![]() |
#721 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
Cytat:
Jak malutka ma problemy brzuszkowe to spróbuj ścisłej diety karmiącej.Ja dużo inspiracji na stronach w necie szukałam.U mnie pierwsza córka była taka wrażliwa.Powiem szczerze ze może nie udało sie jej tych kołek całkiem zlikwidować ale poprawiło sie w 80 % a to jednak ułatwiło mi życie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
Trzymaj sie kochana.Poczatki nie sa łatwe.Pamietam jak 6 lat temu urodziłam Majkę i mi położna powiedziała ze teraz dziecko bedzie spało bo jest zmęczone po porodzie a ona spała pół godz i popłakiwała cała noc po porodzie i tak pózniej w domu do 3 miesięcy.Potem doszły kolki i wogole było mi z nią trudno iść do sklepu bo jak sie po drodze w wózku obudziła to darła sie jak szalona aż sie ludzie oglądali.Plakalam mamie do telefonu ze sobie z nią nie poradzę a mieszka tysiące km ode mnie.Oczywiscie wszystko minęło z czasem teraz ma 6 lat i jest mądra,kochana dziewczynka a ja zaraz urodzę trzecie dziecko wiec jest to jakaś pozytywna puenta dla Ciebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Skonczylam prasowac. To chyba ostatnie prasowanie przed szpitalem. Jutro piore i zmieniam pościel ale chyba prasowanie zostanie na powrot bo jutro mam ciezki dzien... Koncowka jest dla mnie jakas ciezka... Czuje kryzys fizyczny i psychiczny... Hormony na koniec uderzyly... Ta pogoda mnie osłabia... A brak sil i taka bezradność mnie przygnebia... W glowie milion myśli... Czuje ze czwartek bedzie dla mojej psychiki baaaaaaardzo ciezki... Ostrzegam, ze bede sie tu pewnie zalic i pisac smetny post za postem... Dobra oczekiwania w szpitalu w samotnosci moze mnie wykonczyc.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Konto usunięte
|
Hej. Ja dziś nie śpię od północy. Obudził mnie ból brzucha dziwny taki, ani nie na @ ani jakiś od środka brzucha. Wstałam. Pochodziłam. Przeszło. Potem miałam o po drugiej i o czwartej to samo. Dziwne. Szkoda że nie mam jak się wykąpać. Mam nadzieję że to owe przepowiadacze tylko. Jak bym chciała żeby mała poczekala do piątku wieczór. Wtedy panowie skończą remont.
Dziś mi mąż powiedział że jak się zacznie to mam do niego dzwonić, a on zobaczy czy będzie mógł wyjść z pracy. Ja mu odpowiedziałam że raczej to musi jak najszybciej do mnie dojechać a nie na zasadzie gdybania. Bardzo to niepoważne z jego strony i zaczynam się stresować że sama będę jechać do szpitala. I do tego ma szkolenie w piątek, gdzie ja też potrzebuję by ktoś pilnowal domu jak u lekarza będę. Koszmar. Chyba się rozpacz zaraz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
Wchodze dzis na fb, ciekawa czy cos sie w nocy ruszylo, a tam takie nocne dyskusje, ze az mi sie brzuch ze smiechu rusza.
Gdyby nie to, ze jestescie w ciazy, bylabym w stanie pomyslec, ze pilyscie alko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry 😆
Znowu mnie panowie od balkonów obudzili. Wierca od samego rana. U nas burza była ale niewiele pomogła. Dzisiaj idę do fryzjera a po południu do kina na Wonder Woman. Pierwszy raz będę na parking w galerii wyjeżdżać 😛 chyba zaparkuje jak najniżej na początek 😅 Ja niby mam obawy że mąż może z pracy nie wyjść bo zależy na jaką zmianę trafi. Mówi że będzie teraz autem jeździł żeby być bardziej mobilny ale ja też często auta teraz potrzebuje. Pocieszam się że duża część porodów w nocy się zaczyna 😆 po za tym Jerzyk musi jeszcze poczekać bo przecież mam dwa spotkania z doula przed porodem ☺️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Ja Was dziewczyny podziwiam za te kina. Nie dosc ze bym nie wysiedziala co najmniej 1,5 h w jednym miejscu to ciagle mam obawy ze mi wody odejda gdzies w miejscu publicznym ![]() U nas burzy chyba nie bylo ale w nocy popadalo i o niebo lepiej. Mnie sasiad obudził, napierda.l.a w jakies dechy o 7 rano. A wczesniej lis chyba gdzies szczekal i tez sie przebudzilam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Ja się obudziłam o 3:30 5:30 i teraz ewidentnie mój organizm szykuje się na 3 pobudki w nocy...
