Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-14, 15:52   #721
uskow
Zadomowienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Meme super!!! Ja też tak chce!!! Jak nie znajdę pracy w tym roku to chyba też sie zdecydujemy na drugie, chyba żę pójdę do pracy to pewnie dopiero za rok. Ale brawo dla Ciebie!! I strasznie Ci zazdroszcze że tak szybko wróciłas do swoich rozmiarów a nawet schudłaś!! Ja dopiero teraz prawie po roku wyglądam jak wcześniej i to jeszcze nie do końca...

uskow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-14, 16:00   #722
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez Alien

Tiaaro mam do ciebie takie pytanko. Czy łatwiej jest teraz jak twoja Wiktoria jest wieksza czy jak była mniejsza to było łatwiej ? Tzn chodzi mi o zajmowanie się nią, czy teraz mozesz wiecej czasu wygospodarowac dla siebie czy wrecz przeciwnie ?
Wy mi tylko nie mówcie że bedzie gorzej Na logike biorąc to pewnie najgorszy okres to właśnie jak dziecko zaczyna samodzielnie chodzić... Jeśli teraz czuje się zmęczona to co wtedy? Ale co tam teraz dajemy radę to później też damy. Zresztą jakie mamy wyjście

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-14, 16:12   #723
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Alein, dziękuję za trzymanie kciuków! Co prawda to, czy bedzie druga dzidzia czy nie, to jeszcze nie jest pzresądzona na 100%, to tylko takie ciche plany. A czy dam rady? Nie wiem ,na pewno bedzie cieżko, ale tak mi sie zdaje ze ja sie odnalazłam w roli matki. Tzn bardzo mi to pasuje, polubiłam to i polubiłam dzieci i po prostu chcę nastepne. Poza tym, naczytałm się artykułów o rodzxeństwie, kiedy miedzy dziecmi jets np.2-3lata różnicy i jak tzreba się nastarać, żeby starsze nie czuło sie zazdrosne, odtrącone itp. A mi sie zdaje ze jak jest mała różnica wieku, np. te 1.5 roku, to dziecko nie do końca jeszcze wie o co chodzi. Ale moze głupoty opowiadam....

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-15, 07:17   #724
kasiulka
Zakorzenienie

Meme kochana na pewno dasz rade ! Ja tez trzymam kciuki zeby sie udało Współczuje Ci teraz z tą pracą, wiem co przezywasz, mnie to czeka za miesiac i juz mam stres jak stad na księżyc ... nie ma nic gorszego niz praca której sie nie lubi, wiem cos o tym. Dlatego fajnie by było gdyby pomysł z drugą dzidzią wypalił, ja juz niestety pasuje, nie te lata, za późno wziełam sie za robienie dzieci. Nastepnego porodu moglabym nie przeżyc biorąc pod uwage jak teraz sie czuje
mam do Was pytanie mamusie - jak Wasze dzieciaczki śpią w te upały? Oliwce sie wyraźnie cos poprzestawiało niestety, wieczorami nie umie usnąć, miota sie po całym łóżeczu, kręci w kółko, wypina pupke jakby owsiki miała - zanim zaśnie po kąpaniu i karmieniu upływają jakies 2 godziny. A w nocy tez sie częsciej budzi, już nie przesypia 7-8 godzin tylko co 3 godziny pobudka, czasem krócej. Dzis sie w nocy "bawiła" ochraniaczem z łóżeczka - totalnie jej sie wszystko pozajączkowało, boje sie zeby sie nie przyzwyczaiła.

