|
|
#721 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zachowania, które bulwersują Was w perfumeriach.
Mnie nie tyle co zbulwersowała, lecz rozśmieszyła pewna sytuacja w Galerii Centrum. Niedawno byłam z przyjaciółką w dziale z perfumami, gdzie testowałyśmy dwa zapachy (nie pamiętam już jakie). Oczywiście jeden psik na nadgarstek (każda z nas po jednym rodzaju perfum, bez rozcierania!) i zadowolone czekałyśmy, aż zapach rozwinie się. Jesteśmy przy męskich perfumach, a po drugiej stronie działu stoi sobie ekspedientka. Obserwuje klientów i nagle podchodzi do półki z Chanel, bierze No5 i spryskuje na całej długości kucyk do pasa... Robiła to co chwilę, a jej włosy i tak były zmasakrowane (ok. 45 lat, złe utlenienie, wysuszone zapewne alkoholem z perfum). Jeszcze śmieszniejsze było to, że za chwilę podeszła do kolorówki Lancome, wzięła tester jakiegoś błyszczka i bez żadnego zażenowania zaczęła malować się nim przed lustrem... Kilka dni później poszłyśmy do Urody w innym centrum handlowym, a tam stoi ta sama pani, spryskuje włosy tymi samymi perfumami i nakłada setną warstwę tego samego błyszczyka. Zgadzam się też z wylewającymi na siebie litry perfum nastolatkami. Sama mam naście lat, ale robienie czegoś takiego jest dla mnie czymś wręcz niekulturalnym. Nie wspominając już o megagłośnym: 'O fuuu, ale to śmierdzi' i kolejną dawką innych perfum na wypachniony nadgarstek...
|
|
#722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do dzisiaj nie przepadam za tą panią, nie rozumiem w czym niby jest lepsza ode mnie, zawsze traktuje mnie z góry [a raczej traktowała - rzadko odwiedzam teraz sklep, w którym pracuje] co do wszystkiego wspomnianego wyżej - nastolatki wylewające na siebie litry itd. itd. - ze wszystkim się zgadzam, jednak pamiętajmy, że to nie zawsze dotyczy tej młodszej grupy kobiet - czasami wiek nie gra roli, co jest już bardzo przykre...
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyglądało to ciekawie...
|
|
|
|
#724 |
|
Rozeznanie
|
Rzeczywiście, troszeczkę umknęło to mojej uwadze. Właściwie za przykład może posłużyć wyżej wymieniona pani;p.
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj Pan w Drogeri Natura w Kołobrzegu prawie wyprosił mnie ze sklepu bo otworzyłam balsam do ciała Darling - K.Minogue - powachąłam tylko, zeby zobaczyć zapach - bo wiem,z ę pachnie przeciez inaczej niż woda ... nie był zafoliowany, ani zaplombowasny - po prostu otworzyłam klapeczkę i niuchnęłam .. nie wiem , moze mu przeszkadzały raczej moje dzieci ( jedno w wózku, drugie obok) dyskutujące sobie w najlepsze .... wkurzył mnie jeszcze - bo usiłaował mi wmówićze zapach balsamu jest identyczny do zapachu wody Toaletowej i nie ma potrzeby tego sprawdzać.
Haha - świetny sposób na napędzanie klienteli
|
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak testera nie ma, to produktów się nie otwiera. Ja tak uważam. |
|
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Jak stoi nas półce jeden egzemplarz obok testera wody - to chyba powinien być tester ...
No nie wiem ... ja tam w ciemno nie kupuję. takich rzeczy - bo potem mi nie pasuje i stoi i się marnuje. Co innego gdybym chciała się wysmarować to bym zrozumiała .. ale niuch ?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Sprzedawczyni w "mojej "perfumerii podaje mi do powąchania tester Jil Sander i mówi " To jest taki stary zapach JILA SANDERA..."
|
|
|
|
|
#729 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Nagminny błąd. Ale bywa lepiej, bo zdarza się, że z Chanel robią faceta . To dopiero ignorancja...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#731 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja pracuje w perfumerii i powiem wam szczerze, ze takie sytuacje juz mnie nie bulwersują. Czasem sie usmieje tylko.
Najwieksze wrazenie zrobil kiedys na mnie Pan, który przyszedł i od glowy az po kolana wyperfumowal sie juz nie pamietam czym, ale mało tego kilka razy obejrzal sie za siebie czy go ktos nie obserwuje i namietnie zaczął perfumowac sobie jajka :| Niektorzy to w swoją łysine, albo prosto na twarz sobie pryskają... Albo te Panie co kradną pomadki zjadając je, tez jest smieszna sytuacją, ale zanującą... :| Odgryza i wychodzi ![]() Pozdrawiam..
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
Nie no, to już żenada... Ten pan też nie był lepszy.
|
|
#733 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to że ktoś wygląda dośc skromnie nie oznacza, że nie zostawi kilkuset złotych w sklepie, czy też pani przyporządkowana do tej lepszej grupy jak Ty to ujmujesz nie przyjdzie popsikac się testerem i nie wyjdzie bez żadnych zakupów pomimo tego, iż jest otoczona stadem konsultantek. I dobry sprzedawca o tym wie! Na metki też sie nie patrzy_ może i tak, ale na to jak ktos jest ubrany, itd... W końcu muszą byc jakieś kryteria, aby klientów przyporządkowac- również chetnie je poznamy. I zastanawiam się dlaczego tak na mnie naskoczyłaś?Cz Ty doskonale znasz tresc umowy? Bo w umowie konsultantka napewno nie ma punktu dotyczacego przyporzadkowania klientów do danej grupy!!! |
|
|
|
|
|
#734 |
|
Zadomowienie
|
tez chcialbym poznac ta OGROMNA roznice miedzy przyporzadkowaniem a szufladkowaniem.
|
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę powiedzieć, że ostatnio spotykają mnie same miłe sytuacje w perfumeriach-Panie pracujące tam są:miłe, pomocne, kompetentne, chętnie robią próbki
Mam nadzieję, że tak już pozostanie.Dodam, że najczęściej nie przychodzę do perfumerii odstawiona jak ,,stróż w Boże Ciało" , a wręcz przeciwnie-bojówki, adidasy, jakaś koszulka i plecak na plecach
|
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
AA i panie zjadające pomadki to już też widziałam.chyba juz mnie nic nie zdziwi |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#740 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z wlasnego doswiadczenia dziewczyny, napisze Wam ze milej obsluguje mi sie Panie ktore sa ubrane w jeansy, adidasy, i jakas niepozorna bluzke niz babeczki na szpileczkach, z mocnym makijazem, duzą iloscią złota i ew jakas markową, aczkolwiek podrabianą torebką.
Z prostej przyczyny - to mozna jasno wytlumaczyc. Te kobietki, ktore ubieraja sie normalnie, wrecz czasem wygladaja jakby nie miały pieniedzy czasem zostawiaja ogromne sumy (mam tu na mysli od 1-5tys. zł). Natomiast kobiety, ktore przychodza jak choinki spryskaja sie, pomalują entym blyszczykiem i wyjdą. Wyglada to tak, jakby całą kase wydały na ubrania i wizerunek natomiast juz na zakupy w perfumerii nie maja pieniedzy. Dosc banalnie to napisałam, ale nie raz (naprawde, nie raz) mialam takie sytuacje. Jedyną rzeczą jaka mozna zauwazyc i rozpoznac kobiete w normalnych ciuchach ale z klasą - to jej buźka. Te kobiety naprawde dbaja o swoją cere, nie maja mocnego makijazu, ale stonowany. Elegancki. Oczywiscie jako pracownica podchodze do kazdej klientki, porozmawiam z nią, udziele informacji, jakiś rad, posmiejemy sie. Dla mnie klient to klient.. Ostatnio przyszla dziewczyna, myslalam (SZCZERZE) ze to ćpunka. Chodzila i wybierała od godziny produkty. Wstyd sie przyznac, ale po odlozeniu tych wszystkich produktów umylam rece. Wiec wyobrazcie sobie jak ona musiala wygladac i ... smierdziec. Nie chce jej obrazac teraz ale myslalam ze ona udaje ze cos chce... Okazalo sie ze kupila kilka produktow z Clinique i zaplacila okolo 400zł. Wiec nie warto z gory patrzec na innych. Oczywiscie chodzilam z nią po całym sklepie, doradzalam jej ale myslalam ze udaje ze chce kupic. A wziela wszystko co jej polecilam. Chociaz zgodze sie z co poniektorymi, ze sa takie pracownice ktore mierzą, szufladkują ludzi. Ja natomiast pracuje w zgranym zespole i nie moge napisac o takich sytuacjach... ale wiem ze są. Pozdrawiam gdańszczanki
|
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie ze z tym zjadaniem pomadek to byl zart i to nie dzieje sie naprawde ....
![]() Nat
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
ale po co? Bo chyba nie z glodu ... Moze jeszcze liza tusz do rzes i wciagaja puder? Nat
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo odgryzie jej tak kilka cm, wyjdzie z nią w ustach ze sklepu a w domu wciśnie do opakowania po zuzytej pomadce no i ma chanela O to chodziło w tej całej historii.
|
|
|
|
|
|
#745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra - wyszlo ze jestem tepa i bez wyobrazni. Troche trudno mi w takie rzeczy uwierzyc
Nat
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no czytam i czytam i nie mogę uwierzyć.
I te kobiety dopuszczaj sie takich czynów...ja bym chyba się ze wstydu przed całym światem w klasztorze zamknęła..jeeezu
|
|
|
#748 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdarzyło się ze odgryzła pomadke Kanebo za 217zł bodajże, ze złotem i jedwabiem. Nie dziwie sie za taka cene :P (zartuje.. ale wiadomo, ze te drozsze!).
Ale chamówke odwalają... niestety! Kiedys pewien Pan wsadził rekę do testera z balsamem Clinique takim w duzym sloiczku wyciagnął dosc sporą część tego balsamu i wyszedł..
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie żebym taka lotna była w kwestii gryzienia pomadek
|
|
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Moze powinien wlac dla niepoznaki do kieszeni ...
Troche mnie to zszokowalo ... Nat
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

do dzisiaj nie przepadam za tą panią, nie rozumiem w czym niby jest lepsza ode mnie, zawsze traktuje mnie z góry
[a raczej traktowała - rzadko odwiedzam teraz sklep, w którym pracuje] co do wszystkiego wspomnianego wyżej - nastolatki wylewające na siebie litry itd. itd. - ze wszystkim się zgadzam, jednak pamiętajmy, że to nie zawsze dotyczy tej młodszej grupy kobiet - czasami wiek nie gra roli, co jest już bardzo przykre...

to bym zrozumiała .. ale niuch ?

. To dopiero ignorancja...

MIŁEGO DNIA