U nas dalej na wieżowcu remont wczoraj zniknęły płyty azbestowe z balkonu ![]() Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#728 |
Konto usunięte
|
Na razie u mnie cisza - więc chyba te dziwne bóle to przepowiadacze były jakieś. No bo raczej czułabym się gorzej z godziny na godzinę? Mam nadzieję że dobrze myślę.
Jestem mega nie wyspana, oczy mi się zamykają, nie spałam całą noc. I jak się tu wyspać przed porodem? Hydraulicy już zaczeli pracę, ale nie u mnie. Czekam spokojnie na nich, mam nadzieje ze zaczną punktualnie. Kolejny dzień bez łazienki. Mam nadzieje że jakoś to zniesiemy. Niech ta moja mała jeszcze się wstrzyma kilka dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() I ja marnie spałam ... kilka pobudek... Współczuję z ta łazienka ![]() Jak sobie zasłużyć by trafić do tej elitarnej grupy na fb ![]()
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
U mnie ciągle leń, więc nie sądzę, że coś się ruszy w najbliższym czasie.
Dziś 37tydzień! Ja jako ostatnia mogę powiedzieć, że donoszona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Konto usunięte
|
Skończona mam na myśli tylko możliwość korzystania z WC i wanny - reszta kładzenie płytek i odnawianie - w lipcu lub sierpniu. Teraz nie damy rady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry. Dzis dzien szalony
![]() Tradycyjnie przedstawie Wam plan dnia: - wyprawilam Corke do przedszkola, - śniadanie - status: w trakcie, - piore posciel Nasza i Corki i musze zmienic na nowa, - zakupy i ugotowac obiad. Taki na dwa dni. Mysle ze zrobie schab duszony - henna rzes u kosmetyczki - skoczyc do rodzicow po mala torbe zeby Maz mial mi w czym rzeczy donosci, - przygotowac rzeczy ktore Maz mialby mi donosic, - przygotowac Corce na caly moj pobyt w szpitalu ubrania itp. Niby Maz dalby rade ale to jednak facet a ja nie chce by Mloda wygladala jak przebieraniec ![]() - zmyc paznokcie i obciac na krotko, - wysprzatac lazienke na tip top, - ostateczne ogarniecie mieszkania, I wisienka na torcie - o godz 18 gala taneczna mojej Corci. Oficjalny wystep... Takze zbieram sie bo planow sporo. Burzy żadnej nie bylo , slonko jest i goraco a to mnie meczy zamiast dawac mi kopa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Hej milvunia napisz do szczerbatazuzia
![]() Ja tez ciezko spalam..niby padal deszcz ale duszno ale mnie meczylo co innego..serce..tak bilo..jakbym biegla maraton..myślałam ze mi wyskoczy i nie moglam oddychac..a spojenie myslalam..ze mi peknie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Sissi gratuluje donoszenia. Co Ty my po alko?nigdy..kazda sie brzydzi 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Ja jutro mam rzesy i henne 😂 i potem sr..przejde sie na ostatnie zajecia..zalicze jeszcze raz kapiel 💪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Juz po sniadnaiu..maz zrobil omleta bez dodatkow bo bida u nas.. Zimna kawa i michalek 💪😂 A w niedziele jestesmy sami i chcialam gdzieś na obiad się wybrac no ale...nie stac nas 😂 mam w zamrazalce krewetki..makaron..pomido ry..i stwierdzilismy ze w niedziele..jemy krewetki i udajemy bogaczy 😂😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Sarenka, wszystko zaplanowane na tip top w ostatnim dniu
![]() ![]() Ja dopiero śniadanie wcinam, bo z labu wróciłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Hej😘