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-15, 08:45   #725
humbak
Rozeznanie

Kasiulka a ile ty masz lat, że już jesteś za stara na dzieci, bo ja we wrześniu skończe 29 i zamierzam mieć jeszcze dwoje, myśle o tym z uporem maniaka .
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-15, 08:47   #726
kasiulka
Zakorzenienie

a ja mam niestety kilka więcej

Oliwka
Stary 2006-07-15, 08:58   #727
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Kasiulka posiadanie jedynaka też ma swoje dobre strony. Zawsze planowałam dzieci po 30 urodzinach. Życie potoczyło się inaczej TŻ jest ode mnie trochę starszy i bardzo chciał mieć dziecko. I uległam. Pewnie im dłużej bym się zastanawiała tym gorzej. Tak to jest i uważam że to była bardzo dobra decyzja. Ale nie wiem czy zdecyduje się na drugie dziecko. Może tak ale za kilka lat. Ja z kolei mam czas bo w sumie młodo wzięłam się za macierzyństwo. Plany Meme podziwiam ale ja jakoś siebie nie widzę z dwójką małych dzieci. Może za dużo we mnie egoizmu ale chce jeszcze zrobić coś w życiu dla siebie. Mam wiele planów i pomysłów a macierzyństwo to tylko jeden z nich.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-15, 09:11   #728
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Kasiulka posiadanie jedynaka też ma swoje dobre strony. Zawsze planowałam dzieci po 30 urodzinach. Życie potoczyło się inaczej TŻ jest ode mnie trochę starszy i bardzo chciał mieć dziecko. I uległam. Pewnie im dłużej bym się zastanawiała tym gorzej. Tak to jest i uważam że to była bardzo dobra decyzja. Ale nie wiem czy zdecyduje się na drugie dziecko. Może tak ale za kilka lat. Ja z kolei mam czas bo w sumie młodo wzięłam się za macierzyństwo. Plany Meme podziwiam ale ja jakoś siebie nie widzę z dwójką małych dzieci. Może za dużo we mnie egoizmu ale chce jeszcze zrobić coś w życiu dla siebie. Mam wiele planów i pomysłów a macierzyństwo to tylko jeden z nich.

Joasia tak samo mysle. Macierzystwo jest super, kocham moje dziecko nad życie ale tez mi kilka rzeczy chodzi po głowie, mam jedno wielkie, kolowowe i pachnące marzenie zawodowe i licze ze sie spełni.... w koncu.... .

Oliwka
Stary 2006-07-15, 11:23   #729
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Cytat:
Napisane przez Alien
Tiaaro mam do ciebie takie pytanko. Czy łatwiej jest teraz jak twoja Wiktoria jest wieksza czy jak była mniejsza to było łatwiej ? Tzn chodzi mi o zajmowanie się nią, czy teraz mozesz wiecej czasu wygospodarowac dla siebie czy wrecz przeciwnie ?
szczerze ? nie chce nikogo straszyc ale kiedy Wiktoria byla mniejsza to bylo mi latwiej. kladlam ja do wozka lub sadzalam w foteliku, dalam plastikowa lyzke lub jakas zabawke i moglam zmyc naczynia, ugotowac obiad, poprasowac a teraz... nic nie jestem w stanie zrobic. w wozku posiedzi ale trzeba ja wozic. z fotelika zaraz wychodzi a krzeselko takie do karmienia w gre nie wchodzi - Wiktoria obraca sie w nim i boje sie ze z niego wypadnie. a kiedy rozloze go tak zeby byl blacik to wchodzi na niegoi wychodzi na ziemie. a puscic samopas to zawal na sama mysl dostaje.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-15, 12:31   #730
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cześć dziewczyny, ale się za Wami stęskniłam . Właśnie nadrobiłam zaległości w czytaniu i Meme też trzymam kciuki, aby Wam się wszystko udało . Ja jednak pomyśle o drugim dziecku za jakieś 2-3lata, mam jednak rodzinkę zbyt daleko od siebie i niestety ciężko by mi było poradzić sobie w ciąży z Matim. Teraz teściówka wzieła go na spacer więc mogłam zajżeć do Was. Niestety, ale się rozchorowałam , wczoraj miałam powyżej 38stopni gorączki, dreszcze, ból gardła, głowy-poprostu wymiękałam, a Mati był strasznie marudny i tylko do mnie chciał na ręce, więc o 21.30 podłam na poduchę i spać. Dzisiaj mam mniejszą temperaturę, ale jeszcze fatalnie się czuję i mimo, że przez chwile ktoś mi Matiego zawsze zabawi to jesnak mi ciężko bez tż, nie mam chwili spokoju dla siebie, a żeby pomyśleć o dłuższej kosmetyce to niestety, ale dziecko nie pozwala . Ostatnio bardzo potrzebuje przytulania z mojej strony. Kręci się w nocy niesamowicie, a jak go przytule do siebie robi się spokojniejszy . Może przez zmianę miejsca . Ogólnie jest pogodny i jak noszony to bardzo przy tym zadowolony. Ciotki i babki go rozpieszczają, a on się cieszy, ale jak robi się marudny to czmyk szybko na ręce do mamy . Dostał od chrzesnego i babci na pampersy to mama zadowolona . Oj muszę kończyć bo teściówka woła buziaczki
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-15, 17:33   #731
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cześć Kochane!

Meme ja również trzymam kciuki, żeby się udało i jednocześnie podziwiam !!!
Płatku kuruj się, podejrzewam jak się czujesz. Okropnie jest chorować, kiedy na zewnątrz jest tak gorąco .

U nas dziś fantastyczna pogoda, okolo 25 stopni, lekki wiaterek. Hmmm.....całe takie lato mogłoby być.
A ja wczoraj byłam w końcu na imprezie. Tatuś został z córeczką w domku. W knajpce w której byłyśmy z kumpelą, właśnie trwało karaoke. Tak się wyśpiewałam, że wróciłam do domu zachrypnięta. Ale warto było, odprężyłam się, poszalałam i jest ok. Nawet pozwoliłam sobie na małe piwko z sokiem .

A dziś Natalka bardzo spokojna, aż za bardzo . Ale dzięki temu, zrobiłam porządny obiad, wysprzątałam, zrobiłam pranie (czytaj: pralka to zrobiła), siebie doprowadziłam do porządku i przygotowałam ciasto. A wieczorkiem robimy grilla, szkoda przepuścić tak fajną pogodę. Podobno w przyszłym tygodniu znowu mają być upały .

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-15, 18:54   #732
mallaga
Raczkowanie

witajcie
ja rowniez podjełam decyzje co do kolejnego dziecka.jesli nie znajde pracy w ciagu roku to tez postaram sie o kolejne dziecko.zawsze to bedzie jakis efekt mojego siedzenia w domu.najlepiej chcialabym pracowac w swoim zawodzie(nauczyciel łaciny albo greki)ale wiem ze bedzie ciezko.moj szkrab stał sie ostatnio bardzo sprytny.na dowód -zdjecie.w srode w konsu wraca moi maz i juz sie tego nie moge doczekac.bede mogla spokojnie pojsc pod prysznic nie nasluchujac czy mala nie placze.uff ale bedzie fajnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1496mmm.jpg (63,2 KB, 30 załadowań)
mallaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-15, 22:16   #733
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Witajcie dziewczynki!
Chciałam Wam powiedzieć, że macie piekne pociechy, każde dziecko inne a wszystkie cudowne.
Meme chciałabym Cię pocieszyć. Ja już pracuję 4 tygodnie, pierwszy tydzień był ciężki, padałam na twarz, a teraz to już się przyzwyczaiłam. Moja Kasia chodzi do żłobka, jestem bardzo zadowolona z opieki, przewinięta, nakarmiona, zadowolona i mam wrażenie że jeszcze bardziej grzeczna. Płace za żlobek ok.150 zł. Zaprowadzam ją ok.8, w miarę możliwosci TŻ odbiera ją ok. 15, ale jeśli akurat pracuje to ja zabieram ją dopiero o 17. Na szczescie zlobek pracuje całe wakacje, bo miałabym problem. Mam tylko taki niedosyt bycia matką, bo jak wracam z pracy moje dziecko albo zdążyło usnąć, albo ma zamiar, wstaje potem ok.19 pobawi się, wykąpie, zje i idzie spać. Więc bywają dni, ze poswiecam jej dziennie ok. godziny. Bo pozostałą część czasu przesypia.
A jeszcze chciałam się wypowiedzieć w temacie, czy dzieci jak są starsze to czy jest łatwiej czy ciężej. Mam koleżankę w pracy, której dziecko ma 21 miesięcy i czasami to jej się z pracy nie chce wyjść, bo cały wieczór biega za córką. A jak pamiętam jej opowiastki sprzed roku jak mała chciała chodzic, a sama się bała, to dopiero była jazda.
A druga dziewczyna natomiast ma syna 4-letniego, gęba mu się nie zamyka, a każda odpowiedź prowokuje go do zadania kolejnego pytania z kosmosu. Tym miłym akcentem kończę swą wypowiedź i życzę miłej nocy Wam wszystkim!

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-16, 08:28   #734
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Hej dziewczyny, właśnie spedzam chyba moje ostatnie godziny na naszym wątku, od jutra praca, więc w ciagu dnia z roboty na pewno nic nie napiszę, bo u nas net jest zabroniony - masz pracować, a nie op....sie czytajac jakieś bzdury na necie...- świetne podejscie....No ,a le kto wie, moze akurat mi sie uda, w końcu szczwana ze mnie lisica...hehehe! Nie wiem co mi jest,ale moje pzrerażanie na raze zninkęło, prawdopodobnie pojawi sie z wieczora, jak bede musiała wszystko na jutro przyszykować. DZiś wpadaja do nas teściowie, muszę teściow "przeszkolić" w kwestii pieluch, jedzenia itp. Boje się jak sie Filip jutro bedzie zachowywał. Boje sie że dla niego to nasze rozstanie może mieć zły wpływ, wiem, pewnie histerysuję, ale ja widzę jaki on jest mamin - cycek. Normalnie bez mojej obecnosci w pobliżu dostaje kręćka,tym bardziej nie wyobrazam sobie go pzrez 8 g, bądź co bądź z kimś innym. Wczoraj byliśmu na grillu u znajomych i właściwie non stop Fifek się darł, zeby go wziać na rece, wiem że sie nie powinno ustepować, ale jak masz małą syrene pzry uchu to robisz wszystko żeby się uspokoiła. Tm sposobem, fifek spędził 90% czasu na moich i tż rekach....padałam potem na pysk. 8kg, nie tak łatwo nosić pzrez kilka godzin non stop. Tym bardziej obawiam sie tego co sie będzie działo pod moją nieobecnosć, ani teściowa ani moja mam nie mają tyle sił, żeby klocka nosić non toper, jak ja - wiem mój błąd. A fifek jest taki, ze jak sie go nie weźmie, to sie bedzie darł. Nie chce żeby sie potem bał zostawać z jedna czy druga babcią, zeby kojarzyły mu sie z płaczem itp.
Iwonamysza, super ze chwalisz sobie żlobek, dla nas teraz to też alternatywa, ajk babciom siadą akumulatory, a tego sie niestety spodziewam...i mam nadziję, ze tak jak piszesz, twoja Dzidzia się w żłobku nawet uspokoiła, mój Filip też "zmądrzeje", też troche wyluzuje między innymi dziećmi.
może odezwę sie jeszcze z wieczora, pzredstawię wam mapę mojego strachu pzred dniem jutrzejszym....

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-07-16, 12:24   #735
kasiulka
Zakorzenienie

Meme nie stresuj sie , dacie rade, a mam nadzieje ze plany z drugą dzidzią wypalą i bedziesz mogla kolejny roczek spędzic w domu.... tez bym chciała, fajnie by było. A bedziesz korzystała z tej godziny na karmienie? Zawsze cos, przynajmniej mozna wczesniej z pracy wyjsc.

My dzis bylismy z Oliwką w kosciele i władowalismy ja do nowego nosidełka Baby Bjorn. No po prostu rewelacja, mała zachwycona, nawet nie miaukneła tylko sie smiała, gaworzyła i czarowała ludzi wokoło. A nosidło super, z takim wzmocnieniem na kręgosłup, w ogole sie nie odczuwa cieżaru dziecka. A jak wracalismy to mnie ptak obesrał z gory na dół , no dosłownie całą, nowe galoty całe do prania.... mam nadzieje ze bede miała za to mega wielkie szczęscie . A teraz wypiłam kawe i zeżarłam paczke ciastek w czekoladzie, ktos sie tu miał odchudzac... tia .... ale co tam

Oliwka
Stary 2006-07-16, 14:48   #736
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Meme Twój Filipe skończył wczoraj 5 miesięcy, dopiero teraz zauważyłam w pasku. Wszystkiego najlepszego dla Hamstera, niech rośnie zdrowo i niech dzielnie znosi rozłąkę z Tobą.
A Tobie jeszcze raz powodzenia w pracy! Trzymaj sie ciepło, jesteśmy z Tobą. Niestety każdą z nas wcześniej czy później czeka taki sam los.

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-16, 18:24   #737
Millo
Raczkowanie

witajcie dziewczynki )
ale dawno mnie nie było... ale to przez te upały ledwo żyłam i przyleciała z Londynu moja przyjaciółka na urlop, więc spędzałyśmy ze sobą jak najwięcej czasu, musiałyśmy nadrobić prawie 5 mies. czas niewidzenia
właśnie zasiadam przed komp i nadrabiam zaległości, widzę że dużo muszę doczytać ; jeszcze tylko Miłek musi mi usnąć na dobre a dziś cosik mi się buntuje
miło was tu znów zobaczyć dziewczyny
Millo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-16, 20:06   #738
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

czesc dziewczyny.

wiele z was martwi sie jak to bedzie. Meme nie martw sie , zawsze nam sie wydaje ze tylko my sobie dajemy rade ale wiem ze nie zawsze jest tak. jest cieplo. wystarczy ze dziadki wybiora sie na spacerek z fifkiem. chyba lubi spacerowac. pomalu i jakos to bedzie. mnie tez sie wydawalo ze Wiktoria jest do mnie przyzwyczajona. do tesciow chodzilismy raz w tygodniu przez cala zime, bo wozkiem nie da rady przez zaspy a i gdzie dziecko ciagnac. teraz gdy cieplej jestem u nich co drugi dzien a Wiktoria jak wczesniej nie za barzdo byla przekonana tak teraz podbiega do babci i dziadka i wyciaga rece do zabaw lub zeby ja poprowadzac za raczke. i fifek sie przyzwyczai tylko na pewno bedzie potrzebowal troszke czasu.
my tez bylismy wczoraj na grillu. moj TŻ siedzial na dworze z Wiktoria a ja pomagalam wszystko przyszykowac. Wiktoria prezyla sie nie chciala ani byc na rekach ani w wozku, ani tymbardziej chodzic. TŻ juz wsciekly a ja tylko ja wzielam poczulam ze ma niespodzianke w pampersie. Meme pamietaj ze wszystko bedzie dobrze w pracy co nas nie zabije to nas wzmocni.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-16, 20:42   #739
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Dziewczyny jesteście kochane, dziekuję za wszstkie słowa otuchy, wiem, że smedzę i ze w zasadzie pewnie wg was strasznie histeryzuję. Mam nadzieję że jednk nie bedzie tak źle. Teście byli, teściowa pzreszkolona, zobaczymy jak im to jutro pójdzie. Fifek nie widział dziadków tydzień z hakiem, jak nie dwa, a dzis to po prostu śmiał sie do nich ile wleżie, nic dziwnego ciagle na rękach u któregos siedział...matko, jutro to chyba bedzie mój najdłuzszy dzień w życiu...a najlepsze jest to, że dopóki nie musiłam chodzic do pracy, to mimo wczesnego wstawania fifka, kładłam się ok 24,dzis kłade się ok 22-23, nie później....

"Trzymcie" kciuki kochane...

p.s. Iwonamysza, dziekuje bardzo za życzonka dla Filipka! Buziaczki!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-07-16, 22:47   #740
Millo
Raczkowanie

Meme trzymam mocno kciuki za was. Życzę ci by 17 lipiec minął ci w super-ekspresowym tępie!!!!!!
Millo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-16, 23:13   #741
As'Ja
Przyczajenie

GG do As'Ja

Trzymaj sie Meme! jestem z tobą. Sama wracam do pracy za 2 tygodnie... Przeglądałam dziś strony sejmowe w poszukiwaniu info na temat dłuższego macierzyńskiego i kicha - jest tylko projekt przed trzecim czytaniem, w komisji jakiejs nadzwyczajnej...
Nie wiem dlaczego, ale w ogóle nie widze tego co wstukuje - jakbym miała niewidzialną czcionkę. to kończe bo głupio tak pisac w ciemno
PA!
As'Ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 07:09   #742
kasiulka
Zakorzenienie

No i Meme juz w pracy..... mam nadzieje ze diabeł nie okazał sie jednak tak straszny, czekamy na relacje Meme

Oliwka
Stary 2006-07-17, 09:45   #743
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Biedna ta nasza Meme ale co zrobić każda z nas prędzej czy później podzieli jej los
Kasiulka będe trzymać kciuki za "pachnący interesik" Ty trzymaj za mój "smakowity interesik".
Zostałam sama na placu boju mając pod opieką nie tylko Julke ale i moją 93-letnią bacię-ciocię. Właśnie Julka śpi a ciocia trzaska garnkami wrr. Co zrobić starość to powrót do dzieciństwa.
Płatku kuruj się
Mallaga chylę czoła przed Twoją profesją. Uczyłam się łacin i dla mnie to był koszmar. Chyba chiński jest łatwiejszy. Greka to już wogóle czarna magia.

Stary 2006-07-17, 10:00   #744
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Meme ja też trzymam za Ciebie kciuki Jesteś dzielna dziewczyna i wiem, że dasz sobie radę!!!
Przesyłam całusy dla Filipka, najlepszego z okazji 5 miesiecy!!!
No i nie omieszkam skomplementować Twojej ślicznej krótkiej fryzurki i fantastycznej figury!!! Tak trzymać!

Pozdrawiam wszystkie Mamusie
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 11:32   #745
ch_aga
Zadomowienie

Meme -- będzie dobrze
Dziewczynki czy możecie mi podpowiedzieć co mogę przygotować na przyjęcie po chcinach ?? Kucharką dobrą nie jestem więc przydałoby się coś łatwego Na razie mam na oku tradycyjne polskie dania: flaki, kotlety mielone, kotlety z piersi kurczaka, udka pieczone, sałatka warzywna, sałatka z kurczaka, ryba po grecku, śledzie w occie no i na deserek ciasta: sernik, rolada, rafaello. Do tego oczywiście napoje i chlebek. Ale co jeszcze??
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 11:45   #746
kasiulka
Zakorzenienie

u nas tez byo bardzo tradycyjnie, najpierw obiad - rosołek, 2 rodzaje mięs (rolady i indyk), młoda kapusta, surówki, itp., potem na deser tort i lody z owocami i bitą smietaną, były tez inne ciasta ale nikt ich juz nie jadł .... a potem na kolacje barszczyk z pasztecikami, 2 sałatki, zimna płyta, jajka faszerowane. Zarełka było aż nadto, troche przesadziliśmy z tą iloscią, dojadalismy to po chrzcinach przez cały tydzien

Oliwka
Stary 2006-07-17, 13:54   #747
mallaga
Raczkowanie

dzisiaj w koncu u nas jest fajna umiarkowana pogoda.az chce sie wyjsc na zewnatrz.
Joasiu,łacina wcale nie jest taka trudna a greka jest do niej bardzo podobna jesli chodzi o gramatyke.eda sie przejsc teraz troche zaluje takiego wyboru kierunku studiow.jest problem z praca.ostatnio powazne mysle o przekwalifikowaniu sie na ksiegowa.musialabym skonczycz kurs i odbyc studia podyplomowe w tym kierunku.w tym czasie tez moglabym miec drugie dziecko a potem praca.nie wiem czy mi to wyjdzie.
milego dnia
mallaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 14:18   #748
kasiulka
Zakorzenienie

Mallaga jak dla kogo - dla mnie była cholernie trudna, pamiętam jak sie mordowaliśmy na 1 roku studiów z tymi wszystkimi odmianami ...a wykładowca trzymał nas twardą ręką, jeszcze długo mi sie zajęcia z łaciny po nocach sniły
Ja wyekspediowałam Oliwke z babcią na spacer, sama sprzątam, gotuje, piore i wybieram sie do taty do szpitala.

Oliwka
Stary 2006-07-17, 16:47   #749
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cha_ga możesz zrobić jeszcze devolaile, udka faszerowane u nas na chrzciny się tym zajadali, mieliśmy też jajka faszerowane tyńczykiem-pycha . A z ciast marysieńkę, przepyszne rafaello(uwielbiam ) i jeszcze jakieś inne. Barszczyk z pasztecikiem też jest dobry na przekąskę.

Meme trzymam kciuki .

Kasiulko jak Twój tata, oby wszystko było dobrze .

Ja jestem jeszcze mocno chora, a z Matim byłam dzisiaj u lekarza bo kaszelek zaraził się ode mnie, ale wszystko tak jest ok. dostał tylko jakiś lek na drogi odechowe, aby mu się infekcja nie wdarła. Pozdrowionka
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-17, 21:23   #750
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Hej dziewczyny! Dziekuje Wam wszystkim za trzymanie kciuków i za te wszystkie słowa otuchy.

Cóż...łatwo nie było...wyjsc z domu...pedziłam jak wariatka w dół po schodach z 6 piętra, żeby tylko szybciej wyjsć, bo jeszcze bym siewróciła i pzrypieła do kaloryfera! O basenach w oczach nawet nie wspominam...ledwo sie powstrzyamałam, zeby nie ryknać na całego. Tż jkoaś mnie podtrzymywał na duchu,teściowa też. A w pracy,,,hm,,,wicei mam takiego bardzo dziwnego kolegę, który niestety jest moim "niepisanym NAD" i uwielbia sie spełniać w tej roli i chyba czerpie dzika satysfakcję z tego że może komus wydawać plecenia. Sytuacja taka jedyna w moim biurze, bo reszta kolegów i koleżanka jest bezposrednio "pod" głównym kierownikiem. Więc jak myslałam, ze bedzie juz ok, po tych 10 mies. mojej nieobecnosci, to sie okzało, że niestety nie za bardzo. Mój "nad" nie za bardzo rozumie, ze nie było mnie 10 miechówi raczej nie zaczne od samego początku działać, jakby to były 2 tyg. Do tego porobili mi cuda z kompem i kompletnie nie mogę na nim pracować, no ale "mój nad" juz szykuje mi bojowe zadania a potem niby zartem dodał ( tak ok 15) że miałam 7 g, na aklimatyzację...odparował am, żeby se dał spokój i nie wyobrażał, że prawie po roku będe smigać jakby nigdy nic i ze mam prawo do wdrożenia. A swoja drogą tak czy inacze cały czas była głową w domu. Czasmi sie ciagnął nieubłaganie, to dziwne, bo będąc w domu 8h, mijało raz dwa, nie raz brakowalo mi czasu, a w robocie , po prostu tragedia...minuta za minutą...myslałam, ze padnę. Dzwoniłam 2x do domu, raz kazalam dzwonić tz, zeby ni wyjsć na histeyczkę pzred teściową ( ale chyba i tak wyszłam). Fifek miał sie pzrez ten czas cały czas świetnie, zjadł wszytko co kazałm teściowej mu podać - ja nie raz musiałm sie nieźle nawlaczyc w tej kwestii, spał, bawił się i tylko kilka razy zakwekał. Jak wróciliśmy, to nie za bardzo widziałam oznaki ulgi na jego twarzycczce, tak jak podczas rannego pozegnania nie było oznak płaczu czy zblizajacej sie histerii - za to u mnie tak.... widać, nie taki diabel straszny, pzrynajmniej dla Fifka, bo o mnie nie wspomne....wróciliśmy do domu ok 16.15, zjedliśmy na prędkowści jajak na boczku, tż robił a ja bawiłam sie z Fifkiem. Ten jego usmiech i śliczna buźka troche mi wynagrodziły te 8h, ale i tak 5-6h z własnym dzieckiem to za mało, zwłaszcza po takiej długiej obecnosci dizeń w dzień. No ozbaczymy co bedzie jutro i w środę, wtedy moja mam bierze wartę.

A z netu w pracy nie wolno korzytsać, pod groźba nawet zwolnienia - chora firma...no nic. Spadam ,bo padam na pysk.

Całuski dla Wszystkich

FILIPEK

MADZIA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości