![]() |
#721 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
![]() Piękna data ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny która z was przyjmuje prenatal duo? Nie potrzebujecie? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
Też się panicznie boję kleszczy i latem codziennie umyję dzieci razem z włosami i jeszcze oglądam. Sobie włosy występuję nad wanną i też patrzę czy nic nie ma. Niby kleszczy potrzebuje kilkunastu godzin na ciele, żeby się wbić ![]() Co do wyłapania płci przez ginekologa... W pierwszej ciąży chodziłam do takiego starszego lekarza i on mòwił pòźno, bo miał ròżne nieprzyjemne sytuacje jak mòwił wcześniej źle. Chociaż moje przeczucia + jego forma męska przy opisie usg już mnie wcześniej upewniły. Obecny lekarz przy còrze powiedział nam jakoś 15-16 tc, teraz chciał szukać w 12, ale dzidzia nie wspòłpracowała ![]() Jutro o 12 wizyta i mam nadzieję będzie bardziej owocna pod tym kątem ![]() Co do ruchòw, to ja mam od wczoraj już bardzo częste smyranie, a jak byłam na zebraniu w przedszkolu to już wyczuwalne harce ![]() A co do pięknienua się, to w sobotę obcięłam trochę włosy, ogarnęłam pazurki i jest ok. Jeszcze na weselu makijaż i czułam się od razu sexi mama ![]()
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Ja byłam wczoraj u fryzjera, włosów scielam sporo. Dziś będę robic paznokcie a jutro idę na babski wieczór ![]()
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
JELITOWKA
U mojej córki w żłobku jelitówka ![]() a u kolezanki corki w zlobku rodzice przyprowadzili maluszka ktory wymiotowal w nocy (taki bobo jeszcze nie chodzi) i mowia: no wymiotowal ale juz jest ok, panie (co mnei dziwi) przyjely go, i pol dnia rzygal , rodzice po poludniu wrocili po niego, a kolejny dzien i nastepny pol zlobka juz wymiotowalo i biegunka .... no wiec zostawilam Sare w domu bo boje sie bysmy obie nie mialy jellitowki (tej choroby sie najbardziej boje, na kaszel,katar, goraczke od razu mozna pomoc jakos, a na to .... dawac elektrolity ktore nie chce czesto pic). Esti10 ![]() ![]() ![]() ![]() amiyaa ![]() ![]() ![]() ![]() izaa ![]() ![]() ![]() ![]() xxboo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i ścinaj ścinaj ! lubię długie ale faktycznie Ci się puszą ? dobrze widze na zdjeciu? wydaje mi sie ze beda ladniej sie prezentowac jak zostana zdrowsze koncowki ![]() So_close wiesz , ja akurat nie balam sie bo wiedzialam ze na pewno od razu ogarne zajmowanie sie maluchem, ze oczywiscie bedziemy potrzebowaly sie dotrzec - ale mnei bardziej meczyly takie sytuacje: -Sara była taką piszczałką, jak ona krzyczała przy każdym rpzebieraniu to balam sie ze przyjdzie polozna i wyrwie mi ja z rąk i powie ze nie umiem uspokoic dziecka (dlatego chcialam smoczek dac bo darla sie w nieboglosy). Nazywali ją krzykaczką i piszczałką, mnie jako ostatnia zapraszali na kąpiel noworodków heh. wiec bardzo mnie stresowalo zajmowanie sie nia jak byl lekarz na obchodzie bo mialam wrazenie ze patrza mi na rece. -a druga sytuacja, byli tesciowie nas odwiedzic, a ona darla sie, dalam piers, nie, dalam smoczka , nie, nosze, nie. I widzialam ze tesciowa nosi by "pomoc" ale na szczescie sie nie wtracila, tylko pozegnali sie i poszli. I juz potem z dnia na dzien sobie lepiej radzilismy - meczylo mnei tylko jak ktos sie przygladal a ja sobie "nie radzilam" akurat wtedy. bajka gratuluje wizyty ![]() Cytat:
GARDŁO kup Salviasept (taniutkie) jest rewelacyjne ! plukaj tym + na zmiane tantum verde do plukania, do ssania prenalen (ale tabletki, bo syrop ma okropny sklad), no i ktos pisal bo mi mignelo tantum verde do psikania i aquarentin T.
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rodzice bardzo nieodpowiedzialni. U nas też się zdarzyło, że córka w nocy zwymiotowała to nawet przez myśl mi nie przeszło aby ją mimo wszystko do przedszkola zaprowadzić. Przesiedziała w domu, nie powtórzyło się, normalnie funkcjonowała więc po prostu coś jej zaszkodziło.
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec wiem, ze z drugim tez pewnie czesto bede na L4 przez pierwszy rok żlobka (chociaz juz sie dygam bo pewnie Sara bedzie przynosiła młodszej zarazki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to mnie ze spotkania śląskiego wykluczylyscie ?;D Nieee normalnie się właśnie nie puszcza w ogóle są takie bez energii klapniete bo długie i ciężkie ! Turaj akurat cały dzień w koczku były spięte dlatego. Pochwale się jak obetnie już o 12 mam fryzjerkę ;D A babki w żłobku nie poważne powinny wymagać zaświadczenia od rodziców ze dziecko zdrowe jest Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() to czekam na zmiane <3 uah ![]() ![]() ![]() INSTAGRAM - macie ? popogladalabym was jesli macie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam fb iwantmagicx, wyszukaj ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
Ja nie wrzucam, bo po pierwsze nic nie widać
![]() Wczoraj wykupiliśmy wycieczkę do Grecji od 31 maja do 7 czerwca, więc jeśli brzuszek będzie widoczny, to jakieś piękne zdjęcie strzelimy i tak światu ogłosimy ![]() Mnie na ig łatwo znaleźć, bez zbędnej kombinatoryki - ten sam nick co tu ![]() ![]()
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W temacie brzuszka, widziałam wasze zdjęcia kilka stron wcześniej. Cudnie wyglądacie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nie chwale sie brzuchem. Boję się. W pierwszej ciąży pochwaliłam sie po porodzie ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
![]() |
#734 |
Zadomowienie
|
izaa, ładny brzusio
![]() Ja dziś zaczęłam 5 miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jeszcze napisze co do kleszczy bo mam oswiadczenie - cale zycie biegam po krzakach, splywy kajakowe, grzybobrania itp a przyciagam bestie bardzo i mialam ich juz w zyciu wiele.
Do lasu zakladajcie dlugie rekawy i dlugie nogawki i pryskajcie te ubrania, a nie skore, zawsze to mniej kontaktu ze swinstwem. Unikac przechodzenia przez krzaki, lisciaste drzewa, leszczyny, one takie lubia najbardziej. No i po powrocie, wieczorem dokladnie sie ogladac, przy pomocy drugiej osoby. One sie nigdy nie wpijaja od razu tylko szukaja sobie cieplutkiego miejsca. Wiec czasami mozna takiego przylapac jeszcze jak chodzi. Wiec pod kolanami, w pachwinach, za uszami. Chociaz ja raz mialam na palcu u nogi... No i wyciagac poprawnie. Ja na insta jestem podobnie jak tu (z "_" w srodku) ale nie ma tam prawie zadnych moich prywatnych zdjec. A w ogole zdjec z brzuchem nie bede na razie na pewno pokazywac, w ogole malo ludzi wie, ale tak naprawde po ostatnim poronieniu najgorsze dla mnie bylo wlasnie to tlumaczenie, ze jednak nic z tego nie bedzie, dlatego tak bardzo ostroznie do tego podchodze. Bedziemy chcialy zrobic grupe na fb? Albo klub tutaj?
#737 |
Zadomowienie
|
Hejka!
Ja tez nie znam plci juniora. Mam nadzieje, ze dzisiaj na wizycie sie cos dowiem.. do prenatalnych nie doczekam na bank.. jutro jedziemy w gory i zaraz zaczynam ogarnianie. Jestem taaaaki leniuszek. Nie mam na nic sily. Odeszla mi wszelka energia.. a tu trzeba spakowac 2 osoby i milion gratow. Bylismy wczoraj w Ikei i w koncu mamy zaslony w sypialni i w koncu nikt sie nam nie gapi w okna! Naprzeciwko jest biurowiec i ciagle mam stres ze mnie ktos oglada w majtkach na materacu ![]() Co do ruchow. Ja nie czuje nic ![]() Moja lekarka z poz twierdzi ze w ciazy mozna brac to co sie daje niemowlakom. Np flegamine i apap. I to jest najzdrowsze. Ja gram twardzielke i wysmarkuje worek chusteczek przez alergie a leki biore tylko na specjalne okazje. Jestem mega umeczona. Nos rozwalony, krew mi wiecznie cieknie, ale jak bralam leki to sie dzidzius malo ruszal.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tez dolaczam do grupy nieczujacej ruchow. Wiec kilka nas jest.
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
Uff bo juz sie lekko stresuje ze tak zadnego znaku nie ma. Ide dzisiaj kupic jakies bajki i zaczynamy czytanie. Bo ja jakos przemawiac do brzuszka nie umie.. a on juz tak wystaje az sie prosi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Raczkowanie
|
Można się dopisać do wątku?
![]() ![]() Termin 21.10, płeć nieznana. |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
Zapraszamy! Napisz cos wiecej o sobie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() Już Cię dopisuję na naszą magiczną listę ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
Mam na imię Marta, mieszkam pod Wrocławiem.
To moja pierwsza ciąża ![]() ![]() ![]() Brzuch powoli wychodzi (mimo, że od początku ciąży przytyłam tylko 1kg), stare dżinsy za ciasne, ciążowe za duże. Czytam książki, oglądam filmy i seriale, w przypływie sił coś ugotuję (ale to bardzo rzadko, bo mnie jedzenie generalnie obrzydza :P) albo odkurzę mieszkanie i uważam to za wielki sukces ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ona - jak leży to nic, jak zaczyna wrzeszczeć to szukać przyczyny, dać jeść i sprawdzić pieluchę. Jak kupa- przebrać, jak siku - nie przebierać jeśli pielucja nie jest pełna ![]() Rady na wagę złota! Miała doświadczenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale raczej o godzinach nie ma tu mowy... Cytat:
![]() Ja też Śląsk, nie zapomnijcie o mnie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#745 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#746 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie bałam się w 1 ciąży chwalić - po za tym na FB mam za dużo wsyztskich ludzi z ktorymi nie mam kontaktu, nie chcialam im pokazywac mojego szczescia. Ale na Insta mam malutko osob, kilku kolegów ale w zasadzie facetow tam nie chce dodawac, same kolezanki, kuzynki itp. I tak mnie kusi by za jakis czas cos wrzucic. No ale na razie nie mam ochoty i odwagi i fajnego zdjecia heh ![]() Znalazlam Twoj profil ![]() ![]() ![]() Cytat:
jak to 5 msc ! to ze ja tez juz 5? ale jak to ![]() ![]() ![]() Cytat:
O boziuniu ja sie panicznie boje kleszczy, po prostu panicznie. Nigdy nie mialam i trzymam się mojej zasady: nigdy nie miałam: mandatu od policji, nic złamanego i kleszcza - i tak zamierzam przeżyć całe życie ![]() wiec ja np. do lasu w lecie nei wejde ![]() Cytat:
![]() ![]() teraz tez mialam wielkie plany ... no i powoli wychodze z mldosci i powoli odzyskuje energie i moze moze cos sie uda ogarnac moje ciazowe zycie ![]() zdrowka dla Ciebie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi o to ze np zwierzęta nie zarażają się zaraz po wbiciu się kleszcza tylko po ilustam godzinach, 12 czy tam 24 bebeszjoza czyli takim odpowiednikiem boreliozy u ludzi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
awusia, świeże info od gin, na naszym etapie maluszka należy szukać dwa palce poniżej pępka
![]() izaa, nie jesteś wpisana na pierwszej stronie ![]() ![]() Ja mam dziś od rana dużo energii i upiekłam leśny mech z borówkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny chyba jednak to nie podraznienie po luteinie, tylko chyba mam infekcje. Moja lekarka ma urlop, wtedy iść na IP? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.