![]() |
#721 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Emmi,
a Ty, jak się czujesz? ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Emmi, jak to dobrze, że napisałaś o Ani. Naprawdę, zaczęłam martwić się. |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
4 pory roku i ja piąta
|
Nie miałyśmy za bardzo czasu pogadać ,,sms-em" tyle co ją złapałam. Więc nie rozpisywała się na czym tak utknęła, ale najważniejsze, że wszystko jest dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Kartka z kalendarza świąt nietypowych:
7 marca Dzień Płatków Śniadaniowych Dietetycy twierdzą, że śniadanie to najważniejszy posiłek. Dzień Płatków Śniadaniowych to dobry czas, aby zmienić rutynę i zamiast kanapek sięgnąć po płatki kukurydziane. To danie z dodatkiem mleka jest niezwykle pożywne i dostarcza witamin oraz wapnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
4 pory roku i ja piąta
|
Jak się czuję? Na razie głowa mnie nie boli, ale czuję ją, więc... myślę, że to może być ciśnienie. W każdym razie aplikuję sobie od 2 dni krople na zatoki. Bo to one też mogą być. Czuję, że coś mnie atakuje ale nie jest to jakieś takie groźne. Wspomagam się witaminą C 1000 i cebulą. Dzisiaj też po pracy sobie zjem.
Jaką macie pogodę? U mnie słońce ![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- O kurcze... jutro Dzień Kobiet... ech... nie przepadam za tym świętem... ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Podczas któregoś spaceru z psem, podeszłam do tablicy informacyjnej i odkryłam, że na ten dzień, jest przygotowanych sporo atrakcji wokoło. Jedne płatne, inne darmowe. Fajny taki pomysł. Na nic się nie zdecydowałam. Jakiś odludek się zrobiłam. Junior ma dziewczynę, to tym żyjemy. Z resztą z tego co widzę, to Jej rodzice też mocno im kibicują ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
faktycznie mogą to być zatoki, może być i ciśnienie. Dobrze, że szukasz przyczyny. Dzień Kobiet. Dla mnie może wcale nie istnieć. Podobnie jak Walentynki i takie tam podobne dni... ![]() Jeny, Junior ma dziewczynę. ❤️❤️ Niech im się pięknie układa. ❤️❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() ![]() Spadam... Dobrego dnia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Przepraszam, że zniknęłam bez zapowiedzi ![]() Musiałam szybko pojechać, załatwić kilka spraw w tym wizyta u mamy ![]() Emmi ![]() ------ Adusia wieczorem Emek 200/100 rano dzisiaj 140/90. Wczoraj 2 tabletkę dopiero przyjął. Wyniki odbiór dzisiaj, a RTG w przyszłym tygodniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
i niech tak się stanie. Porozmawiałaś z Junierom. Jesteś bardzo mądrą mamą. Nie są to łatwe rozmowy. ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cyferuś, nie przepraszaj. Ty działasz jednocześnie na kilku frontach. Wszystko jest zrozumiałe. Och, pięknie ciśnienie w dół ruszyło. Brawo! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Emmi dobrego dnia.
To pierwsza sympatia Juniora? ![]() Niech się dogadują i szanują ![]() -------- Domyślam się, że Ania nie ma czasu. Dużo ma obowiązków. Pozdrawiam serdecznie Aniu i zdrowia dla całej rodzinki ![]() ----------- Imuś ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Adusia po nocy zawsze jest niższe, tak kombinuję. Chociaż? Melisę na noc mu daję, na razie nie wiele mogę zrobić. Będzie dobrze ![]() ------------ U mnie słonecznie i już nie tak wietrznie jak wczoraj. Nadal mróz -4* |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
tak, po nocy powinno być niższe, bo organizm wypoczęty. Ale i lek swoje robi. ![]() A więc czekamy na wyniki i wdrożenie odpowiedniego leczenia. Świetnie, że lekarz rodzina/kolega. W obecnych czasach takie dojście pomaga ogromnie. Wiem co mówię. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Tak Adusia, też się cieszę, że mamy doktora.
My z tych co raczej dają niż biorą ![]() jest krępująca, szybciej coś dla obcych się załatwi. ---------- Adi już po śniadaniu ? ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Emmi termosik i przekąski w drodze za Tobą ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
wiem, wiem... wiem jacy jesteście. Ale czasem trzeba skorzystać z pomocy. Jest czas dawania, jest czas brania. ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Tak, o siódmej zjadłam pół porcji owsianki. Wcale mi nie smakowała. Jadłam "przez rozum" bo od siódmej trzydzieści zaczynam brać antybiotyk i sterydy. Zbliża się dziewiąta i zaraz wkraczam z lekami kardiologicznymi, więc przed nimi znowu powinnam coś zjeść, a wcale jakoś ochoty nie mam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Adusia banany masz?
