|
|
#721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Cytat:
![]() Może nastąpiło jakieś zwolnienie blokady Ale czasem mnie tak boli - szczególnie jak Mały się zaczyna wiercić - że mi ciężko siedzieć czy stać.Więc generalnie dołączam i ja do teamu gderających matek boskich bolesnych )
|
|
|
#722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Ta zgaga mnie wykończy
|
|
#724 |
|
Zadomowienie
|
Mnie obudził ból podbrzusza.. Ale, że i tak jestem w szpitalu to na spokojnie ide spać dalej, pewnie kolejny przepowiadacz
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:51 ---------- Poprzedni post napisano o 02:51 ---------- Nie zazdroszczę... Ja na diecie cukrzycowej, małe porcje, to całe szczęście mi nie doskwiera Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Moon in the sky odeszły wody
![]() Niby nic - biednaś. ja mam tak twardy brzuch ze oddychanie sprawia mi trudność Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypiłam 2l wody, jedną herbatę i napar z liści malin. No i przed 21 kilka łyżeczek lodów. Teraz obudziła mnie zgaga (po 6h od ostatniego "posiłku"). Pojawiła się też ona przed lodami ale nie aż taka. No ale przynajmniej mogę trzymać kciuki za rodzącą
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Niby nic - u mnie dziś tez coś próbuje palić w gardle. Ja nie mam jakby typowej zgagi lecz wrażenie ze coś mi stoi w gardle. I jak sobie chce beknąć to wtedy jest bardzo nieprzyjemnie ;/
Jest mi mega niewygodnie i duszno. Chyba otworze okno.. 1 stopień na dworze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Bejata - no to mamy nieciekawie.
Ja go czasu tej ciąży nigdy nie miałam takiego uczucia w przełyku, nie wiedziałam co to "palenie w gardle" zgaga. No to teraz wiem. Czlowiek nigdy nie jest "za stary" na nowe doświadczenia zwłaszcza te mało komfortowe ![]() Ale też czuję ze mniw coś uwiera w mostku, jakby ... hmm mała stópka? ![]() Pociesza mnie tylko myśl, że jak juz wkrótce zasnę (oby) to będę mogła bez przeszkód spać bo Młody ma na popołudnie do szkoły. Idę dziś do kosmetyczki głównie ze stopami zrobić porządek. Malujecie paznokcie i stóp na jakiś kolor przed porodem czy lepiej coś transparentnego?
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zostawiam stopy bez lakierów bo mam babyboomera zrobionego na dłoniach na 9 palcach i 1 zostawiłam na klipsa na operacje
wiec jakby chcieli jeszcze więcej płytki paznokcia to maja jeszcze stopy. W sumie nawet mi powiedzieli ze stopy wystarcza.. ale mimo to zostawiłam jednego palca u dłoni w naturze. Moi brzuch wyglada jak sześcian w tym momencie. Ja nie wiem jak to dziecko teraz leży. W poprzek? O, jakby wyczuło ze pisze o nim. Bo się właśnie zaczął ruszać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Moje też się przemieściło i jest mi jakby lżej.
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Haha piątkę przybijam bo i jak się ruszył to i oddychać lepiej mogę, pewnie zasnę niebawem
Niby nic - szkoda ze z butelka wina naszych nocnych rozmów nie prowadzimy :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedawno miałam takie przemyślenia, ze skoro dziecko "gotowe" to kieliszek wina można się napić a później taka myśl, że wtedy mogłaby się rozpocząć akcja porodowa i byłaby niezła lipa - położnica pod wpływem % po tylu miesiącach abstynencji
|
|
|
#733 |
|
Raczkowanie
|
Bejata dzięki, wygląda prosto, zrobię
![]() Dobrze wiedzieć że w Lidlu fajne lody bo to nasz sklep Już je wygooglałam i wpisuję tż na listę ![]() Kciuki! No proszę, kolejna z początku listy To kto następny, Elf, Listopadowa, Malta? Edytowane przez Lisek_kartezjanski Czas edycji: 2019-03-28 o 05:56 |
|
|
|
|
#734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!!!Ale tak z drugiej strony to idę dziś do szpitala na 8.30 na ktg to moglabym odrazu poród załatwiać byłoby z głowy: haha: Tylko muszę się wyrobić przed 15, żeby mąż zdążył odebrać syna z przedszkola ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- U mnie zaczynaja sie telefony z pytaniami: kiedy rodzisz? Wczoraj dzwoni mój tata i pyta na kiedy mam ten termin. Mowie mu ze do 3 tygodni mam czas na urodzenie, to sobie zażyczył wnuczke na 14.04, bo ma urodziny :sciana:. Do tej pory jak ktoś mnie pytał kiedy rodze to mówiłam, że pierwszego kwietnia o 12:05 :P. Będę musiała wymyślić coś innego :hmmm: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że nie tylko u mnie aktywna noc 😕 nie mogłam totalnie zasnąć. Wyłączyłam tv chyba koło północy. Kręciłam się cały czas i lazilam sikac. Do tego zgaga. Zjadłam nawet 2 tabletki. Myślałam, że ta noc się nie skończy 😳 Młody nie śpi od 6:15. Od rana mi niedobrze i pobolewa podbrzusze i pachwiny. Czuję, że to będzie baaaardzo ciężki dzień.
Moje wczorajsze spa zakończyło sie suszeniem wlosów na największym grzaniu, bo nie miałam siły trzymać suszarki. Do 15 przelezalam w łóżku bez mocy 😳 za to potem po przedszkolu względnie się czułam, zeby porobic parę rzeczy z synkiem. Ja paznokci u stóp nie robię, bo nie będzie mi sie chcialo tego ogarniac na bieżąco gdybym miala sie kulac jeszcze ze 2-3 tygodnie. U rąk mam po dwa palce przezroczyste z koncowkami a'la french, a pozostale w cielistym rozu, wiec nie rzuca sie w oczy ta roznica 😉 Zazdroszcze Wam tych zachcianek lodowych. Ja nie mam totalnie na nic ochoty te 6 skladnikowe to chyba w biedrze sa.No i czekamy na wiesci od Moon 👍😍 |
|
|
|
|
#738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi się skojarzyło jak Tobie się skojarzyło ![]() Cytat:
super!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
Ale akcja od rana
Ciekawe jak tam Moon![]() Ja chrzciny jakoś na jesieni planuję - wrzesień? Nie mam pojęcia czy z moją parafią będą jakieś problemy czy nie, nigdy jeszcze tu nic nie załatwiałam ![]() Zaplanowałam sobie dzisiaj rodzić, ale moja Latorośl chyba ma inne zdanie w tej kwestii ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#740 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Moon szaleje ![]() Ja też przed ciąża nie wiedziałam co to zgaga, teraz doświadczyła tego tylko z 2-3 razy, że chyba wiem o co chodzi już, ale nie męczy mnie jakoś dużo. Upuscilam trochę krwi, a teraz czekam do położnej na pobranie gbs. Wrócę to pójdę spać, bo środek nocy dla mnie jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym gbs to się wkurzyłam. Mam wyniki na portalu pacjeta LuxMed ale nieczytelne więc nie wiem o co chodzi. Czy one po prostu nie są w pakiecke i muszę za nie zapłacić czy to jakiś błąd? Dziś się do nich wybiorę i dowiem się w czym rzecz.
Kurcze ja chyba jednak powinnam jakieś farmaceutyki na tą zgagę brać ale przez całą ciążę przyjmowałam tylko witaminy i żurawinkę, byłam się cokolwiek innego. Tylko hak trraz mam tskie rozkminy o winie to czemu sobie nie ulżyć czymś na zgagę co bierzecie i Wam pomaga?
|
|
#742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że pytałam w rejestracji i czy bedę je miała na portalu pacjenta i powiedziała, ze tak. No nic, widocznie się pomyliła.
|
|
|
#744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyszła babcia, widzi pudełko po Rennie i pyta: "kto jadł?". No ciekawe kto. Mówię, że no ja miałam zgagę. "Po czym?" Jestem przez to niewyspanie przewrażliwiona na głupie pytania. I ogólnie wkurzona. Rano padało, więc do przedszkola wzięliśmy parasole. Oczywiście akurat jak wyszliśmy to już nie padało, ale zabawa parasolem na wszystkie sposoby kręcenia, otwierania, zamykania jest spoko. Miałam ochotę mu ten parasol połamać. Ratunku , nie wytrzymie dziś
|
|
|
|
|
|
#745 |
|
Rozeznanie
|
Ja też miałam kilka razy zgage i pomogło rennie.
Malta mój ojciec też stwierdził że 14.04 mogę rodzic bo też ma wtedy urodziny. Agassek super waga. Wam się te przepowiadacze zaczynają od góry brzucha? Bo wczoraj mnie chwilę bolało jak na okres ale raczej na wysokości majtek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę rodzić 16.04 bo wtedy urodziny ma mąż
ale chyba jednak poszukam mu jeszcze jakiegoś prezentu.15.04 mogłabym urodzić - w dniu premiery ostatniego sezonu Gry o Tron ![]() W moim mieście od 12 do 14 są targi książki. Tradycyjnie z Młodym na nie chodzimy od lat więc nie mogę do tego czasu urodzić. Póki będę w dwupaku jest szansa tam być
|
|
#747 |
|
Zadomowienie
|
Mnie łapią bóle jak na okres też tylko na dole.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie to nie jestem pewna czy to przepowiadacze czy coś jeszcze innego
|
|
|
#749 |
|
Raczkowanie
|
Synek dostał zaproszenie na urodziny na 6 kwietnia. Nie wiem czy chcę się załapać na to party w dwupaku
Uprzedziłam TŻ, że może on pobaluje na kinder party.
|
|
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wlasnie sobie uswiadomilam, ze wiem jak bola tylko te skurcze juz pod koniec... Jak juz to rozwarcie zaczyna postepowac... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

pamiętam pierwsze skurcze też na kibelku przesiedziałam. Ale teraz czuje konkretnie jak dziecko w kanał sie wciska. A najgorsze jest to ze taki stan to może jeszcze długo trwać nim urodze
ale chyba lepiej ze coś się dzieje już niż jakby miało nie dziac się nic. Zawsze to ciało się jakos sie przygotowuje do tego porodu. 
Ale czasem mnie tak boli - szczególnie jak Mały się zaczyna wiercić - że mi ciężko siedzieć czy stać.
)

Ja na diecie cukrzycowej, małe porcje, to całe szczęście mi nie doskwiera

zwłaszcza te mało komfortowe 

wiec jakby chcieli jeszcze więcej płytki paznokcia to maja jeszcze stopy. W sumie nawet mi powiedzieli ze stopy wystarcza.. ale mimo to zostawiłam jednego palca u dłoni w naturze. 

To kto następny, Elf, Listopadowa, Malta?
Pajka, jak mi się ta "gimnastyka ręki pod nadzorem męża" dziwnie skojarzyła 
co bierzecie i Wam pomaga?