Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-06-06, 22:43   #721
Aniaaa87
Rozeznanie

GG do Aniaaa87
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Ale Cię wymęczyło, szkoda że nie udało Ci się sn. Ale ważne že juz po wszystkim

Ja nie czułam chyba tego wyciągania, a prynajnniej juz nie pamiętam. Bym musiała do swojego opisu porodu wrócić

Mi małą karmili w nocy mm i wszystko jest ok

Ja plamiłam i to sporo

Ale porządek ja nie utrzymałam swojegoszafa przeniosła się w tej chwili do łóżeczka

Rety dziewczyny niby przy kp można jeść normalnie ale ja serio nie wiem co. Jeszcze mała ma problemy z brzuszkiem, masujemy, rozprężamy itp i jeszcze bardziej boje się jeść. Nie wiem czy to przeze mnie czy poprostu tak ma ale masakra jak przychodzi pora posiłku to aż mnie trafia przez to že nie wiem co jeść

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Jak malutka ma problemy brzuszkowe to spróbuj ścisłej diety karmiącej.Ja dużo inspiracji na stronach w necie szukałam.U mnie pierwsza córka była taka wrażliwa.Powiem szczerze ze może nie udało sie jej tych kołek całkiem zlikwidować ale poprawiło sie w 80 % a to jednak ułatwiło mi życie.

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez avilka77 Pokaż wiadomość
Cieszcie się dziewczyny z końcówki ciąży bo później nie jest kolorowo. Ja siedzę i płacze bo nie umiem obsługiwać małego dziecka. Położne maja nas gdzieś, mała nie chce ssać a ja nie wiem czy powinnam poprosić o mm czy próbować do skutku. Boje się ze ja zagłodze. Jeszcze pręży się i fioletowa jest i nie wiem jak z nią radzić sobie. Nie mówiąc
O tym ze jestem obolała, oczy mi się zamykaj ale boje się zasnąć sama z nią i czekam na męża żeby chwile się zfrdmnac bo od 4 na nogach to się wyżaliło

Trzymaj sie kochana.Poczatki nie sa łatwe.Pamietam jak 6 lat temu urodziłam Majkę i mi położna powiedziała ze teraz dziecko bedzie spało bo jest zmęczone po porodzie a ona spała pół godz i popłakiwała cała noc po porodzie i tak pózniej w domu do 3 miesięcy.Potem doszły kolki i wogole było mi z nią trudno iść do sklepu bo jak sie po drodze w wózku obudziła to darła sie jak szalona aż sie ludzie oglądali.Plakalam mamie do telefonu ze sobie z nią nie poradzę a mieszka tysiące km ode mnie.Oczywiscie wszystko minęło z czasem teraz ma 6 lat i jest mądra,kochana dziewczynka a ja zaraz urodzę trzecie dziecko wiec jest to jakaś pozytywna puenta dla Ciebie O pomoc proś a nawet sie jej domagaj nie wszystko jest takie oczywiste jak sie rodzi pierwsze dziecko.

Aniaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 23:54   #722
Sarenkaa13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
No to jest jakies pocieszenie. Czekałam caly dzien na burze..dopiero dotarla..
No to zobaczymy..jak się bedzie kurczyc..najwyzej bede na lekach..dosc juz meczenia się.

U Nas ani burzy ani chociaż deszczu... Gorac!!!! Ratunku. Okna wszystkie otwarte a nie czuje ochlody...

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Vanesska 13..a 12 jade do szpita chyba ze Miki zechce szybciej 😄

Tunia i tak sie dziwie..ze jeszcze nie zaczely..my od 1 maja zaczelysmy hehe

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Skonczylam prasowac. To chyba ostatnie prasowanie przed szpitalem. Jutro piore i zmieniam pościel ale chyba prasowanie zostanie na powrot bo jutro mam ciezki dzien...

Koncowka jest dla mnie jakas ciezka... Czuje kryzys fizyczny i psychiczny... Hormony na koniec uderzyly... Ta pogoda mnie osłabia... A brak sil i taka bezradność mnie przygnebia... W glowie milion myśli...

Czuje ze czwartek bedzie dla mojej psychiki baaaaaaardzo ciezki... Ostrzegam, ze bede sie tu pewnie zalic i pisac smetny post za postem... Dobra oczekiwania w szpitalu w samotnosci moze mnie wykonczyc..

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 04:53   #723
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Hej. Ja dziś nie śpię od północy. Obudził mnie ból brzucha dziwny taki, ani nie na @ ani jakiś od środka brzucha. Wstałam. Pochodziłam. Przeszło. Potem miałam o po drugiej i o czwartej to samo. Dziwne. Szkoda że nie mam jak się wykąpać. Mam nadzieję że to owe przepowiadacze tylko. Jak bym chciała żeby mała poczekala do piątku wieczór. Wtedy panowie skończą remont.
Dziś mi mąż powiedział że jak się zacznie to mam do niego dzwonić, a on zobaczy czy będzie mógł wyjść z pracy. Ja mu odpowiedziałam że raczej to musi jak najszybciej do mnie dojechać a nie na zasadzie gdybania. Bardzo to niepoważne z jego strony i zaczynam się stresować że sama będę jechać do szpitala. I do tego ma szkolenie w piątek, gdzie ja też potrzebuję by ktoś pilnowal domu jak u lekarza będę. Koszmar. Chyba się rozpacz zaraz

e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 06:14   #724
ssissi21
Raczkowanie

Wchodze dzis na fb, ciekawa czy cos sie w nocy ruszylo, a tam takie nocne dyskusje, ze az mi sie brzuch ze smiechu rusza.
Gdyby nie to, ze jestescie w ciazy, bylabym w stanie pomyslec, ze pilyscie alko
ssissi21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 07:24   #725
paula.cw
Zakorzenienie

Dzień dobry 😆
Znowu mnie panowie od balkonów obudzili. Wierca od samego rana.
U nas burza była ale niewiele pomogła.

Dzisiaj idę do fryzjera a po południu do kina na Wonder Woman. Pierwszy raz będę na parking w galerii wyjeżdżać 😛 chyba zaparkuje jak najniżej na początek 😅

Ja niby mam obawy że mąż może z pracy nie wyjść bo zależy na jaką zmianę trafi. Mówi że będzie teraz autem jeździł żeby być bardziej mobilny ale ja też często auta teraz potrzebuje. Pocieszam się że duża część porodów w nocy się zaczyna 😆 po za tym Jerzyk musi jeszcze poczekać bo przecież mam dwa spotkania z doula przed porodem ☺️

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 07:34   #726
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Kulka silikonowa antyalergiczna

Piekna jest ja mam ciążowa z kulka i super sprawa. Ato ze duza nie przejmuj sie

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Ja Was dziewczyny podziwiam za te kina. Nie dosc ze bym nie wysiedziala co najmniej 1,5 h w jednym miejscu to ciagle mam obawy ze mi wody odejda gdzies w miejscu publicznym

U nas burzy chyba nie bylo ale w nocy popadalo i o niebo lepiej. Mnie sasiad obudził, napierda.l.a w jakies dechy o 7 rano. A wczesniej lis chyba gdzies szczekal i tez sie przebudzilam

moniamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 07:35   #727
tunia89
Zakorzenienie

Ja się obudziłam o 3:30 5:30 i teraz ewidentnie mój organizm szykuje się na 3 pobudki w nocy...

U nas dalej na wieżowcu remont wczoraj zniknęły płyty azbestowe z balkonu a mieliśmy najsliczniejszy balkon taka pomaranczka <3 rok temu malowaliśmy

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-07, 07:42   #728
Konto usunięte

Na razie u mnie cisza - więc chyba te dziwne bóle to przepowiadacze były jakieś. No bo raczej czułabym się gorzej z godziny na godzinę? Mam nadzieję że dobrze myślę.

Jestem mega nie wyspana, oczy mi się zamykają, nie spałam całą noc. I jak się tu wyspać przed porodem? Hydraulicy już zaczeli pracę, ale nie u mnie. Czekam spokojnie na nich, mam nadzieje ze zaczną punktualnie. Kolejny dzień bez łazienki. Mam nadzieje że jakoś to zniesiemy. Niech ta moja mała jeszcze się wstrzyma kilka dni.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 07:53   #729
milvunia83
Zadomowienie

Hej

I ja marnie spałam ... kilka pobudek...

Współczuję z ta łazienka Z drugiej strony jeszcze bardziej będzie ważne by była skończona jak w pologu będziesz... eh.

Jak sobie zasłużyć by trafić do tej elitarnej grupy na fb ?

W oczekiwaniu na dzidzię....

milvunia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 07:57   #730
ssissi21
Raczkowanie

U mnie ciągle leń, więc nie sądzę, że coś się ruszy w najbliższym czasie.
Dziś 37tydzień! Ja jako ostatnia mogę powiedzieć, że donoszona
ssissi21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 07:59   #731
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez milvunia83 Pokaż wiadomość
Hej

I ja marnie spałam ... kilka pobudek...

Współczuję z ta łazienka Z drugiej strony jeszcze bardziej będzie ważne by była skończona jak w pologu będziesz... eh.

Jak sobie zasłużyć by trafić do tej elitarnej grupy na fb ?
Skończona mam na myśli tylko możliwość korzystania z WC i wanny - reszta kładzenie płytek i odnawianie - w lipcu lub sierpniu. Teraz nie damy rady.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-07, 08:16   #732
Sarenkaa13
Rozeznanie

Dzien dobry. Dzis dzien szalony ostatni taki w domu...
Tradycyjnie przedstawie Wam plan dnia:
- wyprawilam Corke do przedszkola,
- śniadanie - status: w trakcie,
- piore posciel Nasza i Corki i musze zmienic na nowa,
- zakupy i ugotowac obiad. Taki na dwa dni. Mysle ze zrobie schab duszony
- henna rzes u kosmetyczki
- skoczyc do rodzicow po mala torbe zeby Maz mial mi w czym rzeczy donosci,
- przygotowac rzeczy ktore Maz mialby mi donosic,
- przygotowac Corce na caly moj pobyt w szpitalu ubrania itp. Niby Maz dalby rade ale to jednak facet a ja nie chce by Mloda wygladala jak przebieraniec
- zmyc paznokcie i obciac na krotko,
- wysprzatac lazienke na tip top,
- ostateczne ogarniecie mieszkania,
I wisienka na torcie - o godz 18 gala taneczna mojej Corci. Oficjalny wystep...
Takze zbieram sie bo planow sporo. Burzy żadnej nie bylo , slonko jest i goraco a to mnie meczy zamiast dawac mi kopa.

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 08:18   #733
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość
- przygotowac Corce na caly moj pobyt w szpitalu ubrania itp. Niby Maz dalby rade ale to jednak facet a ja nie chce by Mloda wygladala jak przebieraniec
Takze zbieram sie bo planow sporo. Burzy żadnej nie bylo , slonko jest i goraco a to mnie meczy zamiast dawac mi kopa.

Chyba Ci dnia braknie powodzenia, trzymam kciuki!

Stary 2017-06-07, 08:28   #734
pannaanna_87
Zakorzenienie

Hej milvunia napisz do szczerbatazuzia
Ja tez ciezko spalam..niby padal deszcz ale duszno ale mnie meczylo co innego..serce..tak bilo..jakbym biegla maraton..myślałam ze mi wyskoczy i nie moglam oddychac..a spojenie myslalam..ze mi peknie..

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Sissi gratuluje donoszenia. Co Ty my po alko?nigdy..kazda sie brzydzi 😂

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Ja jutro mam rzesy i henne 😂 i potem sr..przejde sie na ostatnie zajecia..zalicze jeszcze raz kapiel 💪

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Juz po sniadnaiu..maz zrobil omleta bez dodatkow bo bida u nas.. Zimna kawa i michalek 💪😂

A w niedziele jestesmy sami i chcialam gdzieś na obiad się wybrac no ale...nie stac nas 😂 mam w zamrazalce krewetki..makaron..pomido ry..i stwierdzilismy ze w niedziele..jemy krewetki i udajemy bogaczy 😂😂😂

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 08:36   #735
jelonekhihi
Zakorzenienie

Sarenka, wszystko zaplanowane na tip top w ostatnim dniu nie zapomnij wziąć zapasu chusteczek na występ córki

Ja dopiero śniadanie wcinam, bo z labu wróciłam.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 09:06   #736
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Hej😘
Ja mialam kiepska noc. Wstalam jak zombie i teraz odsypiam

Sarenka nie stresuj sie od marudzenia masz nas😉 bedziemy z Toba przezywac jutro😘
Twoj plan dnia mnie powala. Ja juz sie mentalnie przygotowuje zeby sie ogarnac na 15 na wizyte😁 zawsze bylam super zorganizowana i wszystko w domu zrobione na tip top a w ciazy zwolnilam strasznie. Mam nadzieje ze mi to przejdzie😁

Monia wczoraj nie pisalam-poduszka super😍 ja chyba wykorzystam ta do spania bo juz jest bardzo ubita😉

Migotek wspolczuje tego remontu teraz i sprzatania. Przerabialam to w tamtym roku.
Jedyny plus jest taki ze jakbys zaczela rodzic to wrócisz na gotowe😉

Paula pokaz sie po fryzjerze😉
Ja sie pytalam meza co zrobi jak zadzwonie a bedzie mial duzo pracy to stwierdzil ze i tak wyjdzie mimo wszystko. Oczywiscie wiem ze jest zdolny do tego i nie chce go narazac na jakies nieprzyjemnosci...
Tez licze na akcje nocna...a 9.06 pełnia😁

Ssissi no to super, ostatnia czerwcoweczka donoszona 😉

Ania wspolczuje tego bolu😢
Mnie boli jakby ktos mi igly wkladal (wiecie gdzie)😒 i serducho tez mi wali jak szalone...moze przez ta pogode

Wypasiony obiad na bogato bedzie hahaha😂

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 09:16   #737
moniamm
Rozeznanie

Mnie dzis wkurza wszystko. Tesc ktory chce nie wiadomo czego od mojego męża, telefony ktore wydzwaniaja do niego jak spi po pracy... ludzie nie potrafią uszanować tego ze ktos jest zmeczony i odpoczywa... i te smsy do mnie czy juz urodzilam, a ja nie to kiedy, czy mam jakies skurcze, czy sie boje...dzis mam myslenie: "niech sie wszyscy odpier**** w koncu." Chyba nie wychodze z domu bo jeszcze komus krzywde zrobie.

Stary 2017-06-07, 09:26   #738
milvunia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniamm Pokaż wiadomość
Mnie dzis wkurza wszystko. Tesc ktory chce nie wiadomo czego od mojego męża, telefony ktore wydzwaniaja do niego jak spi po pracy... ludzie nie potrafią uszanować tego ze ktos jest zmeczony i odpoczywa... i te smsy do mnie czy juz urodzilam, a ja nie to kiedy, czy mam jakies skurcze, czy sie boje...dzis mam myslenie: "niech sie wszyscy odpier**** w koncu." Chyba nie wychodze z domu bo jeszcze komus krzywde zrobie.

Hhehe... też ciągle dzwonią i piszą :P I jeszcze masa priwów na fb :P
Czuję się jak gwiazda :P I tez chwilami mam dość :/
Najgorsze pytanie... czy się boję... Jeszcze jak pytają o to kumple

Podziwiam Was, że jeszcze tyle działacie... Ja od poniedziałku dosłownie kulam się... I ciągle coś pobolewa...

Dziękuję za info, to napiszę do szczerbatejzuzi

W oczekiwaniu na dzidzię....

milvunia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 09:26   #739
tunia89
Zakorzenienie

Też mam takie kłucia czasami same wiecie gdzie hihi

Mnie się znowu chce spać;(

<3 33/40 <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-07, 09:37   #740
pannaanna_87
Zakorzenienie

Milvuunia ja jej dam znac jak cos na fb ze do niej napiszesz na forum o dalaczenie

Mmona byc moze taka noc bo kazda zle spala. Jelonek jak Hania? Dobrze..ze ja juz nie musze po labkach chodzic...

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 09:39   #741
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dzień dobry ☺

Ja wstałam tylko dlatego że czekam na położną. Inaczej to bym jeszcze spała i spała. Jak pójdzie to się kładę z powrotem. 9 godzin snu to zdecydowanie za mało 😉

Sciagnęłam wczoraj hybrydy i skrocilam paznokcie, bosz, nie mogę się przyzwyczaić. Nawet teraz jak piszę to strasznie mi niewygodnie... Dziwne uczucie 😀

Moj mąż całe szczęście bierze urlop kiedy mu pasuje. Z wyjściem wcześniej też nie ma problemu. Zgłasza wcześniej że potrzebuję dzień wolny albo że musi wyjść i tak robimy. Pod tym względem ma super pracę bo nikt nikomu nie robi problemów.
Poza tym jest też coś takiego jak urlop na żądanie.
U Was nie mogą z czegoś takiego skorzystać? 2 dni w roku chyba przysługuje... Dzwoni rano że nie przyjdzie, bierze urlop na żądanie i heja ☺

Sissi gratuluję donoszenia ☺ Zabawne to, jedne maluchy mają już ponad miesiąc a inne są dopiero donoszone...

Sarenka Ty jak zawsze świetnie zorganizowana. Ale ja znów napiszę skąd Ty bierzesz na to siły? Ja wczoraj zrobiłam jedno pranie i poukladałam ciuchy w szafie i padlam na łóżko jak trup. Tak jakbym przebiegła maraton co najmniej. 5 minut wysiłku i mój brzuch robi się cięższy o 100 kg, nogi odmawiają posłuszeństwa i muszę się położyć. Nie ma innego wyjścia.

Stary 2017-06-07, 09:47   #742
jelonekhihi
Zakorzenienie

Hania w nocy bez gorączki, rano była trochę rozpalona, ale już jest ok. Marudna trochę, ale z ojcem szaleje.

Wszystkie bierzecie szlafroki do szpitala? Ja jeszcze nie mam i teraz nie wiem czy go szukać czy nie. W szpitalu jest mega duszno, dziś jak byłam tam w labie to cała mokra wróciłam.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 09:48   #743
Konto usunięte

Ja w jedej pracy miałam urlop na żądanie - wzięłam raz i jak wróciłam dostałam info ze juz mogę do pracy nie przychodzić. Także różnie bywa z tymi urlopami.
Mi mój brzuch strasznie ciężki się zrobil. Jestem mega zmęczona dziś. Pocieszam się że jeszcze 4.5godz i mąż wróci. I będę mogła się położyć spać.

Stary 2017-06-07, 09:51   #744
starry_eyes
Wtajemniczenie

Dzień dobry 2 dni po TP
Niby to jeszcze nie dużo, ale mam już takie uczucie jakbym miała do końca życia zostać w ciąży
Wczoraj byliśmy w zoo, strasznie dużo się ochodziliśmy i nic nie ruszyło.. Przynajmniej widziałam słoniki

Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość

Sporo tych planów, powodzenia w ich realizacji

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Paula pokaz sie po fryzjerze😉
Ja sie pytalam meza co zrobi jak zadzwonie a bedzie mial duzo pracy to stwierdzil ze i tak wyjdzie mimo wszystko. Oczywiscie wiem ze jest zdolny do tego i nie chce go narazac na jakies nieprzyjemnosci...
Tez licze na akcje nocna...a 9.06 pełnia😁

Ta pełnia to chyba moja ostatnia deska ratunku

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 09:54   #745
Konto usunięte

Ciekawe czy sprawdzi się z tą pelnia

Stary 2017-06-07, 09:56   #746
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Hania w nocy bez gorączki, rano była trochę rozpalona, ale już jest ok. Marudna trochę, ale z ojcem szaleje.

Wszystkie bierzecie szlafroki do szpitala? Ja jeszcze nie mam i teraz nie wiem czy go szukać czy nie. W szpitalu jest mega duszno, dziś jak byłam tam w labie to cała mokra wróciłam.
Ja biorę, bo jakby trzeba było paradować po korytarzu to wolę mieć jak nie ma ludzi to obejdzie się bez, ale czasem takie tłumy są że jednak wole mieć

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 09:58   #747
tunia89
Zakorzenienie

Ja też mam szlafrok taki cieniutki z allegro za 30 zł, szkoda mi było mojego pchacza

<3 33/40 <3

Stary 2017-06-07, 10:02   #748
Konto usunięte

Ja mam za 2zl z lumpeksu też cienki : niebieski w różyczki. Lepiej mieć jakis

Stary 2017-06-07, 10:07   #749
Mirissa
Raczkowanie

Witajcie

Nadrabiam... ale i tak nie pamiętam połowy tematów, które poruszyłyście ://

Sissi - gratulacje donoszenia

Paula - super, że udało się zakwalifikować do Domu Narodzin. A powiedz, jak to wygląda w praktyce? Zaczyna się akcja porodowa, przyjeżdżasz do szpitala i... od razu Cię tam kierują? A co, jeśli jest on zajęty? Jakie w ogóle jest zainteresowanie tym domem? Duże obłożenie? Kiedyś się nawet nad nim zastanawiałam, ale trochę się przestraszyłam braku ewentualnego ZZO i braku wolnego miejsca.

Jelonek - ja nie biorę szlafroka do szpitala (mam albo zimowy puchaty, w którym bym się ugotowała, albo czarny satynowy - więc średnio na porodówkę ). Będę popylać w samej koszuli albo ew. wezmę cienką dłuższą narzutkę. Kiedy rodziłam we wrześniu też było ciepło i nie pamiętam, żeby inne dziewczyny chodziły w szlafrokach... poza tym już i tak nie mam miejsca w walizce .

Zdrówka dla Hani!

Avilka - strasznie mi przykro, że trafiłaś na takie babsztyle w szpitalu. Może akurat nowa zmiana położnych okaże się bardziej empatyczna i profesjonalna? Mogę tylko dodać, że ja też byłam kompletnie zielona jeśli chodzi o opiekę nad noworodkiem. Syn był pierwszym małym dzieckiem, które trzymałam na rękach. W szpitalu co chwila molestowałam położne i pielęgniarki od noworodków, żeby pokazały mi, co trzeba robić. Miałam też spore problemy z karmieniem, bo synek nie chciał ssać - i tak samo non stop prosiłam o pomoc. To były straszne dni, ale na szczęście to wszystko mija. Trzymam mocno kciuki, żeby z każdą chwilą było coraz lepiej!!!

ZielonyMigotek - masakra z tym remontem. Nie ma możliwości, żebyś na tych kilka dni przeniosła się do kogoś? Mąż posprząta i ogarnie, co trzeba. Przecież się wykończysz! A Tobie teraz najbardziej potrzebny jest spokój i odpoczynek.

VelaLuca - trzymam kciuki za dobre wyniki badań! Nerwowa jest ta końcówka ciąży...
Mirissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 10:08   #750
VelaLuca
Wtajemniczenie

Też mam cienki bawełniany szlafrok. Biorę choćby dlatego żeby tyłek zakryć na KTG czy nawet się nim okryć w razie W.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości