|  2020-11-14, 21:48 | #721 | 
| Gang Iren Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: Poznań/UK 
				 | 

Dot.: Piękne, młode i szalone ;) 30+, 40+ IV część

Pani Robot, przytulam    
				__________________ We all find time to do what we really want to do... | 
|     | 
|  2020-11-14, 21:56 | #722 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

Anyż, a co u Ciebie?

| 
|     | 
|  2020-11-14, 22:24 | #723 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

Caffe praca mnie wciągnęła maksymalnie.  Wczoraj po tygodniu pracy byłam wykończona. Zjadłam obiad, wzięłam długą kąpiel i resztę dnia leżałam w niemocy. Całe 7,5h pracuje na maksymalnych obrotach. Z jednej strony dobrze mi to robi bo odcinam się od problemów rodzinnych i związanych z firmą. Jednak nie ćwiczę, mało spędzam czasu na plaży czy lesie. A to daje mi ukojenie, odstresowuje. Nie chce być dla siebie zbyt surowa i daje sobie czas na wdrożenie się w nowy tryb życia. Jednak nie mam zamiaru samą pracą żyć. Mam jeszcze sporo pracy nad moją firmą. Czekam, zobaczę, ocenie. Ale to wszystko jest dla mnie zadaniem, przygodą. Ja lubię jak się coś dzieje. Lubię być w nowych sytuacjach. Zmarł mój wieloletni przyjaciel, moja pierwsza miłość. Znaliśmy się od dziecka. Mieliśmy całe życie ze sobą kontakt. Nie mogę uwierzyć. COVID. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk | 
|     | 
|  2020-11-14, 22:29 | #724 | 
| Gang Iren Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: Poznań/UK 
				 | 

Anyzek, bardzo Ci współczuję    
				__________________ We all find time to do what we really want to do... | 
|     | 
|  2020-11-14, 22:35 | #725 | 
				 | 

Gosiu dziękuje. Dla mnie strata, tyle pięknych wspomnień. Nie wyobrażam sobie co czują jego bliscy . Ma maleńkie dziecko - zdecydowali się na nie w ostatnim momencie . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk | 
|     | 
|  2020-11-14, 22:45 | #726 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2016-08 
				 | 

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10  ad74dde2dd7f297a0_6313dc7  3a6c64;88286128] Ale kusicie tą jogą! Kurcze, może sama o tym pomyśle? Bardzo podobają mi się sylwetki joginek  Rozciągnięte ciało i praca wszystkich mięśni (również tych głębokich) powodują, że są smukłe i mają pięknie wydłużone kończyny. Jecie wędzonego łososia? Pytam, bo bardzo dużo złego się swego czasu słyszało o tym jaki jest toksyczny. Lubie, chociaż rzadko jem (pare razy do roku). Kupiłam dzisiaj bio. [/QUOTE] Cytat: 
 Cytat: 
 Pani Robot, przykro mi, ale jednoczesnie kurcze, mozna sie bylo spodziewac, nie? Pamietaj, ze nie masz wplywu na reakcje innych ludzi, tylko na swoje. Ich juz nie zmienisz, ale masz kontrole nad tym, jak zareagujesz na sytuacje. Rozumiem, ze niewiele rodziny zostalo, ale w imie rodziny czasem nie warto utrzymywac kontaktow, serio mowie z doswiadczenia. Jakby sie nie udalo zabookowac terapeuty to zawsze wbijaj do mnie na priv  Glupia pogadanka moze pomoc poczuc sie lepiej. Wiecie, obejrzalam Queen's Gambit. Po pierwszym odcinku siedzialam do 2 w nocy grajac w szachy online. Uwielbiam te gre i mam straszny sentyment, moj ojciec gral z kolegami, oczywiscie swoj ciekawski nochal musialam wciskac, wiec mnie tez nauczyl za dzieciaka. Teraz malo mam okazji grac, bo wydaje mi sie, ze niewiele osob zna i praktykuje szachy. Ostatnio, po rozstaniu z Tz, poczulam sie jak bohaterka w odcinku, kiedy odkupila swoj dom i tanczyla przy alkoholu. W koncu mieszkam sama, bardzo lubie muzyke, ale talent mam zerowy, wiec wstydzilam sie spiewac przy Tz. Teraz puszczam sobie youtube i daje ile fabryka dala. Zauwazam, ze najlepiej wokalnie mi do Chrisa Martina i Coldplay, nawet te gorne noty mi wychodza  i Amy Winehouse. Sasiedzi jeszcze nie zadzwonili po policje, wiec dobrze jest. Wy macie muzykalne talenty? | ||
|     | 
|  2020-11-14, 23:20 | #727 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-01 Lokalizacja: śląskie 
				 | 

Cytat: 
  Smutne... moja babcia mawiała, że są różne smutki, bo spowodowane różnymi sytuacjami, żeby je przeboleć radziła sadzić kwiaty (zajmowała się ogrodem), gotować, robić weki... posprzątać na strychu, bo to porządkuje myśli... ale mawiała też, że są takie smutki, które potrzebują ciszy i zadumy, ta sytuacja, którą opisałaś, to ten ostatni rodzaj smutku, na niego nie ma słów... 
				__________________ Moje serce jest zajęte... najważniejszą rzeczą pompuje krew ♥ | |
|     | 
|  2020-11-14, 23:23 | #728 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2007-12 
				 | 

Jeju, dziewczyny, ale się porobiło   . Anyż, bardzo, ale to bardzo Ci współczuję!  Strasznie przykra sytuacja. Pani_R, rozumiem również Twój smutek i żal. Niby łatwo się mówi, żeby odciąc się od rodziny, olać, zerwać więzi, ale to wszystko zawsze ma na nas mniejszy lub większy wpływ i boli. Siedzi głęboko w nas, nawet jak sobie z tego sprawy nie zdajemy, i 'podgryza'. Powtórze za Anyż, że może mama jeszcze zmieni zdanie, może się dogadacie. A jak nie, to juz wiesz, że mamie nie możesz po prostu już nigdy zaufać. Widzisz, Ty jesteś uczciwa, więc zakładasz, że wszyscy wokół są. Dlatego jesteś oszukiwana. Każdy sądzi według siebie. Trzymaj się, jesteśmy z Tobą!   Cytat: 
 Nawet jak ludzie zrywają kontakty z rodziną, to ten żal, złość i emocje zostają i ciągną się za nami. Z czasem może mniej się je odczuwa, myślimy, że już mamy to gdzieś, ale one siedzą. Pisze z perspektywy wielu przeprowadzonych rozmów z ludzmi z podobnymi problemami na przełomie mojego życia. Zero. Plastycznie również jestem mniej niż zero - to co rysuje jest na poziomie 5-letniego dziecka. Za to w sporcie byłam zawsze dobra  . Dziewczyny, dbajcie o siebie. To teraz takie ważne. Najważniejsze: wysypiajcie się, starajcie nie stresować, nie przepracowywać (ciężka praca jest okay, ale przepracowywanie się juz nie), jedzcie regularne i pożywne posiłki - to są banały, których często się nie docenia, a to podstawa. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2020-11-14 o 23:46 | |
|     | 
|  2020-11-14, 23:37 | #729 | ||
				 | 

Cytat: 
 Oprócz tego napiszę jeszcze: trudna sytuacja, ale szukałabym rozwiązania. ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat: 
  nigdy nie wyśpiewałam sobie darmowego kursu, ale też mnie nikt nie wyrzucił na pysk-to też jakiś plus  A jeszcze wyśpiewywałam z grajkiem przy klawiszach, on do mikrofonu, a ja ponoć do dezodorantu, nie pamietam zdarzenia za dobrze, ale znajomi na drugi dzień relacjonowali, im było bardzo do smiechu, mi mniej, ale to były "gościnne występy" - wstyd   
				__________________ Moje serce jest zajęte... najważniejszą rzeczą pompuje krew ♥ Edytowane przez zastrzezona Czas edycji: 2020-11-14 o 23:39 | ||
|     | 
|  2020-11-15, 05:38 | #730 | |||
| Pani Mizantrop Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: Sydney 
				 | 

Cytat: 
  Sciskam mocno  Na wyciszenie nic mi tak dobrze nie robi, jak dobre jedzenie, wino i jakis spokojny film. Cytat: 
  Cytat: 
 Dwa razy w zyciu stracilam wszystko przez moja wlasna matke, powinnam byla wiedziec lepiej, ale nadal sie ludzilam, ze moze sie zmienila, ze moze juz inaczej na mnie patrzy, moze teraz bedzie dumna, moze teraz bedzie mnie kochac. Stracilam dom, wlasny biznes, wszystkie pieniadze, zostalam doslownie tylko z tym, co mialam w portfelu, w noc przeprowadzki do innego miasta, kiedy musialam oplacic mieszkanie, kaucje, czynsz i nie mialam pracy. To byl jeden z gorszych okresow w moim zyciu, ale dalam sobie rade i wtedy ostatecznie ucielam wszystkie kontakty z cala rodzina. To byla najlepsza decyzja mojego zycia. To i pojscie na terapie. 
				__________________ In a world of choices I choose me. My favourite season is the fall of the patriarchy. | |||
|     | 
|  2020-11-15, 08:20 | #731 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

Anyż   przykro mi bardzo   Ava mam talent do grania na nerwach   | 
|     | 
|  2020-11-15, 10:05 | #732 | 
				 | 

Dziękuje dziewczyny bardzo   Dopiero wstałam. Dużo śpię ostatnio. Kawa w łożku i muszę się wychodzić. Jadę gdzieś na długi spacer. Mam dobry słuch. Głos mam podobno tez dobry. Nigdy go nie ćwiczyłam. Nie widzę siebie w śpiewie. Zastrzezona  ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Tak jak czytam Wasze historie rodzinne to sądzę, że to Was ukształtowało. Pewnie, że to przykre, smutne. Ale przez to jesteście dlatego tak fajnymi kobietami. Jesteście jakieś. Macie tę pewność siebie, która przyciąga a nie odpycha. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk | 
|     | 
|  2020-11-15, 10:13 | #733 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Dziewczyny, życzę Wam, aby troski i smutki odeszły w zapomnienie lub przynajmniej stały się łatwiejsze do zniesienia. Ściskam Was wirtualnie   | 
|     | 
|  2020-11-15, 10:41 | #734 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2015-04 
				 | 

Ojej Pani Robot   nieprzyjemna sytuacja... W pierwszej kolejności powinnaś uspokoić umysł. Ty wiesz najlepiej, co Tobie obniży napięcie. Nie znam sytuacji ale na Twoim miejscu szukałabym/dążyłabym do spokojnej i konstruktywnej rozmowy z mamą. Takiej rozmowy twarzą w twarz bo tylko wtedy jest szansa na jakieś rozwiązanie/rozwiązania tej kłopotliwej sytuacji. Wcześniej oczywiście przeprowadziłabym hipotetyczną rozmowę w... swojej głowie. Planowanie i dodatkowo próba walki z własnym stresem jet na pewno konieczna ale może wolisz akurat spontaniczność i improwizację  Znasz mamę najlepiej. Dasz radę bo jesteś mądrą dziewczyną  A ja praktykuję świetny spokój i rozciąganie  Soso tak, znane sa mi podcasty M. Obamy  Słuchamy...słuchalismy też w pracy. Ava jako młoda dziewczyna (szkoła podstawowa i średni, początek studiów) śpiewałam w zespole, tańczyłam, śpiewałam w chórze... kościelnym  Grałam na gitarze. Mój Tz pochodzi z muzykalnej rodziny. Sam gra na gitarze. Syn śpiewa w zespole. Tez umie grać. Córka od 2 lat uczęszcza na zajęcia do p. profesor i uczy się grać na gitarze. Niedługo weźmie sie dodatkowo za ukulele  Myślimy o szkole muzycznej dla niej.  Tak że muzyka jest z nami na co dzień. Dircik pytasz skąd takie zestawy wełniane? Mnóstwo tego pojawia się od dawna w sieciówkach, które mają tez kolekcje ciuchów sportowych jak Mango, zara,HM czy wspominany MD. Ja ostatnio w Guess przymierzałam szary komplet, trzeba brać rozmiar większy. ładny ale czułam się jak w piżamie... może gdyby kolor był ciemniejszy... Polecam jednak nie kupować w ciemno  https://www.zalando.pl/guess-spodnie...1a0g8-c11.html Łososia uwielbiam, pieczonego... mniam... w ogóle lubię ryby. Wędzone niekoniecznie... najsmaczniejsze ryby na świecie ( odżyło wspomnienie) jadłam chyba w Chorwacji. Wiadomo, że mieszkając prawie w centrum Polski nie mam dostępu do świeżych ryb ale jak jestem na wybrzeżu to sobie daję upust  W Chorwacji przepyszny jest adriatycki tuńczyk czy homar prosto z grilla, tylko z dodatkiem oliwy z oliwek i do tego grillowane warzywa. O matko i córko jaka to pychotka. Nad naszym morzem jak wielokrotnie wspominam... zawsze jestem monotematyczna w kwestii posiłków  jeszcze mi się nie znudził łosoś z pieca z gnocchi. Tak przyrządzić ryby nie umiem ale w końcu nie mam pieca  Miłego dnia Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2020-11-15 o 10:43 | 
|     | 
|  2020-11-15, 12:27 | #735 | |
				 | 

Anyż, bardzo, bardzo współczuję ...przytulam mocno   Świat staje się zupełnie inny bez bliskich nam osób. Tak w jednej chwili... Mam nadzieję że pogoda dopisze na spacerze  Również marzy mi się wypad do lasu, ale u nas niestety deszcz. Ja również dużo ostatnio śpię ...dopiero wstałam  Chyba zapadam w sen zimowy  Mam nadzieję że Tżt w końcu wybierze rower spinningowy ...ostatnio wymyślił taki na którym można się ścigać z innymi online. Jak już go zainstalujemy to z pewnością od razu nabiorę energii. To mój żywioł. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat: 
 Kasztanka, bardzo mnie poruszyło to co napisałaś ...jak to możliwe? Jak mogło dojść do takiej sytuacji? Bardzo podziwiam, że dałaś sobie radę, to musiało być trudne   Życie potrafi przeczołgać ...najbardziej boli zdradzone zaufanie. Przytulam   | |
|     | 
|  2020-11-15, 12:39 | #736 | 
				 | 

Pół godziny temu wróciliśmy z trasy rowerowej. Jest moc   Grzechem byłoby nie skorzystać z tak pięknej pogody. U nas ciepło i świeci słońce. no lato to nie jest ale świeże i rześkie powietrze zrobiło nam dzień  A teraz poddaję się rutynie dnia i biorę się za przygotowanie obiadu... Miało być: a ja praktykuję ŚWIĘTY spokój i rozciąganie   Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2020-11-15 o 12:47 | 
|     | 
|  2020-11-15, 13:18 | #737 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2018-08 
				 | 

Anyzku I PaniR, bardzo wspolczuje! Sciskam! Sent from my iPhone using Tapatalk | 
|     | 
|  2020-11-15, 13:31 | #738 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: dolnośląskie 
				 | 

Gosiu wspaniałe wieści Gratuluję  P.Robot współczuję. Kasztanka ważne,ze pomogło i teraz jest lepiej. Rodzina jakże często jest zródłem stresu ,zamiast być oazą miłości i zrozumienia.. Reing podeslij fotki buziaka  Siedzę z płachtą na twarzy(Aroma blend calming mask) Gości mamy na 16. Przy dwóch psach od rana generalne porządki  Teraz 10 min na mały relax  Buziaki dla Was wszystkich   | 
|     | 
|  2020-11-15, 13:45 | #739 | 
| Pani Mizantrop Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: Sydney 
				 | 

Ktos wspominal o zmeczeniu,nie wiem, co ze mna nie tak, ale przez ostatnie 3 dni ciagle bym tylko spala. W piatek musialam byc w pracy bardzo wczesnie - o 7, skonczylam o 14, przyjechalam do domu, wzielam prysznic i poszlam spac, obudzilam sie w srodku nocy, zjadlam, wzielam kolejny prysznic i poszlam dalej spac. Obudzilam sie o 8 rano do pracy kolejnego dnia. Po pracy mialam impreze, wrocilam ok. polnocy i zaraz poszlam spac. Wstalam ok. 11, potem przespalam jeszcze kilka godzin i teraz ide spac bo nadal czuje sie zmeczona. Jak zyc? Wrzucam jedyne zdjecie, jakie mi sie wczoraj wieczorem na imprezie udalo zrobic. Z uwagi na wirusa bylo ograniczenie do 20 osob, ale i tak bylo w miare spoko, no i fajne miejsce na dachu mielismy. Do tego gora jedzenia i drinkow, bylo sympatycznie. 
				__________________ In a world of choices I choose me. My favourite season is the fall of the patriarchy. | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2020-11-15, 14:16 | #740 | 
				 | 

Kasztanka, zrobiłaś rzecz możliwie najlepszą - zawalczyłaś o siebie. Terapia, to bardzo dobra decyzja - relacje rodzinne mają na nas tak ogromny wpływ, że samemu ciężko to sobie poukładać   [1=a41e5628ec20eaaf3266066 f6eafe0f03253103a_6810087 1c0c55;88287468]Pół godziny temu wróciliśmy z trasy rowerowej. Jest moc  Grzechem byłoby nie skorzystać z tak pięknej pogody. U nas ciepło i świeci słońce. no lato to nie jest ale świeże i rześkie powietrze zrobiło nam dzień  A teraz poddaję się rutynie dnia i biorę się za przygotowanie obiadu...[/QUOTE] Co gotujesz?  . Idealnie opisałaś dzisiejszą pogode. Jest cudnie. Też wypaliłam z domu do lasu już o 11-ej (jak na nas, to bardzo wcześnie). Zrobiłam szybki, 7-kilometrowy marsz. Teraz moge lenić się wieczora bez wyrzutów sumienia   | 
|     | 
|  2020-11-15, 14:19 | #741 | 
				 | 

Załącznik 7733213 Załącznik 7733214 Załącznik 7733215 Załącznik 7733216 Załącznik 7733217 Załącznik 7733218 Sent from my iPhone using Tapatalk | 
|     | 
|  2020-11-15, 15:01 | #742 | 
				 | 

Kasztanka dopiero zjadłam obiad a Ty już kusisz   Cinderella fajnie Ci...  ja tym razem zdjęć nie robiłam. Mąż się wkurza że utrwalam każdy bzdet na zdjęciu  A na obiad miałam dawno niewidziane schaboszczaki (na życzenie Tż) Możecie nie wierzyć ale schabowych nie jadłam od... mhy... 15-20 lat  Dla mnie były warzywa, ziemniaki, ser śródziemnomorski czyli apetina  a  wszystko polane zostało dużą ilością oliwy z oliwek  Miszka to my dzisiaj piękniejemy pod płachtą  Po obiedzie należało zadbać o siebie i podjęłam decyzję że w końcu mamy weekend, napracowałam sie przy obiedzie więc teraz należy mi się do końca dnia leżing, oâââââing i nicnierobing...z maseczką na twarzy  Właśnie ją ściągnęłam czyli maseczkę (dostałam w gratisie w Kontigo i zupełnie o niej zapomniałam) i zamierzam jeszcze spojrzeć w lustro, czy mi się pesel cofnął jak obiecuje producent  czy może podrażnić go czyli pesel jeszcze jedna maseczką  O matko, użyłam zabronionego słowa  mam rozumieć, że tego w weekend nie powinnam robić... chodziło tylko o leniuchowanie  haha... Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2020-11-15 o 15:13 | 
|     | 
|  2020-11-15, 15:06 | #743 | 
				 | 

Cinderella, pięknie! U nas w domu cudowna rewolucja  Tż przywiózł rower spinningowy i seksownym błyskiem w oku instaluje ...biega tu i tam z narzędziami i już oczywiście planuje tuning. Noooo ...mężczyzna z pasją jest bardzo, bardzo ....hmmmm  no wiecie co mam na myśli. Dziś wieczorem Tour de Fance   | 
|     | 
|  2020-11-15, 15:11 | #744 | 
				 | 

Spojrzałam w lustro i nie zauważyłam odmłodzenia nawet o jeden dzień. Czyli pesel nieruszony 😉 Maseczki nie polecam. | 
|     | 
|  2020-11-15, 15:24 | #745 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

Przestało padać wiec lecę na rower!  Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk | 
|     | 
|  2020-11-15, 15:46 | #746 | |
				 | 

[1=a41e5628ec20eaaf3266066  f6eafe0f03253103a_6810087  1c0c55;88287816]Cinderella fajnie Ci...   ja tym razem zdjęć nie robiłam. Mąż się wkurza że utrwalam każdy bzdet na zdjęciu  [/QUOTE] Utrwalaj i wysyłaj nam tu - lubię Twoje fotki. A TŻ powiedz, że masz taki rozkaz z internetów  . Cytat: 
   | |
|     | 
|  2020-11-15, 18:14 | #747 | 
| Śnięta Mucha Zarejestrowany: 2018-07 Lokalizacja: Z dziury 
				 | 

Anyż bardzo mi przykro z powodu przyjaciela   Pocieszacie mnie z tym spaniem, że nie jestem w tym sama. Kolejny dzień budzę się oglądając piękny, krwawy zachód słońca o godzinie 16. W nocy leżę i patrzę w okno. Dostałam informację o cenach z m2 mieszkań od znajomej posredniczki. Potwierdziła moje wyliczenia, a nawet... podała te dla najgorzej skomunikowanego osiedla w mieście, które jest najtańsze, więc jest chyba dobrze. Z moją mamą i dogadaniem się z nią problem jest taki, że to osoba, która kieruje się w życiu nienawiścią i bardzo kłamie. Także ustalimy jedno, a następnego dnia będzie to już nieaktualne. Ale ona nie chce na tym kończyć, więc będzie dalej mataczyć, mataczyć i tak w nieskończoność, bo sensem tego wszystkiego jest wyłącznie uzależnienie mnie od niej i władza, jaką jej to daje. W sprzedaży mieszkania nie miałaby żadnego interesu, bo straciłaby element, którym może szantażować. A żeby wszystko jej się w głowie zgadzało, wymyśla sobie alternatywną rzeczywistość, w której podatek dochodowy jest 2x wyższy od całkowitego dochodu np i już ma ustalone, że sprzedaż i flip to strata pieniędzy. Rozmawiałam długo z byłym i poradził mi to, co większość - zablokować numer telefonu, albo wręcz zmienić. Zmienić adres mailowy. Także na razie skupię się na swoim zdrowiu, walce z besennością i stresem  Mam skłonnośc do czarnowidztwa i paniki, więc nalezy przypudrować rzeczywistość. Może w końcu posprzatam w domu  Zakupu nie przyspieszę, urząd da odpowiedź za 2-2,5 tygodnia, więc ten czas mam można rzecz urlop. Sprawdzałam ekipy remontowe i zgłosiło się do mnie pięć (sic!), które mają wolny termin jeszcze w tym roku. To jest ta dobra strona pandemii. Kasztanka Ty jesteś dla mnie inspiracją, bo wygrałaś życie  Ja niby po terapii 2,5 rocznej, ale jednak bez odcięcia od tosycznego rodzica nie da się wyzdrowieć. Mam wrażenie, że to się zawsze tak kończy. Mojej wieloletniej przyjaciółce rodzice ukradli pieniądze ze sprzedaży mieszkania spadkowego kwitując to, że im się też coś należy. Zostawili ją tak jak stała, z dwójką małych dzieci. Ava wiem o czym piszesz - po długim rozstaniu przeprowadziłam się z apartamentu do malutkiego mieszkanka, ale w końcu mogłam robić, co chciałam! Nikt mi nie truł, że chce spać, a ja hałasuję. Nikt nie marudził, że śmieci, że blat brudny, że obiadu nie ma. Nikt mnie w niczym nie ograniczał! Co do śpiewania, to lepiej, żebym tego nie robiła  Ale czasem tanczę jak nikt nie widzi  Kupiłam kilka YC w jasnych kolorach - małe po 29zł, więc chyba niezła cena. Raczej takie otulające, perfumowe zapachy i dwa świeżaki owocowe. Zobaczymy WW też widzę, że najbardziej pasują mi te jasne, białe i seledynowa. Uciekam do parku ze słuchawkami na uszach, a pozniej zainspirowałyscie mnie by osiąść pod płachtą, a przed nią peeling kwasowy. 
				__________________ Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 | 
|     | 
|  2020-11-15, 19:25 | #748 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: dolnośląskie 
				 | 

Anyż    ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- La Mary moja maska całkiem przyjemna. Dobra baza pod szybki makijaż i expresowe upiększanie. Lecę się kąpać. W solach. Anyż Twoja wina,że ja teraz mam Wieliczkę w łazience  Przypomniałaś kiedyś,a ja lubię.. Kupiłam na tony   Wyczytałam,że angielska np dobrze robi na porost włosów, to trzymam ten łeb pod wodą i czekam na mega obrośnięcie  Dzisiaj wsypię różową(himalajską) dla odmiany...przyda się redukcja wagi po szarlotce z kruszonką   | 
|     | 
|  2020-11-15, 19:39 | #749 | 
				 | 

Piękna jesień dziś u mnie, piękna na  Twoich zdj. Cinde   Nie mam weny do pisania dziś. Dobija mnie powrót do pracy w pon. Tzn. powrót on line, chce mi się do ludzi, a to uziemienie w domu mnie już dobija, korzystamy ze znajomymi z uroków przyrody i pogody, wychodziliśmy w góry w poprzednie weekendy, wczoraj i dzisiaj ok. 7 km spacer z kawą i ciachem na wynos, ale to za mało, jednak jestem istotą społeczną, chcę pracować normalnie, zmęczona jestem "byciem na smyczy" telefonu, komputera... No to się wyżaliłam. 
				__________________ Moje serce jest zajęte... najważniejszą rzeczą pompuje krew ♥ | 
|     | 
|  2020-11-15, 20:03 | #750 | 
| Śnięta Mucha Zarejestrowany: 2018-07 Lokalizacja: Z dziury 
				 | 

A mnie sól podrażnia niestety. Nie wrzucił się mój krawy "poranek", to jeszcze raz. Objadłam się jak bąk i nie mam sił na to domowe SPA dzisiaj   
				__________________ Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kobieta 30+ | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.