![]() |
#721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
No to dzisiaj się maseczkować będę
![]() Ja też bardzo długo płucze włosy w zimnej wodzie, czasami stsouje tez odzywki gliss kura płynny jedwab po niej włosy jeszcze bardziej lsnia i sa takie sliskie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Rozeznanie
|
![]()
Kochane, dzieki Waszym radom od niedawna stosuje glinke (zuzylam 2 saszetki Dermaglin, ale poszukuje w aptekach Argielitz, ponoc lepsza) i maseczke aspirynowa i teraz mam pytanie: jak czesto nalezy stosowac glinke i m.aspirynowa aby osiagnac optymalne rezultaty, a nie przesadzic? chce stosowac je na zmiane.
Moje drugie pytanie dotyczy kwasow (z gory przepraszam za moja niewiedze w tym temacie,jestem poczatkujaca). Widze, ze najbardziej polecane sa: tonik Lysanel i krem Effaclar K. na biochemii wyczytalam, ze Effaclar zawiera kwasy BHA (na stronie producenta pisza, ze LHA-jaka roznica?), natomiast tonik Lysanel zawiera (chyba) zarowno AHA, jak i BHA. czy mozna stosowac oba produkty w ciazy? bo spotkalam sie ze sprzecznymi opiniami ![]() szukam czegos, co oczysci na dobre pory na nosie i brodzie i jednoczesnie dobrze je domknie. maseczka aspirynowa radzi sobie, ale nie do konca w 100%. moze powinnam ja czesciej stosowac? z gory dziekuje za odp ![]()
#723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wątków o ciąży i kosmetykach było kilka na wizazu, ja się na tym nie znam, w ciązy nigdy nie byłam. Jeśli nie widzisz super efektów po maseczce aspirynowej, to myślę, że i Effaclar Cię rozczaruje, bo działa dość łagodnie. A jak często robisz maseczkę z aspiryny? Ja powiem szczerze, że w moim wypadku żaden kwas nie oczyścił na dobre porów na nosie i nie domknął ich ostatecznie. Poprawił stan i tyle. Ale cudów nie oczekuję. Zwęża i ładnie domyka pory hydrolat oczarowy, mam zamiar go wypróbować. Glinka Argiletz wcale nie jest lepsza niż Dermaglin, nawet porównując wersję w proszku do rozrabiania. Lubię Dermagliny, bo są gotowe do użycia i w miarę łagodne, Argiletz rozrobiony jest w paście w tubce, ale szybko w niej zasycha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ciekawe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Chomiczko ja na czas ciąży i karmienia odstawiłam kwasy a wcześniej stosowałam lysanel activ, diacneal, effaclar k. Jedynie gdy mi cos wyskoczyło na buzi to punktowo maziałam się lysanelem, który ładnie podsuszał nieproszonych gości
![]() ![]() Specjalnie nie dowiadywałam się czy można w ciąży czy nie można stosowac kwasów, sama tak zadecydowałam i już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zadomowienie
|
a ja po waszych doświadczeniach z peelingiem własnej roboty, też swój zrobiłam... zmieszałam swieżą kawę, gruboziarnistą sól, odrobinę cynamonu i żel do mycia twarzy J&J jestem włąsnie po pierszym użyciu.. i coś pięknego... moje uda nie były nigdy takie gładkie w dotyku po użyciu żadnego kupnego peelingu.. i do tego ten super zapach kawy na skórze... sądzę ze to będzie dożywotnia przyjaźń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio moj TŻ mi mówi często, że jestem taka gładziutka, że cały czas chetnie by mnie dotykał. Pododbno kiedys nie byłam taka gładka
![]() W sumie to aż sama się dziwię, jakie mam gładziutkie uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Gość
|
Mango bzik możesz podać adres tego forum, no bez przesady
![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
www.sfd.pl/temat231349
Sandija ![]() ![]() Lektury nie jest za wiele,ot zdziebelko. |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Gość
|
Mango, dzięki
![]() Dżizas, jakie oni tam mają konstruktywne spososby prowadzenia dialogu: "pavku jesteś upierdliwy", no nie wyobrażam sobie odezwać się tak do którejś wizażanki ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wyobrazasz sobie miec "w bicu 38" ![]() Sila perswazji i wszystkie Wizazanki jak trusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Gość
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No nie mogę, "w bicu 38" ![]() |
|
![]() |
![]() |
#733 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Erato, spokojnie, nic zbereźnego ![]() Contuś, w tym samym czasie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Gość
|
Co Wy tu tak od rana zbereźne myśli macie, hem?
![]() |
![]() |
![]() |
#737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
plis pomozcie bo chyab zaraz zrezygnuje plis |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Gość
|
Wrzuć do wyszukiwarki "maseczka aspirynowa" .
|
![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
tu masz przepis podstawowy i jego modyfikacje
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...zka+aspirynowa |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Wtajemniczenie
|
a ja musze się przyznać,że jeszcze nie próbowałam słynnej maseczki aspirynowej...ale mam zamiar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Rozeznanie
|
Może być
![]()
#742 |
Raczkowanie
|
wielkie dzieki
w sumie juz wczoraj ja znalazłam ale naprawde byłam bliska rezygnacji nawet juz ja zrobilam i wrażenia po pierwszym razie sa rewealcyjne moja twarz jest gladziutka i milutka ...nawet mój facet zauwazył róznice wiec za jego spostrzegawczosc jemu tez zrobiłam hihhi pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Rozeznanie
|
Chcialabym podzielic sie z Wami moimi dwoma ostatnimi odkryciami:
*olejek przeciw rozstepom z Rossmanna (seria Babydream)-nie tylko dla kobiet w ciazy ![]() ![]() ![]() * Garnier - Silnie skoncentrowany krem regenerujacy (przeciw rogowaceniom/popekanej skorze) z wyciagiem z syropu z klonu. Jest w takiej czerwonej pekatej tubce 100ml (nie mylic ze zwyklym czerwonym kremem do rak Garniera). Krem ten jest do wysuszonych lokci, stop i kolan, ja jednak stosuje go do rak, w szczegolnosci na noc. Krem nie jest tlusty, dlonie robia sie takie aksamitne ![]() ![]() ![]() poza tym na usta polecam (po uprzednim masazu peelingu szczoteczka do zebow) balsam do ust Sephory, wlasnie wstawilam mu recenzje na KWC, wg mnie dziala lepiej niz masc z wit.A. to moj niezbednik ![]()
#744 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a macie jakis skuteczny patent na zanieczyszczony... [B]nos[/B?
Kurcze, juz sama nie wiem, co robic ![]() Glinka zielona pomaga raczej na sciagniecie porow, niz na usuniecie z nich zanieczyszczen.. Moze jakis peeling ? Maseczka bardzo gleboko oczyszczyjaca ? Tylko zeby tego bylo malo, mam sklonnosc do pekajacy naczynek, szczegolnie na 'skrzydelkach' nosa, ech
#745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#746 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() W jakims watku nt. suchej skory rak Sylwiasta polecala wlasnie ten skoncentrowany kremik Garniera, a jako ze w Rossmannie akurat nie mieli mojego Kamilla (tez b.dobry,tylko tlustawy) to zakupilam tego Garniera i nie zaluje ![]() ![]() ![]() postaram sie go zglosic do KWC (choc ostatnio moje zgloszenia znikaja).
![]() |
#747 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#748 |
Wtajemniczenie
|
ja tez mam cały czas zanieczyszczony nos, chociaz pory sa pozwezane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To znaczy, że coś w samoopalaczu i w Active C XL Cię zapycha. No cóż, taki nasz los, co w nocy naprawisz, to w dzień np. filtrem/innym mazidłem zepsujesz. A serio, myślę, że przed tym nie uciekniesz, już któryś raz powtarzam, że używam kwasów od lat, różnych preparatów, a porów na nosie i brodzie nigdy nie wyczyściłam ostatecznie. Musiałabym prawie nic nie używać, a już na pewno nie filtry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Qrcze, wolałabym przeczytać coś bardziej optymistycznego. Do tej pory wsmarowywałam w siebie kremy, kremiki, kremiska i Bóg Jeden wie co jeszcze, wierząc, że doczekam się fantastycznie jednolitej i gładkiej skóry. A tu szok. Okazuje się, że niekoniecznie tak musi być ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.