Ja mialam kiepska noc. Wstalam jak zombie i teraz odsypiam Sarenka nie stresuj sie od marudzenia masz nas😉 bedziemy z Toba przezywac jutro😘 Twoj plan dnia mnie powala. Ja juz sie mentalnie przygotowuje zeby sie ogarnac na 15 na wizyte😁 zawsze bylam super zorganizowana i wszystko w domu zrobione na tip top a w ciazy zwolnilam strasznie. Mam nadzieje ze mi to przejdzie😁 Monia wczoraj nie pisalam-poduszka super😍 ja chyba wykorzystam ta do spania bo juz jest bardzo ubita😉 Migotek wspolczuje tego remontu teraz i sprzatania. Przerabialam to w tamtym roku. Jedyny plus jest taki ze jakbys zaczela rodzic to wrócisz na gotowe😉 Paula pokaz sie po fryzjerze😉 Ja sie pytalam meza co zrobi jak zadzwonie a bedzie mial duzo pracy to stwierdzil ze i tak wyjdzie mimo wszystko. Oczywiscie wiem ze jest zdolny do tego i nie chce go narazac na jakies nieprzyjemnosci... Tez licze na akcje nocna...a 9.06 pełnia😁 Ssissi no to super, ostatnia czerwcoweczka donoszona 😉 Ania wspolczuje tego bolu😢 Mnie boli jakby ktos mi igly wkladal (wiecie gdzie)😒 i serducho tez mi wali jak szalone...moze przez ta pogode Wypasiony obiad na bogato bedzie hahaha😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Rozeznanie
|
Mnie dzis wkurza wszystko. Tesc ktory chce nie wiadomo czego od mojego męża, telefony ktore wydzwaniaja do niego jak spi po pracy... ludzie nie potrafią uszanować tego ze ktos jest zmeczony i odpoczywa... i te smsy do mnie czy juz urodzilam, a ja nie to kiedy, czy mam jakies skurcze, czy sie boje...dzis mam myslenie: "niech sie wszyscy odpier**** w koncu." Chyba nie wychodze z domu bo jeszcze komus krzywde zrobie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czuję się jak gwiazda :P I tez chwilami mam dość :/ Najgorsze pytanie... czy się boję... Jeszcze jak pytają o to kumple ![]() Podziwiam Was, że jeszcze tyle działacie... Ja od poniedziałku dosłownie kulam się... I ciągle coś pobolewa... Dziękuję za info, to napiszę do szczerbatejzuzi ![]()
![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Też mam takie kłucia czasami same wiecie gdzie hihi
Mnie się znowu chce spać;( Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Milvuunia ja jej dam znac jak cos na fb ze do niej napiszesz na forum o dalaczenie
![]() Mmona byc moze taka noc bo kazda zle spala. Jelonek jak Hania? Dobrze..ze ja juz nie musze po labkach chodzic... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ☺
Ja wstałam tylko dlatego że czekam na położną. Inaczej to bym jeszcze spała i spała. Jak pójdzie to się kładę z powrotem. 9 godzin snu to zdecydowanie za mało 😉 Sciagnęłam wczoraj hybrydy i skrocilam paznokcie, bosz, nie mogę się przyzwyczaić. Nawet teraz jak piszę to strasznie mi niewygodnie... Dziwne uczucie 😀 Moj mąż całe szczęście bierze urlop kiedy mu pasuje. Z wyjściem wcześniej też nie ma problemu. Zgłasza wcześniej że potrzebuję dzień wolny albo że musi wyjść i tak robimy. Pod tym względem ma super pracę bo nikt nikomu nie robi problemów. Poza tym jest też coś takiego jak urlop na żądanie. U Was nie mogą z czegoś takiego skorzystać? 2 dni w roku chyba przysługuje... Dzwoni rano że nie przyjdzie, bierze urlop na żądanie i heja ☺ Sissi gratuluję donoszenia ☺ Zabawne to, jedne maluchy mają już ponad miesiąc a inne są dopiero donoszone... Sarenka Ty jak zawsze świetnie zorganizowana. Ale ja znów napiszę skąd Ty bierzesz na to siły? Ja wczoraj zrobiłam jedno pranie i poukladałam ciuchy w szafie i padlam na łóżko jak trup. Tak jakbym przebiegła maraton co najmniej. 5 minut wysiłku i mój brzuch robi się cięższy o 100 kg, nogi odmawiają posłuszeństwa i muszę się położyć. Nie ma innego wyjścia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Hania w nocy bez gorączki, rano była trochę rozpalona, ale już jest ok. Marudna trochę, ale z ojcem szaleje.
Wszystkie bierzecie szlafroki do szpitala? Ja jeszcze nie mam i teraz nie wiem czy go szukać czy nie. W szpitalu jest mega duszno, dziś jak byłam tam w labie to cała mokra wróciłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Konto usunięte
|
Ja w jedej pracy miałam urlop na żądanie - wzięłam raz i jak wróciłam dostałam info ze juz mogę do pracy nie przychodzić. Także różnie bywa z tymi urlopami.
Mi mój brzuch strasznie ciężki się zrobil. Jestem mega zmęczona dziś. Pocieszam się że jeszcze 4.5godz i mąż wróci. I będę mogła się położyć spać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry 2 dni po TP
![]() Niby to jeszcze nie dużo, ale mam już takie uczucie jakbym miała do końca życia zostać w ciąży ![]() ![]() Wczoraj byliśmy w zoo, strasznie dużo się ochodziliśmy i nic nie ruszyło.. Przynajmniej widziałam słoniki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Konto usunięte
|
Ciekawe czy sprawdzi się z tą pelnia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam szlafrok taki cieniutki z allegro za 30 zł, szkoda mi było mojego pchacza
Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#748 |
Konto usunięte
|
Ja mam za 2zl z lumpeksu też cienki : niebieski w różyczki. Lepiej mieć jakis
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Nadrabiam... ale i tak nie pamiętam połowy tematów, które poruszyłyście :// Sissi - gratulacje donoszenia ![]() Paula - super, że udało się zakwalifikować do Domu Narodzin. A powiedz, jak to wygląda w praktyce? Zaczyna się akcja porodowa, przyjeżdżasz do szpitala i... od razu Cię tam kierują? A co, jeśli jest on zajęty? Jakie w ogóle jest zainteresowanie tym domem? Duże obłożenie? Kiedyś się nawet nad nim zastanawiałam, ale trochę się przestraszyłam braku ewentualnego ZZO ![]() Jelonek - ja nie biorę szlafroka do szpitala (mam albo zimowy puchaty, w którym bym się ugotowała, albo czarny satynowy - więc średnio na porodówkę ![]() ![]() Zdrówka dla Hani! Avilka - strasznie mi przykro, że trafiłaś na takie babsztyle w szpitalu. Może akurat nowa zmiana położnych okaże się bardziej empatyczna i profesjonalna? Mogę tylko dodać, że ja też byłam kompletnie zielona jeśli chodzi o opiekę nad noworodkiem. Syn był pierwszym małym dzieckiem, które trzymałam na rękach. W szpitalu co chwila molestowałam położne i pielęgniarki od noworodków, żeby pokazały mi, co trzeba robić. Miałam też spore problemy z karmieniem, bo synek nie chciał ssać - i tak samo non stop prosiłam o pomoc. To były straszne dni, ale na szczęście to wszystko mija. Trzymam mocno kciuki, żeby z każdą chwilą było coraz lepiej!!! ZielonyMigotek - masakra z tym remontem. Nie ma możliwości, żebyś na tych kilka dni przeniosła się do kogoś? Mąż posprząta i ogarnie, co trzeba. Przecież się wykończysz! A Tobie teraz najbardziej potrzebny jest spokój i odpoczynek. VelaLuca - trzymam kciuki za dobre wyniki badań! Nerwowa jest ta końcówka ciąży... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Wtajemniczenie
|
Też mam cienki bawełniany szlafrok. Biorę choćby dlatego żeby tyłek zakryć na KTG czy nawet się nim okryć w razie W.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.