owoce - winogrona i arbuzy to norma codzienna.

Pozdrawiam
Stary 2006-08-17, 16:31   #731
yasminek
Raczkowanie

Dziewczyny jakas rozbita dzisiaj jestem.Nie mam temperatury,ale czuje sie troszke tak jakby mnie jakies przeziebienie bralo. Zrobiłam sobie syrop z cebuli,pije mleko z miodem,zajadam cytryny i zobaczymy.A czy z aptecznych specyfikow bez recepty mozecie polecic cos co jest 100% bezpieczne w ciazy?Drapie mnie troche gardlo i czasami pokasluje,moze tantumm verde?Pamietam, ze kolezanka będąc w ciąży brała je przy anginie czy grypie,zalecone prez lekarza a może coś jeszcze?
yasminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-17, 17:09   #732
Aranka
Zakorzenienie

Co do siary to mi pojawiła się pod koniec 6 miesiąca w poprzedniej ciązy. A ja głupia się nie skapnęłam od razu, że to to! Poprostu rano wstawałam i wyzywałam na pralkę i proszki do prania, że jakieś sztywne plamy mam na koszulce. Wrzucałam ją do prania, brałam drugą i rano znów ta sama historia...Aż trzeciej czy czwartej nocy się budze i czuję mokrą koszulkę z jednej strony, taka plamkę. Posżłam do łazienki i po drodze myślał, że ludzie przez sen się czasem ślinią ale to jakoś tak nisko na ślinienie! I w łazience skapnęłam się, że pod wpływem ucisku z moich sutków coś szarawego wycieka! A w ostatnie tygodnie ciąży leciało ze mnie tak mocno, ze spałam już w biustonoszu do karmienia i wkładałam cieniutkie wkładki laktacyjne Gerbera!

PS. Dlaczego nie mogłam "normalnie" znaleźć naszego wątku tylko wygrzebałam go z jakiejś "poczekalni"???

Stary 2006-08-17, 18:47   #733
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

U mnie też lekka niedowga, jeżeli liczyć wage z przed ciąży.Ale licząc wage po schudnięciu to jest ok,na ostatniej wizycie gin mi powiedział że z wagą u mnie ok.Ja naszczęście żadnej siary jeszcze nie mam.Dziś kupiłam sobie kremik chłodący z wyciągiem z kasztanowca na zmęczone stopki,więc wieczorem masażyk
Dziś też kupiłam drugie welurowe śpioszki,śliczne.
A teraz zmykam zajadać ogórkową
schatzsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-17, 19:21   #734
Konto usunięte

W naszych zdjęciach ciążowych wkleiłam dzisiejsze fotki, możecie luknąć
Kupiłam dziś 2 kaftaniki wiązane z boku na 56 i 62.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-17, 19:43   #735
Nita6
Zakorzenienie

Ja kupiłam dzisiaj rękawice do masazu i rozpoczęłam masaże nóg, zakupiłam też ten krem Babydream o którym pisała Aranka - 4zł w rossmanie wzięłam 2 tubki od razu, będe obserwować efekty
Stary 2006-08-17, 20:28   #736
Aranka
Zakorzenienie

Ela widziałam twoje fotki! Ale synuś ma miejsca aby szaleć! Ale ładnie ci z tym brzuszkiem i naprawdę ślicznie wyglądasz! Ja też musze popatrzeć za porteczkami na mój belanik! Pogoda się poprawiła więc wskoczyłam spowrotem w ulubione biodrówki 3/4 z gumką w pasie ale jak była brzydka pogoda to latałam jak rasowa dresiara! Bo po domu to w dresach mi najwygodniej a jak przyszło skoczyć do sklepu obok to mi się odechciewało wciągać jakieś inne porcięta i w tych dresikach szusowałam! No ale ile tak można! Niedługo otwierają w końcu u mnie pierwszego H&M to może na coś ciążowego ale nie namiotowego trafię. Póki co znalazłam na rynku budkę z odzieżą ciążową ale mnie fasony totalnie odrzuciły! Nadzieja jeszcze w Allegro...

Stary 2006-08-18, 05:57   #737
Nita6
Zakorzenienie

Na allegro jest bardzo duży wybór oraz wpisz gooogle odzież ciążowa - też są fajne sklepy internetowe. Ja polecam 9fashion. Mam z tego spodnie ciążowe - polecam
Stary 2006-08-18, 07:46   #738
instruktorka
Raczkowanie

GG do instruktorka

Cytat:
Napisane przez Nita6
Na allegro jest bardzo duży wybór oraz wpisz gooogle odzież ciążowa - też są fajne sklepy internetowe. Ja polecam 9fashion. Mam z tego spodnie ciążowe - polecam
Ja też polecam 9fashion...zwłaszcza,jesl i lubisz bojówki maja taki krój, że nie wygląda sie jak balon nawet z większym brzuszkiem
na allegro tez jest sporo z tej firmy,tylko mi nie wykupcie wszystkiego, własnie sie przymierzam do bojóweczek 3/4.

Co do zakupów zaopatruję się w rzeczy do porodu, np. jednorazowe majtusie, wkłady, koszulki do porodu i karmienia, biustonosze duże dokarmienia,jakieś podusie do siadania po zszyciu krocza, wkładki laktacyjne (poprzednim razem sie ze mnie lało ) Te rzeczy chcę mieć wcześniej przygotowane, bo "nie znasz dnia ani godziny"
Zastanawiam się tez nad taka duuużą poduchą jak rogal, sprzedawana jako do karmienia (myslałam o takiej przy pierwszym dziecku, bo plecy mnie bolały ), ale reklamują, że mozna na niej wygodnie spać, jak brzuchol jest już duzy,wtedy zapada sie wgłąb, a TŻ jest odciążony z przyciężkawej nogi http://www.allegro.pl/show_item.php?item=120661107
Mam dziś dobry nastrój ( wreszcie) i jedziemy całą rodzinka nad wodę ,poglilujemy, a ja będe filmować mężusia, jak popisuje sie na desce
Buziaki dla grudniowych dzidziusiów
PS. Co do głupich snów Aranka śniło mi sie dzisiaj, że byłam na badaniach, które polegaja na wyjęciu dziecka z brzucha i ogladaniu na stole, jak sie rozwija, potem mnie lekarka zaszyła spowrotem...

http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...y+child+is.png

http://b1.lilypie.com/jT2Bp1.pngalt="Lilypie 1st Birthday Ticker" border="0" width="400" height="80" /></a>
instruktorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-18, 08:53   #739
Konto usunięte

Te spodnie w ktorych jestem na zdjęciu sa własnie z 9 fashion, cena w sklepie o 3 zł niższa niż na stronie internetowej. Mam zamiar dociagnąc w nich do końca. Material nie jest zbyt gruby i na -10 C z pewnością sie nie nadają. Mam nadzieję że wileka zima wstrzyma sie do połowy grudnia, zresztą... gdzie ja będę chodzić??? 2 x w tyg na angielski, samochodem moze nie zmarznę. Od wrzesnia idę na zwolnienie, więc tak na prawdę nie potrzebuję duzo ubrań w rozmiarze XXXXXXL.
Po domu chodzę w chłodniejsze dni w spodniach welurowych z szeroką gumą, a dziś w bokserkach mężą
Stary 2006-08-18, 11:01   #740
Aranka
Zakorzenienie

instruktorka ale miałaś sen...aż mnie dreszcz przeszedł

mnie się z 2 dni temu śniło, ze urodziłam dziewczynkę, miała wieelką okazałą psiochę i była taka dorodna i brzydka i powiedziłą do mnie "cześć mama" Dla mnie czasem te sny to kosmos! Człowiek budzi się rano w takim ciężkim szoku, że z wrażenia nie może o tych głupotach zapomnieć tygodniami! ja raczej poluję na spodnie długie więc 3/4 nikomu z Allegro nie gwizdnę! Najchętniej kupiłabym coś "eleganckawego" bo na uczelnie potrzebuje...Mam juz upatrzone ale musze jeszcze je upolować!

Stary 2006-08-18, 11:16   #741
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Co do snow, to dzisiaj snilo mi sie, ze moja babcia jechala autem (chociaz nie ma pojecia o prowadzeniu samochodu) no i jakos jej to nie wychodzilo, do tego chciala sie przez okno uklonic sasiadowi i zrobila to tak silnie, ze wypadla przez to okno prosto na ulice. Pobieglam do niej cala wystraszona i zaczelam krzyczec, zeby nie jezdzila autem jesli nie potrafi. Straszna bzdura!!
Co do ubran, to wlasnie wczoraj zanioslam dwie pary spodni do skrocenia, bo niestety przy moim wzroscie nawet najkrotsze spodnie sa za dlugie. Jedne kupilam w H&M, typowo ciazowe i musze przyznac, ze sa naprawde fajne, wygodne i ladnie leza. Znalazlam mam tez inny fason, swietny kolor, kroj wszystko, ale niestety najmniejszy rozmiar to M i wygladalam w nim jak w worku na kartofle, wiec stwierdzilam, ze nie ma sensu. Drugie spodnie to sztruksy z EDC by Esprit, tym razem juz nie ciazowe, ale zupelnie normalne biodrowki, tyle, ze w ciut wiekszym rozmiarze. Sa naprawde super, mieciutki i rozciagliwy sztruks, fajny kolor i bajerancki fason. Przydaja sie napewno po ciazy jak brzuszek bedzie jeszcze dosc duzy.
Co do wypoczynku, to chce jutro meza wyciagnac do Amsterdamu, troche pospacerowac, pozwiedzac i moze cos fajego kupic. Tym bardziej, ze za tydzien zostawiam go samego na kilka dni, bo bede miec szkolo wychowynia dziecka, musze zaopiekowac sie chrzesnica, ktora potrafi byc malym diabelkiem
Stary 2006-08-18, 11:34   #742
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Elu fajne zdjątka i masz już fajnego brzusia.Podoba mi się bardzo ta bluzeczka z reservd.Później sie obpstrykam i też wkleje fotki.
Ja też miewam jakieś dziwaczne sny,że rodze dziecko i ide bez niego do domu.W między czasie robie zakupy, i się zastanawiam z moim tż czy po tygodniu to jest dobry czs by odebrać dziecko ze szpitala.
Ja też mam spodnie z 9 fashion, dzinsy i sa bardzo wygodniutkie i fajno wyglądają.Mam też 3 pary spodni z benetonu ciążowych,jedne mam xs i te leżą idealnie, pozostale dwie pary s i marszczą mi sie i spadaja z tyłka.Do końca ciąży już spodni nie kupuje, kupie sobie tylko kilka bluzek bo moje wzystkie są za krótkie.
Stary 2006-08-18, 12:02   #743
dziunia20
Raczkowanie

GG do dziunia20

Na początek powiedzcie mi Elu, dziewczyny gdzie mogę obejrzeć zdjęcia??
Co do snów też miewam takie głupie, np. ostatnio mi się śniło, że poroniłam-obudziałm się z płaczem a dziś, że jakaś baba chciała mi dzidzie zabrać .
Jeśli chodzi o ubrania to polecam allegro oraz sklepy internetowe oto linków:
http://www.bebefield.pl/index.php
http://www.happymum.pl/index.php
http://www.pieknamama.pl/index.php
http://www.mamafashion.pl/intro.html
http://www.9fashion.pl/sklep/index.php
Stary 2006-08-18, 12:13   #744
Aranka
Zakorzenienie

dziunia20 zdjątka są tutaj
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=90355

Stary 2006-08-18, 13:55   #745
dziunia20
Raczkowanie

GG do dziunia20

Dzięki Aranka może i ja coś dodam
Stary 2006-08-18, 15:04   #746
Konto usunięte

schtazi, ty nosisz s-kę??? To ty szczuplaczek jestes!
A bluzeczka z reserveda... różne kolory były i ta to jest rozmiar 38.

Dzis dostałam przesyłkę z allegro z ciuszkami, słodziaczki

Aranko, jakiej firmy pieluchy polecasz na poczatek?
Stary 2006-08-18, 15:15   #747
Aranka
Zakorzenienie

Ja napewno kupię Huggies! Mojej małej pasowały idealnie i miały takie grube i elastyczne rzepy. Są też paczki w wersji dla noworodka i takie 2 paczuszki na "dzieńdobry" napewno kupię. Te Huggies są u mnie w sklepach sieci Pepco po 29,99 (dla porównania Pampers w promocji ok50zł!) Jednym te pieluchy pasują idealnie- innym nie. Tak samo jest z oryginalnymi Pampersami. Uważam, ze dużo zależy od umiejętności zakładania tego maluchowi i dobierania odpowiedniego rozmiaru. Niektóre mamy kupują za duże z myślą, że więcej się tam zmieści...i efekt jest odwrotny. Tak samo z zakładaniem - zapina się tak aby swobodnie na brzuszku wsunąć palec pod pieluszke a nie luźniej! Bo tez wyleci! Niektórzy bardzo chwalą Happy - ja niestety miałam przejścia z nimi typu krosty na pupie - jakoś ten wkład w nich nie był taki chłonny.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-18, 15:35   #748
Konto usunięte

Moja siostra kupowała głownie pampersy, pamietam że jak zakladalam chłopakom to tez z luzem, bo jakoś tam samo wychodziło odruchowo, bo tak ciasno to chyba nie wygodnie.
Może jakiegoś wielopaka nie kupię, ale małą paczkę Huggisów i Pampersów, a poźniej poeksperymentuję z różnymi.
Stary 2006-08-18, 16:06   #749
instruktorka
Raczkowanie

GG do instruktorka

Myślę, że z pieluchami każdy musi wypróbować i dobrac the best dla siebie. U nas Huggisy się nie sprawdziły,po 2 sikaniach,np. dłuższej drzemce robi sie w nich grudkowaty twór i nie ma tej suchej warstwy jak Pampersy. Moja mała miała po nich właśnie wysypki ale, jak ze wszystkim,każdy może lubić co innego. Z oliwkami i płynami do kąpieli było dokładnie tak samo-te zalecane przez dermatologa uczulały,anajlepsze były płyny z oliwką pod prysznic dla dorosłych - miodzio dla Julki akuratdoszliśmy do tego przypadkiem u babci, jak nic innego nie było- i weź tu komuś coś doradź.

http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...y+child+is.png

http://b1.lilypie.com/jT2Bp1.pngalt="Lilypie 1st Birthday Ticker" border="0" width="400" height="80" /></a>
instruktorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-18, 16:46   #750
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Fajno że bluzeczki były w różnych kolorach,za tydzień jade do pl i napewno kupie sobie.Ja na góre też preferuje rozmiar 38,bo natura jakoś tak śmiesznie obdażyła mnie dużym biustem
Elu mogła byś jeszcze napisać czy ta bluzka nie podwija się na brzuchu,bo moje wszystkie bluzki które posiadam nawet te niby dłuższe podchodzą mi do góry,i brzuchol jest goły.
A tak swoją drogą się zastanawiam o ile może urosnoć rozmiar biustu jak się karmi???Bo obawiam się że będe miała problem z biustonoszem do karmienia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości