callanetics - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy:
0 0%
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-17, 21:38   #721
eastgirl
Raczkowanie

Dot.: Callanetics

Właśnie ćwiczyłam callanetics z Bojarską dla odmiany. Stwierdzam, że jej zestaw jest bardziej wymagający, ale niektóre ćwiczenia są wykonane źle (np. w tym ćwiczeniu na utwardzanie ud, co siedzi się na piętach, ręce z tyłu Callan mówi, by nie odchylać głowy do tyłu, a Bojarska na odwrót).
Jak ktoś będzie miał to http://www.allegro.pl/item98731426__..._pinckney.html
na kompie to udostępnijcie proszę.
Stary 2006-04-17, 21:52   #722
Ash
Wtajemniczenie

Ćwiczenia na nogi

Obiecuję moim uczennicom, że dzięki tym ćwiczeniom, wszystkie będą miały długie, szczupłe i sprężyste nogi jak modelki.

Nogi są tą cześcią kobiecego ciała, która szybko może się zdeformować i nadmiernie rozwinąć: poprzez nadmiar kontrakcji, zbyt wielkie obciażenia lub przez nieprawidłowe ćwiczenia. W ciągu paru dni uda i łydki mogą zrobić się twarde i muskularne albo długie i cienkie.

Wiem to z pierwszej ręki. Pewna pielęgniarka zapytała mnie, czy mogłaby użyć ciężarków u stóp, by przyspieszyć działanie ćwiczeń bioder i pośladków. Wbrew swojemu rozsądkowi zaryzykowałam próbę. Oczywiście zastanawiałyśmy się razem czy to obciążenie nie będzie miało negatywnego wpływu na stawy kolanowe i biodrowe, ale podjęłyśmy wspólnie eksperyment.

Po trzydziestu minutach cwiczeń wykonywanych w ciągu trzech dni moje kolana strasznie napuchły i okropnie bolały. Prawe biodro sprawiało mi taki ból, ze mogłam go uśmierzyć tylko gorącymi, mokrymi kompresami. I jakby jeszcze tego wszystkiego było mało, za kolanami i po bokach pojawiły się żylaki. Przez lata nie miałam już problemów z kolanami. Teraz, po krótkim używaniu ciężarków, były tak powykręcane, a nogi tak grube, że musiałam dwukrotnie odwoływać sesję zdjęciową do niniejszej książki. Bałam się nawet, że moje kolana już nigdy nie wrócą do formy.

Nie muszę mówić, że po tej historii moje uczennice nawet nie spojrzą na ciężarki. Co najmniej miesiąc trwało, zanim opuchlizna całkowicie ustąpiła.

Z drugiej strony: mężczyzna może dwa razy tyle trenować z ciężarkami, a jego nogi będą potem prawdopodobnie lepiej wyglądać.

Moje ćwiczenia ani nie rozbudowują mięśni, ani nie wzmacniają ud, ani nie powodują opuchlizny ścięgien kolan. Działąją wystarczająco silnie, aby utworzyć szczupły i mocny profil bez masywnych muskułów. Zwłaszcza niższe kobiety muszą uważać, by nie nabyć muskulatury, gdyż silnie wykształcone mięśnie powodują, że nasze nogi wyglądają masywniej i krócej, niż są bez tego. W efekcie całe ciało wygląda krępo i niezgrabnie.

Poniższe ćwiczenia na nogi pochodzą w dużej części z mojego treningu baletowego - zwłaszcza plies i pracy przy drążku - chroniąc jednak delikatny aparat stawowy kolan, bioder i kostek. Przypominam wszystkim, którzy kiedykolwiek mieli kłopoty z kolanami: przed rozpoczęciem tych lub jakichkolwiek innych ćwiczeń na nogi zasięgnijcie opinii lekarza. Spośród setek uczennic z podobnymi dolegliwościami wszystkie, poza jedną, doznały ulgi. A i ta jedna niewykazująca wyraźnej poprawy, nie odczuwała dodatkowych trudności. Przyznała nawet, że bóle nasiliły się po zaprzestaniu ćwiczeń.

Nigdy nie dość przypominania: róbcie tylko tyle, ile możecie. Nie podnoście nóg wyżej, niż wam się to z łatwością udaje. Nie róbcie nigdy gwałtownych ruchów. Nagłe ruchy są, niezależnie od rodzaju wykonywanych, główną przyczyną kontuzji. Nie oczekujcie, że zaraz po pierwszej lekcji będziecie wyglądały lub poruszały się jak primabalerina. Na początku wyda się wam niemożliwe trzymac jednocześnie plecy prosto i siedzenie napięte. Możliwe, że będziecie przyczepiały się do drażka. Nie ma obawy. Wszystko pójdzie latwiej, kiedy nabierzecie trochę siły.

Uwaga: Podczas ćwiczeń na nogi, uczę, że nalezy złączyć pięty i utrzymywać równowagę na opuszkach palców. Uważam, że przy złączonych piętach czuje się mniejszy nacisk na kolana, ponieważ środek ciężkości ciała znajduje się wtedy nad piętami, a nie w kolanach. Ponadto, przy złączonych piętach lepiej pracują wewnętrzne powierzchnie ud, a to zmniejsza ucisk na kolana.

Cwiczenia na nogi, to: to, ktore wywołało tu kontrowersje i było rysowane , kucanie i skłony z cwiczen AgiZ z głownej strony wizazu

Jutro postaram się zeskanować jak nawiecej z ksiazki, zrobic pdf i wrzucic na megaupload.com

Ash jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-17, 22:19   #723
eastgirl
Raczkowanie

Wielkie dzięki Ash. Nie wiem dlaczego nie mogę zmienić Ci karmy .
Stary 2006-04-17, 22:21   #724
Ash
Wtajemniczenie

Callanetics tak mi sie spodobał, że dzielenie się książkową wiedzą z Wami, to sama przyjemnosc
Stary 2006-04-18, 11:40   #725
piwnookaagacia
Raczkowanie

to hihi zaczniesz tak jak ja bo ja tez od jutra z powrotem I faza- za pierwszym razem wytrzymalam bez problemu to i teraz musi byc dobrze!

a Ash poklony i calusy za te fragmenty kochana jestes
piwnookaagacia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-18, 19:43   #726
Selphie22
Raczkowanie

Jejciu dziewczyny ja nie sądziłam że te ćwiczenia są takie rewqelacyjne!!!Wszystko mnie boli ale to jest takie przyjemne czuć każdy mięsień, tymbardziej gdy się nie przypuszczało że one (te mięśnie) wogóle gdzieś tam są już się nie mogę doczekać pierwszych widocznych efektów nic dodać nic ująć- ide ćwiczyć

78-77-76-75-74-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60

" Ty idziesz swoją drogą
Ja też pójdę twoją drogą"
L.Cohen
Selphie22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-18, 19:47   #727
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

nie czytalam całego wątku ( od siebie dla siebie ) ale tak wpadłam na pomysł, zeby napisać do AgiZ z prośbą o następne cwiczenia co wy na to?
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-18, 20:04   #728
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

ufcio swietny pomysl bo te cwiczenia juz znam na pamiec i zaczynaja sie robic troche nudnawe. Aczkolwiek wykonuje je i dalej bede bo efekty super. Szkoda tylko,ze przez swieta zepsulam wszystko na co tyle pracowalam...
Teraz wracam 2.5 kg ciezsza do mojego callaneticsu i SB...
Stary 2006-04-18, 20:19   #729
madziaana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ash
Przepisuje to co jest napisane w ksiazce o poszczegolnych partiach cwiczen. Na pierwszy rzut: brzuch

"Na pierwszy rzut oka ćwiczenia te wyglądają jak wiele innych, które widziałyście w czasopisamch i książkach. Przekonacie się jednak, że w rzeczywistości bardzo się od tamtych różnią. Nie ma tu skłonów z pozycji leżącej do przodu ani przewrotów do tyłu. Dokładne, skupione ruchy powodują ściąganie i ponowne rozluźnianie się całego systemu mięśniowego w okolicy brzusznej, od piersi do kości łonowej. Działanie jest tak silne, że całe ciało aż do wysokości brody odnosi 16 wymiennych, dokłądnie zdefiniowanych korzyści. Opisane dalej ćwiczenia:
  • -Wzmacniają wszystkie 4 sektory mięśni podbrzusza od mostka do kości łonowej,
  • -likwidują naprężenia karku,
  • -wydłużają szyję,
  • -likwidują napięcia między łopatkami,
  • -zwiększają wydolność płuc dzięki rozcianięciu klatki piersiowej,
  • -usuwają podwójną brodę,
  • -rozluźniają i wyciągają całe plecy az do kości krzyżowej,
  • -łagodzą bóle menstruacyjne u wielu cierpiących kobiet,
  • -działają kojąco na system naczyń wieńcowych,
  • -regulują ruchy jelit u większości ludzi cierpiących na ich zaburzenia i biegunkę,
  • -podnoszą świadomośc własnego ciała,
  • -poprawiają koordynację ruchów,
  • -uczą rozluźniania się
  • -osłabiają apetyt!!!!
  • zwiększają popęd płciowy - chcecie czy nie!!!
Każde z poszczególnych ćwiczeń posiada takie działania. Wykształcają wytrzymałość, wytrwałość i siłę. Szczególne w tym jest to, że to Wy zachowujecie pełną kontrolę nad każdym ruche. Niezależnie od pozycji wyjściowej decydujecie same, kiedy i przez jaki czas się poruszać. To wy panujecie nad przebiegami ćwiczenia, a nie ono nad wami.

Przy przewrocie w tył, większośc z nas traci w pewnym punkcie kontrolę nad prędkością ruchu: ster przejmuje siła ciążenia. Podczas skłonów z pozycji leżącej próbujemy wstawać i znowu kłaść się na podłodze - i nie myślimy o tym, że w to ćwiczenie zaangażowane jest co najmniej 80 do 85% mięśni pleców. Jak tylko złapiemy trochę rozpędu, podrywamy górną część tułowia do pozycji siedzącej i kładziemy się z powrotem na podłogę.

W mojej serii ćwiczeń nie zdarzy się, że tułów lub co gorsza, siła ciążenia będą kontrolować wasze czynności. Po nauczeniu się ustawienia ciała we właściwej pozycji i prawidłowego poruszania się będziecie mogły wyczuć każde napięcie i rozluźnienie mięśni.

Im lepiej kontrolujecie swoje mięśnie, tym łatwiej będzie wam uzyskac jędrny i równy brzuch. Mięśnie brzucha utworzą wokół waszych bioder obcisły i elastyczny pas. Nawet kobiety po urodzeniu dziecka poczują sprężystość, jakiej nie mogły osiągnąć przez aerobik bądź jogę.

Nie znam zadnego innego programu ćwiczeń, który dawałby równie głębokie i silne kontrakcje. Dlatego ćwiczenia te działają tak dobrze. Miałam uczennice, które na początku kursu rzeczywiście miały nadwagę. Ale wszystkie, które nie zrezygnowały, osiągnęły dzięki tym ważnym ćwiczeniom na brzuch niezwykłe wyniki. Inne, które trenowały w ten sposób w poźniejszych miesiącach ciąży (w pierwszych trzech nie wolno!), czuły się dzięki temu wspaniale i opowiadały potem o lekkich porodach. Ponadto o wiele szybciej powróciły do szczupłej sylwetki.
Ćwiczenia te mogą się z początku wydawać trochę niecodzienne. Być może wcale nie odczujecie kontrakcji w mięśniach brzucha, ponieważ tak bardzo koncetrujecie się na napięciu - bólu - w karku. Ale jeśli nie jest to rzeczywiście skurcz, ból ustąpi po pierwszej godzinie. Wszelkie naprężenie odczuwane być moze po bokach szyi ustąpi po drugiej godzinie, w trzeciej nie powinnyscie juz w okolicy szyjnej czuc zadnego bólu. I dopiero wtedy zauważycie jak silne są kontrakcje w brzuchu.
Zdarza się również, że po piewszych lekcjach odczuwalne są naprężenia między łopatkami. Napięcie to zniknie podczas ćwiczen i powinnyście odzyskać swobodę poruszania się w pełnym zakresie w obszarze pleców i górnej części tułowia. Jesli napiecie wystepuje jeszcze po czwartej godzinie, jest to sygnał, że lekarz powinien zbadac wasze krążki międzykręgowe.

Im głębiej angażujemy mięśnie, tym szybciej się one męczą. Jak tylko mięśnie wzmocnią się w swojej głębszej warstwie, mozna czesciej powtarzac cwiczenie. Po wytrenowaniu jednej warstwy mięśni, zaczyna się treing warstwy głębiej leżącej.

Jeśli macie słabe mięsnie brzucha, kontakcje zaczynają się pod biustem. Im mięsnie są mocniejsze i bardziej rozluźnione, tym wyżej będziecie mogły podnieść plecy i tułów, co prowadzi do głębszych kontrakcji w obrębie brzucha i podbrzusza.

Nigdy dosyć przypominania: każdy wykonywany przez was ruch ma byc łagodny i niewielki. Poruszajcie się nie wiecej niz jeden cm w kazdym kierunku. Głowa, ramiona i górna częśc tułowia tworzą jedność. Nie szarpcie ciała w przód i w tył, nie spinajcie pośladków. Nie wymuszajcie tych cwiczen siłą. Rozlużnijcie się. Nawet jesli z poczatki byłoby to trudne, miejcie nogi luzne i swobodne. Mozliwe, ze dolna czesc brzucha bedzie wygladac bardziej gąbczasto niz przedtem, poniewaz biodra i uda stwardnieją, a górne mięsnie brzucha naprężą sie i spłaszczą. Ale to tylko złudzenie. Po kilku godzinach ujrzycie, jak na całym brzuchu napina się muskulatura i wystają kości biodrowe. Nie zwracajacie uwagi na oddychanie. Róbcie wydech przy podciąganiu się, poza tym oddychajcie normalnie.

Moi uczniowie zaczynają od 100 powtórzeń każdego ćwiczenia. Kiedy jedna grupa mieśni wzmocni się, możecie mieć uczucie, że wszystko zaczyna sie od poczatku, poniewaz za kolejnym razem mozecie osiagnac tylko jedna czwarta tego co osiagnelysce poprzednio Przyczyna jest prosta: wasze miesnie pracuja glebiej i dotarlyscie do nowej warstwy. Idzcie dalej. Wkrótce znów osiągniecie piełną liczbe powtorzen.

UWAGA: najczestsze bledy na poczatku - zginanie głowy do przodu, ruchy samymi rekami, szarpanie cialem w przod i w tyl, wstrzymywanie oddechu, nierozluznianie ciala i wciaganie posladkow."

Przepraszam, ze pytam..ale gdzie tu sa te cwiczenia? Czytalam to...byc moze nie sa dla mnie jasno napisane i nie zauwazylam..prosze, czy moglsbys je opisac? Bo likwidacja podbrodka mi sie podoba I w ogole..;p
madziaana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-18, 20:25   #730
madziaana
Raczkowanie

Ash, to na nóżki będę robić Bardzo działa na łydki? Bo takich nie mogę..mam przerost mięsnia..ale nic z nimi nie robić to trgedia..
madziaana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-18, 20:56   #731
ufcio

no to napisałam pw wiem, nie liczyłam sie z wszystkimi ale zem wredna ale chyba to nie zaszkodzi? kurde, liczyłam sie tylko sama z sobą
Stary 2006-04-18, 21:03   #732
annLee
Zakorzenienie

Ash-wieeeeelka bużka za całą Twą pracę
Mnie również zachęciłaś do ćwiczeń już 2 razy ćwiczyłam am i 1 raz pm jako dodatek do tamilee po 3 pierwszych h ćwiczeń w takim zestawie nie mogłam chodzić obie panny dają nieżle w kość ale efekty już widzę w postaci lekkiego uniesienia pośladków i zarysowywania się wszystkich mięśni szyjka też lepiej wygląda,tak jak i zewn. i wewn. część ud..czyli wszystko to o co mi chodziło może w tym tyg.więcej poćwiczę callan dla odmiany
Dodam,że ćwiczyłam tylko 2xw tyg. a efekty widzę.. w tym tyg.postaram się wejść w tryb 3x w tyg.- tak jak lubie
A póżniej może więcej aerobów taki mam plan
ćwiczenia znowu sprawiają mi niesamowitą frajdę-już zapomniałam jak to jest fajnie...
annLee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-18, 21:22   #733
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez ufcio
nie czytalam całego wątku ( od siebie dla siebie ) ale tak wpadłam na pomysł, zeby napisać do AgiZ z prośbą o następne cwiczenia co wy na to?
Przykro mi Laski, ale nie będzie więcej ćwiczeń. W książce znalazłam może jeszcze 2-3 więcej. Ale i one różnią się jedynie odrobinę od tych co podałam na głownej stronie. Callanetics, to nie jest jakaś grupa ćwiczeń, które można komponowac w nieskończoność. Jest to bardzo przemyślany ruch i cały układ.

Może po prostu dodawajcie sobie również ćwiczenia innego typu.

Tak na marginesie, cieszę się, że macie tak wspaniałe efekty ćwiczeń.
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-18, 21:51   #734
Ash
Wtajemniczenie

Cwiczenia na posladki i biodra:
http://img134.imageshack.us/my.php?image=cal11lo.jpg cz1
http://img134.imageshack.us/my.php?image=cal28po.jpg cz 2
Stary 2006-04-18, 21:57   #735
Ash
Wtajemniczenie

Zdjęcia z ćwiczeniami na nogi:
http://img134.imageshack.us/my.php?image=nogi10wv.jpg cz 1
http://img135.imageshack.us/my.php?image=nogi22fc.jpg cz 2
http://img135.imageshack.us/my.php?image=nogi34vq.jpg cz 3
http://img135.imageshack.us/my.php?image=nogi42ri.jpg cz 4

Edytowane przez Ash
Czas edycji: 2006-04-19 o 00:11
Stary 2006-04-18, 22:05   #736
ufcio

Cytat:
Napisane przez Ash
już sobie otwieram dzieki

Cytat:
Przykro mi Laski, ale nie będzie więcej ćwiczeń. W książce znalazłam może jeszcze 2-3 więcej. Ale i one różnią się jedynie odrobinę od tych co podałam na głownej stronie. Callanetics, to nie jest jakaś grupa ćwiczeń, które można komponowac w nieskończoność. Jest to bardzo przemyślany ruch i cały układ.

Może po prostu dodawajcie sobie również ćwiczenia innego typu.

Tak na marginesie, cieszę się, że macie tak wspaniałe efekty ćwiczeń.
szkoda. no, ale jeśli to tak wygląda to co zrobimy. w każdym razie ja dziękuje za te cwiczenia-dużo mi pomogły. poprawiłam swoją kondycję. zamierzam teraz przeplatać pilates z callanetics'em . zobaczymy jakie beda efekty, jesli sie nie pozabijam hehe
Stary 2006-04-19, 00:07   #737
Ash
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziaana
Przepraszam, ze pytam..ale gdzie tu sa te cwiczenia? Czytalam to...byc moze nie sa dla mnie jasno napisane i nie zauwazylam..prosze, czy moglsbys je opisac? Bo likwidacja podbrodka mi sie podoba I w ogole..;p
Proszę, ćwiczenia na brzuch:
http://img213.imageshack.us/my.php?image=brzuch18mr.jpg cz 1
http://img148.imageshack.us/my.php?image=brzuch26nb.jpg cz 2
http://img523.imageshack.us/my.php?image=brzuch39bu.jpg cz 3
http://img440.imageshack.us/my.php?image=brzuch49av.jpg cz 4
http://img516.imageshack.us/my.php?image=brzuch51vk.jpg cz 5
http://img516.imageshack.us/my.php?image=brzuch69bi.jpg cz 6
http://img516.imageshack.us/my.php?image=brzuch75lh.jpg cz 7
Stary 2006-04-19, 07:07   #738
Agaimka
Rozeznanie

Ash jesteś kochana wykonałaś kawał dobrej roboty wielkie dzięki

może jeszcze na biderka?? ;-)
Agaimka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 07:48   #739
Ash
Wtajemniczenie

Nie wszystko na raz
I tak ledwo wstałam po śródnocnym ;-) skanowaniu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-19, 08:02   #740
ArBuziak!
Raczkowanie

GG do ArBuziak!

