|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale lekarz od początku podał drugi termin 10.02. I tego cały czas się trzyma i tak już się do tego terminu przyzwyczailam... Chciałabym urodzić 26 lub 29 styczeń. Ewentualnie 5 luty Czy to jest tak, ze jak pierwsze dziecko urodziło się równo w terminie to drugie raczej też? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno jak pierwsze urodziło się przed terminem to jest spore prawdopodobieństwo, że z kolejnym będzie tak samo ![]() Ja to bym przede wszystkim nie chciała przenosić ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie teoretycznie 33 dni ale biorąc pod uwagę cc to tydzień wcześniej się chyba robi bo w 39tyg... Kurde czuje się taka nie gotowa
![]() Mansikka kciuki za wizytę, my z jednego TP to ciekawa jestem ile dzidziuś waży ️Adhoc wczoraj w zielarskim sprzedaje emerytowana polozna, wyszło w rozmowie i powiedziała że jak pierwsza się urodziła tydzień przed terminem to druga też tak się urodzi (no tak bo będę miała planowe tego jej nie mówiłam ) ale ciekawe czy to się sprawdza w porodach SNWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zobaczyłam w aplikacji, że najczęściej poród jest między 37 a 42tc... To niech sami sobie chodzą do 42 ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My dzisiaj rozłożyliśmy wózek i zrobiliśmy kolejne przemeblowanie tatuś już się nie mógł doczekać z wózkiem ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#729 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym chciała już w 38/39 tym razem urodzić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez się boję przenoszenia i wywoływania porodu. Ten balonik i mocne skurcze po oksytocynie brzmią strasznie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#732 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
🤦🏻☠♀️🤦🏻☠♀️🤦🏻☠♀️Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi dzisiaj aplikacja pokazała gdzie mam wejść by liczyć skurcze ![]() Cytat:
Możemy zakłady robić, która urodzi albo ile maluszków się pojawi ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeczytałam duzo opinii i naprawde za ta cene mysle ze nie jest najgorsza gdybym miala dom to pewnie bysmy sie na cos innego zdecydowali ale do naszego mieszkanka wystarczy.Obstawiam ze na pewno 2-3 maluszki podczas pełni się pojawia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#734 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam L4 wystawione do dnia porodu, wolałabym zdecydowanie, żeby nie było problemów, żeby to przedłużyć... Cały czas czuję, że urodzę po terminie, ciekawe, skąd mi się to wzięło... bezpiecznie byłoby nie przywiązywać się do tej wizji ![]() Cytat:
Cytat:
U nas też wóz już stoi ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o termin to ja mogę tak jak moja mama - brat urodzony 6 dni przed terminem, ja w dniu terminu. Bylebym takich finałów jak moja matula nie miała.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#736 |
|
Wtajemniczenie
|
Rodziłam syna w 42tc. Nikomu nie życzę. Potem to już stres czy na pewno wszystko ok, wszyscy wokół ciągle pytają czy to już lub czemu ciągle w dwupaku etc
Adhoc pytałas o szczepienia. Starałam się kupowac lepsze szczepionki w aptece jak była możliwość, choć moglam za darmo w przychodni - np Priorix zamiast MMR. Lub prosiłam jedno kłucie zamiast trzech (a trzy zamiast 5w1 ) Mówiłam, że chcę przed jedną chorobą chronić, a na kolejny raz przyjdę za miesiąc. Czasem sie udawało, czasem nie. Jak tak, to przychodziłam za kilka miesięcy. I tak powolutku dobrnęliśmy prawie do końca. Prawie, bo chyba zaraz znów mam jakieś powtórki w kalendarzu ![]() A tak w ogóle dziś kończę 37tc. Za dwa dni lekarz, zobaczymy co powie. Nie chcę już przenosić!! |
|
|
|
#737 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam dzisiaj w rossmanie, odebrałam pieluszki pampers za 1 grosz 🥰 i kupiłam pare rzeczy do walizki do szpitala. Tak codziennie coś dopakowuje do niej. Dziś w nocy tak mnie Miska kopnęła że zabolało tak porządnie. Na szczęście to było tylko 1 raz, uff. Ja muszę się zagłębić w temat szczepień bo jestem zielona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja obu urodziłam w 38tc czyli 2 tyg przed terminem. Teraz lekarz już po 25tc mówił żeby nie spodziewała się że do terminu dolecę. Jak oba były wcześniej i wykrakal 🤦☠♀️ chociaż bym się nie zdziwiła jak tym leżeniem jeszcze kurcze przenoszę. Niech wybije 37+0 ja wstaje z łóżka odstawiam magnez, nospe i niech się dzieje![]() ![]() Cytat:
Ja bym chciała chociaż do 01.02 donosić. Zobaczymy w czwartek mam ktg, a w poniedziałek ma mnie lekarz gdzieś między pacjentkami wepchnąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#741 |
|
Wtajemniczenie
|
Adhoc tak, na NFZ. Chyba że mogłam kupić w aptece lub w przychodni lepszą. Ale zawsze pojedynczo, nigdy kilka w jednym
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja - 4300g i 59 cm, pozwolili na sn, poszło sn, ale zaraz jak mnie wyjęli to mama pękła na tych wszystkich bliznach po cc, odjechała, krwotok, przetaczanie krwi. Mnie wypisała do domu po kilku dniach, a sama wyszła ze szpitala po miesiącu od porodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Aż zaczęłam czytać o sposobach na wywołanie porodu
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Powiek wam, że lekarz super. I młody
![]() Mały waży 2600g. Trochę więcej niż przeciętniak . Ma też raz owinięta pępowinę wokół szyi ale mu to na razie nie zagraża. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tą pępowina to podobno częste, tylko lekarze zadko o tym mówią, żeby nie stresować ciężarnej. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakie duże już są dzieci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super! Tez słyszałam tak jak Luzia ze dzieci się często same zaplątują i wyplątują z pępowiny Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#750 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

byłam też na badaniu krwi, nie wiem, chyba ostatnim przed szpitalem...? Zaczyna się ostro skracać ten czas 

ale lekarz od początku podał drugi termin 10.02. I tego cały czas się trzyma i tak już się do tego terminu przyzwyczailam...

na pewno jak pierwsze urodziło się przed terminem to jest spore prawdopodobieństwo, że z kolejnym będzie tak samo 
️

ale na plus udało mi się na jutro umówić ktg i położna do domu przyjdzie 

♀️🤦🏻
ja mam L4 wystawione do dnia porodu, wolałabym zdecydowanie, żeby nie było problemów, żeby to przedłużyć... Cały czas czuję, że urodzę po terminie, ciekawe, skąd mi się to wzięło... bezpiecznie byłoby nie przywiązywać się do tej wizji 

i wykrakal 🤦☠♀️ chociaż bym się nie zdziwiła jak tym leżeniem jeszcze kurcze przenoszę. Niech wybije 37+0 ja wstaje z łóżka odstawiam magnez, nospe i niech się dzieje

z tą pępowina to podobno częste, tylko lekarze zadko o tym mówią, żeby nie stresować ciężarnej.