|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Lestry, super , ze tak nadrabia, nim sie obejrzycie bedziecie juz w domku. Niech rosnie tak dalej
![]() No u nas w szpitalach tez tylko suchy chleb i ala maslo wiec Chery chyba ma jakies uklady 😉 Karmelka, mamy taka sama roznice w dzieciach, z tym , ze mam chlopca a teraz bedzie dziewczynka no i ja blisko mam do lubelskiego bo moj mazz tamtad ![]() Ja bylam na zakupach, 1,5h z zegarkiem w reku i strasznie mnie boli w pochwie za kazdym krokiem. Co jak co ale przeczucie mam , ze ewidentnie cos sie tam rozwiera badz skraca.Bo ten bol typowo - kosciowy to jest inny. Ale dokupilam sobie pizamki do karmienia i biustonosz. Biustonosz co prawda nie typowy na karmienie ale latwo wyjac nawet mojego duzego cyca i jest wygodny bo kupilam wczesniej taki na probe ico najwazniejsze nic nie swedzi skorabo bo pod tym. Wzgl to ciezko mi cos wybrać. Oczywiscie majtalaski tez, no i synowi starszemu wkoncu skonczylam ciuchowa wyprawke. Rozzalona tylko nie znalazlam ciekawej torebki, ale wzielam sobie ptasie mleczko co by ukoic ten bol 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#722 |
Wtajemniczenie
|
Witam nową mamę
![]() Faktycznie dużo nowych odważyło się ujawnić 😁 Znalazłam 4 ręczniki kąpielowe dla małej a byłam pewna, że nie mam ani jednego 😂 piorą się z moimi rzeczami teraz, bo trzeba je trochę odświeżyć. Mogłaby kasa już na wyprawkę przyjść, bo mam już takie listy zakupowe w sklepach, że boję się zamawiać przed tym żeby tż zawału nie dostał 😂😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#723 |
Konto usunięte
|
Ułożyłam w szafie małej, puściłam pranie, przejrzałam rzeczy higieniczne. Zrobiłam dzisiaj więcej niż przez ostatni tydzień!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
Littlehope moja idzie tersz do zerówki,czytalam że Twój synek też😉 trochę stres, bo z przedszkola w którym pracowałam e mieście zabieram ją do zerówki w podstawówce na wsi do której ja chodziłam..nawet ta sama pani w zerówce będzie ją uczyć co mnie. Już pytała czy córka tak samo zdolna jak mama😎
Skorzystałam z waszych rad odnośnie zakupów w Gemini i dolce sonno😂 wszystko w pudlach stoi, nuc nie poprane, zaczynamy w tym tygodniu mały remont i dopiero po nim się wezmę za przygotowania. Chociaż mnie to uwiera że tak późno😉 Druga ciąża jest inna, człowiek się tak nie gorączkuje i nie przeżywa jak za pierwszym razem 😎 |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, bo już się przestraszyłam, że mi upierniczą 25% pensji...
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Przyczajenie
|
Gratuluję wszystkim mamuśkom ! Sama rodziłam dwa tygodnie temu
__________ Probolan 50 cena Edytowane przez Maryla910 Czas edycji: 2017-09-20 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
Karmelko, ja wrecz odwrotnie, gorzej przechodze ta ciaze i mam wiekszy stres bo prawie4 lata walczylismy o ta ciaze i te komplikacje, ktore mialy miejsce odklejanie łożyska itd, dlatego ja znosze znacznie gorzej i po takiej przerwie a raczej roznicy wieku u dzieci to mam wrazenie , ze zapomnilam wszystko.
Moj syn chodzil 2 lata do przedszkola wiec mam nadzieje ze sobie poradzi bo jest straszna gadula i bardzo jest odwazny a do tego taki pieszczoch ze z Paniami bardzo sie zzywal. Teraz tez zmiana na zerowke w innym miejscu, nowe Panie, i widze srednio mu sie podoba. Jest rozzalony tym wrecz ale wie, ze musi bo taka kolej rzeczy. Na szczecie to blisko i ma swiadomosc , ze zawsze Bede w poblizu. Ciekawe jak ja sie zorganizuje. Zejsc z drugiego pietra z wozkiem, winy nie ma wiec na dwa razy i dojsc jakieś bede miala 15 min drogi bo to dalej niz jego wczesmiejsze przedszkole. Ale mysle ze jakos sie uda to ogarnac aby wyrobic sie na 8. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#728 |
Rozeznanie
|
Maryla, a byłaś październikowa mama?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
nibyżona
|
Umarlam jak zobaczyłam obiad do ciężarnej z cukrzycą - dwie łyżki puree z poniedziałku chyba polane sosem, 3 łyżki buraczków i pieczony klops, na szczęście już bez sosu. Zupa warzywna z kaszą. Kompot.
Chciałam chociaż zupę żeby coś gorącego zjeść to po 3 łyżkach podziekowalam bo piecze w język jakoś tak metalem. Jak dobrze że wczoraj zdążyłam wczoraj ugotować obiad ![]() Mąż wpadnie po pracy i zapowiedział że dziś prasuje co mam poprane ![]()
#730 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie chcę, żeby to zabrzmiało jak licytacja kto ma gorzej! Każda sytuacja ma swoje plusy i minusy. Ale wiem, że sobie poradzimy. Bo jak nie my to kto? ![]() Chociaż ciągle intensywnie myślę jak ja dam radę ugotować obiad... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7674041 1]Przynajmniej masz już ogarnięte dziecko
![]() Nie chcę, żeby to zabrzmiało jak licytacja kto ma gorzej! Każda sytuacja ma swoje plusy i minusy. Ale wiem, że sobie poradzimy. Bo jak nie my to kto? ![]() Chociaż ciągle intensywnie myślę jak ja dam radę ugotować obiad... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja mam lepiej! Mam tą przewagę , bo mam windę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Są momenty, że bawi się sam, ale rzadko kiedy. Ostatnio faza na czytanie i to by mogło zostać, bo czytać mogę i z małą przy piersi. No i gaduła się z niego zrobiła straszna i człowiek marzy o kilku minutach ciszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Raczkowanie
|
Apharel, no chyba masz gorzej, bo dogonic i ogarnac dwu latka to wyzwanie, moj cos mi zawsze po moze czy przy trzyma, czy nawet zerknie na mala i damy rade. Wlasnie wszystko kwestia organizacji. Choc wiadomo grafik wychodzi napiety ale przeciez damy rade. Musimy
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#735 |
Zakorzenienie
|
Very ja juz na szczescie kanalowe mam za soba, a to byl moj najwiekszy dramat, calkiem nie jest skończony bo nie mozna przestwietlenia ale juz wszystko tam wyczyszczone teraz tylko wypelnienie to juz z gorki.
Jeszcze tylko dwa zeby do zrobienia ale juz nie kanalowe, moze jakos przeżyję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
To ja dołączę do was z obawami bo moja córa też skończy za tydzień 1,5 roku i też jest z tych uciekających gdy chce ja ubrać lub proszę by przyszła. Też zasypia około 45 min i to często z walkami o to by się w ogóle położyła.
Ale ja już miesiąc po porodzie stwierdziłam że nie będę się naciągnąć z wózkiem na 2 piętro i zostawiamy go po prostu w samochodzie skąd łatwiej mi go wyciągnąć lub mąż jak idzie do pracy zostawia mi go na klatce na dole. Więc może którejś z Was przypadnie do gustu taka metoda 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny macie juz zaklepane polozne na te wizyty po porodzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
Ale ja to się najbardziej obawiam reakcji mojej córki na siostrę... Jest okropnie o mnie zazdrosna a jak zobaczy że trzymam inne dziecko przy sobie a jej na samym poczatku pewnie nie będę mogła (bo po cesarce ostatnio trochę do siebie wracałam) to nie chcę nawet myśleć o jej reakcji... 😐
Boję się też że mi skoczy na ranę... teraz ciągle na mnie się pcha i wspina i często w ciągu dnia muszę ratować brzuch by mi go nie gniotła. A trudno mi ją powstrzymywać 😥 Oj chyba już muszę przestać o tym myśleć jak to będzie bo mu same czarne myśli do głowy przychodzą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Smerfetka1990 Czas edycji: 2017-08-30 o 12:47 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Raczkowanie
|
Aguleek też powinnam do dentysty , ciąża zleciala a ja nie poszłam.
Little w ciąży nie miałam przygód, jedna z typowymi dolegliwościami mdłości bóle różnego rodzaju, teraz też póki co tfu tfu. Ale..po porodzie przez pierwsze trzy lata wiele przeszlismy. Kiedyś może opowiem. Dlugo się zapieralam że zostanę przy jednym dziecku. Pełna obaw zdecydowałam się na drugie. Fakt, sześciolatek jest prawie bezobsługowy 😉 ale mamusie z mniejszymi szkrabami dacie radę😉 ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cherry powodzenia w szpitalu, szybkiego wyjścia do domu 😃 |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja jestem ciekawa jak syn zareaguje na siostrę. Niby mu tłumaczymy, ale zobaczymy jak będzie faktycznie. I szczerze mówiąc dziecko 1,5- roczne a 2-letnie to przepaść. Mój syn chodzi do klubu malucha gdzie dzieci są w różnym wieku. On jest mały i drobny i tak uwodzicielski, że starszaki chętnie się nim "opiekują" ![]() U nas też dopiero po porodzie. Składasz deklarację w przychodni i wtedy dostajesz numer do położnej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7674120 6]2 latka za tydzień
![]() Są momenty, że bawi się sam, ale rzadko kiedy. Ostatnio faza na czytanie i to by mogło zostać, bo czytać mogę i z małą przy piersi. No i gaduła się z niego zrobiła straszna i człowiek marzy o kilku minutach ciszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To u mnie pół roku dłużej do ogarnieca się ![]() Cytat:
![]() U nas kradli wózki tam gdzie poprzednio mieszkałam . Ogółem sąsiedzi byli nie ciekawi. Jeden permanentnie zostawiał otwarte drzwi do klatki, bo nie chciało mu się za każdym razem otwierać . Teraz na szczęście mieszkam na osiedlu ogrodzonym , ale jak wspomniałam i tak mam windę , więc luz. Nie , ale muszę się tym zainteresować , bo u nas są czasem 2 miesięczne kolejki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Rozeznanie
|
Ja mam, była u mnie,numer mam kazał dzwonić jak będziemy w domu po porodzie. Ale mówiła,że nawet jak byśmy się spotkały to ona i tak by musiala przyjść do dwóch dni po wyjściu ze szpitala.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zadomowienie
|
Ja jestem z Lubelskiego.
Cytat:
![]() aphrael Ja też mam dwu latka w domu.I też boje się tego co będzie.Mój na domiar złego nie chodzi do przedszkola jeszcze.Do tej pory jak pracowałam to siedział z teściową, teraz przeprowadziliśmy się do innego miasta i nie będę miała żadnej pomocy. Tż też na początku nie dostanie wolnego bo nie ma go kto zastąpić.Do tego mój ancymon przechodzi teraz combo buntu i lęku separacyjnego.Nawet do toalety nie mogę iść sama bo zaraz za mną leci. Także zapowiada się ciekawie. No ale jakoś musimy dać radę.!
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Pozdrawiam z patologii
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co się stało że w szpitalu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Lynn a Ty zostajesz w szpitalu do dnia porodu?
Katka tylko my dzisiaj wizytujemy, czy ktoś jeszcze? Libra2 ja zastanawiam się kiedy będzie mi dane skorzystać z toalety w samotności ![]() Ostatnio ktoś nie zamknął drzwi do wc i nakryłam gada jak przelewał zabawkową chochelką wodę z wc do wiaderek, a że woda niebieska to już w ogóle szał ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |
nibyżona
|
Cytat:
![]()
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
Trzymajcie sie w tych szpitalach
![]() Ja właśnie sobie klepnęłam położną, zaprosiła mnie na wykłady które prowadzi u siebie w domu, wtedy przeglądnie kartę ciąży i załatwimy wszystko co tam potrzebne. Wygląda na to, że będę miała jeszcze mini szkołę rodzenia, bo zajęcia są w środę, czwartek, piatek... A potem zobaczymy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Wtajemniczenie
|
Ja też mam na stanie 1,5-roczniaka i bardzo się boję jak zareaguje na siostrę. Na szczęście sam jest jeszcze mały, może po prostu przyjmie ją do wiadomości
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.