|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 64.
Cytat:
![]() I to nie jest nic dziwnego. U mnie w biurowcu na kilkaset osób na elegancko jest tylko kadra zarządzająca, i to nie każdy Manager, tylko ci wyżej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#723 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wg mnie ma fajną ofertę, miejscówka też wydaje się fajna. Można robić wycieczki do innych miejscowości. Wydaje mi się fajnym miejscem i dla pary i dla kogoś, kto chce tak jak Ty jechać tam z rodzicem. Sama bardzo chciałam się tam wybrać z moją mamą kilka lat temu, ale z przyczyn zewnętrznych nie wypalilo. Ale wiem, że te kilka lat temu ludzie sobie chwalili tę miejscowke. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie dotyczące sterylizacji i podgrzewania pokarmu w butelce. Urządzenie posiada zarówno sterylizację, jak i podgrzewanie. Jak to wygląda w praktyce - najpierw sterylizuje się butelkę, potem wyjmuje i zostawia do wyschnięcia w środku, a dopiero potem podgrzewa pokarm? Jak długo to łącznie trwa, zakładając że potrzebuję mleka "na już"? Chyba, że sterylizuje się od razu po umyciu butelki, a przed późniejszym podgrzewaniem już nie trzeba?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#726 |
Wtajemniczenie
|
Chciałabym zrobić badania hormonalne pod względem trądziku. Nigdy ich nie badalam. One są na NFZ czy samemu się płaci? Czy lekarz rodzinny wystawi mi skierowanie, czy to dermatolog musi? Do dermatologa chciałabym na NFZ, więc pomyślałam że rodzinny da mi skierowanie i do dermatologa pójdę już z wynikami.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ceccylia_paladin Czas edycji: 2022-01-25 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
https://www.mp.pl/pacjent/poradnik-s...nac-lekarz-poz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#729 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
testosteron wolny,dehydroepiandroster on (DHEA),hormony tarczycy,prolaktynę, hormon folikulotropowy (FSH), hormon luteotropowy (LH), insulinę. Jakby robić je prywatnie to trochę wyjdzie, dlatego zastanawiam się czy jest na nie refundacja. Google niby pokazuje że na niektóre z nich tak Dzięki, nie wiedziałam jakieś badania może zlecić rodzinny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Jest refundacja ale skierowanie wystawia lekarz w poradni specjalistycznej (dermatolog, ginekolog, endokrynolog, zalezy czego dotyczy peoblem), lekarz POZ nie moze ich wystawic na nfz
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#732 |
Konto usunięte
|
Z czego korzystałyście przy planowaniu urządzania wnętrz? Mam jakiś ogólny pogląd, ale nie umiem sobie zwizualizować różnych rozwiązań. Są jakieś darmowe/niedrogie programy, gdzie mogłabym poustawiać w różny sposób wirtualne meble? Simsy się nie sprawdzają
![]() Będziemy przerabiać elektrykę i prawdopodobnie hydraulikę, więc to nie jest tak, że jak już odbierzemy dom, to wtedy się będę zastanawiać co gdzie ustawić, tylko trzeba rozmieszczenie gniazdek sensownie rozplanować, zanim wejdzie ekipa. Pytanie kolejne. Czy pralko-suszarki się sprawdzają? Widziałam raczej opinie, że lepiej mieć dwa osobne urządzenia - czy można wtedy bezpiecznie ustawić jedno na drugim? Obok na pewno się w łazience nie zmieszczą, a nie chcę biegać z praniem między piętrami. Ogólnie wszelkie rady odnośnie urządzania mile widziane, zwłaszcza pod kątem wygody korzystania z pomieszczeń i jak najłatwiejszego sprzątania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
BAN stały
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;89089645]Z czego korzystałyście przy planowaniu urządzania wnętrz? Mam jakiś ogólny pogląd, ale nie umiem sobie zwizualizować różnych rozwiązań. Są jakieś darmowe/niedrogie programy, gdzie mogłabym poustawiać w różny sposób wirtualne meble? Simsy się nie sprawdzają
![]() Będziemy przerabiać elektrykę i prawdopodobnie hydraulikę, więc to nie jest tak, że jak już odbierzemy dom, to wtedy się będę zastanawiać co gdzie ustawić, tylko trzeba rozmieszczenie gniazdek sensownie rozplanować, zanim wejdzie ekipa. Pytanie kolejne. Czy pralko-suszarki się sprawdzają? Widziałam raczej opinie, że lepiej mieć dwa osobne urządzenia - czy można wtedy bezpiecznie ustawić jedno na drugim? Obok na pewno się w łazience nie zmieszczą, a nie chcę biegać z praniem między piętrami. Ogólnie wszelkie rady odnośnie urządzania mile widziane, zwłaszcza pod kątem wygody korzystania z pomieszczeń i jak najłatwiejszego sprzątania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Odpowiem tylko na ostatnie: bez problemu można ustawić suszarkę na pralce. Jest do tego specjalny łącznik, który ma dodatkowo wysuwaną półkę na której świetnie się składa wysuszone pranie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89089649]U mnie nie ma żadnego dress codu, nawet dyrektor nosi najzwyklejsze ciuchy. W biurze to niektórzy w skarpetach albo w kapciach popylają
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Po naszym biurze (pomieszczenie mojego działu) ostatnio też popylam w skarpetkach, niech sobie nogi odpoczną. Ale się pilnuje, bo obok mam kuchnie i tam już zakładam, kawałek dalej biuro ma prezes prezesów i trochę by mi głupio już było, tym bardziej, że on jest ubrany full gajer i często nawet krawat ma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;89089645]Z czego korzystałyście przy planowaniu urządzania wnętrz? Mam jakiś ogólny pogląd, ale nie umiem sobie zwizualizować różnych rozwiązań. Są jakieś darmowe/niedrogie programy, gdzie mogłabym poustawiać w różny sposób wirtualne meble? Simsy się nie sprawdzają
![]() Będziemy przerabiać elektrykę i prawdopodobnie hydraulikę, więc to nie jest tak, że jak już odbierzemy dom, to wtedy się będę zastanawiać co gdzie ustawić, tylko trzeba rozmieszczenie gniazdek sensownie rozplanować, zanim wejdzie ekipa. Pytanie kolejne. Czy pralko-suszarki się sprawdzają? Widziałam raczej opinie, że lepiej mieć dwa osobne urządzenia - czy można wtedy bezpiecznie ustawić jedno na drugim? Obok na pewno się w łazience nie zmieszczą, a nie chcę biegać z praniem między piętrami. Ogólnie wszelkie rady odnośnie urządzania mile widziane, zwłaszcza pod kątem wygody korzystania z pomieszczeń i jak najłatwiejszego sprzątania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mozesz ustawic suszarke na pralke, upewnij sie tylko czy producent wybranych urzadzen to rekomenduje. Trzeba na pralke zamontowac łącznik ![]()
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
![]() Będziemy przerabiać elektrykę i prawdopodobnie hydraulikę, więc to nie jest tak, że jak już odbierzemy dom, to wtedy się będę zastanawiać co gdzie ustawić, tylko trzeba rozmieszczenie gniazdek sensownie rozplanować, zanim wejdzie ekipa. Pytanie kolejne. Czy pralko-suszarki się sprawdzają? Widziałam raczej opinie, że lepiej mieć dwa osobne urządzenia - czy można wtedy bezpiecznie ustawić jedno na drugim? Obok na pewno się w łazience nie zmieszczą, a nie chcę biegać z praniem między piętrami. Ogólnie wszelkie rady odnośnie urządzania mile widziane, zwłaszcza pod kątem wygody korzystania z pomieszczeń i jak najłatwiejszego sprzątania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] pralko-suszarki zuzywaja duzo wody i bardzo dlugo trwa pranie+suszenie (kilka godzin, nawet do 10h podobno). jesli mozesz kup osobno, mozna ustawiac suszarke na pralce ze specjalnym lacznikiem ![]() ![]()
![]() |
#738 |
Konto usunięte
|
Czy sephora robi promocje, w których można o ileś % taniej kupić cały asortyment?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Strzelaj lub emigruj!
|
![]() Będziemy przerabiać elektrykę i prawdopodobnie hydraulikę, więc to nie jest tak, że jak już odbierzemy dom, to wtedy się będę zastanawiać co gdzie ustawić, tylko trzeba rozmieszczenie gniazdek sensownie rozplanować, zanim wejdzie ekipa. Pytanie kolejne. Czy pralko-suszarki się sprawdzają? Widziałam raczej opinie, że lepiej mieć dwa osobne urządzenia - czy można wtedy bezpiecznie ustawić jedno na drugim? Obok na pewno się w łazience nie zmieszczą, a nie chcę biegać z praniem między piętrami. Ogólnie wszelkie rady odnośnie urządzania mile widziane, zwłaszcza pod kątem wygody korzystania z pomieszczeń i jak najłatwiejszego sprzątania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mam dwie osoby, które mają pralko-suszarke i żadna z nich nie jest zadowolona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#741 |
Konto usunięte
|
![]() Będziemy przerabiać elektrykę i prawdopodobnie hydraulikę, więc to nie jest tak, że jak już odbierzemy dom, to wtedy się będę zastanawiać co gdzie ustawić, tylko trzeba rozmieszczenie gniazdek sensownie rozplanować, zanim wejdzie ekipa. Pytanie kolejne. Czy pralko-suszarki się sprawdzają? Widziałam raczej opinie, że lepiej mieć dwa osobne urządzenia - czy można wtedy bezpiecznie ustawić jedno na drugim? Obok na pewno się w łazience nie zmieszczą, a nie chcę biegać z praniem między piętrami. Ogólnie wszelkie rady odnośnie urządzania mile widziane, zwłaszcza pod kątem wygody korzystania z pomieszczeń i jak najłatwiejszego sprzątania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja mam ustawioną suszarkę na pralce, dokładnie tak jak dziewczyny pisały - trzeba do tego specjalny łącznik. Ogólnie fajna rzecz, u mnie się wysuwa i jest taka półeczka, stawiam sobie na tym koszyk jak wyciągam pranie z suszarki. No i z tego co pamietam to faktycznie trzeba się zorientować, jakie modele można tak ustawić, bo nie wszystkie się dało. My w sklepie poprosiliśmy żeby nam pokazali modele pralek i suszarek, które będą do siebie pasować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
whatever
|
![]() Będziemy przerabiać elektrykę i prawdopodobnie hydraulikę, więc to nie jest tak, że jak już odbierzemy dom, to wtedy się będę zastanawiać co gdzie ustawić, tylko trzeba rozmieszczenie gniazdek sensownie rozplanować, zanim wejdzie ekipa. Pytanie kolejne. Czy pralko-suszarki się sprawdzają? Widziałam raczej opinie, że lepiej mieć dwa osobne urządzenia - czy można wtedy bezpiecznie ustawić jedno na drugim? Obok na pewno się w łazience nie zmieszczą, a nie chcę biegać z praniem między piętrami. Ogólnie wszelkie rady odnośnie urządzania mile widziane, zwłaszcza pod kątem wygody korzystania z pomieszczeń i jak najłatwiejszego sprzątania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja korzystałam ze sweet home 3d, jest dość podstawowy, ale darmowy. Co do pralki i suszarki, lepiej osobno. Można ustawić jedno na drugim z łącznikiem, pod warunkiem, że pralka ma odpowiednie rozmiary. Ewentualnie, można zamówić u stolarza szafę z odpowiednio wzmocnioną półką i ustawić suszarkę na półce. Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;89089645]Z czego korzystałyście przy planowaniu urządzania wnętrz? Mam jakiś ogólny pogląd, ale nie umiem sobie zwizualizować różnych rozwiązań. Są jakieś darmowe/niedrogie programy, gdzie mogłabym poustawiać w różny sposób wirtualne meble?[/QUOTE]
Sweet home 3D (bardziej pod względem wymiarów i "czy się zmieści" niż estetyki i kolorów) lub internetowo Kazaplan w przegądarce (łatwiej zwizualizować wystrój i kolorystykę, choć nie wszystkie tekstury się wczytują lub dopasowują do wymiarów; po wyłączeniu przeglądarki i uruchomieniu ponownie otwiera sie ostatnio tworzony plan). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89089701]Czy sephora robi promocje, w których można o ileś % taniej kupić cały asortyment?[/QUOTE]Cały raczej nie, zawsze są jakieś wyłączenia.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
![]() Będziemy przerabiać elektrykę i prawdopodobnie hydraulikę, więc to nie jest tak, że jak już odbierzemy dom, to wtedy się będę zastanawiać co gdzie ustawić, tylko trzeba rozmieszczenie gniazdek sensownie rozplanować, zanim wejdzie ekipa. Pytanie kolejne. Czy pralko-suszarki się sprawdzają? Widziałam raczej opinie, że lepiej mieć dwa osobne urządzenia - czy można wtedy bezpiecznie ustawić jedno na drugim? Obok na pewno się w łazience nie zmieszczą, a nie chcę biegać z praniem między piętrami. Ogólnie wszelkie rady odnośnie urządzania mile widziane, zwłaszcza pod kątem wygody korzystania z pomieszczeń i jak najłatwiejszego sprzątania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja mam postawiona suszarkę na pralce bez łącznika. Pralka Beko, suszarka Bosch Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#747 |
Konto usunięte
|
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89089701]Czy sephora robi promocje, w których można o ileś % taniej kupić cały asortyment?[/QUOTE]
Polska nie, zagraniczne- zdarza się. Z promocjami ogólnie dużo lepiej wypada Douglas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Pytanie do osob posiadajacych suszarki do ubran: co bardziej polecacie suszarke kondensacyjna czy z pompa ciepla? Zalezy mi szybkosci suszenia i zeby nie bylo koniecznosci prasowania po suszeniu. Myslalam o Candy z pompa ciepla, bo jest energooszczedna A++ ale tesciowa mowi mi, ze kondesacyjne sa lepsze w suszeniu.
![]() |
#749 |
BAN stały
|
Dziwne. Ja.mam łącznik i jeszcze pasy ściągające
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
whatever
|
Cytat:
Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.