|
|
#721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Staraczki 2019- część 2
Cytat:
![]() Oszalała ta moja beta i tyle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Mam nadzieję, że nie będę Wam zaśmiecać forum, ale nie znalazłam bardziej 'odpowiedniego'. Mam 29 lat (rocznikowo 30 ). Od lipca przestaliśmy się zabezpieczać, ponieważ nic się nie wydarzyło postanowiłam porobić badania, i tak ginekologicznie wszystko wygląda ok, za to mam podwyższoną prolaktynę, 40,09, po teście z MCP wychodzi, że jest to czynnościowa czyli przez stres itd tędy a nie gruczolak, uff. od końcówki stycznia biorę Bromergon, 1 tabl. na noc. Moje cykle przed Bromergonem trwały 33 do 36 dni ( 36 to max, w sierpniu ponad 40 dni, ale to było jednorazowe). Mój pierwszy cykl z Bro., który teoretycznie powinnien zmniejszyć prolaktynę i co najwyżej wyregulować cykl? a tutaj, w piątek minął 36 dc, okresu ani widu ani słychu. W piątek 'wyleciały' ze mnie dwa malusieńkie skrzepki, w sobotę byliśmy na weselu i zaczeły boleć mnie piersi i wargule, myślałam, że to na okres, ale dalej nic. W poniedziałek jadąc samochodem muliło mnie jakbym miała chorobę lokomocyjną. Posklejałam fakty i kupiłam test. Po 16-tej wyszedł negatywny, wieczorem byłam na zajęciach i już w czasie rozgrzewki tak się spociłam i zmęczyłam, że aż mi wstyd było (ćwiczę już od dłuższego czasu). Powtórzyłam test rano, będąc pewna, że wyjdzie pozytywny, nie wyszedł. Teraz biję się z myślami. Bromka przestałam brać w pt, tak na wszelki wypadek, żeby ewentualnie nie zaszkodzić fasolce, i kurde nie wiem czy znowu brać i leczyć tą moją prolaktynę, czy poczekać do piątku pójść na betę. Czytam i widzę mój lament, ale nie chcę się wkręcać i robić nadzieję, z drugiej strony czemu nie ma tego okresu?? przeczytałam chyba, wszystkie fora na temat Bromergonu i nie wiem co robić. Czy któraś z Was ma może doświadczenie z tym lekiem? Z góry dzięki za pomoc
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
Ja jutro mam wizytę.. Trzymajcie kciuki.
A dziś zmarł mój dziadek, w domu. Mama wrocila z pracy i niestety był już martwy. A dwie godziny wcześniej tato podawał mu Jeszce wodę. Dziadek mieszkał z rodzicami. Mama chciała żeby była z nią po tato mój straszny panikarz jest, także pojechałam, poczekalam na lekarza i usługi pogrzebowe, jutro będziemy załatwiać |
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyrazy współczucia z powodu śmierci dziadka dużo siły dla Ciebie i Twojej RodzinyWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#726 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#727 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też mam nadzieję się uda, przecież musi w końcu przyjść ten czas. U mnie też już 6 cykli zleciało. Ten pewnie też nieudany. Od następnego miesiąca zaczynam mierzyć temperaturę. Biorę też Ovarin na uregulowanie gospodarki hormonalnej. Castangus mi nie pomógł to próbuje coś innego. Pamiętajmy nadzieja umiera ostatnia i póki ja mamy to będziemy miały siłę walczyć dalej. Za ponad tydzień będzie okres i znowu zlapie mnie dół, kilka dni wyłączam się z rzeczywistości żeby później wrócić z nowymi siłami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Ja brałam kiedyś jakiś czas. Ale okazało się że podwyższona prolaktyna była przez tarczyce i jak unormowalam jej poziom to i bromek nie był potrzebny. Więc nie pomogę niestety. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj a dlaczego chcesz dopiero w piątek iść na betę? Idź od razu i wszystko będzie jasne.Ewelincia trzymaj się! Mój dziadek zmarł tak samo, miał 68 lat, w tym dniu jeździł na rowerze i bardzo dobrze się czuł, na chwilę został sam, babcia wyszła do sklepu, wróciła a on martwy leżał na kanapie...
|
|
|
|
|
#729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymaj się kochana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#730 |
|
Przyczajenie
|
Kolejny cykl na marne 5dni przed miesiaczka i dzis pojawilo sie plamienie...i jak tu się nie załamać
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Ewelincia przykro mi- trzymaj się! Dziewczyny to możliwe, żeby ból okoloowulacyjny trwał parę dni? Zwykle to było 1-2 dni, a to już dłużej trwa. Ciągle czuje kłucie w lewym jajniku i taka ciężkośc po lewej stronie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#732 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ewelina ![]() pojawiły się już listopadówki
|
#734 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
|
#735 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny.
Popłakałam, dostałam z☠☠☠.i od tż, czy zrobiło mi sie lepiej ![]() nie wiemAle chyba się uzależniłam od tego forum i nie moge o Was zapomieć ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc tak może tak byc
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, orientujecie sie może, czy trwające cały cykl bóle piersi mogą oznaczać jakieś problemy hormonalne? Tak jakoś od trzech cykli bodajże zauważyłam, że piersi są dosyć wrażliwe przez cały cykl, a na kilka dni przez @ to już bolą na maksa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#739 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
?Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.. Przykro mi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#741 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli dobrze kojarze to ty miałaś to tsh powyżej 3. Ono jest w normie ale za duże dla kobiety starającej się. Ja mam 2 i mi powiedziano, że to ciut za dużo. Może to być też wina niepowodzeń. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przytulamWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#744 |
|
Raczkowanie
|
Hej, mam dziwne pytanie. Myślicie, że częste chrząkanie może utrudnić lub uniemożliwić zagnieżdżenie komórki? Mam problemy z gardłem, sporo wydzieliny mi się wytwarza i często chrząkam (kilka lat temu miałam wypadek, intubacja itp). Do tej pory nie udało mi się tego wyleczyć. Lekarze twierdzą, że z czasem powinno przejść.
I ostatnio zaczęłam się martwić, że to może być jakaś przeszkoda.. A do żadnego lekarza się nie wybieram w najbliższym czasie więc nie spytam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#746 |
|
Rozeznanie
|
A u mnie neta dzisiaj spadła do 28,4
![]() ![]() tak myślałam ze coś jest nie tak jak była taka niska ![]() Przykro mi Ewelincia, ja tez dzisiaj tatę pochowałam i mam strasznie smutny dzień ... ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dużo siły życzę w tym trudnym dla Ciebie i Twojej rodziny czasie ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#749 |
|
Zadomowienie
|
Beta nie potrzebna, dzisiaj dostałam okres i to taki, że masakra, boli i jest bardzo intensywny. Wracam do bromergonu. Co do tarczycy, ja właśnie nie do końca rozumiem, TSH mam 1,79, czyli dobrze, ale za to mam podwyższone antyTPO i TG, oraz jakis stan zapalny tarczycy i jakiegoś mini guzka, a endokrynolog powiedziała, że to tak jakby początek hashimoto ale bez zmian hormonalnych, i póki co kazała brać suplement Hashima forte oraz tego bromka....zobaczymy, 25.03. mam kontrole. Mimo wszystko ona wie, że się staramy i jesli bym zaszła mam od razu zrobić TSH i do niej dzwonić....Zaczynam kolejny cykl. Dziękuję za odpowiedzi
I jeśli pozwolicie to dołączę i razem z Wami będę się starać
|
#750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
baaardzo co współczuję i dużo siły życzęWysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

bo porównując do Kasi to bardzo podobny cykl miałyśmy @ 25.01 a owulacja koło 9-10
w którym dc jesteś?

). Od lipca przestaliśmy się zabezpieczać, ponieważ nic się nie wydarzyło postanowiłam porobić badania, i tak ginekologicznie wszystko wygląda ok, za to mam podwyższoną prolaktynę, 40,09, po teście z MCP wychodzi, że jest to czynnościowa czyli przez stres itd tędy a nie gruczolak, uff. od końcówki stycznia biorę Bromergon, 1 tabl. na noc. Moje cykle przed Bromergonem trwały 33 do 36 dni ( 36 to max, w sierpniu ponad 40 dni, ale to było jednorazowe). Mój pierwszy cykl z Bro., który teoretycznie powinnien zmniejszyć prolaktynę i co najwyżej wyregulować cykl? a tutaj, w piątek minął 36 dc, okresu ani widu ani słychu. W piątek 'wyleciały' ze mnie dwa malusieńkie skrzepki, w sobotę byliśmy na weselu i zaczeły boleć mnie piersi i wargule, myślałam, że to na okres, ale dalej nic. W poniedziałek jadąc samochodem muliło mnie jakbym miała chorobę lokomocyjną. Posklejałam fakty i kupiłam test. Po 16-tej wyszedł negatywny, wieczorem byłam na zajęciach i już w czasie rozgrzewki tak się spociłam i zmęczyłam, że aż mi wstyd było (ćwiczę już od dłuższego czasu). Powtórzyłam test rano, będąc pewna, że wyjdzie pozytywny, nie wyszedł. Teraz biję się z myślami. Bromka przestałam brać w pt, tak na wszelki wypadek, żeby ewentualnie nie zaszkodzić fasolce, i kurde nie wiem czy znowu brać i leczyć tą moją prolaktynę, czy poczekać do piątku pójść na betę. Czytam i widzę mój lament, ale nie chcę się wkręcać i robić nadzieję, z drugiej strony czemu nie ma tego okresu?? przeczytałam chyba, wszystkie fora na temat Bromergonu i nie wiem co robić. Czy któraś z Was ma może doświadczenie z tym lekiem? Z góry dzięki za pomoc
dużo siły dla Ciebie i Twojej Rodziny

Mój dziadek zmarł tak samo, miał 68 lat, w tym dniu jeździł na rowerze i bardzo dobrze się czuł, na chwilę został sam, babcia wyszła do sklepu, wróciła a on martwy leżał na kanapie...
trzymaj się kochana 
12.09.2015 

więc tak może tak byc

no i biorę ten jod to tez w razie czego nie wiem czy nie będzie trzeba przerwać. 

.. Przykro mi. 
I jeśli pozwolicie to dołączę i razem z Wami będę się starać