A kaszę manną możesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Melduję, że jogurt zaliczony. Dobry był. Taki lekko kwaśny, z dodatkiem mango i marki. A że był odrobinkę chłodnawy, to przymknęłam oczy i wyobraziłam sobie, że jem lody. Hura!
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Kochana, tak, mam banany. Jem ostatnio codziennie. Ty mnie tego nauczyłaś. Nieee... kaszę mannę musiałabym na mleku... wraca trauma z moich lat przedszkolnych... No, chyba że na rosołku. Tak lubię i czasem nawet robię. Poprawka - raczej robiłam. Kiedyś. Już dawno nie. ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-03-07 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Brawo Adusia.
Biegnę do pracy ![]() Pa. Jeszcze wpadnę. |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
zobacz, przeczytaj. Innym też się podoba: https://teleshow.wp.pl/polski-przebo...3306699700896a ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- To już Cię nie zatrzymuję i nie przeszkadzam. Koniecznie daj znać, gdy już wyniki badań TM-emka będą. |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Adusia
Ja obejrzałam wszystkie sezony Rojst już tydzień temu. Rozmawiałyśmy o serialu, pamiętasz? ---------- Teraz zafascynował mnie reality show : Farma To program, którego uczestnicy świadomie porzucają nowoczesny styl życia i przenoszą się do gospodarstwa. Nie mają m.in. bieżącej wody, prądu i internetu. Ludzie w różnym wieku. Pozbawieni kontaktu z otoczeniem muszą zadbać o gospodarstwo, zwierzęta i siebie nawzajem. Na farmie mają do dyspozycji ogród warzywny i drzewa owocowe, to jedyne pożywnie, które na nich czeka. Do tego niewielka ziemianka z kilogramem mąki oraz kilka konserw mięsnych. Na pozostałe pożywienie, bezcenne smakołyki i rarytasy będą muszą sobie zapracować, próbując wygrać stawiane przed nimi zadania tematyczne związane z życiem na farmie i pracą na roli. Zadania bywają bardzo bardzo trudne. Nie wyobrażam siebie tam, nie wiem jak bym sobie poradziła ponieważ z wsią nigdy nie miałam nic wspólnego.Z drugiej strony fascynuje mnie wszystko to co widzę. Zachowanie zwierząt, są dwie krowy, dwie kozy, konie, gęsi i inne kuraki ![]() ![]() -------------- Może oglądacie i wiecie o co chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
Rojst. Oczywiście pamiętam. Obie oglądałyśmy wszystkie trzy jego części. Z tego właśnie powodu tamten mój wpis. Że nie tylko my jesteśmy pod wrażeniem. A ciekawi mnie mocno czy już wiesz kim jest młoda aktorka, która gra porwaną Wandę...?? ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Kochana, a gdzie tę Farmę pokazują? Tak, tak... Ania o Farmie wspominała. |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Adusia na Polsacie.
Ja oglądam na Polsat Box Go mam wykupiony promocyjny pakiet. Także jednym ciągiem można oglądać. ------------ Adusia, to ja źle zrozumiałam, sorki. Nie znam nazwiska młodej aktorki... za to wiem , bo ciekawiło mnie co to za nazwa Rojst? To miejsce bagniste, porośnięte mchem i krzakami. Można porównać je do mokradła. Słowo zostało zaczerpnięte z litewskiego "raistas" " |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
sorry... to raczej ja tak nieprecyzyjnie wysławiam się... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() Natomiast powiem Wam, że chętnie bym się zatrudniła do takiego żywego skansenu, ze zwierzętami na okres letni. Chętnie cofnęłabym się w minioną, wolną epokę. ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Adi ![]() ![]() Cyferko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- U mnie cały dzień słonecznej pogody i aż się prosi aby coś podziałać, ale czekam... teraz przy słonku to jest tak fajnie, ale potem zrobi się chłodno. Jeszcze za wcześnie. ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Piję z Wami herbatkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
sorry... to raczej ja tak nieprecyzyjnie wysławiam się... ![]() Rojst = bagno. Ale tu można nie tylko myśleć o bagnie w tym lesie. Gdzie nie spojrzysz, tam bagno moralne. Nawet sam komendant policji zanurzony w niezłym bagienku. Wandę Zarzycką gra Wanda Marzec, prywatnie córka Magdaleny Różczki, czyli sierżant Anny Jass. No i jeszcze jeden smaczek. Pamiętasz zapewne zakończenie trzeciej serii. Andrzej Seweryn jedzie do Niemiec, do utraconej ukochanej. Drzwi otwiera mu jej (no i na 100 procent jego) córka. A tę córkę gra Maria Seweryn, czyli prywatnie córka Andrzeja Seweryna i Krystyny Jandy. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Emmi, pomimo słonka, to jednak chłodno musi być. Ja oczywiście nie wychodzę, tylko widzę świat przez okno i chodzących tam ludzi. Prawie każdy w zimowej czapce, niektórzy nawet w kapturach. Czyli zimnisko jest. ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-03-07 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
Witam Was kochane🥰
U mnie wszystko dobrze Wiosna idzie a sił w sumie coraz mniej na ogarnianie domu,ogrodu i szklarni Teściowa mi podziękowała za uratowanie życia…i w sumie,nie wiem czy dobrze zrobiłam😀 Taki żarcik oczywiście W szkole u wnuczki wszawica a ona ma włosy do pasa🙄 Pozdrawiam Was cieplutko bo na Kaszubach przymrozki i rano jest biało🤚😘 |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() 100 lat w zdrowiu kobietki ![]() Miłego i dobrego dnia. Zapraszam na kawkę, herbatkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Imuś miło, że zajrzałaś ![]() Wczoraj byłam w aptece i pani kupowała kilka szamponów p/w ciary po mnie przeszły. Nie rozumiem tego? Brudasy produkują to dziadostwo i zarażają innych. ---------- Adusia ale fajne ciekawostki o Rojs. Przyjrzałam się Wandzie, nie dostrzegam podobieństwa. Może oczy? Magdalenę Różczkę uwielbiam, wspaniale zagrała w serialu. ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Emmi przyjemnego dnia w pracy ![]() świąteczny dzień, pewnie wygląda inaczej? Może lekcje będą skrócone ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Adusia
![]() Dziękuję, lepiej. Reaguje już na lek. Wczoraj wieczorem 140/70 z rana dzisiaj podobne. Zerknęłam na wyniki, nie ma do czego się przyczepić. Zobaczymy co lekarz powie, wizyta po południu. ---------- A jak Ty Adusia? Jak się spało? ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- U mnie noc i poranek mroźny. -5*C Od rana świeci słoneczko. Piękne drineczki Adusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
bardzo się cieszę, że u TM-emka idzie w dobrym kierunku......!! W samą porę choroba odkryta. Skoro wyniki badań dobre, to pewnie nadciśnienie nie zdążyło spustoszenia w Jego organizmie poczynić. Spałam lepiej i zdecydowanie dłużej. Prawie sześć godzin, z jedną maleńką przerwą na wykasłanie się. Ufff... od razu świat inaczej wygląda. |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Adusia, cieszę się bardzo.
U Ciebie też idzie ku dobremu. Masz umówioną kontrolną wizytę? ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- A ja od września nie ścinam włosów ![]() Na głowie mam już wczesnego Boba ![]() wtorek fryzjer, tylko odświeżenie koloru. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Za ścianą mam kwiaciarnię ...od rana tłumy ludzi się przewija. Patrzę jakie piękne bukiety wynoszą nie tylko panowie ![]() Sąsiadka ma swój dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
mam zakaz wychodzenia z domu. Gdy tylko przyjdą wyniki badań (pokazujące jaka bakteria spowodowała to zapalenie płuc, no i czy dodatkowo mam też koklusz) to doktor do mnie zadzwoni. Recepty wystawi drogą elektroniczną i... i leczymy się dalej. Dzisiaj czuję się odrobineczkę lepiej, ale do wczoraj to widmo szpitala wisiało nad moja głową. Teraz oddycham troszkę sprawniej i mam nadzieję, że ten szpital konieczny nie będzie. Ale "orkiestra" w płucach gra dalej. Orkiestra dęta i bardzo głośna. Hyhyhy... ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cyfereczko, ogromnie zazdroszczę Ci tego fryzjera. Ja już się pogubiłam, naprawdę nie mogę sobie uzmysłowić kiedy ostatni raz byłam i ścinałam/farbowałam. Wrzesien, sierpień, czerwiec...?? Wiem, że kilka razy byłam zapisana i z powodu zdrowotnych zawirowań (męża? moich?) rezygnowałam. Sąsiadka B. w tym roku już dwa razy była... a ja ciągle nie mam tej możliwości... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.