|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
Pokaż wyniki sondy: | |||
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% | |
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam Wszystkich !!!! Wiem, że Już Kiedyś Pytałam Na Temat Cieni Pod Oczami Ale Proszę Ponownie O Poradę!!!!!!!! Już Dalej Tak Nie Mogę żyć!!!!!!!!!!!! Nie Mogę Patrzyć Na Swoje Odbicie W Luisterku!!!!!!!!!!!!!! Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!
![]() |
#722 |
Rozeznanie
|
Dot.: Cienie Pod Oczami !!!!!!!
podpinam się pod wątek !!!! Nie mam aż tak strasznych bo gdy jestem umalowana to jest w miare ok ale gdy zmyję makijaż, wydaje mi się, że wygladam jak seter...
![]() ![]()
"...Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego..." Marek Aureliusz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Przyczajenie
|
Mam ten sam problem. Niestety żaden krem mi nie pomógł (choć uzywalam kilku) Jedyny który rojaśniał nieco moje cienie pod oczami był Ziaja - krem pod oczy z blawatkiem poblem w tym że po jakims czasie strasznie mnie uczulił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Przyczajenie
|
Zielona Marchewko Masz Rację Ten Krem Ziaji Z Bławatkiem Jest Niezły Ale U Mnie Cieni Nie Usunął! Co Do Tego Ogórka To Czy Jest To Skuteczne? Słyszałam O Okładach Z Herbaty Podobno Pomagają Ale Ja Jeszcze Nie Stosowałam, Może Któraś Z Was Próbowała?
![]() |
#725 |
Rozeznanie
|
ja kładę herbate...tzn. płatki nasączone w esencji z herbaty gdy mam oczy...nie wiem jak to wyrazić...zmęczone, opuchniete...ale cieni mi jakoś nie niweluje...
"...Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego..." Marek Aureliusz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Temat był wałkowany kilka, kilkanaście razy, czy nie można było się podpiąć do już istniejącego, zamiast zakładać nowy wątek?
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
dziewuszki na wizazu bylo mase watkow o tych nieszczesnych cieniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
Hm oprócz wysypiania się,co miw ogóle nie wychodzi;/ używam korektor Liquido z AVONU Idealnie kryje moje cienie pod oczami
![]() ![]() ![]()
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
cienie pod oczami
mam okropne cienie pod oczami, niczym sie tego nie da zamaskowac, zadne podkłady, korektory nie działaja
znacie moze jakies domowe sposoby na nie??help |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dot.: cienie pod oczami
wyszukiwarka sie kłania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Przyczajenie
|
Dot.: cienie pod oczami
Mam dokladnie taki sam problem jak Ty, u mnie te cienie w okresie letnim nie sa tak widoczne jak w zime, ale i tak zle sie z tym czuje..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Przyczajenie
|
Moja zmora - cienie
Moją zmorą są cienie po oczami. Nie mogę napisać, że pojawiły się jakiś czas temu ....... Odkąd sięgnę pamięcią zawsze były. Wiadomo z wiekiem skóra ........ traci naturalny blask
![]() Proszę o odpowiedż czy są jakieś zabiegi, ewentualnie znane i sprawdzone kosmetyki, które zaradzą - mojej zmorze ![]() Pozdrawiam p.s. a może, któraś z Was miała bądź ma podobny problem ??? ![]()
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja zmora - cienie
Ja niestety również mam ten problem. Najczęściej tuszuję cienie pod oczami korektorem we flamastrze, ale u mnie to nie zawsze się sprawdza, bo dodatkowo mam bardzo głęboko osadzone, "zapadnięte" oczy, i korektor nie zawsze potrafi je dostatecznie "wyciągnąć", żeby wydawały się mniej zacienione
![]() Także łączę się z Tobą w problemie, Bettix ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja zmora - cienie
na cienie domowym sposobem może być codzienny okład z czarnej herbaty , zawiera kofeine , która poboodza mikrokrązenie . jeśłi chodzi o kremy na cienie to dobre są takie które zawierają arnikę , kasztanowiec, miłorząb - bogate we flawonoidy . Dobrym sposobem jest drenaż limfatyczny. a na opuchnięte powieki możesz położyć schłodzony plasterek ogórasa, lub kosmetki lodu owiniete w chusteczkę. świetna jest też papka z utartego ziemniaka. na opuchniete powieki krem np ze świetlikiem lekarskim, również drenaż, nie pij przed spaniem za dużo płynów, ograniczaj sól-zatrzymuje wodę w organiźmie , również opuchniecia mogą być związane z chorobami ustroju , np serca, nerkami, watroby.czasem , być moze u Ciebie źle dobranymi kosmetykami, bo piszesz że po kremach na sińce wyskakiwął Ci obrzęk. cienie mogę być też sygnałem, który wysyła ciało o żle funkcjonujących np nerkach.wiec zrób badania zeby to wykluczyć. dobre są też kremy z wit K np cernor, eris
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
![]()
Ostatnio mam problem z wyborem najlepszego kremu pod oczy. Często się nie wysypiam i robią mi się okropne worki i cienie. Który krem najskuteczniej pomoże mi pozbyć się efektu "nieprzespanych nocy"???
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Dot.: KrEm PoD oCzY- najskuteczniejszy
Ja używam żelu do pielęgnacji okolic oczu Aloe Oriflame
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
ja mam krem z Flos LEku. Jest ok,ale zadna rewelacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#741 | |
Administrator
|
Cytat:
![]() Przykladowy sklep: Auriga Cernor XO - krem rozjaśniający cienie pod oczami ( Nowy) Mozna go kupic wylacznie w aptekach. aniolek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Od dawna szukam dobrego kremu pod oczy. Jeszcze nie znalazłam takiego, który by, chociaż minimalnie poprawił kondycję skóry pod oczami tzn. np. zmniejszył cienie.
Ostatnio zwątpiłam w skuteczność wszystkich kremów ![]() Od jakiegoś czasu na noc kładę Juvit, a rano filtry i widzę poprawę. Skóra pod oczami jest w znacznie lepszej kondycji niż wcześniej ![]() Edytowane przez amistad.k.m.s Czas edycji: 2006-08-13 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czytałam ostatnio w katalogu Avon o jakimś kremie pod oczy w niebieskim słoiczku.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
Kosmetyki Oriflame, podobnie jak Avon, dostępne są tylko w sprzedaży bezpośredniej (u konsultantki). Czasami można kupić różne produkty tych marek na Internecie w niższych z reguły cenach.
Mój problem to nie tylko ciemne sińce wokół oczu, ale także pierwsze znarszczki mimiczne. Chyba za dużo się śmieję ![]() Stosowałam już kremy z witaminą C (np. Vichy) i przez jakiś czas dość dobrze się sprawdzały. Obecnie mam wrażenie, że są już za słabe. A co Wy, Dogie Wizażanki, stosujecie i polecacie skutecznego przeciwzmarszczkowego pod oczy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do zmarszczek to nie mogę ci pomóc bo sama nie chcę jeszcze o nich mysleć ale słyszałam o dobrych kremach L'oreal Paris
![]() |
![]() |
#747 |
Przyczajenie
|
Dot.: Krem pod oczy- jaki najskuteczniejszy na cienie i worki pod oczami?
Ja jestem jeszcze mlodziutka tzn 18 lat i kolezanki mnie wysmiewaja za stosowanie kremu pod oczy:P Ale je olewam i stosuje cos hmmm nie tyle co sprawdzonego i powaznego co taniutkie kremy Ziaja (kosztuja ok.4zł)
Musze przyznac ze czesto mialam problem z workami pod oczami lub lekko sinym kolorkiem ale na szczescie nosze okularki i tego tak nie widac ![]() Wiem ze nie musi to przyniesc oczekiwanych efektow zwlaszcza dla osob dojrzałych ale moze warto wyprobowac? Kwota nie jest duza wiec w razie czego nie bedzie mowy o wyrzutach sumienia zwiazanych z pieniedzmi ![]() Powodzenia ![]() PS. Moja mamusia stosuje kremy pod oczy Vichy i z tego co widze efekty sa bardzo dobre, ale cena nie jest niska... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() aniolek-tasmanski dziekuje za odp ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
opuchnięte i podkrązone oczy mogą byc sygnałem chorób ustroju wiec badania zrób, a jesli jesteś przekonana o tym że to efekty neiprzespanych nocy to jeśłi chodzi o opuchniete oczy to najlepiej w ke\remie powinny znaleźć się świetlik, skrzyp polny, wyciągi drenujace . krem możesz schładzać . dobrze robi okład z lodu, ogórka świeżego, papka z utartego schłodzonego ziemniaka...na podkoowki krem z kasztanowcem , arniką, miłorzębem - bogate we flawodoidy, drenaż l;imfatyczny, kremy z wit K... ogólnie kremy przyniosa dodatkową ulgę jak będą schłodzone
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() btw: Wejcherowo 20 km od mojej wiochy ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.