Wiarygodni sprzedawcy z Allegro (lista w pierwszym poście) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-29, 19:28   #721
Quentin
Raczkowanie

Dot.: Wiarygodni sprzedawcy z Allegro

Cytat:
Napisane przez 222magda Pokaż wiadomość

Co do komentrza to nie wiem jaki wystawić, napewno nie pozytyw, ale innego wystawiać też nie chcę bo mam konto od niedawna a nie chcę dostać negatywa bo mi za pobraniem nie będą chceieli wysyłać, więc chyba sobie daruje pisanie opini.
.
No właśnie - ja też miałam wrażenie , że komentarz już wystawiony
Quentin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 19:30   #722
pallacanestra
Zadomowienie

troszkę z innej beczki pytanie - jutro wyślą mi paczkę z koszalina do lublina priorytetem. dojdzie na sobotę?
pallacanestra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 19:33   #723
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
No widze że na was to nie moge liczyć, chciałam ostrzec innych że zostałam oszukana a wy za to mnie z błotem mieszacie więc dziękuję bardzo. dowidzenia.
Zaraz ,zaraz nikt nikogo z blotem nie miesza,jesli to pokaz w ,ktorym miejscu.
Juz byly watki (zamkniety czarna lista sprzedawcow) mozna odszukac i poczytac.
Dziewczyny tak sie nakrecaly ,ze wpisywaly nawet wlasne niczym nie potwierdzone podejrzenia.
Perfumy ,to specyficzny towar ,ile razy jest tak ze w zaleznoscii od dnia ,pory roku ,samopoczucia pachna inaczej ,krocej itd,a to wcale nie znaczy ,ze sa podrobami.
Tak zachowuja sie te zakupione w renomowanych perfumeriach(vide watki na perfumach mozna odszukac) .
Wszystkie nieprawdziwe informacje pisane na publicznym forum ,niesprawdzone doprowadzily w koncu,ze niektorzy z opisywanych sprzedawcow ,postanowili pozwac dzieczyny do sadu .
Nie mozna podawac jako pewnik tego co tylko nam sie wydaje.
Trzba pomyslec czasem nad tym co sie pisze ,bo latwo popsuc komus opinie o tak sobie .
Chcialas nas ostrzec ,dzieki wielkie za to ,ale sposob w jaki napisalas i ton ,no delikatnie mowiac hm..... no sama przeczytaj jeszcze raz co napisalas i pomysl ,jakbys przyjela gdyby o Tobie ktos tak napisal.
Nie ma co sie oburzac moze warto czasem pomyslec?

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 19:34   #724
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez pallacanestra Pokaż wiadomość
troszkę z innej beczki pytanie - jutro wyślą mi paczkę z koszalina do lublina priorytetem. dojdzie na sobotę?
UKE ostatnio ukaralo poczte za 48% przesylek, ktore dochodza makabrycznie wrecz opoznione...
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 19:37   #725
pallacanestra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
UKE ostatnio ukaralo poczte za 48% przesylek, ktore dochodza makabrycznie wrecz opoznione...
czyli rozumiem, że powinno być na sobotę?
pallacanestra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 19:50   #726
czarnazuzia1

Cytat:
Napisane przez pallacanestra Pokaż wiadomość
czyli rozumiem, że powinno być na sobotę?
Nie koniecznie z tego co wiem listonosze w soboty nie chodza.,jak poczytasz na watkach ,to zozbaczysz po ile dziewczyny czekaja na przesylki prio- polecone.
U mnie w soboty sa dostarczane tylko paczki .

Stary 2009-01-29, 20:09   #727
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
No widze że na was to nie moge liczyć, chciałam ostrzec innych że zostałam oszukana a wy za to mnie z błotem mieszacie więc dziękuję bardzo. dowidzenia.
U Andrex123 bodajże sama kupowałam i wszystko było OK, zresztą nie wierzę że ktoś kto sprzedaje oryginalne perfumy nagle wyskakiwał z podróbką. Czy może się zdarzyć wadliwa butelka oryginału? Nie wiem, ale wiem że moje Moschino I Love Love mają lekko rozmazane literki - gdybym sama nie kupiła w sklepie i w pudełku, pewnie podejrzewałabym podróbkę. Czyli może się zdarzyć.
Moja znajoma kiedyś sprzedała przez allegro Splendor Arden i została oskarżona o sprzedaż podróbki (Splendor był z perfumerii, nawiasem to jak powszechnie wiadomo jeden z najbardziej podrabianych zapachów - hy hy) - bo Kupująca "wcześniej używała i były inne". Ogółem uważam że większe są szanse na trafienie na Kupującego z problemem niż na nieposzlakowanego Sprzedającego nagle postanawiającego sprzedać JEDNĄ podróbkę. Gby ja sprzedaję perfumy - opisane wyraźnie jak oryginał i poparte jakimś tam dorobkiem komentarzowym - i ktoś pyta mnie po raz trzeci czy to oryginał i jaką mogę dać na to gwarancję to ląduję takiego delikweta na czarnej liście - podróbek się brzydzę i nigdy bym ani nie używała ani tym bardziej nie sprzedawała, ale jak ktoś ma wyraźny problem z allegro to może nie powien tam kupować . Wydaje mi się też że niektóre osoby które bardzo dobrze się na perfumach nie znają, jeśli kupią coś na allegro to nigdy do końca nie są pewne czy to faktycznie oryginał (nie potrafią ocenić) i te wątpliwości mogą się czasem skrupić na Bogu ducha winnym Sprzedającym. Generalnie uważam że jak ktoś ma tak wielkie wątpliwości, to powinien pozostać przy Sephorze czy innym Douglasie
Dodam jeszcze że są to obserwacje natury ogólnej i nie dotyczy personalnie osoby od której ta dyskusja się zaczęła
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-30, 21:57   #728
KomEwa
Rozeznanie

Kupowałam u Andrexa123 3 razy i jestem niezmiennie zachwycona całością transakcji.

Oczywiście, to nie znaczy, że nie może mieć wpadki, ale jeśli natychmiast chciał zwrócić pieniądze nieusatysfakcjonowanej klientce, to opisanej powyżej historii nie oceniłabym jako wpadki.

W każdym razie ja będę dalej u niego kupować. Innych nie namawiam. Niech sami o sobie decydują.
KomEwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 23:09   #729
beata11
Rozeznanie

Napiszcie, jak myślicie, ile czekać z wystawieniem negatywa?
Wysłałam pieniądze 18tego stycznia ( były na pewno na 19go),
do dzisiaj nie dostałam przesyłki, wysyłałam maile z zapytaniem i żadnej odpowiedzi.
Zajrzałam w komentarze i ostatnie pozytywy sprzedawca miał dzisiaj wystawione za aukcje zakonczone 24.01.
beata11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 23:13   #730
BeYourself
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata11 Pokaż wiadomość
do dzisiaj nie dostałam przesyłki, wysyłałam maile z zapytaniem i żadnej odpowiedzi.
Zajrzałam w komentarze i ostatnie pozytywy sprzedawca miał dzisiaj wystawione za aukcje zakonczone 24.01.
A próbowałaś dzwonić do niego? Może coś się stało i nie ma jak odebrać wiadomości/wysłać paczki? Gdyby jednak tel. też nie odbierał, wystawiłabym negatywa i zgłosiła sprawę Allegro.

BeYourself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 23:30   #731
beata11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BeYourself Pokaż wiadomość
A próbowałaś dzwonić do niego? Może coś się stało i nie ma jak odebrać wiadomości/wysłać paczki? Gdyby jednak tel. też nie odbierał, wystawiłabym negatywa i zgłosiła sprawę Allegro.
Też o tym myślałam ( nie jestem "w gorącej wodzie kąpana")
ale właśnie dziwi mnie, że innym wysyła
No i nie wiem ile można czekac na przesyłkę z zakupów All., bo dotąd to było zwykle 1-2 dni i paczka moja
beata11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-30, 23:38   #732
BeYourself
Zadomowienie

Cytat:
Też o tym myślałam ( nie jestem "w gorącej wodzie kąpana")
ale właśnie dziwi mnie, że innym wysyła
No i nie wiem ile można czekac na przesyłkę z zakupów All., bo dotąd to było zwykle 1-2 dni i paczka moja
Ale różnie w życiu bywa, coś mogło się stać, facet zapomniał, nie mógł wysłać itp. Ale oczywiście powinien odpisać, chyba że nie ma jak.
Spróbuj zadzwonić i wyjaśnić sprawę.

BeYourself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-31, 00:14   #733
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
No ja nie wiem ale do mnie szły i 17 dni...z winy poczty....a wczesniej niż 10 dni od wpłacenia to nie doszła żadna z kilkunastu,bo od nie dawna na all działam
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-31, 00:41   #734
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
A u kogo kupowałaś jeśli można wiedzieć , ja w zeszły piątek kupowałam u polecanego sprzedawcy i też narazie czekam, nie martwiłabym się gdyby nie fakt że nie ma ze sprzedającym żadnego kontaktu e-mailowego. Pieniądze mogły wpłynąć dopiero w poniedziałek więc poczekam cierpliwie jeszcze kilka dni.
Stary 2009-01-31, 01:09   #735
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
A u kogo kupowałaś jeśli można wiedzieć , ja w zeszły piątek kupowałam u polecanego sprzedawcy i też narazie czekam, nie martwiłabym się gdyby nie fakt że nie ma ze sprzedającym żadnego kontaktu e-mailowego. Pieniądze mogły wpłynąć dopiero w poniedziałek więc poczekam cierpliwie jeszcze kilka dni.
no własnie co jak sprzedający sie nie odzywa w ogóle i nie odpisuje nic, tzn ja mu jakis pytan ważkich nie zadaje ale na takie typowe formułki mógłby beknśc chociaz ok! na znak ze jest tam po drugiej stronie kabla?
Stary 2009-02-04, 09:03   #736
ultraviolet21
BAN stały

dziewczyny zastanwiam sie nad ta aukcje ,wiarygodny sprzedawca???

http://www.allegro.pl/item541847985_..._parag_fv.html
ultraviolet21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 15:03   #737
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka2x22 Pokaż wiadomość
Warto zajrzeć na http://allegro.pl/show_shop.php?shop_id=11109435 ...
Wiarygodny sprzedawca, zresztą wystarczy zobaczyć na komentarze.
zaryzykowałam , dam znać czy to rzeczywiście wiarygodny sprzedawca
Stary 2009-02-05, 12:47   #738
222magda
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Quentin Pokaż wiadomość
No właśnie - ja też miałam wrażenie , że komentarz już wystawiony
No właśnie wy szystkie macie jakieś wrażenia i mi je tu wypisujecie, a tak naprawde to żadna chyba nie pomyślała o tym co ja napisałam tylko przypominacie sobie swoje perfumy i lecą teksty że to musiał być orginał itp

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Zaraz ,zaraz nikt nikogo z blotem nie miesza,jesli to pokaz w ,ktorym miejscu.
W każdym miejscu gdzie próbujecie mi wmawiać/sugerować że to był oryginał mimo że go nie widziałyście.

Cytat:
Perfumy ,to specyficzny towar ,ile razy jest tak ze w zaleznoscii od dnia ,pory roku ,samopoczucia pachna inaczej
Mam różne zapachy i zawsze pachną tak samo. Może poprostu zapominasz się czasami umyć albo ładujesz na siebie mase innej chemi i się ci "zapachy" mieszają.

Cytat:
Wszystkie nieprawdziwe informacje pisane na publicznym forum ,niesprawdzone doprowadzily w koncu,ze niektorzy z opisywanych sprzedawcow ,postanowili pozwac dzieczyny do sadu
Znasz osobiście(nie z netu) chociaż jedną z nich ? Zapewne nie, domyśl się dlaczego... .andrex123 przysłał podróbki więc tego nie zrobi, a nawet jak zrobi to nie mam nic przeciwko, chetnie popatrzę jak wychodzi z sądu z podkulonym ogonem.

Cytat:
Nie mozna podawac jako pewnik tego co tylko nam sie wydaje.
Wydaje to się tobie, bo nie widziałaś a i tak piszczysz że to musiał być oryginał, może sama je sprzedajesz, a może to twój brat, kuzyn itd ?

Cytat:
Trzba pomyslec czasem nad tym co sie pisze ,bo latwo popsuc komus opinie o tak sobie
No właśnie sama pomyśl jak się poprawnie pisze po polsku, a późnej pomyśl i napisz jak możesz twierdzić że to nie podróbka skoro jej nie widziałaś. Może zauważyłaś że to ty mi psujesz takimi bzdurami opinie i to tylko dlatego..., no właśnie dlaczego ? Jak zajrzysz w komentarze sprzedającego to widać że nie tylko ja jestem nie zadowolona z tego zapachu, ale jak widać nie dało ci to do myślenia.

Cytat:
Chcialas nas ostrzec ,dzieki wielkie za to ,ale sposob w jaki napisalas i ton ,no delikatnie mowiac hm..... no sama przeczytaj jeszcze raz co napisalas i pomysl ,jakbys przyjela gdyby o Tobie ktos tak napisal.
Daruj sobie ten sarkazm. Też proponuję to samo, postaw się w mojej sytuacji i przeczytaj co i jak mi odpisywano

Cytat:
Nie ma co sie oburzac moze warto czasem pomyslec?
Dokładnie, tylko że najpierw zacznij od siebie a dopiero później udzielaj takich rad innym.
222magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 13:00   #739
chooomik
Rozeznanie

GG do chooomik

Cytat:
Jak zajrzysz w komentarze sprzedającego to widać że nie tylko ja jestem nie zadowolona z tego zapachu, ale jak widać nie dało ci to do myślenia.
Co za zonk andrex nega ma TYLKO od Ciebie więc o co chodzi? kto jeszcze nie jest zadowolony? A od czarnejzuzi to proszę się odpipać. Z tego co piszesz wychodzi na to, że my tu wszystkie kuzynki, siostry, matki i żony andrexa jesteśmy i tylko niespowinowaceni dostają od niego podróby.

Zazwyczaj ludzie, którzy tu przychodzą żeby poskarżyć się na nieuczciwego sprzedawcę i w dobrej wierze ostrzec innych robią to mniej agresywnie niż ty i ten agresor mnie zastanawia. Spuść trochę z tonu kobieto.

The water's dark and deep inside this ancient heart
You'll always be a part of me...
chooomik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-05, 13:12   #740
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie wy szystkie macie jakieś wrażenia i mi je tu wypisujecie, a tak naprawde to żadna chyba nie pomyślała o tym co ja napisałam tylko przypominacie sobie swoje perfumy i lecą teksty że to musiał być orginał itp

W każdym miejscu gdzie próbujecie mi wmawiać/sugerować że to był oryginał mimo że go nie widziałyście.

(...)

Znasz osobiście(nie z netu) chociaż jedną z nich ? Zapewne nie, domyśl się dlaczego... .andrex123 przysłał podróbki więc tego nie zrobi, a nawet jak zrobi to nie mam nic przeciwko, chetnie popatrzę jak wychodzi z sądu z podkulonym ogonem.

Wydaje to się tobie, bo nie widziałaś a i tak piszczysz że to musiał być oryginał, może sama je sprzedajesz, a może to twój brat, kuzyn itd ?

No właśnie sama pomyśl jak się poprawnie pisze po polsku, a późnej pomyśl i napisz jak możesz twierdzić że to nie podróbka skoro jej nie widziałaś. Może zauważyłaś że to ty mi psujesz takimi bzdurami opinie i to tylko dlatego..., no właśnie dlaczego ? Jak zajrzysz w komentarze sprzedającego to widać że nie tylko ja jestem nie zadowolona z tego zapachu, ale jak widać nie dało ci to do myślenia.

Daruj sobie ten sarkazm. Też proponuję to samo, postaw się w mojej sytuacji i przeczytaj co i jak mi odpisywano

Dokładnie, tylko że najpierw zacznij od siebie a dopiero później udzielaj takich rad innym.
dziewczyno opanuj się

Cytat:

Mam różne zapachy i zawsze pachną tak samo. Może poprostu zapominasz się czasami umyć albo ładujesz na siebie mase innej chemi i się ci "zapachy" mieszają.
A może Ty zapominasz, że wizaż to nie podwórko, gdzie możesz sobie bezkarnie kogoś zmieszać z błotem?

irkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 13:12   #741
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
....

.

Staramy się być obiektywne, jak chcesz żeby wszyscy rzucili się na sprzedającego z pazurami to lepiej na plotkowe....
I trochę niefajnie sobie wybrałaś osobę do obrażania....
a ton i użyte sformułowania-poniżej krytyki...
Stary 2009-02-05, 13:31   #742
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak to możliwe ale się stało. Kupiłam u polecanego na forum użytkownika andrex123 perfumy i zostałam oszukana. On ma same pozytywy i ma ich dużo więc dlaczego dostałam podróbke. Jestem pewna że to nie jest orginalne, w środku pływa kurz, zapach jest inny i szybko wietrzeje. Czy wy przyjrzałyście się swoim kupowanym u niego perfumom, czy u was pływają w środku jakieś drobinki, i czy naprawde jesteście w pełni zadowolone z zakupów u niego ? Perfumki były męskie Lacosta Red kupiłam na prezent dla mojego misia a teraz nie mam co mu dać, na drugie mie niestety narazie nie stac.
Jeśli pływa kurz to nie są nieoryginalne, tylko wyszły trefne z fabryki albo są stare i składniki zaczęły się wytrącać. To dość popularne zjawisko w źle przechowywanych perfumach.

Niestety sprzedawca nie jest w stanie odpowiadać za to co jest w pudełku. Towar bierze hurtem, nie otwiera kartonów, nie zdejmuje folii. Dlatego nie bawi się w przesyłki i wymianki, ale oddaje kasę. Potem sam taki towar reklamuje.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 13:45   #743
czarnazuzia1

Cytat:
.....

Mam różne zapachy i zawsze pachną tak samo. Może poprostu zapominasz się czasami umyć albo ładujesz na siebie mase innej chemi i się ci "zapachy" mieszają.....

I sie wydala moja tajemnica juz wiadomo dlaczego mam w nicku CZARNA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-05, 13:52   #744
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:

A ja myślałam, że to od duszy Twej mhrocznej ....

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 14:07   #745
iwona-jk
Wtajemniczenie

GG do iwona-jk

Cytat:

(...)

(...)

Cytat:

Ja myślałam, że to może od koloru włosów, a tu masz...

iwona-jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-06, 12:24   #746
Contax
Zakorzenienie

Cytat:

Teresko, jesteś cudowna
Contax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-06, 14:16   #747
agusskaa2
Zadomowienie

Kupowałam perfumy u:
- tonkabean
- suchus
- jersy

i polecam! Towar oryginalny, szybko i miło
agusskaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 08:14   #748
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Proponuję dodać jeszcze do listy polecanych sprzedawców:

oxaeva
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=6401460

mamusiadorotka
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=7739313

perfumeria-7
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=9520796
usunąć z listy nick perfumeria7 już od dłuższego czasu nie wystawiają nic na sprzedaż

kaska78ok
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=6084402

Perfumeria_Nati
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=11380340

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 13:45   #749
222magda
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Jeśli pływa kurz to nie są nieoryginalne, tylko wyszły trefne z fabryki albo są stare i składniki zaczęły się wytrącać. To dość popularne zjawisko w źle przechowywanych perfumach.

Niestety sprzedawca nie jest w stanie odpowiadać za to co jest w pudełku. Towar bierze hurtem, nie otwiera kartonów, nie zdejmuje folii. Dlatego nie bawi się w przesyłki i wymianki, ale oddaje kasę. Potem sam taki towar reklamuje.
Ten zapach nie jest foliowany, a odciski paluchów na buteleczce też raczej nie pochodzą z fabryki.
222magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 14:49   #750
idzia111
Zakorzenienie

Witam!!! Ja mam pytanie. Czy uważacie ze jesli ktos ma założony sklep na allegro jest bardziej wiarygodny niz ten który go nie ma??

Przeglądałam aukcje i zauwazyłam, że perfumeriax wystawia swoje perfumy, podobnie tagomago. Są to perfumerie internetowe. Tagomago spradzona przeze mnie i jest O.K., ale zaznaczam ze nie kupowalam na allegro. Zastanawia mnie tylko jedno dlaczego te same perfumy na allegro różnia się ceną w porównaniu z perfumerią internetową??
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości