Starania o dziecko od 2018, cz. 8 ! - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-08-27, 10:11   #721
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Ja np uważam, że każdy facet przed rozpoczęciem starań powinien je zrobić. Dlaczego tylko my się musimy badać, a oni nie? Badanie proste i nieskomplikowane. Mój TŻ np też tak uważa

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Uwazam podobnie.
My sie troche ociagamy no ale juz niedługo zrobimy jak tz bedzie mial czas.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Kaamilaaa0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-27, 10:31   #722
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CiastkoveLove Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie wczoraj ten balsam z babydream. Zobaczymy czy coś to da smarujecie sam brzuch? Czy uda, cycki itd tez?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Smaruje uda, piersi i pośladki też rano i wieczorem

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-27, 10:32   #723
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Smaruje uda, piersi i pośladki też rano i wieczorem

Nikt by mnie nie zmusił żeby rano się czymkolwiek smarować

CiastkoveLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-27, 10:40   #724
MMonia87
Raczkowanie

Cytat:

Ja też tylko wieczorem i tylko brzuch smarowałam.Polecam balsam Palmers u mnie się sprawdził

MMonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-27, 10:40   #725
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość
Dzień dobry No co, upały się skończyły Nie mieszkaliśmy razem ale zdarzało nam się nocować.
Mam 16dc. Zazwyczaj owu jest około 20dc choć wydaje mi się że w tym cyklu nie bedzie kazała na siebie tak długo czekać
Dlaczego wysyła tz na badanie? Tak poprostu? Przecież nawet nie zdążyliście się jeszcze dobrze postarać o dziecko.Paju ale na plaży cycków nie pokazujesz a brzuch już tak

Wiem, ale jakoś tak mam wybieram cycki zamiast brzucha

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-27, 10:44   #726
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie też, bleeee

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-27, 10:45   #727
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też, bleeee

Nawet nie to że blee ale miałabym tracić cenne minuty które mogę przeznaczyć na sen?

Stary 2018-08-27, 10:46   #728
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie to że blee ale miałabym tracić cenne minuty które mogę przeznaczyć na sen?

Haha! Ja to nie lubię się smarować mazidłami więc najchetniej robię to na noc. Potem idę spać i zapominam.

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-27, 10:48   #729
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:
Haha! Ja to nie lubię się smarować mazidłami więc najchetniej robię to na noc. Potem idę spać i zapominam.

Ja nigdy się niczym nie smaruje, wczoraj posmarowałem brzuch i mało się nie przykleiłam do prześcieradła

Stary 2018-08-27, 10:58   #730
kasia0912
Zakorzenienie

Dzień dobry ja dziś 11 h w pracy

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-27, 11:00   #731
dorotka1066
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
Na szybko relacja bo mam zwariowany dzień w pracy.
Owulacja byka. Endometrium 9 więc mówi że ładnie, jakiś krwiaczek się zrobił ale się wchłania. Skierowanie na usg piersi i cytologie nową, a TZ ma iść na badanie nasienia. Wiecie jak wygląda to badanie?

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Byłaś na nfz czy prywatnie? Długo się staracie?

Ja chciałam zrobić kontrolną cytologię, ale okazało się że mam infekcję, najprawdopodobniej już od dłuższego czasu. Nie miałam żadnych niepokojących objawów więc trochę się zdziwiłam. Dostałam globulki i maść. Mam przyjść do kontroli tydzień po miesiączce. Pani doktor stwierdziła, że za bardzo się wyszorowałam. Biorąc pod uwagę, że była to wizyta na nfz jestem w miarę zadowolona. Aczkolwiek pani doktor trochę zlała to, że staramy się już kilka miesięcy. Powiedziała, że leczenie niepłodności wdraża się po 2 latach starań więc jeżeli do końca roku coś nie zaskoczy to poszukam sobie innego lekarza. Przepisała mi preparat do rozpuszczania Miositogyn, to chyba coś w deseń Infolicu. Na pytanie o tsh przy staraniach kazała udać się do endokrynologa. Czuję lekki niedosyt po wizycie, ale tak jak mówiłam było to na nfz,więc nie oczekiwałam wiele. Ostatnim razem byłam prywatnie i zostałam jeszcze bardziej zlana. Chyba po prostu lekarze widząc młodą dziewczynę zakładają, że nie będzie miała problemu z zajściem. Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny czy chodząc na nfz macie robione usg? Czy takie rarytasy to tylko prywatnie? Chciałabym tez skontrolować, co tam w środku, ale w gabinecie nie było nawet aparatu, pomimo tego, że przychodnia w miarę nowoczesna. W tym cyklu skupiam się już tylko na wyleczeniu tej infekcji no i umówię się do endo. Chyba nie muszę dodawać, że tym razem prywatnie
dorotka1066 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-08-27, 11:09   #732
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorotka1066 Pokaż wiadomość
Byłaś na nfz czy prywatnie? Długo się staracie?

Ja chciałam zrobić kontrolną cytologię, ale okazało się że mam infekcję, najprawdopodobniej już od dłuższego czasu. Nie miałam żadnych niepokojących objawów więc trochę się zdziwiłam. Dostałam globulki i maść. Mam przyjść do kontroli tydzień po miesiączce. Pani doktor stwierdziła, że za bardzo się wyszorowałam. Biorąc pod uwagę, że była to wizyta na nfz jestem w miarę zadowolona. Aczkolwiek pani doktor trochę zlała to, że staramy się już kilka miesięcy. Powiedziała, że leczenie niepłodności wdraża się po 2 latach starań więc jeżeli do końca roku coś nie zaskoczy to poszukam sobie innego lekarza. Przepisała mi preparat do rozpuszczania Miositogyn, to chyba coś w deseń Infolicu. Na pytanie o tsh przy staraniach kazała udać się do endokrynologa. Czuję lekki niedosyt po wizycie, ale tak jak mówiłam było to na nfz,więc nie oczekiwałam wiele. Ostatnim razem byłam prywatnie i zostałam jeszcze bardziej zlana. Chyba po prostu lekarze widząc młodą dziewczynę zakładają, że nie będzie miała problemu z zajściem. Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny czy chodząc na nfz macie robione usg? Czy takie rarytasy to tylko prywatnie? Chciałabym tez skontrolować, co tam w środku, ale w gabinecie nie było nawet aparatu, pomimo tego, że przychodnia w miarę nowoczesna. W tym cyklu skupiam się już tylko na wyleczeniu tej infekcji no i umówię się do endo. Chyba nie muszę dodawać, że tym razem prywatnie
Mi sie wydaje ze to zalezy od przychodni i od lekarza. W mojej pierwszej poprosilam o monitoring cyklu po kilku mies. starań i mi zrobil ze 3 x usg bez problemu. W drugiej przychodni na usg trzeba bylo sie osobno umowic. A teraz gin wynegocjowal u szefa drugi sprzet i ma dwa wiec jak bylam robic cytologie to on od razu robi tez usg jak ma czas i humor.. mnie zrobil.. ☺ akurat bylam w11dc i pecherzyk mial 21mm ale to bylo w czerwcu
Stary 2018-08-27, 11:14   #733
dorotka1066
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje ze to zalezy od przychodni i od lekarza. W mojej pierwszej poprosilam o monitoring cyklu po kilku mies. starań i mi zrobil ze 3 x usg bez problemu. W drugiej przychodni na usg trzeba bylo sie osobno umowic. A teraz gin wynegocjowal u szefa drugi sprzet i ma dwa wiec jak bylam robic cytologie to on od razu robi tez usg jak ma czas i humor.. mnie zrobil.. ☺ akurat bylam w11dc i pecherzyk mial 21mm ale to bylo w czerwcu
ale byłaś na nfz, tak?
Stary 2018-08-27, 11:28   #734
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Dorotka, radze znaleźć lepszego lekarza

Moja gin mimo ze ja jestem jeszcze mlodsza od ciebie nie zlala tego ze staramy sie od pazdziernika, zlecila badanie nasienia, badania hormonów, zrobila usg, cytologie mimo ze tez mam lekka infekcie i dostalam tabletki, zbadala piersi bo mam mlekotok, kazala przyjść w nastepnym cyklu przed owu zeby ocenic pecherzyk.
Mi gin powiedziała ze do roku mozna sie na spokojnie starać potem mozna mowic i leczyc niepłodność. Ale stwierdzila tez ze po co czekac te kolejne kilka miesiecy jak mozna już teraz cos zaczac robic.
To oczywiście wizyta prywatna na nfz nie chodze

Wiec ja bym na twoim miejscu poszukala albo lepszego lekarza na nfz albo prywatnie
Dobrze pamiętam ze jakos podobnie zaczelismy starania ?

