![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać?
Zuzaneczko tak bardzo ci wspólczuje
![]() ![]() Parę lat temu też okradziono nam mieszkanie, straszne przeżycie i potem ta policja, zbieranie odcisków itp itd. Na samą myśli robi mi się słabo ![]() Pamiętam, też jak kiedyś na moim nowo kupionym samochodzie ktoś zrobił wzdłuż całego boku rysę, tak jakby przyłożył coś ostrego i przeciągnął. Jak bym takiego dorwała to chyba bym zabiła!!! Ludzie w pocie czoła pracują by sobie coś kupić, urządzić, coś mieć własnego a przyjdzie taki gnój i poprostu zniszczy, ukradnie.. Coś okropnego! Sciskam cię cieplutko i mam nadzieję, że jak najszybciej zapomnisz o tym nieprzyjemnym wydarzeniu ![]()
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Misia,jak dobrze pamiętam,z tymi bólami głowy miałaś iść do lekarza i co Ci powiedział?
Bądź przygotowana równiez na to,że jak pójdziesz teraz na zwolnienie,to pod koniec ciąży moze ci przyjść pismo z zusu,że nie przysługuje ci zasiłek chorobowy. Takie ich głupie przepisy. Ale nie przejmuj się,bo będziesz mogła złożyć wniosek o świadczenie rehabilitacyjne,które ci przyznaja. Wynosi ono tyle samo co chorobowe. Mnie nieźle tym wystraszyli,bo według nich w 9tym miesiącu powinnam pójść do pracy ![]()
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
*misia* zwolnienie ciązowe jest płatne 100%, zasiłek były naliczany od wypłaty etatowej, od zasiłku chorobowego nie potrąca się składek ZUS, tylko podatek, tak więc powinno być troszke wiecej niż 620zł.
Ale pokombinuj, może uda ci się podwyższyć kwotę w umowie o tą ze zlecenia, tylko, że do naliczenia wynagrodzenia chorobowego bierze się pod uwagę kilka miesięcy wstecz, nie wiem czasem czy nie cały rok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
To jest myśl,jakby sie twój dyrektor zgodził,to byłoby super. W przeciwnym wypadku dostaniesz coś właśnie w granicach 600zł. zarówno za chorobowe,rehabilitacyjne jak i macieżynskie.
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie przypominam,że chyba Yoolia ma racje,pewnie to wyjdzie więcej jak 620zł.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co mnie najbardziej wkurza, że pracuję w dużej firmie, która ma oddziały po całej Polsce porozsiewane, zarabia co miesiąc kilka milionów złotych, a tak oszczędza na pracownikach
![]()
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
babeczki dzięki za wsparcie. Już lepiej się czuję. Na szczęście mąż urwał się z pracy i szybko wrócił do mnie do domku. Do tego sen robi swoje.
Rano składaliśmy zeznania i odciski palców (głupie uczucie). Mieszkamy w wieżowcu, nie na parterze, weszli przez drzwi. Rozwiercili zamki, przywiercili z powrotem poza wkładkami - dlatego zauważyliśmy że coś nei tak z drzwiami i wezwaliśmy policję. Ponieważ drzwi były zamknięte liczyłam że nie weszli ale jednak. Najbardziej mi szkoda złotej i srebrnej biżuterii. NIe ze względu na jej wartość pieniężną ale sentymentalną- prezenty od TŻ i pamiątkowa złota od babci ![]() Zginęła też kasa (wyjątkowo trzmana w domu) i drogi laptop meza. Najgorsze z tym laptopem - to było "biuro" męża - były na nim dane których odtworzenie zajmie sporo czasu, a i tak ma go bardzo mało ostatnio. Zgneła tez kasa na wakacyjny wyjazd na który tak sie cieszylismy ![]() Okropne że obcy ludzie łazili nam po domu a potem jeszcze policja - zdjęcia ściąganie odcisków. NIgdzie nie można się czuć bezpiecznie nawet we własnym domu ![]()
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Zuzaneczka,a sąsiedzi nie widzieli,że coś podejrzanego się u was dzieje??
![]()
![]() |
#733 | |||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
![]() Jakoś mi to podejrzanie wygląda. Tak mi się nasuwa, że ci włamywacze musieli wiedzieć, że coś znajdą ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Raczkowanie
|
Misia i Yoolia
![]() ![]() ![]() Kociulek czy zamieszczałaś gdzieś ostatnio aktualne zdjęcia swojego szkraba??Jeśli nie to do roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
Aa zapomniałam się zapytać może wiecie dziewczynki jak to jest z kredytem. Potrzebujemy wziąć 4000 zł kredytu i to szybko, i sie zastanawniam czy my wogóle mamy zdolność kredytowa. Niby kiedy wpisalam do kalokulatora zarobki to wyszło że mamy. Ale ja jestem na stażu na czas określony ( do końca marca 2008) i mąż studiuje zaocznie i pracuje na stałe ale ma nieuregulowany stosunek do służby wojskowej, tzn odroczka ze względu na szkołe..Może wiecie jak to jest??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Moniska, nieuregulowany stosunek do służby wojskowej to chyba nie może być
![]() Ale pewna nie jestem ![]() My prawdopodobnie w tym tygoodniu kredyt weźmiemy. Prawdopodobnie 75 lub 100 tysięcy. Już mnie to przeraża ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A nasze samochody potrzebują pilnie naprawy, w sumie mamy jeszcze trochę euro i funtów odłożone ale kurs nie jest za ciekawy wiec nie chciałabym ich zamieniać.. Ehh a kredyt w takiej wielkości to za pewne czeka nas za parę lat, jak bedzie nas stać na budowę WŁSNEGO domku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
![]() No ja też nie ufam bankom, które od ręki kredyt dają ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
Edytowane przez Knife_Girl Czas edycji: 2007-04-21 o 11:24 Powód: literówka :P |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Moniś,ostatnio moja mama troche dowiadywała sie na temat nieduzych kredytów i z obchodu kilku banków wyszło na to,że w Skoku było najtaniej,ale nie tym stefczyka. Jak chcesz,to jutro wezmę od niej te obliczenia i w poniedziałek ci przedstawię.
A oto moje Szczęście ![]()
Edytowane przez kociulek Czas edycji: 2007-04-23 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() synek... ![]() Kociulku pewnie że bym chciała, i ładnie proszę żebyś mi podała jak będziesz miała czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Malo tego, firme taty okradli 11 razy ![]() ![]() ![]() ![]()
#743 |
Zakorzenienie
|
kociulek fajny facet z Twojego skarba
![]() ![]() No ja dziś w pracy. Jakoś doszliśmy do siebie po tych niemiłych doświadczeniach. Sąsiedzi oczywiście nic nie słyszeli, heh.... policjanci jak z kawałów (dość niskie IQ). MIeszkamy tam od niedawna, wieżowiec więc sporo mieszkań w klatce i nie wszyscy nas jeszcze kojarzą. Obcy mogą się kręcić. Jakiś czas temu kręcil się po klatce podejrzany typ - do nas też pukał. Sąsiedzi tez zeznali że u nich był i wzbudził podejrzenia. Co ciekawe u nas w przedpokoju nic nie ma, wisi goła żarówka więc nie wiem dlaczego pokusili się na nasze mieszkanie ![]() O dziwo nie zabrali mojego aparatu foto, który by szybko opylili, a który widzieli bo leżał na wierzchu. Za to ukradli kasę, laptop męża (drogi i jeszcze nie spłacony),mp3 i całą moją biżuterię złotą i srebrną (brutalnie powyrywaną z pudełek - bo pudełka zostawili). Szkoda mi tych rzeczy bo były dla mnie pamiątkowe. TŻ sie śmieje że wie co teraz mi kupować. NIe liczę na to, że ich znajdą, czy też odzyskamy te rzeczy. Najwazniejsze jest żeby PZU wypłaciło odpowiednie odszkodowanie (a już się wykręcają ![]() Teraz myślimy o wakacjach - zdecydowalismy sie na wyjazd mimo, że ukrali nam kase na niego i nadwyręży to nasz budżet. Należy nam się po tym cięzkim roku choc tydzień odpoczynku.
![]() |
#744 |
Wtajemniczenie
|
kociulek Szkrabus słodziutki
![]() misia to masz niezłe przejścia. Ja rozmawiałam z mężem i chyba udało mi sie go przekonac, bo powiedziłam mi wczoraj, zebym się pośpieszyła, zeby nas zima nie zastała bo w zimie jest u nas cienko z kasą Taka praca) więc terz odkładamy, zeby na zime pieniążki były i nie trzeba było pozyczać. Ale jak dojdzie do kupna i bedziemy na swoim to dopiero w to uwierzę ![]()
#745 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zaczne od Skoku Chmielewskiego (w ostatnim poście jakaś kaligrafia mi wyszła ![]() Przy kwocie 4,5 tyś. (bo chyba mniej więcej takie Cie interesują) spłacałabyś również w 9 ratach po 500zł., w tym prowizja 226zł. Ale to była promocja,bo w tym samym Skoku,przy pożyczce 8tyś. (bo o taką pytała się moja mama) na rok z miejsca odliczaja 400zł prowizji+219,59 odsetek. Więc wychodzi,że po roku oddajesz im o 619,59zł. więcej. W PKO równiez przy 8 tyś. na rok. pobierają 380 zł. prowizji + 337,58odsetek. na 2 lata 380zł. prowizji+893.94zł. odsetek. Tyle tylko udało mi sie zdobyć. Nie wiem czy choć trochę jasno napisałam. Aha,jeszcze jedno nie wiem jak w PKO,ale w Skoku napewno,jesli nie masz poręczyciela to musisz zapłacić jeszcze ubezpieczenie. Przy tych promocyjnych 9 tys. mamę kosztowało to 77zł. Ale napewno jeśli zajdziesz do banków i powiesz o jaki kredyt ci chodzi, wyliczą ci dokładnie koszty jego spłacania. Nie wiem również jak to się ma do nieuregulowanej słuzby wojskowej. Zuzaneczka,masz rację,odpoczynek wam się nalezy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
A to mój mały kierowca
![]()
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
Ehh co tu komentować, świetny jest Adrianek.. ![]() Dzięki za wyliczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
![]() A co do kredytu, to my też się przymierzamy już bardzo poważnie, Prawdopodobnie w tym tygodniu to załatwimy. Na razie teściowa dojrzała do tego, żeby nam "naszą" część domu przepisać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.