![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam...
Dziś testowałam Le Feu-light. No i fajne jest. Pachnie na pewno mlecznie, słodkawo. Do tego jakby kwaśna nuta się gdzieś z głębi przebija. Cytryna, czy bergamotka czy sama nie wiem co?
Dla mnie są to perfumy z rzędu miłych, czyli bez drapiących i świdrujących nut, bez pieprzu i drapieżności. Aksamitne, miękkie bym je nazwała. Ponadto ten zapach jest ani ciężki, ani lekki, taki wypośrodkowany. Mam wrażenie, że dobry na dzień do pracy jak i na popołudniowe pogaduchy przy kawie. ![]() Dość trwałe, bo polałam nadgarstek ok. 13, a jeszcze teraz jak się dobrze wwącham to czuć zapach. Oczywiście dużo stracił na intensywności, ale jakaś tam smuga pozostała. ![]() Ciekawy zapach, wart uwagi. A w ogóle to mam tyle zapachów do zrecenzowania i jeszcze do potestowania, że mi życia braknie na to wszystko. ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Pomadka:
A w ogóle to mam tyle zapachów do zrecenzowania i jeszcze do potestowania, że mi życia braknie na to wszystko. ![]() A ja tak lubie czytac Twoje recenzje... Bede przeszczesliwa, jak znowu cos napiszesz. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
Dawno mnie nie było, ale już się poprawiam
![]() Nu po raz drugi. Cóż ten zapach jest jednak niezwykły i niejednoznaczny, tym razem wręcz uciekła mi nuta ziołowa, która wcześniej mi przeszkadzała (to tylko dowodzi tego, jak różnie możemy odbierać zapachy w zależności od pory dnia, tygodnia i miesiąca a może i nastroju). Pozostała na mnie jakaś nie za słodka mieszanka różnych aromatów, w której czułam się nawet dobrze, przytulnie nawet, jakby nieco schowana w kąciku drewnianego domu. Nie zachwyca, ale jest w nim coś, co lubię. Ot na zimowe wieczory, jak znalazł. Desnuda To już po raz któryś z kolei i się powoli w tym zapachu zakochuje. W jakiejś recenzji Wizażanka napisała, że to podstępne perfumy. Potwierdzam ![]() Na listę marzeń ![]() Pure Poison Jeden oszczędny psik i wystarczy. Nie, zdecydowanie czuję tylko coś duszącego, nie odczuwam w nich żadnych nut, czyli mają w składzie coś, co ma i Escada, i Cerruti 1881, i Bossa famme, i Glow. Wszystkie je odbieram podobnie, wszystkie są dla mnie dusicielami, mimo że niekiedy są określane jako lekki i świeże. Nigdy więcej, trudno się mówi, choć nazwa taka kusząca że aż szkoda... |
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Devotion - I.roselini - zapach ładny, orzeźwiajacy, z nutka winogronową coś a'la Burberry London
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Wtajemniczenie
|
Ambre Sultan
Bardzo Życzliwa Dusza sprawiła mi niespodziankę i podarowała próbeczkę do przetestowania. Przyjęłam ją z wdzięcznością i oczywiście zainteresowaniem, bo tyle już naczytałam się o Lutensie że chciałam skonfrontować jego dzieło z moim nosem ![]() Szukałam w tym zapachu przede wszystkim ambry, produktu made by kaszalot ![]() ![]() ![]() ![]() Dla tych, którzy nie wiedzą: kalafonia to produkt oparty na żywicy, wykorzystywany do lutowania (nomen omen hihi). Mój chłop swego czasu często używał lutownicy, więc skojarzenie miał natychmiastowe. Po chwili nadzwyczajnie zainteresowany zaciągnął się drugi raz i powiada: "wiesz co, to pachnie jak najlepsze kadzidło kościelne... palony bursztyn. Produkcja takiego kadzidła jest droga i niełatwa, dlatego używa się go raczej tylko podczas największych uroczystości kościelnych" Kiedy kończył, twarz jego wyglądała tak: ![]() Miał rację. Ambre Sultan to czyste kościelne kadzidło. Swego czasu wiele razy je czułam, kiedy aktywnie udzielałam się przy moim kościele ![]() Zapach jest suchy, esencjonalny, gęsty jak dym z kadzielnicy. Jest piękny ![]() Bolesnym jest fakt, że po 3 teście wszystkie inne zapachy wydają się mdłe i banalne ![]() ![]() ![]() Oj, będzie flacha z tego testowania...
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem bedziesz nam rozsyłać próbki ![]() U mnie na jednej łapce Gaiac a na drugiej Nirmala. Gaiac jest na mnie zdecydowanie męski, moja skóra nieco wyostrza zapachy. Nadto ma jakąś nutę , po której lekko mnie mdli. Tak więc o noszeniu go nie będzie mowy ![]() ![]() Zapach trwały zdecydowanie. Nirmala - zupełnie inaczej sobie ten zapach wyobrażalam. jako bardziej poważny i o ciepłej nucie. A to dość świeży , radosny zapach . Natychmiast po aplikacji skojarzył mi się nie wiem czemu z wakacjami w Szwecji :coffused: I co go niuchne to ta Szwecja, może wtedy wąchałam coś podobnego ? Nie mogę sobie przypomnieć , ostatnio byłam w Szwecji ładne parę lat temu.Przynajmniej 10. Na początku czuję mandarynkę z zielonym jabłkiem ( nie ma go chyba w składzie) Po jakimś czasie jeszcze jakiś owoc ale nie cytrus z delikatną wanilią w tle. Potem znika . Trwałość na mnie średnia. Nie jest to specjalnie skomplikowany zapach , ale z uwagi na tą otymistyczną wręcz radosną nutę chciałabym go mieć na wiosnę ![]()
![]() |
#728 |
Rozeznanie
|
wczoraj przetestowałam na jednym nadgarstku Tommy Girl 10, a na drugim Kylie Minogue ( nie pamietam nazwy jej perfum, ale wstyd ); Tommy Girl 10 bardzo ładne, nieco ostrzejsze niz te 'klasyczne', ale na mnie absolutnie nietrwałe, po godzinie nie było ani sladu; Kylie Minogue z kolei na poczatku bardzo alkoholowe, nawet zapachu nie poczułam, ale potem rozwinęły sie przepieknie, delikatnie aczkolwiek niezwykle trwale
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
niecnotliwa dziewica
|
Po tym jak mnie wczoraj wychodząc z pracy omal nie przejechał samochód, poszłam do Sephory (a właściwie do dwóch, i do Douglasa, i do GC) potestować sobie co nie co, żeby ochłonąć... W efekcie czego:
Alien - jak szłam do perfumerii już z bólem głowy to po pierwszym "niuchu" prawie się popłakałam - okropny, duszący jaśmin w pierwszej nucie - jak dobrze, że się na niego nie wymieniłam! Co więcej, jak dobrze, że psiknęłam tylko na blotterek a nie np. na nadgarstek... jak lubię jaśmin w perfumach to w tej "obcej" wersji wyjatkowo do mnie nie przemawia - chociaż nie wiem, być może to kwestia dnia i mojego nastroju, moze sie kiedyś zdecyduję na drugie podejście. Pure Wish - bardzo przyjemna słodycz, po pewnym czasie delikatnie jakby pudrowa ![]() I na ostatku, ponieważ nadal tkwię w zachwycie nad Elixir des Merveilles psiknęłam sobie kropelkę wersji Eau de M. No i to jednak nie to - o ile Elixir jest na mnie cudownie orzechowy (a teraz to jakbym i czekoladę zaczęła wyczuwać) to w Eau de Merveilles na pierwszy plan wysuwaja się cytrusy, a ten orzech czuć gdzieś tam, głęboko, dopiero po jakimś czasie. Ale kusic kusi mimo wszystko ![]()
#730 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Hot Couture i Pink Sugar (itaka
![]() ![]() Obydwa zapachy były na mojej wish liście ![]() Hot Couture okazał się mniej trwały i mniej malinowy (ale ja mam pod tym względem duże wymagania) niż sądziłam po opiniach w KWC ![]() Pink Sugar - tu szukalam tej waty cukrowej i czegos rózowo slodkiego, znalazlam jednak palony cukier i cos mocniej karmelowego, podoba mi sie,ale rowniez nie jest to milosc ![]()
![]() |
#731 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja ostatnio nic nie testuję... Straszne normalnie... Nic co by zachwyciło, nic co by odrzuciło, nic zupełnie nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Konto usunięte
|
Niedawno miałam okazję- dzięki wymianie z pewną miłą Wizażanką
![]() ![]() Na wstępie poczułam aromat gorzkiego, suchego kakao pięknie zespolony z nutami drzewnymi, głownie paczulą, ale także jakby z mchem(?). W tle subtelnie pobrzmiewa wanilia, a na koniec udało mi się wyczuć delikatny, ledwie zauważalny akord kwiatowy. Gdybym miała w kilku słowach określić ten zapach, to powiedziałbym że jest aksamitny, ciepły, suchy , ciemny, głębooooki i wytworny. Na koniec dodam tylko, że Borneo nie są moim zdaniem perfumami z gatunku jadalnych, chociażby z tego powodu, ze właściwe nie są słodkie, a jeśli już, to jest to słodycz ledwie wyczuwalna. Powiedziałabym, że te delikatne słodkie nutki mają tu za zadanie jedynie zmiękczyć goryczkę kakao. Czytając opisy nut Borneo, obawiałam się aromatu kamfory, za którym właściwie nie przepadam, ale jak się okazało zupełnie niepotrzebnie. Ona ogrzewa pięknie całość, przy czym jest jej tu naprawdę niewiele. Dzieło Sztuki, Boski Eliksir ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Raczkowanie
|
Kijanko uwierzysz, czy nie - myślałam dziś o Tobie
![]() A teraz oczywiście ![]() ![]()
[...]podążam za moim nosem ufam tej czarnej mokrej kropce na końcu pyska jestem pies na zapachy[...] M. Peszek Edytowane przez nuxi Czas edycji: 2007-02-14 o 11:59 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dokładnie tak samo ![]() ![]() ![]() Czy ja wiem, może teraz przerzucę sie na niestosowanie perfum ... ? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moje opisy być może nie należą do profesjonalnych ![]() ![]() ![]() Znowu baty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Raczkowanie
|
Te baty to jak łaskotki
![]() Wpadła mi wczoraj w ręce Flora Bella Lalique. Podeszłam do niej jak pies do jeża, bo gdzieś mi świtało, że kiedyś mnie nie zachwyciła. Soczysty, troszkę zielonkawy, delikatnie kwiatowy (subtelny kwiat frangipani), bardzo... powietrzny, mimo że w tle troszkę wanilii i piżma. Nastroił mnie wiosennie ![]() Wywąchałam niedawno na znajomej Vanilię L'Artisana. Byłam przekonana, że pachnie jedynym waniliowym zapachem, jaki lubię, czyli Un Bois Vanille Lutensa!
[...]podążam za moim nosem ufam tej czarnej mokrej kropce na końcu pyska jestem pies na zapachy[...] M. Peszek Edytowane przez nuxi Czas edycji: 2007-02-14 o 12:00 Powód: post pod postem:) |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Przed godziną przyszły kolejne próbeczki od wizażanek
![]() Na jednej łapce DIA Amouage na drugiej Max Mara Max Mara dosyc słodka , banalna, kwiatowo-owocowa, odpowiada mi ale nie muszę mieć. Przypomina mi jakiś inny zapach ale nie mogę skojarzyć , co . W każdym razie nie jest to zapach nowatorski . Ostatnio "chodzą za mną " owocowe zapachy. Może po prostu tęsnię za latem ![]() DIA mnie zaskoczyło , bo na otwarciu jest bardzo podobne do Caleche Hermesa ![]() Elegancki i kobiecy - mogłabym pachniec nim na jakimś rocznicowym obiedzie, czy kolacji - ale trudno mi ocenić dokładniej ten zapach , bo dzisiaj perumy bardzo szybko uciekają z mojej skóry ![]() Zauważyłam taką prawidłowość, jak wyostrza mi się powonienie, to zapachy szybciej mi uciekają ze skóry, a gdy zapachy trzymają się godzinami , to moje powonienie jest znacznie słabsze, zapachy sa nieco " przygaszone" , trudniej mi wyodrębnić jakieś nutki. ![]()
#739 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj -zapoznałam się glębiej z Czarnym kapciem.
Jest piękny, ciekawy, drewniano-kościelny. Piękny sam w sobie. Całe szczęście że do mnie nie pasuje. Osobiście nie chciałabym tak pachnieć. No i ulżyło mi- nie muszę go kupować.. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#741 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Nie wierzę własnemu nosowi... Dostałam próbki z wymianki (dzięki Revelyn, Lunka, Opolanka
![]() Love ok, trochę gryzie w nosio, ale jak na Ninę całkiem niezły, za to Pamplelune... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zadomowienie
|
Wróciłam właśnie z wielkiego testowania 3 zapachów
![]() Były to : Agent edp piękne, uwodzicielskie perfumy. Gdzieś tam w ich głębi przewija się taka nuta, którą można skojarzyć z "lepszym" proszkiem do prania, ale nie przeszkadza mi ona ![]() ![]() Flowerbomb co za śliczny zapach ![]() ![]() ![]() Pozostają perfumerie internetowe w takim razie chyba, z którymi nie mam doświadczenia...a ten zapach muszę mieć!!! Kolejny który podbił moje serce ![]() Brit ładny, w sam raz na dzień, choć i w wieczory można by się w niego ubrać. Spokojny, stonowany, z delikatną nutką orientu-nie zrobił na mnie jakiegoś specjalnego wrażenia-tak jak 2 pozostałe ![]() ![]() Jestem szczęśliwa że poznałam kolejne zapachy, a jeszcze bardziej z tego powodu że przypadły mi do gustu ![]() Kończę, bo nie mogę się oprzeć pokusie Flowerbomb ![]()
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie pamiętam kiedy ostatnio nawiedziłam perfumerię, jak już coś wącham to stwierdzam "no, pachnie i cóż z tego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że (przynajmniej w moim przypadku) to wina przemęczenia, niewyspania, braku czasu etc. i że wkrótce przeminie. W ogóle po sesji opadłam z sił, nie mam ochoty na cokolwiek, a ferie trwają AŻ cztery dni ![]()
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj dotarły do mnie wielkie odlewki od kochanej Renaty
![]() Image to zapach, który kiedyś jeszcze w latach 90-tych miałam okazję „poznać” dzięki perfumowanej stronie w czasopiśmie i mnie – wtedy nastolatkę - oczarował. Wwąchiwałam się w tą stronę całymi miesiącami, marzyłam o wielkim świecie i o własnym flakonie. No i teraz postanowiłam sprawdzić, jak wypada konfrontacja rzeczywistości z moimi wspomnieniami. Image zapamiętałam nieco inaczej (może dlatego, że wąchany z kartki, a nie ze skóry), ale i tak spodobał mi się bardzo. Myślę, że najbardziej będzie mi pasował wiosną i chłodnym latem. Będę używać z przyjemnością ![]() Twice natomiast sprawił mi psikusa. Zaczął się delikatnie i świeżo. Czasem gdy zbliżałam nos do nadgarstka nie czułam nic. A potem koszmarek: zaczął pachnieć męskim potem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
niecnotliwa dziewica
|
Mimo kataru (z uporem maniaka zabijanego Otrivinem) testuję sobie na lewej łapce Miel de Bois SL od mimbla
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;3694244]Niedawno miałam okazję- dzięki wymianie z pewną miłą Wizażanką
![]() ![]() Na wstępie poczułam aromat gorzkiego, suchego kakao pięknie zespolony z nutami drzewnymi, głownie paczulą, ale także jakby z mchem(?). W tle subtelnie pobrzmiewa wanilia, a na koniec udało mi się wyczuć delikatny, ledwie zauważalny akord kwiatowy. Gdybym miała w kilku słowach określić ten zapach, to powiedziałbym że jest aksamitny, ciepły, suchy , ciemny, głębooooki i wytworny. Na koniec dodam tylko, że Borneo nie są moim zdaniem perfumami z gatunku jadalnych, chociażby z tego powodu, ze właściwe nie są słodkie, a jeśli już, to jest to słodycz ledwie wyczuwalna. Powiedziałabym, że te delikatne słodkie nutki mają tu za zadanie jedynie zmiękczyć goryczkę kakao. Czytając opisy nut Borneo, obawiałam się aromatu kamfory, za którym właściwie nie przepadam, ale jak się okazało zupełnie niepotrzebnie. Ona ogrzewa pięknie całość, przy czym jest jej tu naprawdę niewiele. Dzieło Sztuki, Boski Eliksir ![]() ![]() Kijanko-musze sie przyznac, ze ja kocham ten zapach.. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Czy Ty odbierasz go podobnie, jak ja? Ciekawa jestem, bo testowałam tylko próbkę woskową. Byłam również zachwyconą przepięknym Bois Oriental. Zapach ten był dokładnie taki, jak opis z netu „ niesamowicie jadalne drzewo…. miękki, prawie kremowy zapach, lekko słodki ,delikatnie korzenny” Po prostu boossssski, subtelny orient. ![]() ![]() ![]() Mogłabym wznosić modły do flaszek Borneo i Bois Oriental ![]() Źle ze mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;3704681]Solange, „zazdraszczam”
![]() ![]() Czy Ty odbierasz go podobnie, jak ja? Ciekawa jestem, bo testowałam tylko próbkę woskową. Byłam również zachwyconą przepięknym Bois Oriental. Zapach ten był dokładnie taki, jak opis z netu „ niesamowicie jadalne drzewo…. miękki, prawie kremowy zapach, lekko słodki ,delikatnie korzenny” Po prostu boossssski, subtelny orient. ![]() ![]() ![]() Mogłabym wznosić modły do flaszek Borneo i Bois Oriental ![]() Źle ze mną ![]() Kijanko -Swietnie opisalas ten zapach ![]() ![]() Jest rzeczywiscie cudowny i z charakterem ![]() Bois Oriental rowniez przypadl mi do gustu..ach te nuty drzewne..Ostatnio poznalam Chypre Rouge- pierwsze wrazenie doslownie zrobilam krok w tyl..po jakiejs godzinie zapach pieknie sie rozwinal i moze to byla kwestia czasu , a moze sprawil to deszcz , ktory mnie zaskoczyl... wyszly z niego piekne nuty i w rezultacie zakochalam sie w tym drzewnym, mchowym zapachu ![]() Ze mna tez zle..mam faze na Lutensa.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.