Stary 2018-08-27, 11:35   #735
dorotka1066
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kaamilaaa0508 Pokaż wiadomość
Dorotka, radze znaleźć lepszego lekarza

Moja gin mimo ze ja jestem jeszcze mlodsza od ciebie nie zlala tego ze staramy sie od pazdziernika, zlecila badanie nasienia, badania hormonów, zrobila usg, cytologie mimo ze tez mam lekka infekcie i dostalam tabletki, zbadala piersi bo mam mlekotok, kazala przyjść w nastepnym cyklu przed owu zeby ocenic pecherzyk.
Mi gin powiedziała ze do roku mozna sie na spokojnie starać potem mozna mowic i leczyc niepłodność. Ale stwierdzila tez ze po co czekac te kolejne kilka miesiecy jak mozna już teraz cos zaczac robic.
To oczywiście wizyta prywatna na nfz nie chodze

Wiec ja bym na twoim miejscu poszukala albo lepszego lekarza na nfz albo prywatnie
Dobrze pamiętam ze jakos podobnie zaczelismy starania ?

no my przestaliśmy się zabezpieczać ok listopada-grudnia, ale nie każdy cykl był staraniowy. Nie potrafię się zmuszać do seksu, dlatego często było tak że np omijaliśmy dni płodne bo akurat nie miałam ochoty. Dlatego cały czas się pocieszam tym, że za mało się kochamy i dlatego jeszcze nic nie zaskoczyło. Wiem, że pani doktor zlała moje obawy, dlatego pójdę do endokrynologa prywatnie, zobaczymy co powie. A jak do końca roku nic nie zaskoczy idę do kogoś kto specjalizuje się w leczeniu niepłodności.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-08-27, 11:40   #736
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
ale byłaś na nfz, tak?
Tak na NFZ
Stary 2018-08-27, 11:43   #737
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
no my przestaliśmy się zabezpieczać ok listopada-grudnia, ale nie każdy cykl był staraniowy. Nie potrafię się zmuszać do seksu, dlatego często było tak że np omijaliśmy dni płodne bo akurat nie miałam ochoty. Dlatego cały czas się pocieszam tym, że za mało się kochamy i dlatego jeszcze nic nie zaskoczyło. Wiem, że pani doktor zlała moje obawy, dlatego pójdę do endokrynologa prywatnie, zobaczymy co powie. A jak do końca roku nic nie zaskoczy idę do kogoś kto specjalizuje się w leczeniu niepłodności.
Oj to zupełnie bym się nie martwiła w Waszym przypadku. Bez seksu w owulację możecie się latami starać, tylko wydając pieniądze na badania, być może niepotrzebnie... czasem się trzeba zmusić jak się chce mieć dziecko, nie ma bata...

Ja chodzę na nfz i usg mam zawsze.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-27, 11:50   #738
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
to ja mam podobnie jak Ty.. w sensie nie lubie sie zmuszac... a jakbym sie miala starac "na luzie""dla przyjemnosci (że niby sie szybciej udaje) to bym nigdy nie zaszla...bo w okolice owu to akurat libido zerowe 😂

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Juz nie wspomne o bolu jajnikow i podbrzusza
Stary 2018-08-27, 11:56   #739
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość

Gaja, jak juz sie ogarniesz to wrzucaj nam na biezaco Twoja liste hitow i kitow wyprawkowych... Bardzo tu sie nam przyda
Wczoraj mnie dopadł weltschmerz i nie nadrobiłam ból, hormony i taki wieczór, o. Jeszcze nocka dziś ciężka, spałam może z 5h z przerwami, w tym połowę z młodym na klacie, więc też w trybie czuwania, żeby nie zleciał. Ech. Za to cycki powoli dają radę - 100ml na laktatorze po cc na zimno!

Z hitów to mam już laktator i poduchę do karmienia (tą mniejszą taką, nie ciążowego rogala). Z kitów to chyba butelki aventu, które rozleniwiły mi bąka, więc dziś ciśniemy z medeli tej z supersmokiem. Noce, wieczory i poranki karmię cycem, a za dnia cyc ma cycowe spa, więc wjeżdża laktator i butla. Bolą mnie bardzo sutki i nie jestem w stanie non stop cycem

Co do kart kredytowych...o jaka to zguba! Ciągle walczę! Jak kiedyś uda mi się tego pozbyć i być na plusie to będę najszczęśliwsza. Niemniej podczas sytuacji awaryjnych mocno ratuje dupcie

Ciastek, ja smarowałam tylko brzuch i nie miałam rozstępów teraz już mi powoli brzuch schodzi (nawet znowu widzę pipkę! Witaj, nieznajoma!) i też nie widziałam żadnych, ale słyszałam, że rozstępy to po częsci sprawa genetyki, więc jak masz mieć to choćbyś się smarowała olejem z wątroby jednorożca to mieć będziesz

A smarowanko tylko na noc! żeby się nie przykleić do ubrań
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-27, 11:57   #740
dorotka1066
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
to ja mam podobnie jak Ty.. w sensie nie lubie sie zmuszac... a jakbym sie miala starac "na luzie""dla przyjemnosci (że niby sie szybciej udaje) to bym nigdy nie zaszla...bo w okolice owu to akurat libido zerowe 😂
to przybijam piątkę
Stary 2018-08-27, 12:21   #741
Robotek9
Wtajemniczenie

Cytat:
To jesteśmy w teamie

Nam się udało teraz 4 dni w porę.. Miałby też piąty ale oboje brak sił stwierdziliśmy i że nic z tego nie wyjdzie tak na wyścig xD ale wg mnie 2 dni przed, dzień przed i w owu wbilismy się więc może

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Robotek9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-27, 12:25   #742
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Wczoraj mnie dopadł weltschmerz i nie nadrobiłam ból, hormony i taki wieczór, o. Jeszcze nocka dziś ciężka, spałam może z 5h z przerwami, w tym połowę z młodym na klacie, więc też w trybie czuwania, żeby nie zleciał. Ech. Za to cycki powoli dają radę - 100ml na laktatorze po cc na zimno!

Z hitów to mam już laktator i poduchę do karmienia (tą mniejszą taką, nie ciążowego rogala). Z kitów to chyba butelki aventu, które rozleniwiły mi bąka, więc dziś ciśniemy z medeli tej z supersmokiem. Noce, wieczory i poranki karmię cycem, a za dnia cyc ma cycowe spa, więc wjeżdża laktator i butla. Bolą mnie bardzo sutki i nie jestem w stanie non stop cycem

Co do kart kredytowych...o jaka to zguba! Ciągle walczę! Jak kiedyś uda mi się tego pozbyć i być na plusie to będę najszczęśliwsza. Niemniej podczas sytuacji awaryjnych mocno ratuje dupcie

Ciastek, ja smarowałam tylko brzuch i nie miałam rozstępów teraz już mi powoli brzuch schodzi (nawet znowu widzę pipkę! Witaj, nieznajoma!) i też nie widziałam żadnych, ale słyszałam, że rozstępy to po częsci sprawa genetyki, więc jak masz mieć to choćbyś się smarowała olejem z wątroby jednorożca to mieć będziesz

Gaja ja nie mogę Ciebie czytać w pracy bo mnie klienci uznają za wariata

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-27, 12:26   #743
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Gaja jak tam Adam? grzeczny?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-08-27, 12:31   #744
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
Uhh.. Zaczekam odpisywac, pocytowalam, potem patrze ktor agodzina i biegiem sie szykowac do wyjscia do malego... No kazda godzina powinna u mnie trwac jakeis 3 zeby wszystko ogarnac...

Bylo o oszczedzaniu i kartach... Ja to nawet boje sie wlaczyc mozliwosc wejscia karta platnicxa na ujemne saldo, a co dopiero karty kredytowe... Lubie wydawac kade, ale zeby potem to splacic? Never
Na szczescie juz do mnie nie dzwonia z banku z ofertami
Poza tym, oszczedzanie jest do bani... Z malzem mamy taki uklad, ze ja place wszystkie rachunki i reszta kasy moja (i tak zostaje tego tyle co kot naplakal) wiec sa miesiace, ze 99,5% kasy idzie na rachunki... Teraz jak weszlam na 80% to chyba bedzie musial mi jeszcze doplacac

Gaja, jak juz sie ogarniesz to wrzucaj nam na biezaco Twoja liste hitow i kitow wyprawkowych... Bardzo tu sie nam przyda
Drocia jak Antoś?

AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-27, 12:39   #745
RRock
Rozeznanie

Ja ani w pierwszej ani w drugiej ciąży się niczym nie smarowałam. Efekt ? Żadnego rozstępu.

RRock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-27, 12:45   #746
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Ja smarowalam sie w ciąży ale rozstepy mam genetyka

A ostatnio sie obkupilam na promce w rossku to sie smaruje rano i wieczorem

Stary 2018-08-27, 12:48   #747
pajka03
Zakorzenienie

W klubie zdjęcia

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-27, 13:01   #748
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaamilaaa0508 Pokaż wiadomość
Ktory masz dc ?
Ja mialam w 19dc endometrium 12mm
Badanie nasienia to oddanie nasienia do pojemniczka, wiem ze mozna albo na miejscu to zrobic albo dowieźć w krotkim czasie. Tez bedziemy robic pewnie we wrześniu albo październiku.

22dc

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Dzień dobry No co, upały się skończyły Nie mieszkaliśmy razem ale zdarzało nam się nocować.
Mam 16dc. Zazwyczaj owu jest około 20dc choć wydaje mi się że w tym cyklu nie bedzie kazała na siebie tak długo czekać
Dlaczego wysyła tz na badanie? Tak poprostu? Przecież nawet nie zdążyliście się jeszcze dobrze postarać o dziecko.Paju ale na plaży cycków nie pokazujesz a brzuch już tak

Powiedziała że teraz bardzi często zdarzają się przypadki że to mężczyzna jest powodem i mówi że ostatnie badania pokazały że podwoiła się liczba mężczyzn z problemami. Tz pójdzie do urologa po skierowanie i zobaczymy ile to badanie kosztuje bo jak dużo to na razie odpuścimy.

A pani doktor bardzi fajna, bardzo dobrze tłumaczy i tak na spokojnie. A badanie było bardzo delikatne! Jeszcze nigdy tak delikatnie usg nie miałam zrobionego

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Ja np uważam, że każdy facet przed rozpoczęciem starań powinien je zrobić. Dlaczego tylko my się musimy badać, a oni nie? Badanie proste i nieskomplikowane. Mój TŻ np też tak uważa

Mój miał krew, hormony i ekg robione przed staraniami i to badanie jeśli w 3 cyklach owu nic nie wyjdzie. Oba cykle wspolzyjemy co 2 dzien więc gin powiedziała że super i właśnie tak powinni być

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-27, 13:04   #749
fitelina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość

" Witaj Nieznajoma" ahahaha padłam
fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-27, 13:04   #750
Robotek9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
22dc

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Powiedziała że teraz bardzi często zdarzają się przypadki że to mężczyzna jest powodem i mówi że ostatnie badania pokazały że podwoiła się liczba mężczyzn z problemami. Tz pójdzie do urologa po skierowanie i zobaczymy ile to badanie kosztuje bo jak dużo to na razie odpuścimy.

A pani doktor bardzi fajna, bardzo dobrze tłumaczy i tak na spokojnie. A badanie było bardzo delikatne! Jeszcze nigdy tak delikatnie usg nie miałam zrobionego

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Mój miał krew, hormony i ekg robione przed staraniami i to badanie jeśli w 3 cyklach owu nic nie wyjdzie. Oba cykle wspolzyjemy co 2 dzien więc gin powiedziała że super i właśnie tak powinni być

Cały Msc co drugi dzień jak wy to robicie!!

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Robotek9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości