Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-30, 11:13   #721
LitttleHope
Raczkowanie

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

Lestry, super , ze tak nadrabia, nim sie obejrzycie bedziecie juz w domku. Niech rosnie tak dalej

No u nas w szpitalach tez tylko suchy chleb i ala maslo wiec Chery chyba ma jakies uklady 😉

Karmelka, mamy taka sama roznice w dzieciach, z tym , ze mam chlopca a teraz bedzie dziewczynka no i ja blisko mam do lubelskiego bo moj mazz tamtad

Ja bylam na zakupach, 1,5h z zegarkiem w reku i strasznie mnie boli w pochwie za kazdym krokiem. Co jak co ale przeczucie mam , ze ewidentnie cos sie tam rozwiera badz skraca.Bo ten bol typowo - kosciowy to jest inny.

Ale dokupilam sobie pizamki do karmienia i biustonosz. Biustonosz co prawda nie typowy na karmienie ale latwo wyjac nawet mojego duzego cyca i jest wygodny bo kupilam wczesniej taki na probe ico najwazniejsze nic nie swedzi skorabo bo pod tym. Wzgl to ciezko mi cos wybrać. Oczywiscie majtalaski tez, no i synowi starszemu wkoncu skonczylam ciuchowa wyprawke. Rozzalona tylko nie znalazlam ciekawej torebki, ale wzielam sobie ptasie mleczko co by ukoic ten bol 😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 11:14   #722
Aleaa_
Wtajemniczenie

Witam nową mamę
Faktycznie dużo nowych odważyło się ujawnić 😁

Znalazłam 4 ręczniki kąpielowe dla małej a byłam pewna, że nie mam ani jednego 😂 piorą się z moimi rzeczami teraz, bo trzeba je trochę odświeżyć.

Mogłaby kasa już na wyprawkę przyjść, bo mam już takie listy zakupowe w sklepach, że boję się zamawiać przed tym żeby tż zawału nie dostał 😂😂😂

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 11:19   #723
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Ułożyłam w szafie małej, puściłam pranie, przejrzałam rzeczy higieniczne. Zrobiłam dzisiaj więcej niż przez ostatni tydzień!

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 11:28   #724
karmelka2017
Raczkowanie

Littlehope moja idzie tersz do zerówki,czytalam że Twój synek też😉 trochę stres, bo z przedszkola w którym pracowałam e mieście zabieram ją do zerówki w podstawówce na wsi do której ja chodziłam..nawet ta sama pani w zerówce będzie ją uczyć co mnie. Już pytała czy córka tak samo zdolna jak mama😎

Skorzystałam z waszych rad odnośnie zakupów w Gemini i dolce sonno😂 wszystko w pudlach stoi, nuc nie poprane, zaczynamy w tym tygodniu mały remont i dopiero po nim się wezmę za przygotowania. Chociaż mnie to uwiera że tak późno😉

Druga ciąża jest inna, człowiek się tak nie gorączkuje i nie przeżywa jak za pierwszym razem 😎
karmelka2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 11:38   #725
migifigi
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, bo już się przestraszyłam, że mi upierniczą 25% pensji...
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 11:44   #726
Maryla910
Przyczajenie

Gratuluję wszystkim mamuśkom ! Sama rodziłam dwa tygodnie temu

Edytowane przez Maryla910
Czas edycji: 2017-09-20 o 11:30
Maryla910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 11:47   #727
LitttleHope
Raczkowanie

Karmelko, ja wrecz odwrotnie, gorzej przechodze ta ciaze i mam wiekszy stres bo prawie4 lata walczylismy o ta ciaze i te komplikacje, ktore mialy miejsce odklejanie łożyska itd, dlatego ja znosze znacznie gorzej i po takiej przerwie a raczej roznicy wieku u dzieci to mam wrazenie , ze zapomnilam wszystko.
Moj syn chodzil 2 lata do przedszkola wiec mam nadzieje ze sobie poradzi bo jest straszna gadula i bardzo jest odwazny a do tego taki pieszczoch ze z Paniami bardzo sie zzywal. Teraz tez zmiana na zerowke w innym miejscu, nowe Panie, i widze srednio mu sie podoba. Jest rozzalony tym wrecz ale wie, ze musi bo taka kolej rzeczy. Na szczecie to blisko i ma swiadomosc , ze zawsze Bede w poblizu. Ciekawe jak ja sie zorganizuje. Zejsc z drugiego pietra z wozkiem, winy nie ma wiec na dwa razy i dojsc jakieś bede miala 15 min drogi bo to dalej niz jego wczesmiejsze przedszkole. Ale mysle ze jakos sie uda to ogarnac aby wyrobic sie na 8.

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

Stary 2017-08-30, 11:49   #728
buzn
Rozeznanie

Maryla, a byłaś październikowa mama?

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 11:50   #729
Cherry_Muffin
nibyżona

Umarlam jak zobaczyłam obiad do ciężarnej z cukrzycą - dwie łyżki puree z poniedziałku chyba polane sosem, 3 łyżki buraczków i pieczony klops, na szczęście już bez sosu. Zupa warzywna z kaszą. Kompot.
Chciałam chociaż zupę żeby coś gorącego zjeść to po 3 łyżkach podziekowalam bo piecze w język jakoś tak metalem.

Jak dobrze że wczoraj zdążyłam wczoraj ugotować obiad

Mąż wpadnie po pracy i zapowiedział że dziś prasuje co mam poprane
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:00   #730
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LitttleHope Pokaż wiadomość
Karmelko, ja wrecz odwrotnie, gorzej przechodze ta ciaze i mam wiekszy stres bo prawie4 lata walczylismy o ta ciaze i te komplikacje, ktore mialy miejsce odklejanie łożyska itd, dlatego ja znosze znacznie gorzej i po takiej przerwie a raczej roznicy wieku u dzieci to mam wrazenie , ze zapomnilam wszystko.
Moj syn chodzil 2 lata do przedszkola wiec mam nadzieje ze sobie poradzi bo jest straszna gadula i bardzo jest odwazny a do tego taki pieszczoch ze z Paniami bardzo sie zzywal. Teraz tez zmiana na zerowke w innym miejscu, nowe Panie, i widze srednio mu sie podoba. Jest rozzalony tym wrecz ale wie, ze musi bo taka kolej rzeczy. Na szczecie to blisko i ma swiadomosc , ze zawsze Bede w poblizu. Ciekawe jak ja sie zorganizuje. Zejsc z drugiego pietra z wozkiem, winy nie ma wiec na dwa razy i dojsc jakieś bede miala 15 min drogi bo to dalej niz jego wczesmiejsze przedszkole. Ale mysle ze jakos sie uda to ogarnac aby wyrobic sie na 8.

Przynajmniej masz już ogarnięte dziecko Ja będę miała na głowie 2-latka, który jeszcze nie umie sam się ubrać, ucieka przy zmianie pieluchy czy ubieraniu, ryczy jak nie mam siły się z nim bawić i którego usypianie trwa około godziny... Na szczęście mieszkam niżej niż Ty i mam bliżej do żłobka, ale wiem, że będzie to wyzwanie. I wiem, że z wózkiem nie będzie to możliwe, bo nie dam rady go znieść i przy okazji pilnować małego, żeby nie spadł ze schodów. Dlatego Ania musi polubić chustę!

Nie chcę, żeby to zabrzmiało jak licytacja kto ma gorzej! Każda sytuacja ma swoje plusy i minusy. Ale wiem, że sobie poradzimy. Bo jak nie my to kto?

Chociaż ciągle intensywnie myślę jak ja dam radę ugotować obiad...

Stary 2017-08-30, 12:07   #731
Kate Noir
Zakorzenienie

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7674041 1]Przynajmniej masz już ogarnięte dziecko Ja będę miała na głowie 2-latka, który jeszcze nie umie sam się ubrać, ucieka przy zmianie pieluchy czy ubieraniu, ryczy jak nie mam siły się z nim bawić i którego usypianie trwa około godziny... Na szczęście mieszkam niżej niż Ty i mam bliżej do żłobka, ale wiem, że będzie to wyzwanie. I wiem, że z wózkiem nie będzie to możliwe, bo nie dam rady go znieść i przy okazji pilnować małego, żeby nie spadł ze schodów. Dlatego Ania musi polubić chustę!

Nie chcę, żeby to zabrzmiało jak licytacja kto ma gorzej! Każda sytuacja ma swoje plusy i minusy. Ale wiem, że sobie poradzimy. Bo jak nie my to kto?

Chociaż ciągle intensywnie myślę jak ja dam radę ugotować obiad...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Ja mam lepiej! Mam tą przewagę , bo mam windę hehe ale reszta tak samo i też mam podobne rozmyslenia jak Ty. Młody z tego co czytam jest na tym samym etapie, też ma ok 1,5 roku, prawda ? . Teraz co chwilę chce żebym z nim poszła, bo musi mu coś pokazać , a jak nie chce mi się ruszyć to wyje . Pociesze cię , że ostatnio jak zajmowałam się 3 latkiem to stwierdziłam, że to są już w miarę ogarnięte istoty. Także byle przetrwać rok

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:10   #732
goslawka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Buzn świetne literki! 😘

Dzwonili do mnie z kadr z pracy że muszą odesłać mi zwolnienie bo lekarz nie wpisał jakiejś cyferki i musi uzupełnić. Powiedzcie mi czy to będzie traktowane jako spóźnienie i obetną mi pensje przez to?
Mogą Ci to wliczyć przy następnej wypłacie, czyli możliwe, że teraz dostaniesz mniej, a później więcej ja tak miałam ostatnio jak l4 za późno dostali :P
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:26   #733
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Ja mam lepiej! Mam tą przewagę , bo mam windę hehe ale reszta tak samo i też mam podobne rozmyslenia jak Ty. Młody z tego co czytam jest na tym samym etapie, też ma ok 1,5 roku, prawda ? . Teraz co chwilę chce żebym z nim poszła, bo musi mu coś pokazać , a jak nie chce mi się ruszyć to wyje . Pociesze cię , że ostatnio jak zajmowałam się 3 latkiem to stwierdziłam, że to są już w miarę ogarnięte istoty. Także byle przetrwać rok

2 latka za tydzień
Są momenty, że bawi się sam, ale rzadko kiedy. Ostatnio faza na czytanie i to by mogło zostać, bo czytać mogę i z małą przy piersi. No i gaduła się z niego zrobiła straszna i człowiek marzy o kilku minutach ciszy

Stary 2017-08-30, 12:27   #734
LitttleHope
Raczkowanie

Apharel, no chyba masz gorzej, bo dogonic i ogarnac dwu latka to wyzwanie, moj cos mi zawsze po moze czy przy trzyma, czy nawet zerknie na mala i damy rade. Wlasnie wszystko kwestia organizacji. Choc wiadomo grafik wychodzi napiety ale przeciez damy rade. Musimy dla naszych pociech ich usmiechy wynagradzaja wszelkie niedogodnosci

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

Stary 2017-08-30, 12:29   #735
aguleekk
Zakorzenienie

Very ja juz na szczescie kanalowe mam za soba, a to byl moj najwiekszy dramat, calkiem nie jest skończony bo nie mozna przestwietlenia ale juz wszystko tam wyczyszczone teraz tylko wypelnienie to juz z gorki.
Jeszcze tylko dwa zeby do zrobienia ale juz nie kanalowe, moze jakos przeżyję ale nie znosze tego bardzo mimo, ze znalazlam sobie wypasionego dentyste, ktory pracuje asystentka i wszystko jest szybcjej. Kanalowe z tym czasowym wypelnieniem trwalo ze 20 minut, a wszedzie czytalam,ze tyyyyyle sie siedzi.

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:36   #736
Smerfetka1990
Raczkowanie

To ja dołączę do was z obawami bo moja córa też skończy za tydzień 1,5 roku i też jest z tych uciekających gdy chce ja ubrać lub proszę by przyszła. Też zasypia około 45 min i to często z walkami o to by się w ogóle położyła.
Ale ja już miesiąc po porodzie stwierdziłam że nie będę się naciągnąć z wózkiem na 2 piętro i zostawiamy go po prostu w samochodzie skąd łatwiej mi go wyciągnąć lub mąż jak idzie do pracy zostawia mi go na klatce na dole. Więc może którejś z Was przypadnie do gustu taka metoda 😉

Smerfetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:37   #737
nunny
Wtajemniczenie

Dziewczyny macie juz zaklepane polozne na te wizyty po porodzie?
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:38   #738
migifigi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Nie, bo u mnie można dopiero po porodzie.
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:45   #739
Smerfetka1990
Raczkowanie

Ale ja to się najbardziej obawiam reakcji mojej córki na siostrę... Jest okropnie o mnie zazdrosna a jak zobaczy że trzymam inne dziecko przy sobie a jej na samym poczatku pewnie nie będę mogła (bo po cesarce ostatnio trochę do siebie wracałam) to nie chcę nawet myśleć o jej reakcji... 😐
Boję się też że mi skoczy na ranę... teraz ciągle na mnie się pcha i wspina i często w ciągu dnia muszę ratować brzuch by mi go nie gniotła. A trudno mi ją powstrzymywać 😥

Oj chyba już muszę przestać o tym myśleć jak to będzie bo mu same czarne myśli do głowy przychodzą.

Edytowane przez Smerfetka1990
Czas edycji: 2017-08-30 o 12:47
Smerfetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-30, 12:50   #740
karmelka2017
Raczkowanie

Aguleek też powinnam do dentysty , ciąża zleciala a ja nie poszłam.

Little w ciąży nie miałam przygód, jedna z typowymi dolegliwościami mdłości bóle różnego rodzaju, teraz też póki co tfu tfu. Ale..po porodzie przez pierwsze trzy lata wiele przeszlismy. Kiedyś może opowiem. Dlugo się zapieralam że zostanę przy jednym dziecku. Pełna obaw zdecydowałam się na drugie.

Fakt, sześciolatek jest prawie bezobsługowy 😉 ale mamusie z mniejszymi szkrabami dacie radę😉

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cherry powodzenia w szpitalu, szybkiego wyjścia do domu 😃
karmelka2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:51   #741
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Smerfetka1990 Pokaż wiadomość
To ja dołączę do was z obawami bo moja córa też skończy za tydzień 1,5 roku i też jest z tych uciekających gdy chce ja ubrać lub proszę by przyszła. Też zasypia około 45 min i to często z walkami o to by się w ogóle położyła.
Ale ja już miesiąc po porodzie stwierdziłam że nie będę się naciągnąć z wózkiem na 2 piętro i zostawiamy go po prostu w samochodzie skąd łatwiej mi go wyciągnąć lub mąż jak idzie do pracy zostawia mi go na klatce na dole. Więc może którejś z Was przypadnie do gustu taka metoda 😉

Nie mam samochodu

Ja jestem ciekawa jak syn zareaguje na siostrę. Niby mu tłumaczymy, ale zobaczymy jak będzie faktycznie. I szczerze mówiąc dziecko 1,5- roczne a 2-letnie to przepaść.

Mój syn chodzi do klubu malucha gdzie dzieci są w różnym wieku. On jest mały i drobny i tak uwodzicielski, że starszaki chętnie się nim "opiekują" Mam nadzieję, że on to przejmie i też będzie opiekuńczy.
Cytat:
U nas też dopiero po porodzie. Składasz deklarację w przychodni i wtedy dostajesz numer do położnej.

Stary 2017-08-30, 12:51   #742
Kate Noir
Zakorzenienie

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7674120 6]2 latka za tydzień
Są momenty, że bawi się sam, ale rzadko kiedy. Ostatnio faza na czytanie i to by mogło zostać, bo czytać mogę i z małą przy piersi. No i gaduła się z niego zrobiła straszna i człowiek marzy o kilku minutach ciszy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
To u mnie pół roku dłużej do ogarnieca się a i ja nie mam żłobka , bo 1400zl to trochę za duzo dla nas na obecną chwilę , ale popytam we wrześniu czy jakieś dzieciaki zrezygnowały w państwowych , a jest na to duża szansa. I trochę boję się tych żłobkowych chorób. Zobaczymy jak będzie .

Cytat:
Napisane przez Smerfetka1990 Pokaż wiadomość

To mamy tak samo przerąbane i to na własne życzenie
U nas kradli wózki tam gdzie poprzednio mieszkałam . Ogółem sąsiedzi byli nie ciekawi. Jeden permanentnie zostawiał otwarte drzwi do klatki, bo nie chciało mu się za każdym razem otwierać . Teraz na szczęście mieszkam na osiedlu ogrodzonym , ale jak wspomniałam i tak mam windę , więc luz.
Cytat:
Nie , ale muszę się tym zainteresować , bo u nas są czasem 2 miesięczne kolejki.

Stary 2017-08-30, 12:54   #743
buzn
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam, była u mnie,numer mam kazał dzwonić jak będziemy w domu po porodzie. Ale mówiła,że nawet jak byśmy się spotkały to ona i tak by musiala przyjść do dwóch dni po wyjściu ze szpitala.

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:58   #744
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmelka2017 Pokaż wiadomość
Jestem z woj. Lubelskiego. Ktoś z Was również?
Ja jestem z Lubelskiego.

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
) swojs droga - czemu tak duzo mam odzywa sie dopierp teraz mimo, ze czyta watek juz dlugo? Czemu nie odzywacie sie wczesniej?
W moim przypadku jakoś tak nie było czasu jak pracowałam, potem byłyście już tak zżyte ze sobą że głupio było się wbijać w połowie wątku. A jak powstał nowy to uznałam że może przyjmiecie mnie jeszcze do swojego grona.

aphrael Ja też mam dwu latka w domu.I też boje się tego co będzie.Mój na domiar złego nie chodzi do przedszkola jeszcze.Do tej pory jak pracowałam to siedział z teściową, teraz przeprowadziliśmy się do innego miasta i nie będę miała żadnej pomocy. Tż też na początku nie dostanie wolnego bo nie ma go kto zastąpić.Do tego mój ancymon przechodzi teraz combo buntu i lęku separacyjnego.Nawet do toalety nie mogę iść sama bo zaraz za mną leci. Także zapowiada się ciekawie. No ale jakoś musimy dać radę.!
Stary 2017-08-30, 13:00   #745
Lynn
Zakorzenienie

Pozdrawiam z patologii dostałam sterydy na płuca i kroplowke z magnezu. Warunki ok- jest tv i net

Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 13:03   #746
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Pozdrawiam z patologii dostałam sterydy na płuca i kroplowke z magnezu. Warunki ok- jest tv i net

Co wyście się wściekły z tymi szpitalami??
A co się stało że w szpitalu?

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 13:09   #747
Kate Noir
Zakorzenienie

Lynn a Ty zostajesz w szpitalu do dnia porodu?

Katka tylko my dzisiaj wizytujemy, czy ktoś jeszcze?

Libra2 ja zastanawiam się kiedy będzie mi dane skorzystać z toalety w samotności U mnie nie chodzi chyba o to, że zniknęłam, ale o to, że jak mogłam zamknąć się sama w tak fajnym pomieszczeniu i na pewno robię coś fajnego.
Ostatnio ktoś nie zamknął drzwi do wc i nakryłam gada jak przelewał zabawkową chochelką wodę z wc do wiaderek, a że woda niebieska to już w ogóle szał

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-30, 13:14   #748
Cherry_Muffin
nibyżona

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość

Ja właśnie też dostałam magnez w kroplowie i pod ktg piateczka !
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 13:17   #749
nunny
Wtajemniczenie

Trzymajcie sie w tych szpitalach

Ja właśnie sobie klepnęłam położną, zaprosiła mnie na wykłady które prowadzi u siebie w domu, wtedy przeglądnie kartę ciąży i załatwimy wszystko co tam potrzebne. Wygląda na to, że będę miała jeszcze mini szkołę rodzenia, bo zajęcia są w środę, czwartek, piatek... A potem zobaczymy Fajnie, cieszę się
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 13:23   #750
kallina_2014
Wtajemniczenie

Ja też mam na stanie 1,5-roczniaka i bardzo się boję jak zareaguje na siostrę. Na szczęście sam jest jeszcze mały, może po prostu przyjmie ją do wiadomości
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości