|
|
#721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
u nas mała też już buzi nie pokazuje niestety ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ładne imię mały Tomcio ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#723 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
|
|
|
|
|
#724 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Na to pytanie okazuje się nie ma wcale zbyt prostej odpowiedzi... mój poprzedni gin mowil, ze 35-36tc można spokojnie już ściągać. Mój obecny mówi, ze może ścigać tak 38tc albo w ogóle i jak się zacznie akcja porodowa to sam się zsunie, albo ściągną mi go w szpitalu. Generalnie jego pomysł mi się nie bardzo podoba i na pewno poproszę o wcześniejsze ściągnięcie, ale muszę to jeszcze obgadać z moja położna w następnym tygodniu. ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Marysia ![]()
|
|
#725 |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Hania jest ladne ale w moim otoczeniu dosc popularne
jowite znalam jedna, w podstawowce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#726 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
U nas gdyby nie to że Tz chrzesnica to Marysia to u nas byłaby bo od zawsze chciałam córkę z tym imieniem. Potem padło na Hanie ale kilka osób jak usłyszało to od razu z automatu zaczęli przekręcac na Anie. Do mnie Jowita jakoś nie przemawia.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
My też deklarowaliśmy tylko nazwisko, o imię nikt nie pytał.
Z tych trzech imion wybrałabym Hania, u nas w okolicy żadne z nich nie jest popularne. Ja też od kilku tygodni stoję z wagą w miejscu. Ważę 69 z groszami, więc od początku niecałe 10kg przytyłam. Nie wiem ile jeszcze mogę przytyć no ale ogólnie każdy mówi, że nie widać po mnie, że tyle przytyłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#728 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Mycha 800 km?
![]() ![]() W środę jechaliśmy z mężem do Szczecina tj. 350 km. Myślałam, że jajo zniosę ![]() A dziś mamy wracać 🥴 jak pomyślę o tej drodze to mi słabo.. A 800?? Masakra.. trzymam kciuki za udaną podróż. Dopadło mnie jakieś chorobsko, katar, kaszel i brak głosu 🤷☠♀️🤦☠♀️ mam dość. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#729 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jowita zupełnie nie podoba mi się ale wiesz jak to jest z imionami, kazdemu co innego w sercu gra. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Brawo Mamo! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
** Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Z Tą popularnością Imion to tez roznie zalezy od regionu, wszyscy mi mówili ze Leon popularne a ja nie znalam żadnego i do dzis poza moim synem poznałam dwóch. Wiec nie wiem czy jakies hiperpopularne jest... mi sie z Dziewczęcych podoba Basia, Wanda, Zosia, Gabrysia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
moja kuzynka ma Helenkę i Lidkę a teraz czeka na Leona Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Mycha ja bym chyba nie pojechala , tzn ja bym na pewno nie pojechala , bylam w 24tym tyg i wracalam w 26tym w Polsce ... wymiotowac mi sie chciało z bólu kręgosłupa juz nie wiedzialam jak mam siedziec i ostatecznie wyłam jak dziecko bo była 4rano do domu mieliśmy 2h a ja myslalam ze sobie nogi odgryzę, na stacje szlam w skarpetach tak mi nogi spuchly.... Moze Ty zniesiesz to lepiej i trzymam kciuki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Kuleczka a jak Twoj synuś bedzie mial na imie? Bo nie ma na 1 stronie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mycha ja też podziwiam! 800 km to nie lada wyczyn. Do teściowej na pewno bym tyle nie pojechała
![]() ale moja nie zasługuje ![]() mi jest ciężko w samochodzie godzinę wysiedzieć jak jedziemy do rodziców. Dlatego ostatni raz jadę 7.11 potem już się nie ruszam z kanapy.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#731 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ach, stan błogosławiony Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
A ja bylam na zakupach 1,5h najpierw w lidlu potem w Kaufie. Zawsze po większych czuje sie taka zmeczona psychicznie i fizycznie. Ale nie lubie z mezem jezdzic. Właściwie od 3 lat w ogole razem nie jeździmy bo zawsze jakies spiny byly 🤣🤣🤣 wole sama zrobic tym bardziej ze nie mam schodow do noszenia. A raz w tyg pisze mezowi liste ciezkich czyli napoje i inne typu mąka, cukier itd. A ze wszystko sie pokonczylo to kupilam sama maz wieczorem tylko pojedzie po wode i napoje. Usiadłam z kawa i nie mam sily wstac a chcialabym przygotować obiad poki jestem sama bez Leo
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No waśnie w ruthyroxie ta laktoza jest a w letroxie nie ma, wiec w ta stronę można by zmieniać. Zostaje tylko kwestia tego, ze letrox ma tabletki z substancja czynna co 25 a euthyrox jakieś inne, ale to raczej da się chyba ogarnąć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja kiedyś jadlam euthyroX a od 4lat letrox , nie ma różnicy poza laktozą. Teraz mam niemiecki odpowiednik znow z Laktozą.
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie pokaże, bo jeszcze nic nie mam, ale chce kupić z 5 otulaczy pul, mam 2 wełniaki i 1 aio Chinkę plus jak upoluje to dokupie jeszcze 2 aio Kokosi albo BB. W środek pol na pol tetra i wkłady NB (zobaczymy, jak będzie mi dziecię często srajtolic ).
|
|
#736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mnie irytuje zawsze, on szybko szybko i do domu, a ja lubię połazić. W marketach za to ciagle gdzieś znika z wózkiem i musze go szukać z produktami pod pachą jak ja mu tak tydzień temu zrobiłam to była afera ![]() ![]() Cytat:
Teraz wszedł nowy eutyrox bez laktozy właśnie i jak się na niego przejdzie to już nie można brać starych tabletek jeśli jakieś zalegają w domu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Super!
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
A moj leci przez sklep z wozkiem a ja za nim biegam, wrrrrrr a ja sie zawsze musze zastanowić zobaczyc jakie warzywa sa ladne i na tej podstawie zaplanowac posilki na kolejne 2-3 dni. To samo z miesem czy rybami. No i nienawidze jak on mi nie da pomyslec, albo sie dziwi ze jak jest promocja kupuje 6paczek makaronu... tylko ze ja kupuje za 66cent a normalna cena 1,79€ ! Niemiecki odpowiednik Lubella. Dlatego wole sama ,albo napisac mu listę.
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa widzisz! Czyli wyglada na to, ze teraz pomiędzy jednym a drugim już żadnej różnicy nie ma?
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Arya a czemu nie mozna brac starych? Jesli roznica to tylko laktoza? Wiesz cos wiecej?
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mycha. Aja trzymam kciuki za podróż! Według mnie wcale nie musi być tak złe tym bardziej, jak planujecie regularne postoje
.Ja co prawda już półtorej miesiąca temu, ale trasę 600km zrobiliśmy od kopa i to jeszcze ze mną cały czas za kierownica. Dawno mi się tak dobrze nie jechało i nawet nie czułam się senna, bo co jakiś czas bobas serwował mi rozrywkę w formie regularnego pokopywania
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Midusia a ile godzin jechaliscie? Bo 600 wydaje mi sie nie daleko, tzn jak jedziemy od siebie w góry to z postojem na obiad wcale nie czuć tych kilometrów.
Ode mnie do Pl jedzie sie okolo 11 - 1000km. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
U mnie z imieniem to byla prosta sprawa, juz dawno mi sie to imie spodobalo jak sie usłyszałam na osiedlu, i kiedys wspomniałam o tym TŻ jak nie byłam w ciąży jeszcze i chyba to zakodował bo jak jechalismy na 1 prenatalne to odrazu mówi, ze pewnie tam Olafek siedzi i jak proponowałam inne to odrzucał i tak już zostało
Co do odczuwania bólu to ja nawet nie mówię jaki u mnie poziom bo mój dentysta się zawsze ze mnie śmieje, ze jestem idealnym materiałem na teściową - nie do otrucia wiec wolałabym mieć tą opcje z zzoWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Niecałe 6h, bo większość drogi to autostrady plus jechaliśmy wieczorem/nocą.
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Ojeej też wolę sama na zakupy jeździć. Jak wysyłam tżta to kupuje tylko i wyłącznie to co mu powiem- przy czym sama czasem o czymś zapominam mu powiedzieć , np. o produktach codziennego użytku typu mleko, jajka. Plusem jest to, że mamy lidla pod blokiem.
A nasz syn będzie miał na imię Stefan ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
po 3h jedzonko i nawet nie czuc. Ja 7h przez same niemcy jadę... 🥴Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#747 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Tam chyba chodziło o zmianę masy tabletkowej, szczerze to nie mam pojęcia czytałam gdzieś na necie u jakiegoś endokrynologa. Zaraz poszukam tego wpisu ![]() Cytat:
Chyba tak. Chociaż mi się jeszcze nie udało w aptece dostać nowej wersji, ciagle jadę na starej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
jak Ani z kanału MamaLama też ma Stefcia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#749 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
No mamy zagwozdkę, może jak zobaczymy małą to imię samo przyjdzie
![]() Ale nigdy nie sądziłam, że imię może być takie trudne do wybrania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Hm szczerze nie kumam czemu nie mieszać
![]() https://doktormagda.pl/2019/08/uwaga...euthyroxu.html Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

-część 4.

ma dużą głowę (to pewnie w tatusia
). Jest w 72 centylu jeśli dobrze zapamiętałam
nie chciał pozować do zdjęcia bo przycisnietą ma buzię do macicy
ale leży nadal główką w dół. 

dobrze że wszystko ok 
mały Tomcio 

Skończyłam wakacyjne zajęcia, wyprawkę ogarnęłam i teraz odpoczywam, czytam, piorę, sprzątam ale generalnie nudzę się. I chyba hormony mi buzują bo nie poznaję siebie. Jestem taka poirytowana, że nie mam kontaktu z ludźmi a z drugiej strony weźcie mnie zmuście do wyjścia z domu
jowite znalam jedna, w podstawowce
no ale ogólnie każdy mówi, że nie widać po mnie, że tyle przytyłam. 

A dziś mamy wracać 🥴 jak pomyślę o tej drodze to mi słabo..
**

Ach, stan błogosławiony
Dotychczas najgorszym bólem jaki czułam to borowanie zęba do korzenia bez znieczulenia. Jeśli poród ma być gorszy to ja się wypisuję. 

po 3h jedzonko i nawet nie czuc. Ja 7h przez same niemcy jadę... 🥴