Poznańskie Śluby :D - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-21, 11:51   #721
Integra
Zakorzenienie

Dot.: Poznańskie Śluby :D

Bo wkradła się mała literówka. Powinno być tak www.agarafi.weselny.pl
Integra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-21, 17:25   #722
madzikk85
Raczkowanie

Marudo bardzo dziekuje za namiary na DJamusze sie skontaktowac i popytac co i jaka w ogole to ktoś slyszał o djThomasie???tzn byl na weselu gdzie gral albo cos???a co do fotek Fuszerki to tak mnie zainspirowały ze w poniedziałek podpisujemy umowy z tym samym fotografem
Stary 2007-09-21, 17:30   #723
kasiag-01
Wtajemniczenie

MARUDKO!!!!!
A gdzie zdjęciolka????
kasiag-01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-21, 22:48   #724
fuszerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość

Bo wkradła się mała literówka. Powinno być tak

www.agarafi.weselny.pl

Właśnie przekręciłam ze wszystkiego
Dziękuję za poprawkę Integra!!!
fuszerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-22, 00:08   #725
Mohini
Raczkowanie

Hej Fuszerka Pralinke musze obadac, mam tam zabi skok z pracy
za namiary na Fotografa bede uparcie dziekowac, bo jestem juz teraz baaardzo zadowolona a poprzez Niego dotarlam jeszcze do kosmetyczki

Moze ktos umialby mi polecic jakiegos dobrego fryzjera ale dla faceta? Moj TZ ma dosc specyficzne wlosy i polscy fryzjerzy srednio sobie radza a ja bym chciala zeby mial jakas fajna fryzurke

Poza tym to nawet calkiem fajnie ida przygotowania, mam nadzieje w ciagu 2 tygodni miec juz gotowe zaproszenia
Mohini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-24, 15:01   #726
marta12101
Raczkowanie

mam pytanie odnosnie makijazu i fryzury

kogo wezmiecie?zamowicie do domu, czy zamierzacie sie gdzies wybrac?

odnosnie fryzjera meskiego, to nie wiem MOhini, o jakie wlosy chodzi, ale moj chlopak ma bardzo krecone, chodzi na ul Katowicka do trendy do kamili, albo do tomka lub marcina

moze neich sobe wyprobuje przed slubem czy mu pasuje
marta12101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-24, 16:25   #727
fuszerka
Raczkowanie

hej dziewczyny,
ja mialam makijazystke w domu, poznalam ja na wizazu. Bardzo fajna dziewczyna no i tak mnie umalowala ze wszystko do konca sie trzymało. Tak więc polecam kogoś do domku. Na próbną byłam w salonie. Poszukajcie w historii ona też tutaj pisała nick: annlee
a i robiła mi jeszcze paznokcie, moje są słabe więc musiałam sobie akryl nałożyć. wyglądały baardzo naturalnie, nie jak plastikowe tipsiaki.
Jeśli chodzi o fryzjerkę to też miałam swoją, która czesała mnie w domu. Namiary moge podać dla chętnych poprzez wiadomość prywatną.

Maruda! Czekamy na fotki koniecznie!!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-24, 21:50   #728
Mohini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta12101 Pokaż wiadomość
mam pytanie odnosnie makijazu i fryzury

kogo wezmiecie?zamowicie do domu, czy zamierzacie sie gdzies wybrac?
ja z makijazystka umowilam sie juz, ze przyjedzie do domu (probny oczywiscie w salonie) bo to zima brrrrrrrr...
Fryzjerka niestety nie moze przyjsc, ale za to mam ja nie za daleko

Cytat:
Napisane przez marta12101 Pokaż wiadomość
odnosnie fryzjera meskiego, to nie wiem MOhini, o jakie wlosy chodzi, ale moj chlopak ma bardzo krecone, chodzi na ul Katowicka do trendy do kamili, albo do tomka lub marcina

moze neich sobe wyprobuje przed slubem czy mu pasuje
chodzi o wlosy Hindusa bardzo geste i dosc sztywne
Katowicka to niestety zupelnie inny koniec miasta moze cos blizej centrum ktos moglby polecic?? najlepiej Grunwald lub Jerzyce
Stary 2007-09-25, 08:25   #729
Elfir
Zakorzenienie

JeŻyce!
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 11:18   #730
MARIKA.S
Zadomowienie

Mohini bierzecie nasz tradycyjny ślub? Czy wystąpisz w sari?
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 12:03   #731
Mohini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
JeŻyce!
Elfir jestes tu bardziej zaawansowana niz ja, ale moze warto sobie przypomniec regulamin ???

Cytat:
7. W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, i robienie tego na forum publicznym.
wydaje mi sie, ze nie pisze postow w sposob nieczytelny, lamiac inne postanowienia regulaminu, jesli tak Ci przeszkadzalo to "r" moglas napisac priva.

_________________________ ____

Marika, saree nie bede miala, mogloby to byc nieco ryzykowne, nie mam wprawy
ale faktycznie sukienka przywieziona z Indii szyta w stylu gagra choli

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-25, 12:16   #732
fuszerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mohini Pokaż wiadomość
chodzi o wlosy Hindusa bardzo geste i dosc sztywne
Katowicka to niestety zupelnie inny koniec miasta moze cos blizej centrum ktos moglby polecic?? najlepiej Grunwald lub Jerzyce
Jesli chodzi o jezyce to polecam studio DAGA i p. Zbyszka
lub w centrum Kenzo na Ratajczaka i p.Sylwię, albo
salon Stradivadius i p. Michała na grunwaldzie ul. górecka.

Mój mąż też ma gęste czarne włosy i Sywlia jakoś sobie poradziła, nawet mu je troche wyprostowała prostownicą, żeby stały heh
Stary 2007-09-25, 12:19   #733
Mohini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fuszerka Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o jezyce to polecam studio DAGA i p. Zbyszka
lub w centrum Kenzo na Ratajczaka i p.Sylwię, albo
salon Stradivadius i p. Michała na grunwaldzie ul. górecka.

Mój mąż też ma gęste czarne włosy i Sywlia jakoś sobie poradziła, nawet mu je troche wyprostowała prostownicą, żeby stały heh
heheh widze, ze ladnie obeznana jestes dziekuje, poszukamy
Ten na Goreckiej, to pewnie w Panoramie???
Stary 2007-09-25, 12:37   #734
MARIKA.S
Zadomowienie

Mohini możesz pokazać tą sukienkę??

Przepraszam że tak męczę ale bierzecie ślub katolicki? I skąd jest Twój TŻ? To znaczy jakiej części Indii? Poznaliście się tutaj w Polsce?

Jeny....ale ciekawska jestem.......
Stary 2007-09-25, 13:04   #735
Mohini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Mohini możesz pokazać tą sukienkę??

Przepraszam że tak męczę ale bierzecie ślub katolicki? I skąd jest Twój TŻ? To znaczy jakiej części Indii? Poznaliście się tutaj w Polsce?

Jeny....ale ciekawska jestem.......
Marika, nie jestem w stanie strescic teraz tu calosci, zreszta to nie ten temat Pisalam wiecej w "Jestem w zwiazku z obcokrajowcem"
Sukienki na razie nie moge pokazac, bo po prostu nie mam zdjecia, ale obiecuje, ze spelnie prosbe
Moj TZ jest z okolic Mumbaju, uprzedzajac pewnie nastepne pytanie, bylam juz tam 2 razy
Slub bierzemy jednostronny.. sporo przy tym formalnosci, ale juz wszystko zalatwione
A co do poznania sie, to zawiklana historia, ale powiem tyle, ze polaczyl nas jezyk Niemiecki, zeby bylo jeszcze smieszniej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-25, 14:03   #736
Elfir
Zakorzenienie

Ojej, ale afera, a przeciez umiesiclam stosowny emotikon, bo po prostu rozsmieszyl mnie ten blad u poznanianki
Stary 2007-09-25, 21:13   #737
Mohini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Ojej, ale afera, a przeciez umiesiclam stosowny emotikon, bo po prostu rozsmieszyl mnie ten blad u poznanianki
afera??? jaka afera??? ja tylko zacytowalam regulamin dostarczylam rozrywki, fajnie.... osobiscie wole sie smiac niz plakac
nie zmienia to jednak faktu, ze Twoje zachowanie bylo nie tylko wbrew regulaminowi, ale przede wszystkim i po prostu nietaktowna .....o zosliwosc juz nie posadzam, spoko
Stary 2007-09-26, 13:31   #738
fuszerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mohini Pokaż wiadomość
heheh widze, ze ladnie obeznana jestes dziekuje, poszukamy
Ten na Goreckiej, to pewnie w Panoramie???
Obeznana jestem bo mało fryzerów jest dobrych więc wciąż kogoś szukam. Ten na góreckiej to nie w panoramie.
To jest boczna ulica od palacza. chyba to górecka lub górczyńska? teraz to już nie wiem sama.
Stary 2007-09-26, 23:04   #739
Mohini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fuszerka Pokaż wiadomość
Obeznana jestem bo mało fryzerów jest dobrych więc wciąż kogoś szukam. Ten na góreckiej to nie w panoramie.
To jest boczna ulica od palacza. chyba to górecka lub górczyńska? teraz to już nie wiem sama.
no wlasnie, malo ... chcialam poszukac jakies namiary na ten salon z Goreckiej w necie, ale akurt znalazlam te 2 inne a tego nie nic poszperam jeszcze, a jak nie to sie przejade, daleko nie mam
Stary 2007-09-27, 12:56   #740
Elfir
Zakorzenienie

A ja polecam torty z Pralinki. Kandulski moze sie schowac.
Stary 2007-09-27, 20:21   #741
Fatma
Przyczajenie

Hello
Marika mam taka małą prośbe mogłabyś mi coś więcej napisac na temat wesela w dwóch stawach na sali kominkowej?
ile osob mniej wiecej bylo na tym weselu na ktorym bylas?
czy bylo wystarczajaco miejsca?
czy ludzie nie ocierali sie o siebie?

pozdrowionka
fatma
Stary 2007-09-28, 12:27   #742
iwusek
Raczkowanie

Poznańskie Śluby :D

FATMA, oto wypowiedz Mariki na temat dwoch stawow. Dlugo drazylam ten temat i mimo roznych opini zdecydowalam sie Jak bedzie zobaczymy juz wkrotce hahaha

Cytat:
iwusku, to ja jeszcze raz też napiszę o Dwóch Stawach. Nie chce Cie martwić, ale ja mam złe odczucia po weselu w tym miejscu.....

Jest przepiękna sala,otoczenie i w ogóle, ale tak naprawde według mnie to nie liczy się tak bardzo jak zadowolenie gości z jedzenia, atmosfery.
A jedzenia było mało, jak już pisałam. Bardzo szybko kelnerzy usuwali je ze stołu,by potem już nie wróciło. Sprawa z plackami. Mało i krótko to i tak słabo powiedziane. Postawili je na stole, dosłownie na 15 minut, po czym kiedy talerze były jeszcze gdzieniegdzie "obsadzone" pojedyńczymi kawałkami poprostu je zwinęli. I nie myśl że to co zostało, młodzi dostali do domu. Nic. Ani okruszka..... Zresztą samego jedzenia ktore zostało też nie dostali za dużo, pare kotletów, kilka udek kurczaka i to wszystko.

A jesli chodzi o to czy jest tam ciepło czy duszno....Duchota nie z tej ziemi....nie ma poprostu klimatyzacji.
I tutaj też jedna anegdota z wesela. W czasie kiedy było wesele, na górnej sali były poprawiny. Do około 18.00 W tym czasie na sali gdzie my bylismy, panowała gorącz. Słońce grzało prosto przez te wielkie szyby. Prosiliśmy o szumnie nazywane klimatyzatory. Bez odzewu. Po czym, okolo 20:00 kiedy skończyły się poprawiny w innej sali, obsługa przyniosła dwa wentylatory i jeszcze nie miała gdzie ich podłączyć. O 20 zaznaczam słońce już zachodziło a powietrze było chłodniejsze. Zapytalismy dlaczego wczesniej nie było wentylatorów. Odpowiedz brzmiała : "Bo byly potrzebne na poprawinach" Dla mnie to szok! jak taki wielka rezydencja moze miec na stanie tylko dwa wentylatory!

To wszystko odnośnie Dwóch Stawów. Musisz wszystko przemyśleć i rozmówić sie z organizatorem. Mam nadzieje, że nie wystraszyłam Cie Ale chcialam tylko przestarzec.
Fatma tu jeszcze jedna opinia Mariki

Cytat:
Dwa Stawy w Kamińsku.

Bawiłam się tam w środę na weselu.Moje wrażenia są takie: niby elegancki lokal ale brakuje mu tego czegoś.
Piekne położenie bo w Puszczy Zielonce, ale właściciele mogliby nieco zainwestować w wygląd stawów, od których nazwa pochodzi. Brudne sa niestety. Wiele uroczych zakatków, psuja je niesety szczegóły na które od razu zwraca sie uwage. Ławek nie ma za dużo a jak juz są to stare, zpróchniałe deski...... Odchodząca farba z mostku. Brakowało mi też oświetlenia. Kiedy zrobiło sę ciemno, stawów nie było już widać.....
To z obserwacji otoczenia. Ogólnie ładne miejsce ale szczegóły psują tą elegancję która ma zachwycic.

Wesele odbywało się na Sali Kominkowej. Miejsca tak na góra 40 osób, bo nie ma już potem miejsca do tańczenia. Wystrój bardzo elegnacki. Marmury i te sprawy Stoły pięknie udekorowane, krzesła również. Po lewej stronie sali rozstawione są na długość stoły, tuż przy przeszkolonej scianie z widokiem na stawy. Na prawej ścianie kominek, dla ozdoby bo pewnie zapalenie za dodatkową opłatą i fortepian. Jeśli ktoś z gości potrafi grać, można korzystać do woli
Sala wywarła dobre wrazenie. Elegancko i z klasą.

No i najważniejsza część. Jedzenie. Już na samym początku mi sie nie spodobało. Pomijam fakt że rosołu było jak na lekarwstwo. Mniej więcej tyle co w szklance od herbaty.....to na drugie danie czekalismy 10 minut. Nie wiem jak to powinno być, ale wydaje mi się że miesa mogłyby zostać przyniesione w trakcie jedzenia rosołu....takie moje indywidualne zdanie Ilość rosołu nadrobili - mięsiwem Duze porcje i dobre. Sałatki - dwa rodzaje : ryżowa i grecka. Beznadziejne. Nie przyprawione, suche, majonez jak z biedronki. Nie dobre poprostu....
Deser - efektowny i poprostu pyszny. Lody palce lizać, podane w połówce wydrążonego ananasa Świetny pomysł Niesety minus daje za resztę ciasta. Podany był sernik, makowiec i jabłecznik. Bardzo dobre i tradycyjne ciasta. Do tego babeczki z karmelem. Niestety ciasta też jak na lekarstwo. Kilka talerzy po kilka kawłaków, które po 10 minutach tańca zniknęły bezpowrotnie wyniesione przez kelnerów Także jeśli ktoś się nie załapał, już nie zjadł.
Atrakcją był udziec wieprzowy wwieziony przez szefa kuchni. I tu plus. Bardzo chrupki i pyszny, z trzema rodzajami sosu. Do tego barszcz. Jak dla mnie bardzo ostry i jakby gotowany na wędzonce.
Ostatnią atrakcją był tort. Smaki para młoda wybierała sama. I to juz jak kto lubi. Ten był na bitej śmietanie. Migdałowy, capuccino i mandarynkowy. Ja niestety nie lubię takich tortów bo mdlą mnie straszliwie. Ponoć capuccino był pyszny

No i jeszcze uwaga dotycząca kawy i herbaty. O herbatę nie bardzo mogło sie doprosić. Kawę dostawali tylko Ci którzy byli akurat na sali. Potem już kawy nie było.....

Ogólne wrażenie : dobre , elegancję i smak psuja niestety te drobne szczegóły.

31.05.2008

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-09-28 o 21:45 Powód: post pod postem
iwusek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 13:05   #743
Mohini
Raczkowanie

Marika, kiedys pisalas odnosnie bielizny dzis sobie polazilam, popatrzylam i pomierzylam
Wiesz te modele Triumpha, to jak dla mnie odpadaja zupelnie W ogole ani wykonczenie ani fason... Polecam za to poszukac modeli firm Dalia i Samanta. Polska produkcja i jak dla mnie o niebo lepsze od Triumpha, ktory (ale to moja osobista opinia) jakos malo do przodu idzie
Ja wybralam bardotke Dalia Ivette, maja tez do tego cala reszte do wyboru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ivette.jpg (36,9 KB, 15 załadowań)
Stary 2007-09-29, 10:54   #744
MARIKA.S
Zadomowienie

iwusek dziękuję za przypomnienie mojej wypowiedzi....chciałam pisać od nowa

Mohini no właśnie ja jeszcze nie mierzyłam...i nie widziałam ich na żywo. Ciekawe jakie na mnie wywrą wrażenie Ale pooglądam tez inne

Zaczęłam niedawno robić zaproszenia nie mam za dużo czasu dlatego robię je etapami, ale już ciesze sie z pierwszych rezultatów. nadrukowałam wierszyki i pozaginałam do odpowiedniego formatu, jeszcze trochę pracy mi zostało...ale sprawia mi to przyjemność Jak je zrobię to sie pochwalę
Stary 2007-09-29, 13:16   #745
maruuuda
Raczkowanie

GG do maruuuda

Cytat:
Napisane przez kasiag-01 Pokaż wiadomość
MARUDKO!!!!!
A gdzie zdjęciolka????

Siemka siemka
swoją nieobecnosc tłumacze nastepnym wyjazdem -tym razem do Karpacza, musielismy sie jeszcze troche zrelaksowac zanim wroci sie do codziennego zycia w szkole i pracy (wczoraj wieczorem wrocilismy). W tygodniu ogarne wszystkie foty i postaram sie cos wrzucic.
Sciskam i pozdrawiam
maruuuda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-29, 14:51   #746
Mohini
Raczkowanie

Cytat:
Mohini no właśnie ja jeszcze nie mierzyłam...i nie widziałam ich na żywo. Ciekawe jakie na mnie wywrą wrażenie Ale pooglądam tez inne
Zobacz te dwie firmy, ktore wymienilam. Duzy wybor maja w sklepie "Slawa" w PAJO w Luboniu, maja tez tam sporo Triumpha, wiec jest porownaie

Cytat:
Zaczęłam niedawno robić zaproszenia nie mam za dużo czasu dlatego robię je etapami, ale już ciesze sie z pierwszych rezultatów. nadrukowałam wierszyki i pozaginałam do odpowiedniego formatu, jeszcze trochę pracy mi zostało...ale sprawia mi to przyjemność Jak je zrobię to sie pochwalę
Pochwal sie pochwal Gratuluje zapalu! Moje sie drukuja, ciekawe kiedy do mnie dotra wreszcie

A teraz narzekanie Mam problem z fryzjerka.... Moja fryzjerka jest z rodziny i ogolnie jestem z niej zadowolona. Tyle, ze przy umawianiu sie na dzien slubu, uparla sie, ze ona musi robc fryzure PO makijazu (sic!) bo jej makijazystka grzywke popsuje Mnie samej wydawalo sie to mocno nielogiczne. Makijazystka powiedziala, ze w takim ukladnie w ogole nie podejmie sie makijazu... Ja tez nie mam ochoty, zeby mi sie makijaz rozplynal u fryzjera No i klops... Fryzjerke usilowalam przekonac juz 2 razy, bezskutecznie odmowie to bedzie obraza. Mam tego serdecznie dosc ! Jedyne rozwiazanie jakie widze, to zamowienie fryzjerki do domu (ta mi odmowila przyjscia, twierdzac, ze ma duzo pracy ) i powiadomienie jej, ze sorry ale zima to dla mnie jedyny mozliwy uklad.
Mozecie mi dac namiary, na jakas godna polecenia fryzjerke/fryzjera?
Wsciekla jestem, bo juz terminy mialam poumawiane boje sie szukac w ciemno nowego fryzjera, a tym bardziej eksperymentowac w dniu slubu
Stary 2007-10-01, 09:31   #747
Fatma
Przyczajenie

Iwusek
my też już się zdecydowalismy na dwa stawy
ślub mamy 19 października 2007
czyli już niedługo
jednak zastanawiam się czy sala nie będzie za mała
na 40 osób
sama już nie wiem
czy może zmienić na tę większą
niechciałabym aby goście podczas tańczenia obijali się o siebie

pozdrowionka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-01, 13:20   #748
MARIKA.S
Zadomowienie

Fatma na 40 osób powinna sala Ci starczyć Na tej drugiej możecie sie gonić
Stary 2007-10-01, 13:50   #749
Fatma
Przyczajenie

Marika mam nadzieje
oby se ludzie na glowy nie wchodzili bo bedzie masakra

pozdrowionka
Stary 2007-10-01, 17:46   #750
kasiag-01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maruuuda Pokaż wiadomość
Siemka siemka
swoją nieobecnosc tłumacze nastepnym wyjazdem -tym razem do Karpacza, musielismy sie jeszcze troche zrelaksowac zanim wroci sie do codziennego zycia w szkole i pracy (wczoraj wieczorem wrocilismy). W tygodniu ogarne wszystkie foty i postaram sie cos wrzucic.
Sciskam i pozdrawiam
Czekamy, czekamy
kasiag-01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości