|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Realistka
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać, cz.52
Cytat:
|
|
#722 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=de61b525ea9c27150559199 fef5a08ffa7ef4799_5e45e32 e63f12;87366037]Właśnie, włosy nie ręka
![]() Ja rok temu (we wrześniu) oddałam na fundację, miałam wtedy włosy do obojczyków. Teraz tak na oko mam dłuższe od Twoich, znowu pójdą na fundację ![]() Dlatego miałam traumę do fryzjerów. Prosisz o najzwyczajniejsze ścięcie na prosto a wychodzisz z cieniowaniem, brrr Też mam w rodzinie wujka, któremu amputowano stopę (stopa cukrzycowa) i nie dostał orzeczenia o niepełnosprawności na stałe, cały czas dostaje okresowe i regularnie chodzi potwierdzać, że stopa nadal nie odrosła [/QUOTE]Zawsze mialam bol tylka o to, ze moje wlosy sie nie nadaja na peruki, nie dosc, ze rzadkie, to jeszcze cienkie i lekkie jak puch. A co do obcinania wlosow, to kupilam maszynke do strzyzenia i strzyge sie sama
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- A czemu sie wstydzisz przyznac, ze nie umiesz gotowac, daj luz. Kup i postaw.
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#725 |
|
BAN stały
|
spróbuj z tego przepisu:
https://www.mojewypieki.com/przepis/...wa-panna-cotta robiłam, wyszła bezproblemowo. w ogóle wszystko z tego bloga wychodzi mi bezproblemowo
|
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Bo wszyscy moi domownicy i goście wolą domowe żarcie.
|
|
#727 |
|
Pani Mizantrop
|
Ja tam wole smaczne zarcie, gdzies mam to, czy ktos je sam zrobil, czy kupil w markecie.
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale to musisz akurat robic cos trudnego ? Nic, a nic nie umiesz zrobic ?
A jak sie komus nie chce to tez ma sie zmuszac ? ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#729 |
|
Zadomowienie
|
To ja jeszcze do Katowic wrócę
![]() Wyczytałam na jakiejś stronie, że jest jakaś wystawa neonów w Galerii Neonów w Centrum Kultury Katowice, ale google nie chce mi tego wypluć, mam jakiś news z 2016 tylko. Wystawa jest zdemontowana, czy po prostu szukać nie umiem?
|
#730 | |
|
Realistka
|
Cytat:
no ale to byla jednorazowa akcje, potem bylo mi strasznie glupio Teraz zwykle kupuje jedzenie, czesciej tez sama cos robie. Moi znajomi wiedza, ze jestem kulinarnym beztalenciem i wszystko gra
|
|
#731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciasto sama upiekłam bo to łatwiej wyczuć czy kupne czy domowe
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#732 |
|
Wtajemniczenie
|
Kopnij się do baru mlecznego czy tzw stołówki , weź ileś tam porcji zarelka w sensie zupę i drugie danie , sama zrób jakieś proste ciasto (np na oleju z owocami) i już , a potem stiwetdz że poprostu nie lubisz stać przy garach. My tak robimy przy wizytach kilku dodatkowych osób .
|
|
|
|
#733 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#734 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy takie kiermasze szkolne, z których pieniążki idą nie wiadomo gdzie, są legalne? Że już nie wspomnę o szantażowaniu dzieciaków obniżaniem ocen jak się nie przyniesie ciasta ![]() Piękne, że kilkaset rodziców nie reaguje na takie rzeczy tylko idzie do cukierni po ciasto
|
|
|
|
|
#735 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=de61b525ea9c27150559199 fef5a08ffa7ef4799_5e45e32 e63f12;87366278]
Ciekawe czy takie kiermasze szkolne, z których pieniążki idą nie wiadomo gdzie, są legalne? Że już nie wspomnę o szantażowaniu dzieciaków obniżaniem ocen jak się nie przyniesie ciasta ![]() Piękne, że kilkaset rodziców nie reaguje na takie rzeczy tylko idzie do cukierni po ciasto [/QUOTE]A też się nad tym zastanawiałam zawsze
|
|
|
|
#736 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
!!!! trafione w sedno hahahaha ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#737 |
|
BAN stały
|
[1=de61b525ea9c27150559199 fef5a08ffa7ef4799_5e45e32 e63f12;87366278](...)
Ciekawe czy takie kiermasze szkolne, z których pieniążki idą nie wiadomo gdzie, są legalne? Że już nie wspomnę o szantażowaniu dzieciaków obniżaniem ocen jak się nie przyniesie ciasta ![]() Piękne, że kilkaset rodziców nie reaguje na takie rzeczy tylko idzie do cukierni po ciasto [/QUOTE]ale jak pieniądze idą nie wiadomo gdzie? rodzice zgadzają się na kiermasz bez określonego celu? też mnie to dziwi.. u mnie były kiermasze bożonarodzeniowe i wielkanocne - ale jasno było określone na co idą pieniądze. na wycieczkę dla uczniów na koniec roku. pamiętam że w podstawówce w bodajże 2 klasie udało się zebrać tyle, że nie trzeba było nic dopłacać. i wszyscy pojechali na 'darmową' wycieczkę oprócz Pani_Mady, która sobie radośnie zachorowała na różyczkę ![]()
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzeniona
|
U mnie w szkole standardem był kiermasz używanych książek. Ciekawe, czy obecnie by to przeszło
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#739 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale to była magiczna szkoła. Jak się nie płaciło 20 zł za semestr za mydło i papier toaletowy (które teoretycznie powinna zapewniać szkoła bezpłatnie dla uczniów ), to ocena z zachowania w dół. A papieru i mydła nigdy-przenigdy nie było (no dobra, jak był cynk o kontroli sanepidu to się pojawiało wszystko i znikało 5 minut później), tak że ten... czuć ściemę w tych zbiórkach pieniędzy ![]() Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#740 |
|
BAN stały
|
[1=de61b525ea9c27150559199 fef5a08ffa7ef4799_5e45e32 e63f12;87366329]A no bez celu. Na wycieczkę to sama bym pewnie się chciała nauczyć piec
![]() Ale to była magiczna szkoła. Jak się nie płaciło 20 zł za semestr za mydło i papier toaletowy (które teoretycznie powinna zapewniać szkoła bezpłatnie dla uczniów ), to ocena z zachowania w dół. A papieru i mydła nigdy-przenigdy nie było (no dobra, jak był cynk o kontroli sanepidu to się pojawiało wszystko i znikało 5 minut później), tak że ten... czuć ściemę w tych zbiórkach pieniędzy ![]() (...)[/QUOTE] tak z ciekawości... szkoła gdzieś w małej mieścince czy wiosce czy w większym mieście? z mojego niewielkiego (ale jednak) doświadczenia wynika, że w takich małych szkołach, to się czasem niezłe cuda dzieją. |
|
|
|
#741 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#743 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#745 |
|
Realistka
|
nie wiem jak jest w innych klasach i szkolach, ale moj cherzesniak w klasach 1-3 otrzymal darmowe podreczniki z zalozeniem, ze musi je zwrocic dla kolejnego rocznika.
|
#746 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecacie jakąś dostepną stacjonarnie marke lakierów hybrydowych?
Da rade w ogóle kupić coś niedrogiego poza aliexpress? |
|
|
|
#747 | |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87365452]Powoli zaczynam myśleć o prezentach.. Jakie macie fajne oryginalne pomysły dla facetów? Ja ostatnio kupuję TŻowi bony, już mu kupiłam na strzelnicę, na masaż, do barbera. Jak macie jeszcze jakiś ciekawy pomysł, to podrzućcie
Czy oryginalne to nie wiem, ale w tym roku na urodzino/święta kupiłam zestaw klawiatura[taka świecąca na kolorowo ], + myszka+jakas tam mata, płytę winylową + koszulkę ulubionego zespołu. Dorzucę jakieś kraftowe piwa, bo bardzo lubi. W zeszłym roku dostał zestaw do samodzielnego zrobienia piwa Ale zastanawiałam się też nad gokartami.Cytat:
Bratanica dostawała zbliżone. Oboje kochają puzzle [polecam!], książek ma już od groma [też uwielbia], wielki zestaw kredek i flamastrów wraz z książeczkami, raz kupiłam jej taką małą zabawową kuchenkę [bo chciała], zestaw do karaoke [bo śpiewa], też różne gry takie dostosowane do wieku, w zależności, co mi wpadło w oko. Zrzucaliśmy się również na taką bardziej wypasioną gitarę z okazji jej urodzin, ale brała lekcje. Obojgu kupiłam raz takie domki wielkie do pokolorowania, to miały radochę. Przez chwilę ![]() Czekam na etap w ich życiu, w którym będę im mogła kupić coś w stylu "mały naukowiec"
Edytowane przez 835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 Czas edycji: 2019-11-26 o 15:50 |
|
|
|
|
#748 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#749 |
|
Konto usunięte
|
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;87366624]Czy oryginalne to nie wiem, ale w tym roku na urodzino/święta kupiłam zestaw klawiatura[taka świecąca na kolorowo
], + myszka+jakas tam mata, płytę winylową + koszulkę ulubionego zespołu. Dorzucę jakieś kraftowe piwa, bo bardzo lubi. W zeszłym roku dostał zestaw do samodzielnego zrobienia piwa Ale zastanawiałam się też nad gokartami.Mój chrześniak [obecnie 6 lat] dostawał w młodszych latach głównie książki, wypasione kolorowanki, takie małe autka, duże autka na sterowanie, raz kolejkę, puzzle, pluszowego kota, który miauczy, szachy i różne takie gry dostosowane do wieku. Bratanica dostawała zbliżone. Oboje kochają puzzle [polecam!], książek ma już od groma [też uwielbia], wielki zestaw kredek i flamastrów wraz z książeczkami, raz kupiłam jej taką małą zabawową kuchenkę [bo chciała], zestaw do karaoke [bo śpiewa], też różne gry takie dostosowane do wieku, w zależności, co mi wpadło w oko. Zrzucaliśmy się również na taką bardziej wypasioną gitarę z okazji jej urodzin, ale brała lekcje. Obojgu kupiłam raz takie domki wielkie do pokolorowania, to miały radochę. Przez chwilę ![]() Czekam na etap w ich życiu, w którym będę im mogła kupić coś w stylu "mały naukowiec" [/QUOTE]A jak ten zestaw? Robił to piwo? Dobre było? Bo to jest pomysł Żadnych komputerowych rzeczy nie kupuję, bo TŻ kupuje takie części do kompa, że mam tu małą stację NASA. A klawiaturę kupił specjalnie pode mnie - taką, której nie można zepsuć zalewając ją kawą ![]() Mój ma 6 lat i takimi małymi naukowcami bawi się od dawna już |
|
|
|
#750 |
|
Realistka
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87366683]A jak ten zestaw? Robił to piwo? Dobre było?
Bo to jest pomysł Żadnych komputerowych rzeczy nie kupuję, bo TŻ kupuje takie części do kompa, że mam tu małą stację NASA. A klawiaturę kupił specjalnie pode mnie - taką, której nie można zepsuć zalewając ją kawą ![]() Mój ma 6 lat i takimi małymi naukowcami bawi się od dawna już Ostatnio wymyśliłam mini cegły i zaprawę do budowy (polecam, super zabawa w konstruowanie budynków) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

[/QUOTE]

], + myszka+jakas tam mata, płytę winylową + koszulkę ulubionego zespołu. Dorzucę jakieś kraftowe piwa, bo bardzo lubi. W zeszłym roku dostał zestaw do samodzielnego zrobienia piwa