Ash jesteś nieoceniona

A ja powoli wracam do formy po świątecznym rozleniwieniu... heh

Miłego dnia dziewczyny
ArBuziak! jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 08:26   #741
Agaimka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ash
Nie wszystko na raz
I tak ledwo wstałam po śródnocnym ;-) skanowaniu
Daj kurze grzędę to chce wyzej czekam cierpliwie
Agaimka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 12:02   #742
Selphie22
Raczkowanie

Ash chyba Ci się nudzi Apoważnie to wielkie dzieki jestes kochana

" Ty idziesz swoją drogą
L.Cohen
Stary 2006-04-19, 13:34   #743
Leciutka
Przyczajenie

Ash wiem, że skanowanie jest strasznie męczące, nudne i wkurzające, ale może dałabyś radę zeskanować nam całą książkę, oczywiście nie wszystko od razu, tylko np. po 5 stron dziennie, czy nawet tygodniowo.
Leciutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 16:37   #744
Ash
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Leciutka
Ash wiem, że skanowanie jest strasznie męczące, nudne i wkurzające, ale może dałabyś radę zeskanować nam całą książkę, oczywiście nie wszystko od razu, tylko np. po 5 stron dziennie, czy nawet tygodniowo.
Taki miałam zamiar, ale nic Wam nie chciałam mowic, bo nie wiedzialam, na ile czasu mi starczy.
Dzis nic nie poskanuje, bo zostawilam ksiazke na ksero. W koncu bede musiala ja oddac, wiec musze ja sobie skopiowac

Selphie22, mnie sie nigdy nie nudzi Wiecznie brakuje mi czasu.
Stary 2006-04-19, 16:43   #745
icee_dissy
Raczkowanie

A jak Wam callanetics wpływa na uda? To miejsce naprawdę bardzo chciałabym wyszczuplić, i jeżeli się uda to będe wniebowzięta. Ściągam jeszcze raz ten callanetics z Callan i mam nadzieję że teraz się uda, bo jak poprzednim razem ściągnęłam to scalić nie mogłam.. Już się nie moge doczekać . Aaa no i jak z tymi udami ?
Stary 2006-04-19, 16:58   #746
nikka85
Rozeznanie

Właśnie minął 3 tydzień moich zmagań z callanetics.... i efekty są powalające!!! Po pierwszym tygodniu, kiedy czułam tylko ból mięśni i coraz mniejszą ochotę na te ćwiczenia, teraz nie żałuje, że sie zmobilizowałam!! a wręcz przeciwnie polecam!!!!! Największe efekty widoczne są na nogach (udach), biodrach, w pasie... oraz naprawde ślicznie uformowane ramiona , najmniej efektów widze na brzuchu (ale ponoć dlatego, że jestem uczulona na temat jego wyglądu) po raz pierwszy jestem w stanie zauważyć po tak krótkim czasie takie efekty (widzą je również moi znajomi) !!! Jestem zachwycona, bo to naprawde działa, trzeba sie tylko zmobilizować i nie zniechęcać, tym, że na początku nie wychodzi nam dokładnie tak jak należy!! pozdrawiam
nikka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 17:01   #747
Ash
Wtajemniczenie

Mnie głownie na udach zalezy i na posladkach.
Uda sie wygladzily, troche juz zeszczuplały, praktycznie nie mam cellulitu, no i pupa sie troche podniosla. Czeka mnie jeszcze sporo pracy, bo mam figure gruszki i to sa moje najgorsze miejsca, ale juz z przekonaniem moge powiedziec, ze callanetics jak najbardziej dziala na te miejsca
Stary 2006-04-19, 17:12   #748
karioczka
Raczkowanie

NO dobra to i ja sie zabieram za te Callanetics Teraz mi tylko powiedzcie czy lepiej cwiczyc z filmikiem i jak tak to jaki jest najlepszy, czy moge cwiczyc tak sama z wydrukowanymi cwiczeniami?MI lepiej odpowiada ta 2 opcja ale nie wiem czy osiagne te same wyniki..;/ O i czy po 5 dniach juz myslicie beda widoczne chociaz male efekty?
Stary 2006-04-19, 17:16   #749
Selphie22
Raczkowanie

W takim razie Ash jeszcze większe ukłony za zdjęcia i wiadomości o ćwiczeniach

" Ty idziesz swoją drogą
L.Cohen
Stary 2006-04-19, 17:16   #750
Ash
Wtajemniczenie

ta sa te same cwiczenia, wiec cwicz, jak Ci jest wygodniej. Ja wole z filmem, bo sama nie musze liczyc sobieczasu No i w ogole tak jakos milej.
Po 5 dniach beda juz efekty, subtelne, ale jednak
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości