Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 13. - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-07-02, 11:38   #721
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 13.

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
W momencie kiedy nie było szczepionek można było wkurzać się na rząd, ale teraz kiedy mamy szansę wyjść z tej pandemii to tylko na tych, którzy blokują tą normalność.

Ale co mają szczepionki do durnych decyzji rządu?
Rozumiem, że obostrzenia są formą przymusu, żeby zmusić ludzi do zaszczepiania się, ale to nie znaczy, że trzeba koniecznie robić to, do czego zmusza cię durny rząd.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88787016]wątpliwe.
tzn. no raczej nikt nie chce wracać do stanu gospodarki sprzed 200 lat[/QUOTE]

Wiesz, coraz częściej dochodzą głosy antyglobalistów, stawia się też coraz częściej na produkty lokalne, produkcja z Chin jest traktowana jako coś etycznie gorszego, zatem ja bym była bardziej optymistyczna.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 11:39   #722
Misia452
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;88786974]Ale po co masz to robić? Czujesz powołanie do misji?
Zaszczepiłaś się, jesteś szczęśliwa, żyj i dać żyć innym [/QUOTE]Żeby edukować to trzeba mieć jakąś wiedzę 🤣

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 11:40   #723
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiasocha7 Pokaż wiadomość
Nie jestem antyszczepionkowa, cała rodzina zaszczepiona, mnie po drugiej dawce zmiotło, ostatni szczepił się tato, dwa dni po szczepionce rozległy zawał i zator żylny, ledwo odratowany, dochodzi do siebie. A co mnie najbardziej wkurza, to że pomimo dwóch dawek szczepionki, żeby wsiąść do samolotu do Niemiec i tak musiałam zrobić test gdzie tu sens, gdzie logika?
Logika w przypadku covida nigdy nie była brana pod uwagę
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 11:40   #724
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
No jak dla mnie to teksty, że osoby które się zaszczepiły są normalne, a antyszczepionkowcy są nienormalni, głupi nie wnoszą w tej dyskusji nic, oprócz złej energii. I żądnego sensu nie widzę, po co niby te słowa padają, co zmienią w postawach? Zapewne dla szczepiących antyszczepionkowcy są głupi a dla antyszczepionkowców szczepieni są głupi, ale walenie tymi tekstami niestety tutaj nic nie zmieni
Zgadzam się z całym tym postem. Może ludzie mają potrzebę się dowartościować kosztem innych. Nie wiem.

Stary 2021-07-02, 11:41   #725
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 11:42   #726
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Wrzeszczeć to zaczną dopiero jak oni albo bliscy trafia do szpitala z powodu covid. Ratujcie! A potem "konowały! Nie potrafią leczyć! " . Cisną mi sie słowa których tu nie mogę napisać (antyszczepom wara od szpitali!)

Nie jesteś szczepiony na covid, a jesteś pozytywny- płacisz ze swojej kieszeni za opiekę medyczną.
Nie masz szczepionki a potrzebujesz pomocy- czekasz na wynik testu. Konsekwencje swoich wyborów.
Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Ja Ci powiem.
Bo już tamtegoroczna szopka z covidem wywołała tak gigantyczne skutki gospodarcze, ze nie wiem jak to przetrwamy.
Wzrost cen raczej już każdy widzi, a to naparwde dopiero początek, szczyt góry lodowej.
Ale na razie tylko producenci widzą tragiczną sytuację na rynku surowców, która narasta a nie się polepsza.

W mojej branży aktualna sytuacja wygląda tak, ze surowców brakuje tak tragicznie, ze dostawcy surowca podstawowego praktycznie nie przyjmują już zamówień na ten rok, a mamy dopiero połowe roku.
jak skałdam zamówienia to otrzymuje 2 informacje:
- że nie przyjmą zamówienia bo nie mają z czego wyprodukowac

- że przewidywalny termin realizacji to koniec stycznia/luty 2022
Normalny termin realizacji to było 5-7 dni roboczych. Teraz jest to 7 miesięcy o ile w ogóle zamówienie zostaje przyjęte.

Wieksze niż moja firmy otrzymały jeszcze jedną cudowną wiadomosc w tamtym tygodniu.
Ze limity dostaw zostają ograniczone o 70% ze względu na brak surowca do produkcji.
Naprawdę nie wiem jak przetrwają, nie da sie utrzymac firmy, jesli może ona wykonać 30% produkcji na jaką jest nastawiona.

- podwyżka minimum raz w miesiącu, surowiec od początku roku zdrożał już o 80-120%, ceny cały czas rosną

- ceny frachtu wrosły o nawet 600% i rosną

Wszystkie te opóźnienia i podwyżki, niedługo już zaczną być widoczne na końcu łańcuchów gospodarczych, czyli w sklepach na półkach, w cenach i brakach towarów, w niemożliwości realizowania usług ze względu na brak materiałów.

Dlatego .
Nie wiem jak niektórzy nie potrafią tego ogarnąć rozumem.
Jeszcze rok temu większość myślała (ja także), że to już się wszystko ustabilizuje. Czas pokazał że nie ma szans na zakończenie tego cyrku bez szczepień. [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88787033]Ja mam troche inaczej, chociaż na z wiekiem starość mi się taka 'tolerancja' na bzdurne przekonania wyrabia tak po troszę. chociażby z racji tego, ze z niektorymi osobami z takim roznymi przekonaniami musze obcowac (w pracy, powinowaci...) i widzę u niektorych jakas ewolucję. np. moi teściowie jeszczew styczniu byli niemal calkiem na nie w stosunku do szczepień "bo co to za eksperyment, niewiadomo czy to szkodzi,a znajoma powiedziala,ze ojoj straszny NOP miala, a tyle tych zakrzepic itp. itd. no ogolnie duuuuży sceptycyzm. a teraz są juz po 2 dawkach.
Tak że da się. czasem.

Bardzo podobają mi sie komentarze Czariny w tym temacie - tak a propos ogolnej sytuacji po szczepieniach. Chociaz też sie czasem da wyczytac sporą irytację.
Z druciej strony to zazdroszę jej, że moze sie posmiac np. z komentarzy nt Chorwacji, bo jednak w UK jest wiekszy % wyszczepionych.
Pardon, Czarina, ze w 3 osobie pisze [/QUOTE]Spoko

Ja się staram podchodzić do tego z dystansem, ale jak patrzę na to co się dzieje w miejscach gdzie wyszczepialnosc jest niska, to mnie szlag trafia na głupotę ludzi.
Anglia miała mieć zniesione restrykcje 21 czerwca i co? I bo część durniaków musiała powojażowac sobie do Indii, część idiotów się nie zaszczepiła "bo nie", a ludzie którzy podjęli ryzyko nopów, którzy jednak chcą zmienić sytuację w której się znaleźli są nadal uziemieni przez takich kretynów. I jeszcze muszą być wyrozumiali, bo "każdy ma prawo do swoich wyborów". Jak widać nie każdy. Jeśli nie umiesz podjąć słusznej decyzji, to muszą podjąć ja za Ciebie inni.
Ja rozumiałam te wszystkie krzyki anty szczepionkowe w styczniu, lutym, ale teraz? Gdy miliardy szczepionek zostały podane, gdzie w krajach o wyższej wyszczepialności sytuacja z hospitalizacją i zgonami się stabilizuje, te półgłówki nadal stają okoniem. I śmieją Ci się w twarz, pisząc swoje mądrosci z Koziej Wólki.
Mam dużą satysfakcję że Chorwacja zrobiła wszystkim nie zaszczepionym pod górkę i liczę na więcej.
Jak antyszczepy chcą żyć jak szczury w kanałach, droga wolna, ale reszta społeczeństwa chce żyć normalnie i mam nadzieję że ludzie przestaną tolerować tę błazenadę i rządy wprowadzą zasadę "bez szczepionki nie ma pracy, edukacji, wyjazdów, opieki zdrowotnej".
Moja irytacja wzrosła po spotkaniu z tą koleżanką antyszczepem, mam nadzieję że rząd polski pójdzie po rozum do głowy i przestanie wpuszczać niezaszczepionych obywateli z innych krajów. Bo jak nic się u Was nie zmieni, to Polacy z UK Wam nawiozą delty i znów będziecie zamknięci na jesień/zimę. I dzieci znów stracą rok edukacji i socjalizacji, firmy zaczną upadać, inflacja poszybuje w górę, a ludzie zaczną umierać nie tylko na covid ale na choroby przewlekłe, bo służba zdrowia nie pociągnie kolejnej, dużej dali.

Czarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 11:47   #727
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
Żeby edukować to trzeba mieć jakąś wiedzę 🤣

No właśnie hmmm

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość
Nie jesteś szczepiony na covid, a jesteś pozytywny- płacisz ze swojej kieszeni za opiekę medyczną.
Nie masz szczepionki a potrzebujesz pomocy- czekasz na wynik testu. Konsekwencje swoich wyborów. Nie wiem jak niektórzy nie potrafią tego ogarnąć rozumem.
Jeszcze rok temu większość myślała (ja także), że to już się wszystko ustabilizuje. Czas pokazał że nie ma szans na zakończenie tego cyrku bez szczepień. Spoko

Ja się staram podchodzić do tego z dystansem, ale jak patrzę na to co się dzieje w miejscach gdzie wyszczepialnosc jest niska, to mnie szlag trafia na głupotę ludzi.
Anglia miała mieć zniesione restrykcje 21 czerwca i co? I bo część durniaków musiała powojażowac sobie do Indii, część idiotów się nie zaszczepiła "bo nie", a ludzie którzy podjęli ryzyko nopów, którzy jednak chcą zmienić sytuację w której się znaleźli są nadal uziemieni przez takich kretynów. I jeszcze muszą być wyrozumiali, bo "każdy ma prawo do swoich wyborów". Jak widać nie każdy. Jeśli nie umiesz podjąć słusznej decyzji, to muszą podjąć ja za Ciebie inni.
Ja rozumiałam te wszystkie krzyki anty szczepionkowe w styczniu, lutym, ale teraz? Gdy miliardy szczepionek zostały podane, gdzie w krajach o wyższej wyszczepialności sytuacja z hospitalizacją i zgonami się stabilizuje, te półgłówki nadal stają okoniem. I śmieją Ci się w twarz, pisząc swoje mądrosci z Koziej Wólki.
Mam dużą satysfakcję że Chorwacja zrobiła wszystkim nie zaszczepionym pod górkę i liczę na więcej.
Jak antyszczepy chcą żyć jak szczury w kanałach, droga wolna, ale reszta społeczeństwa chce żyć normalnie i mam nadzieję że ludzie przestaną tolerować tę błazenadę i rządy wprowadzą zasadę "bez szczepionki nie ma pracy, edukacji, wyjazdów, opieki zdrowotnej".
Moja irytacja wzrosła po spotkaniu z tą koleżanką antyszczepem, mam nadzieję że rząd polski pójdzie po rozum do głowy i przestanie wpuszczać niezaszczepionych obywateli z innych krajów. Bo jak nic się u Was nie zmieni, to Polacy z UK Wam nawiozą delty i znów będziecie zamknięci na jesień/zimę. I dzieci znów stracą rok edukacji i socjalizacji, firmy zaczną upadać, inflacja poszybuje w górę, a ludzie zaczną umierać nie tylko na covid ale na choroby przewlekłe, bo służba zdrowia nie pociągnie kolejnej, dużej dali.

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 11:48   #728
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie hmmm

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Noooo xd

Stary 2021-07-02, 11:50   #729
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie masz szczepionki a potrzebujesz pomocy- czekasz na wynik testu. Konsekwencje swoich wyborów. Nie wiem jak niektórzy nie potrafią tego ogarnąć rozumem.
Masz nadwagę i problemy z krążeniem/oddychaniem/cukrzycą/hormonami/cyklem-płacisz ze swojej kieszeni. Konsekwencje swoich wyborów. Nie wiem jak niektórzy nie potrafią tego ogarnąć rozumem.

_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 11:50   #730
Konto usunięte

Cytat:
Czas pokazał że nie ma szans na zakończenie tego cyrku bez szczepień.
Ale to jest oczywiste przecież. Ten cały cyrk został wywołany właśnie po to, żeby wywołać w ludziach potrzebę szczepień, cały ten cyrk to jedna wielka reklama produktu konsumenckiego zwanego szczepionką.
Jeszcze rok temu nie wiedziałaś, że jest coś takiego jak coronavirus i nie odczuwałaś potrzeby zakupu szczepionki, żyłaś sobie w błogiej świadomości, a dzisiaj uważasz, że to produkt konieczny. Jak ktoś chce kupować szczepionkę, to proszę bardzo, ale po pierwsze niech robi to w ciszy i spokoju, zamiast trąbić wszem i wobec, że inni też powinni, a po drugie niech za zapłaci to z własnych pieniędzy, a nie ze wspólnych podatków.
Stary 2021-07-02, 11:51   #731
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Dagunia, przykro mi ze covid tak doświadczył Twoja rodzinę .
W moim otoczeniu takie tragedie nie miały miejsca, prawie wszyscy których znam, a którzy mieli covid, wyszli z tego bez komplikacji. Ale wierzę, że nie wszyscy mieli to szczęście.

I przyjdzie taki dureń i będzie Ci pisał swoje mądrości o spisku, kaszelku i jeszcze Ci nawciska ze "aj waj, jakaś Ty nienawidząca innych ludzi, nietolerancyjna". Niektórzy to powinni się wstydzić tych głupot które wychodzą im spod palców.

Stary 2021-07-02, 11:53   #732
Konto usunięte

Cytat:
W moim otoczeniu takie tragedie nie miały miejsca, prawie wszyscy których znam, a którzy mieli covid, wyszli z tego bez komplikacji. Ale wierzę, że nie wszyscy mieli to szczęście.

I przyjdzie taki dureń i będzie Ci pisał swoje mądrości o spisku, kaszelku i jeszcze Ci nawciska ze "aj waj, jakaś Ty nienawidząca innych ludzi, nietolerancyjna". Niektórzy to powinni się wstydzić tych głupot które wychodzą im spod palców.

Wierzysz? Właśnie o to chodzi, że dla was cała sytuacja z covidem i szczepionkami jest kwestią wiary, nikt nie włączy krytycznego myślenia.
Stary 2021-07-02, 11:55   #733
Dagunia
Komplikatorka

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;88787112]Wierzysz? Właśnie o to chodzi, że dla was cała sytuacja z covidem i szczepionkami jest kwestią wiary, nikt nie włączy krytycznego myślenia.[/QUOTE]

No gdy pojawił się to WIERZYŁAM, że to tylko zwykła grypa, że zdrowych ludzi nie przeczołga i co ? I jajko. Teraz WIEM jaka jest prawda
Stary 2021-07-02, 11:56   #734
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:

A tej koleżance poniżej już nie współczujesz?
Cytat:
Napisane przez kasiasocha7 Pokaż wiadomość
Nie jestem antyszczepionkowa, cała rodzina zaszczepiona, mnie po drugiej dawce zmiotło, ostatni szczepił się tato, dwa dni po szczepionce rozległy zawał i zator żylny, ledwo odratowany, dochodzi do siebie. A co mnie najbardziej wkurza, to że pomimo dwóch dawek szczepionki, żeby wsiąść do samolotu do Niemiec i tak musiałam zrobić test gdzie tu sens, gdzie logika?
Stary 2021-07-02, 11:56   #735
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 11:58   #736
Ingrid80
BAN stały

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;88787112]Wierzysz? Właśnie o to chodzi, że dla was cała sytuacja z covidem i szczepionkami jest kwestią wiary, nikt nie włączy krytycznego myślenia.[/QUOTE]A czym jest ta cała sytuacja z covidem dla WAS??

Stary 2021-07-02, 11:59   #737
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
No jak dla mnie to teksty, że osoby które się zaszczepiły są normalne, a antyszczepionkowcy są nienormalni, głupi nie wnoszą w tej dyskusji nic, oprócz złej energii. I żądnego sensu nie widzę, po co niby te słowa padają, co zmienią w postawach? Zapewne dla szczepiących antyszczepionkowcy są głupi a dla antyszczepionkowców szczepieni są głupi, ale walenie tymi tekstami niestety tutaj nic nie zmieni
A co zmieni jak ktoś przypierdzieli się do tego jakim jesteś rodzicem, jak chodzisz ubrana, co jesz, jak wyglądasz? Nic, to tylko internet, nikt nie zmieni czyjegoś nastawienia do życia.
Ale swoje zdanie na temat takich osób mogę napisać. A jak ktoś już weźmie to personalnie, to cóż, nie mój problem.

Stary 2021-07-02, 12:00   #738
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2021-07-02 o 20:22
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 12:02   #739
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
A co zmieni jak ktoś przypierdzieli się do tego jakim jesteś rodzicem, jak chodzisz ubrana, co jesz, jak wyglądasz? Nic, to tylko internet, nikt nie zmieni czyjegoś nastawienia do życia.
Ale swoje zdanie na temat takich osób mogę napisać. A jak ktoś już weźmie to personalnie, to cóż, nie mój problem.

Odpowiesz coś na poniższe?
Cytat:
Napisane przez _Bumblebee_ Pokaż wiadomość
Masz nadwagę i problemy z krążeniem/oddychaniem/cukrzycą/hormonami/cyklem-płacisz ze swojej kieszeni. Konsekwencje swoich wyborów. Nie wiem jak niektórzy nie potrafią tego ogarnąć rozumem.

Cytat:

Stary 2021-07-02, 12:02   #740
Konto usunięte

Cytat:
A czym jest ta cała sytuacja z covidem dla WAS??
Dla was, czyli kogo?
Stary 2021-07-02, 12:10   #741
Ingrid80
BAN stały

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;88787112]Wierzysz? Właśnie o to chodzi, że dla was cała sytuacja z covidem i szczepionkami jest kwestią wiary, nikt nie włączy krytycznego myślenia.[/QUOTE]Tu piszesz o WAS, czyli nie o sobie. To ja pytam o WAS

Stary 2021-07-02, 12:12   #742
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nette Pokaż wiadomość
Około 30% ozdrowieńców zmaga się z poważnymi problemami neurologicznymi po przejściu COVID (itrata zdolności logicznego myślenia, utrata niektórych umiejętności etc.). Czasem trwają krócej, czasem dłużej, nierzadko i pół roku. Długofalowe skutki nieznane.
Dla mnie to wystarczający powód, by unikać zachorowania, nawet jakbym miała przejść lekko.
No ale też mam co tracić w takim przypadku, forumowicz-antyszczep najwidoczniej nie, dlatego mu to różnicy nie robi.
Zgadzam sie. Wedlug mnie tez powiklania sa najgorsze. A sporo o nich slysze.

Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 12:16   #743
Konto usunięte

Cytat:
Tu piszesz o WAS, czyli nie o sobie. To ja pytam o WAS

Miałam na myśli dziewczyny stąd, które uważają, że powinno się zmusić wszystkich do szczepień.

A ty kogo miałaś na myśli?
Stary 2021-07-02, 12:17   #744
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Cytat:

Jestem za tym by osoby które "pracują" na swój zły stan zdrowia np paleniem, alkoholizmem, śmieciową dietą, płaciły dodatkowe ubezpieczenie. Konsekwencje swoich wyborów. [1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;88787100]Ale to jest oczywiste przecież. Ten cały cyrk został wywołany właśnie po to, żeby wywołać w ludziach potrzebę szczepień, cały ten cyrk to jedna wielka reklama produktu konsumenckiego zwanego szczepionką.
Jeszcze rok temu nie wiedziałaś, że jest coś takiego jak coronavirus i nie odczuwałaś potrzeby zakupu szczepionki, żyłaś sobie w błogiej świadomości, a dzisiaj uważasz, że to produkt konieczny. Jak ktoś chce kupować szczepionkę, to proszę bardzo, ale po pierwsze niech robi to w ciszy i spokoju, zamiast trąbić wszem i wobec, że inni też powinni, a po drugie niech za zapłaci to z własnych pieniędzy, a nie ze wspólnych podatków.[/QUOTE]Rok temu też tak myślałam. Jak w styczniu w ciągu tygodnia zmiotło mi dwa oddziały w szpitalu, to oczy mi się otworzyły. [1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;88787112]Wierzysz? Właśnie o to chodzi, że dla was cała sytuacja z covidem i szczepionkami jest kwestią wiary, nikt nie włączy krytycznego myślenia.[/QUOTE]Wierzę że Dagunia pisze prawdę. Więc wierzę, że są ludzie których covid dotknął bardzo.
Z mojego otoczenia znam tylko jeden zgon, ojciec mojej koleżanki, pisałam już o tym kiedyś.
Cytat:

Też współczuję, niestety nie każdy zareaguje dobrze na lek / szczepionkę. Komplikacje mogą nastąpić po każdym specyfiku który przyjmiesz. Ale korzyści ze szczepień przewyższają skutki uboczne. Gdyby tak nie było, miliardy ludzi by już nie żyło.

Ty myślisz że ja się nie stresowałam i nie biłam z myślami czy będzie wszystko ok że mną jak zdecydowałam się na szczepienie? Oczywiście że się denerwowałam, ale nie che by moje dzieci żyły tak jak przez ostatni rok, młodzi są, mają prawo do edukacji, wolności, zabawy.
Mogę się założyć, że gdyby nie szczepionka, przy takich przyrostach w UK moje dzieci znowu by kiblowały w domu. Dzięki szczepieniom chodzą do szkoły, spotykają się ze znajomymi, dostali opiekę medyczną gdy tego potrzebowali itp. A moi znajomi wreszcie wrócili do pracy.

Stary 2021-07-02, 12:20   #745
Konto usunięte

Cytat:
Mogę się założyć, że gdyby nie szczepionka, przy takich przyrostach w UK moje dzieci znowu by kiblowały w domu. Dzięki szczepieniom chodzą do szkoły, spotykają się ze znajomymi, dostali opiekę medyczną gdy tego potrzebowali itp. A moi znajomi wreszcie wrócili do pracy.
Dzieci nieszczepione nie mogą chodzić do szkoły, spotykać się ze znajomymi, są pozbawione opieki medycznej?
Stary 2021-07-02, 12:21   #746
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
No gdy pojawił się to WIERZYŁAM, że to tylko zwykła grypa, że zdrowych ludzi nie przeczołga i co ? I jajko. Teraz WIEM jaka jest prawda
Przecież na grypę ludzie też umierają

Stary 2021-07-02, 12:29   #747
Ingrid80
BAN stały

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;88787196]Miałam na myśli dziewczyny stąd, które uważają, że powinno się zmusić wszystkich do szczepień.

A ty kogo miałaś na myśli? [/QUOTE]Ja nikogo. Pytałam o to kogo ty masz

Stary 2021-07-02, 12:43   #748
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
Przecież na grypę ludzie też umierają

Mój ojciec zwykłą grypę miał trzy razy w życiu. Nie umarł od niej, a od Covida
Stary 2021-07-02, 13:02   #749
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32
Konto usunięte

Na grype ludzie tez umieraja, ale musze jednak przyznac, ze osobiscie nigdy nie slyszalam o jakims mlodym zdrowym czlowieku, ktory by zmarl na grype.
Raczej starsi ludzie albo tacy ok. 50, ktorzy zaniedbali infekcje i dlugo z nia chodzili.
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 13:03   #750
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;88787211]Dzieci nieszczepione nie mogą chodzić do szkoły, spotykać się ze znajomymi, są pozbawione opieki medycznej?[/QUOTE]Sorry, ale takie pytania mnie rozwalają, bo nie wiem czy ty żartujesz, czy żyjesz w jaskini i nie wiesz jakie konsekwencje ma wzrost zachorowań na życie całego społeczeństwa, plus co sprawiło że jednak tym razem nie ma gwałtownego przyrostu hospitalizacji i zgonów?
Wierzę jednak, że orientujesz się co nieco w sytuacji i nie muszę na to pytanie odpowiadac.

Edytowane przez Czarina
Czas edycji: 2021-07-02 o 13:04
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości