![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Siatkarze górą!
![]() Żeby tylko się chłopaki nie podłamali...
#722 |
Zakorzenienie
|
Osobiście nie wydaje mi się, by mieli powód, by się mocno łamać. Owszem, Kadziu jest świetnym środkowym, gra zwykle w podstawowej szóstce. Aczkolwiek nie uważam, by był niezastąpiony. Jak już pisałam wcześniej, na pozycji środkowego nie możemy narzekać na brak utalentowanych zawodników. Jest Daniel Pliński, jest Wojtek Grzyb i jest coraz lepszy Marcin Możdżonek. Uważam, że teraz jest okazja, by ci dwaj ostatni mogli się wykazać i udowodnić swoje umiejętności, których im nie brakuje.
Nieco inaczej wyglądała sprawa w przypadku Mariusza Wlazłego, czy Piotrka Gruszki. Szampon jest naszym podstawowym atakującym i - nie oszukujmy się - jego bardzo trudno jest zastąpić. Zawiodłam się w tym przypadku na Grześku Szymańskim, który temu nie podołał, a jego umiejętności z pewnością mu na to pozwalały. Tak samo Piotrek Gruszka, który może nie jest podstawowym graczem, ale on wnosi dobrego ducha do drużyny, jak mówią o nim inni zawodnicy i trenerzy. Podsumowując mój kolejny długi wywód.. Strata Kadziewicza nie powinna być dla nas ciosem w plecy i powodem do załamywania się, tylko okazją do zabłyśnięcia dla naszych dwóch wspaniałych środkowych. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak btw, to mój tato widział ostatnio Szampona w LeRoyMerlin. Jest duuuuży i chuuuudyyy. ![]() A co do Kadzia to cóż, była to ostatnia wiadomość przed moim wyjściem z domu ( a dzień zapowiadał się nielichy). Heh, od razu mi się humor poprawił. ![]()
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() stuprocentowej wiarygodności tego wytłumaczenia nie mogę zapewnić ![]()
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Niezbyt wesoła wiadomość. Zobaczymy kogo Lozano wybierze na miejsce kontuzjowanych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Wiem doskonale o badaniach, jakie Szampon przebyl w Barcelonie. Znam wyniki, które zostały podane do oficjalnej informacji. Ale oglądałam mecz Skry z Sosnowcem. Wlazły atakował, jakby żadnych porblemów zdrowotnych nigdy nie miał. Grał na wysokim poziomie, a po skurczach nie było nawet śladu.. Nie sądzę by w 2 dni dieta i treningi wyleczyły go z asymetrii mięśniowej. Moim zdaniem problem tkwi w jego psychice. Nie przeczę, że nie ma żadnych problemów natury fizycznej, aczkolwiek moim zdaniem Mariusz w ważnych momentach wysiada psychicznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Kurde, myslałam, że ktoś w końcu zdecydował się ze mna podyskutowac.. A tutaj tylko link.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Zaraz zacznie się mecz naszych siatkarek z Brazylią
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że wizażanki już na posterunku
![]()
#732 |
Zadomowienie
|
cóż, nie dałyśmy rady Brazylii.
Jak dla mnie najgorszą zawodniczką była Śliwa i naprawdę odetchnęłam z ulgą kiedy wreszcie weszła Milena. Szkoda tylko, że tak późno ta zmiana. ale dało się zauważyć też pozytywne aspekty gry i na szczęście był uśmiech po udanych akcjach ( w 2 i 3 secie szczególnie) , najważniejsze aby się nie załamywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
No a jak
![]() Cytat:
Ciekawe jak się teraz sędzia czuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Z Brazylią chyba nie grzech przegrać
![]() Piszę "chyba" , bo niestety nie mogłam oglądnąć meczu, strasznie załuję. ...dlatego chętnie poczytam Wasze odczucia (odnośnie samopoczucia sędziego też ![]() Trzymamy kciuki za kolejne spotkania! ![]() Początki są trudne, ważne żeby dobrze skończyć ![]()
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ja powiem podobnie: Wszyscy grają w siatkę, a wygrywa zawsze Brazylia. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Wtajemniczenie
|
hej;-) ja kocham siatkówkę .. należę do LiGi siatkowej i jestem kapitanem drużyny
![]() aa ... nie wie ktoś czy Polki wygrały dzisiaj z Kubą ?? odp !!
#737 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Wtajemniczenie
|
*angel1710**przegrały 2:3 .
Thx za odpowiedż ... ;/
#739 |
Wtajemniczenie
|
oj. ja już się nie umiem doczekać niedzieli ;] gramy mecz w Tychach .. ;d
Chcialabym wygrać... ![]()
#740 |
Zakorzenienie
|
..i zaczął się turniej w Izmirze
![]() ![]() Włąśnie gramy pierwszy mecz z Hiszpanią, teraz prowadzimy w pierwszym secie, mecz można oglądać na Eurosporcie ![]()
#741 |
Zakorzenienie
|
No i przegraliśmy wygrany mecz. Dwa razy. W 4 i w 5 secie... Znowu zaczyna się to samo: tracenie punktów seriami, głupie błędy (AUTomatyczny Grucha...), niekończone ataki na czystej siatce (Bartuś), kiepskie przyjęcie (baloniki lecące na drugą stronę siatki) i najważniejsze - słaba psychika (brak koncentracji powodował większość powyższych błędów). I to, co chyba najbardziej rzucało się w oczy - brak nominalnego atakującego, coby nam poprowadził grę.
![]() Gieruś mnie nieco zawiódł, jest w świetnej formie (mecz z Iskrą ![]() Murek spisał się wyśmienicie, jestem pod wrażeniem! To on ciągnął nam grę, kończyl w wyśmienitym stylu. Ale on ma slabą kondychę, pod koniec 4 seta wysiadł. I przegraliśmy, niestety. ![]() Podobał mi się też Plina (świetna zagrywka), Guma (klasa sama w sobie, wiadomo. świetnie czyścił siatkę), Igła (niesamowite obrony!). Mżdżonek i Grzybek średniawka. I dzisiaj gramy z nożem na gardle. Mecz o wszystko... Boję się, że wczorajsza porażka wpłynie na nich tak samo, jak pierwsza porażka na ME. Boję się, że się załamią. Ale jednocześnie wierzę w nich całym sercem, bo ich po prostu uwielbiam! I dzisiaj znowu będę oglądać mecz w koszulce Polski i zaciskać kiuki tak, że aż mi zdrętwieją. I do ostatniej piłki będę wierzyć.
#742 |
Zakorzenienie
|
Odświeżam wątek!!!
Jakby ktoś nie zauważył, to wczoraj zaczął się nowy sezon reprezentacyjny ![]() Pierwszy mecz i pierwsze zwycięstwo ![]() ![]() Kto dzisiaj będzie kibicować naszym Orzełkom? Na pewno ja, ale niestety tylko przed telewizorem. A szkoda :-( Edytowane przez aniolekKB Czas edycji: 2008-05-17 o 15:06 Powód: lit |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zadomowienie
|
ja też oglądam, jak zawsze zresztą
![]() co do formy to chyba jeszcze nic dokładnie nie można powiedzieć, bo na razie graliśmy ze słabszymi drużynami, ale widzę, że 'nowe twarze' szybko się zaaklimatyzowały ![]() no ale i tak czekam na powrót Zagumnego, Kadziewicza i Michała ( ![]() ![]() szkoda, że siatkarki przegrały z Japonią, nadal mają szanse, ale szkoda bo w 2 secie naprawdę się starały i grały dobrze, no ale chwila dekoncentracji i po secie. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Angel, o tak tak, walory estetyczne muszą być
![]() ale Nowakowski - ![]() ![]() ![]() gratulacje dla chłopaków ![]()
#745 |
Zadomowienie
|
ksh, wiedziałam, ze kojarze Cię z jakiegoś wątku, tylko zapomniałam, że z tego bo troche tu kurzem zarosło
![]() Nowakowski też mnie zaintrygował i nie tylko pod względem umiejętnosci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
Przyłączam się do braw dla Nowakowskiego.. Rany, po grze tego chlopaka nie widać, że to jego debiut! Nie boi sie atakowac, te ataki mu wychodzą, w bloku tez sobie radzi.. Super!
Wika to samo.. Pamiętam jak byłam w zeszłym roku na turnieju kadry B i już wtedy jego gra bardzo mi się podobała, ale w tym sezonie tak się rozwinął, że obecnie już nie wyobrażam sobie, żeby nie było go w kadrze A (ale nakręciłam w tym zdaniu ![]() No i jeszcze jedno.. koniecznie Woicki za Żygadłę! (Byłam w szoku jak szybko sie zgrał z Pliną)
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Angel,
![]() a więc trzeba wątek odkurzyć i to jak najszybciej ![]() Pamiętacie akcję Nowakowskiego z pierwszego seta? Po której zaraz zepsuł zagrywkę ![]() ![]() A Woicki jest taki malutki ![]() ![]() Co do Wiki to na pewno dobrze mu Resovia służy ![]()
#748 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do wzrostu Woickiego.. Hmm, no racja, mógłby być troszkę wyższy, ale Marcelinho tez do wysokich nie należy, a moim zdaniem należy do 3 najlepszych atakujących świata ![]() ![]() Ale może ja stronnicza jestem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Również cieszę się z wygranych siatkarzy, choć przeciwnicy niezbyt mocni. Ale na początek wygrane zawsze są ważne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Przyłączam się do gratulacji dla "nowych"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.