Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-31, 14:03   #721
marti86
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7

Rzabko wszystkiego naj naj naj

u nas dzis rano w koncu pojawila siekupka- w malych ilosciach ale bylajednak widze po malej ze nadal sie meczy.mam nadzieje ze na wieczor jeszcze sie wykupka i pospi biedaczka spokojnie.

piszecie o wysypce.moja mala tez ma delikatna na twarzy.na lukach brwiowych i nadnoskiem-moja mama mowi ze my tez takie wysypki mielismy i nie ma co panikowac bo to zejdzie,wlasnie w tym msc skora jest taka jak tarka.
mnie kregoslup od kilka dni napierdziela masakrycznie.promieniuje mi strasznie w gornej czesci.no i pic tez duzo pije.

Simona mala slicznai wcale nie wyglada na chudzinkejak na moje oko to wyglada zupelnie normalnie wcale nie jest za chuda

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 14:11   #722
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

UUU ja odradzam nawet probowac mleko HA, jest gorzkie i okropne!!! Raz sprobowalam i nigdy wiecej nie chce czuc tego smaku. Jak to moje biedne Malenstwo moze to pic??

Marti sprobuj Malej podawac przed kazdym karmieniem Lefax, Sab Simplex (10 kropli) lub Infacol, skoro sie tak meczy, moja Toska wali po tym takie kupki, ze szok. Corka kolezanki tez przestala miec problemy z kupkami po zastosowaniu Sab Simplexu. Jak sie pamieta o regularnym podawaniu, to wyniki sa imponujace.
Stary 2007-01-31, 14:16   #723
marti86
Zakorzenienie

Kamilka czyzby dzis mala dala ci chwile wytchnienia??moja wlasnie spi z babcia to i ja mam chwile

Stary 2007-01-31, 14:39   #724
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Spi, chyba dawka swiezego powietrza tak na nia wplynela!! Bo bylam dzisiaj z nia na dlugim spacerze i teraz mam chwile wytchnienia. Oby tak dalej!!
Stary 2007-01-31, 15:22   #725
pallmall
Raczkowanie

GG do pallmall

hej!
Dziękuję za gratulacje, miałam teraz chwilkę żeby poczytać conieco.
GRATULUJĘ wszystkim mamusiom i tatusiom i zyczę dużo siły i cierpliwośći w tych trudnych nieraz momentach!
Maszko cieszę się ogromnie z Waszych postępów. Życzę dużo wiary nadal i całuje Twoje maleństwo.
Rzabko STO LAT !

Nasz Adaś jest dość grzeczny, mało płacze, kupki robi, lubi sikać w czasie przewijania. UWIELBIA mój cycuś. UWIELBIA. ratuję się butelką w nocy, ale mam straszne wyrzytu sumienia, tylko że on potrafi cały dzień leżeć przy piersi, więc dobrze by było się wyspać w nocy. Dziś na noc mam mocne postanowienie że wytrzymam bez butelki. ciekawe co z tego wyniknie.

Z rany po cc sączy mi się nadal płyn surpwiczy,. to bardzo przeszkadza, ale lepiej że wypływa niż miałby się gromadzic w środku. juz mnie nie boli, ale dopiero dizs się wygrzebałam z łóżka. Domyślam się, żę nie ja jedna mam problem z dojściem do siebie po cc. najgorszze jest to że prawie cały poród naturalny przeszłam a i tak miałam cc. paranoja. 20 godzin męki...

póki Adaś śpi idę się położyc, tzreba wykorzystywac każdą wolną chwile

całujemy Was
Stary 2007-01-31, 19:00   #726
Nita6
Zakorzenienie

Ja dzisiaj odpuscilam spacer bo straszne wietrzysko u mnie bylo i nie chce narazac malutkiej na jakies przeziebienie ktore teraz tak okropnie atakuje. Myjuz wykąpane
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 19:02   #727
maszka66
Zadomowienie

Piszecie o powrocie do pracy. Mnie kolega już od dwóch tygodni pyta kiedy wracam i z wyrzutem dodaje, że może wcale nie mam zamiaru wracac. A co on sobie wyobrażał, że wyjde ze szpitala i siup do roboty? Nie wiem kiedy wrócę, jestem potrzebna w firmie, ale nie miałam okazji nacieszyć sie dzieckiem. Nigdy nie zamierzałam osiąść w domu i tylko (tylko?) zajmowac się dzieckiem, ale na pewno potrzebuję trochę czasu na normalny pobyt z Wikunią. Mój tata ostatnio zasugerował, że moja mama 8 lat siedziała w domu wychowując nas. Ja nie dałabym rady. I chyba nie pozostanie mi nic innego jak niańka, tylko pytanie czy będzie mnie na nią stać. Pożyjemy zobaczymy. Niech tylko moja dziecinka wreszcie zjawi się w domu. Może to głupio zabrzmi, ale wiem że mam dziecko, a czuję jak bym go nie miała. Strasznie mi jej brakuje.

Rzabba, najlepsze życzenia dla supermamci!
maszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-31, 20:15   #728
malgogaj
Zadomowienie

A ja dzisiaj poczulam co to znaczy miec dziecko. Caly dzien na raczkach. Na spacerku nawet plakal i zasnal po 20 min. W ciagu dnia tylko krotkie drzemki i tylko na raczkach. Teraz po kapieli zasnal tylko dziwne ze tak szybko i bezproblemowo. Ale to chyba ze zmeczenia.

Ja nie pracuje. Planuje zostac do wrzesnia - pazdziernika w domu a potem dac dzidzie do zlobka. I zgadzam sie z Kasia, ze nic na sile, bo najwazniejsze dobrze sie czuc.

Rzabko wszystkiego naj naj naj
Stary 2007-01-31, 20:23   #729
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

100 lat dla Rzabki!!
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 20:32   #730
malgogaj
Zadomowienie

Kamilko a ten infacol podajesz caly czas? Na ulotce napisane, zeby podawac przed kazdym karmieniem. To znaczy np, ze nalezy podawac np prze tydzien przed kazdym karmieniem? I moze wtedy ma lepsze dzialanie?
Stary 2007-01-31, 21:43   #731
marti86
Zakorzenienie

Kamilka u nas te specyfiki niestety nie sa dostepnea wiem ze dobre bo moja mama przywozila dla Alana i dzialay lepiej niz te polskie.jak teraz pojedzie to ma mi wyslac zobaczymy
moja mala po infacolu tez wymiotuje nie wiem czemu

Maszko nic dziwnego ze Ci jej brakujeale juz niedlugo przekonasz sie jak to fajnie miec malca w domu i brak czasu na cokolwiekbuzka dla Ciebie i Wikuni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-31, 22:24   #732
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Dziękuję

Maszko jeszcze troszkę i będziesz miała córcię w domku

Marti u nas na kupkę działa rowerek nóżkami i mycie pupy watką z ciepłą wodą
Helenka przez pół roku robiła kupki co 2-3 dni i to też było zupełnie normalne
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 22:44   #733
AnitaSuska
Zadomowienie

Hej hej w koncu udalo mi sie do Was wskoczyc

Caly dzien bylam zajeta karieniem malego,ktory oszalal na punkcie moich cyckow wisi i nie odpuszcza..A ja musialam dzis dobic drobiazgi w mgrce,na szczescie juz wydrukowalam i jutro oprawa i sio do Gdanska
23lutego mam obrone,przeraza mnie pogoda,ale bardziej to,ze moj synus nie chce za zadne skarby sztucznego mleka,wypluwa butle i mleko ,ktore zdazy mu wpasc do buziaka tez..a ja na caly dzien prawie znikne na obrone..

RZABKO wszy6stkiego najpiekniejszego duzo zdrowka i pociechy z powiekszonej rodzinki

Maszko z mala juz duzo lepiej,wiec niedlugo pokazesz nam foteczki z domku ze swoja klsiezniczkabardzo sie ciesze..Wiara czyni cuda!

http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png
AnitaSuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 09:03   #734
astrzyk
Raczkowanie

Rzabbo ode mnie też wszystkiego najlepszego.

Ja na razie nie planuje powrotu do pracy a wychowaczy mi niestety nie przysługuje, bo prowadze działalność gospodarczą. Chociaż coraz bardziej mi brakuje kontaktu z ludzmi. Zwłaszcza, że mieszkamy z dala od rodziny więc nie mamy za często odwiedzin, a jak już ktoś przyjezdza to nie da sie zbytnio pogadać. Bo najpierw są zachwyty nad synkiem, jaki to on piękny i duży, potem trzeba z Małym troche pogadać w jego języku, a jak już się wygadają to przychodzi czas na mnie. Niestety każda rozmowa i tak jest przerwana bo mały zrobi jakąś smieszną mine i wszystko zaczyna się od nowa. Chyba jestem zazdrosna . Czy to tylko u mnie tak wygląda?
astrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 10:40   #735
AnitaSuska
Zadomowienie

witam
ja rowniez po macierzynskim ruszam do pracy..chetnie ym zostala w domku z malym ,bo tak naprawde wracam na miesiac,ale poniewaz mam umowe do konca sierpnioa,to nie chce brykac..u mnie umowy przez kilka pierwszych lat pracy sa ozdawane na rok:/wiec wreacam,mimo,ze szkoda mi bedzie odzwyczajac malegood cycusia tylko na miesiac,a potem wracam i spedzamy wakacjemoze sie uda,ze bede mu odciagala pokarm,ale on wszystko zwykle zjada,zostaje tylko troche i watpie w to,ze laktatorem udaloby sie sciadnac..zoaczymy

U nas tez goscie zachwycaja sie malym,ale jak on przysnie zajmujemy sie soba,chociaz kiedy maly zrobi jakas minke to rozmowa schodzi na jego temat,ale mi to zupelnie nie przeszkadza,on teraz jest gwiazda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg imieninki.JPG (60,8 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Macio 25dni (1).JPG (54,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z mamą.JPG (80,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg synus 21dni (2).JPG (58,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg synulek mamusi.JPG (66,1 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miś.JPG (55,3 KB, 31 załadowań)

Stary 2007-02-01, 11:09   #736
adriana83
Raczkowanie

ja również po macierzyńskim wracam do pracy, tyle że będę pracować w domu. Z jednej strony super, ale z drugiej na pewno będzie mi brakowało kontaktu z ludźmi...dobrze, że w miarę często odwiedza mnie (a raczej Tymona ) rodzina i znajomi.

Rzaboo trochę spóźnione, ale wszystkiego najlepszego! Widziałam zdjęcia Michalinki na styczniówkach, jest przesłodka i chyba podobna do Helenki??

Marti, Tymon bierze esputicon, który niestety też jakoś rewelacyjnei nie działa, ale trochę na pewno pomaga.

Kasiu, mały faktycznie ma coś z południowca, rónież jeśli chodzi o charakterek

Anitko, Twój Maciuś jest śliczny. A Ty jak się czujesz po wizycie u gina?
adriana83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 11:26   #737
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Adrianko, Anitko, Astrzyk dziękuję

Siostrzyczki są podobne, choć sporo się też róznią (zwłaszcza kłaczorami )
Widze już też spore różnice w charakterkach a także w zużyciu pieluch

Anitko śliczne fotki

Ja nie wiem kiedy pójdę do pracy. Z Helenką planowałam zostać w domu 3 lata ale z miśką nie wiem czy tyle dam radę. Możliwe, ze jak Helenka pójdzie do przedszkola to miska do żłobka ale jeszcze zobaczymy jak to finansowo wychodzi bo całkiem możliwe, zę zarabiałabym tylko na opłaty za przedszkole i żłobek a wtedy to bez sensu zupełnie.
10 PŻ
Stary 2007-02-01, 11:31   #738
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

A ja chyba podjelam decyję... wrócę na pół etatu ... nie bedziemy długo w rozłące, dziecko zacznie się przyzwyczajać że są inni ludzie oprócz mamy i taty, łatwiejsze będą rozstania jak wrócę na pełen etat, nie będe znikała na długo więc i od piersi nie odwyknie, a w pracy będą mi się nalezały nadal bony na świeta i 13-stka, no i kontakt z ludźmi

Anita, super ten twój mężczyzna
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 12:04   #739
Nita6
Zakorzenienie

nicolcia dzisiaj w miare spokojnie spała - rankiem popłakiwała to ja wziwlismy do łóżka i spała z nami do 10-tej. teraz zjadła,czyszczenie noska zrobione i lezy mi na ramieniu - tylko taka pozycja jej odpowiada a ja klikam jedna reka, tertaz płacze - uciekam
Anitko - śliczny chłopaczek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-01, 12:12   #740
Nita6
Zakorzenienie

..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg na ramieniu.jpg (23,9 KB, 20 załadowań)
Stary 2007-02-01, 14:07   #741
Nita6
Zakorzenienie

dziewczyny mam pytanie odnośnie paszportu dla dziecka? co potrzeba ? bo będe teraz dla siebie wyrabiać i przy okazji wyrobiłabym dla nicoli
Stary 2007-02-01, 14:34   #742
marti86
Zakorzenienie

Anitko Macius przesliczny

Nita a z Twojej panny to juz duza baboszkajak slodko spi

moja lobuziara dala mi dzis w nocy popalic...obudzila sie na karmienie o 2,30 przewinelam ja nakarmilam wzielam do odbicia(zawsze sobie ja klade na piersiach)odbila w miedzy czasie zasnela odlozylam ja do lozeczka od razu sie obudzila i tak z 5 razy-zjelo nam to 2 godz po czym w koncu usnela ale co z tego jak co chwile stekala a ja podnosilam glowe i patrzylam czy wstala czy co...i takim sposobem sie meczylam do 9 rana reka od bujania kolyski to mnie dzisboli jakbym sie z kim boksowala-na niedomiar zlego mala dzis nie chce wogole spac sama.zasypia po karmieniu oparta o mnie jak ja odkladam to sie od razu budzi i spi tylko na rekachteraz ja odlozylam do nosidelka i odziwo juz 10 min drzemiea ja mam chwile zeby cos naskrobac.

Rzabbo dziekuje za radysprobujea Michalinka przesliczna i jakiego fryca ma fajwegoa powiedz mijeszcze Helen tak kupki robila od poczatku do 6 miesiaca??moja baczki puszcza jak malowane ale z kupka problem.czasami sobie pierdnie i troszke tej kupki sie pojawi to chyba wszytsko ok.juz sama nie wiemwidze tylko po jej zachowaniu ze od kiedy zmniejszyla sie czestotliwosc wyproznien mala stala sie marudna a wczesniej to byl istny aniolek.

Stary 2007-02-01, 14:36   #743
AnitaSuska
Zadomowienie

Rzabko,Adrianko,Mrtitko,N itko,Elu dzieki w imieniu Maciusia za komplementy w jego stroneSie facet lansuje na forum,tu w koncu tyle pieknych,malych panienek hehe

Rzabko Twoja Miśka słodziak ma fajne kudelki i oczka,w ogole wysoka(tzn nartazie dluga)z niej kobitka

NIta mala jakie ma fajne pultynkislodkie

Adrianko dzieki za pamiec,zamiast isc do gina zadzownilam,zeby sie z nim umowic i porozmawialismyprzez telefon opisalam mu co mi tam wyplywa i powiedzial,ze zaczela sie zwykla miesiaczka i tak ma prawo sie organizm oczyszczac,to normalne i ja jestem normalna uspokoil mnie,ide na wizyte po 6tygodniach,czyli za tydzien do niego..a mi zaczela sie rzecywiscie miesiaczka,jak malowanieboli mnie podbrzusze,a przez te 9miesiecy zapomnialam co to znaczy..mimo,ze karmie to pojawila sie ,ale chyba z tym nie ma reguly..

Stary 2007-02-01, 14:51   #744
AnitaSuska
Zadomowienie

NIta znalazłam cos takiego
http://www.maluchy.pl/porada/233

Stary 2007-02-01, 14:58   #745
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Anitko Macius przesliczny

Nita a z Twojej panny to juz duza baboszkajak slodko spi

moja lobuziara dala mi dzis w nocy popalic...obudzila sie na karmienie o 2,30 przewinelam ja nakarmilam wzielam do odbicia(zawsze sobie ja klade na piersiach)odbila w miedzy czasie zasnela odlozylam ja do lozeczka od razu sie obudzila i tak z 5 razy-zjelo nam to 2 godz po czym w koncu usnela ale co z tego jak co chwile stekala a ja podnosilam glowe i patrzylam czy wstala czy co...i takim sposobem sie meczylam do 9 rana reka od bujania kolyski to mnie dzisboli jakbym sie z kim boksowala-na niedomiar zlego mala dzis nie chce wogole spac sama.zasypia po karmieniu oparta o mnie jak ja odkladam to sie od razu budzi i spi tylko na rekachteraz ja odlozylam do nosidelka i odziwo juz 10 min drzemiea ja mam chwile zeby cos naskrobac.

Rzabbo dziekuje za radysprobujea Michalinka przesliczna i jakiego fryca ma fajwegoa powiedz mijeszcze Helen tak kupki robila od poczatku do 6 miesiaca??moja baczki puszcza jak malowane ale z kupka problem.czasami sobie pierdnie i troszke tej kupki sie pojawi to chyba wszytsko ok.juz sama nie wiemwidze tylko po jej zachowaniu ze od kiedy zmniejszyla sie czestotliwosc wyproznien mala stala sie marudna a wczesniej to byl istny aniolek.
Ja z miśką jak na razie mam podobnie, spi dobrze ale na mnie a jak ją odłożę to zaczyna sie płacz
A Helenka zaczeła kupki robic codziennie po wprowadzeniu innych pokarmów niż pierś. No w sumie to dopiero w 8 miesiacu. Do końca 6 była wyłącznie na piersi a potem dopadła ja grypa żołądkowa i przez 3 tygodnie miała dietkę piersiową, więc tak na prawdę zaczełam jej podawać inne jedzenie jak skończyła 7 miesięcy.
Kupki miała prawidłowe więc sie nie martwiłam a problemy z wypróżnieniem miała tylko w pierwszych tygodniach, potem juz dorosła
Lekarka mi mówiła, zeby jej za bardzo nie pomagać, bo sie rozleniwi i potem będzie problem (nie wkładać nic w odbyt itp.) Jeśli już to kłaść na brzuszku i ćwiczyć nózkami. Kilka razy kiedy na prawdę bardzo sie męczyła dałam jej kawałek czopka glicerynowego ale to dosłownie może z 5 razy. Zwykle radziła sobie sama.
Marti weź pod uwagę, że nasze mleko też sie zmienia. Po kilku dniach siara zmienia sie w mleko przejściowe a bodajże po około 3 tygodniach w mleko własciwe. Dzieci też różnie przyswajaja pokarm, jeśli robia to lepiej, wtedy kupek jest mniej.
10 PŻ
Stary 2007-02-01, 15:43   #746
Nita6
Zakorzenienie

Anita dziekuje za linka. W takim razie jutro biorę Nicolę i jedziemy do zdjęcia. Dzsiaj to jest istny aniołeczek - jedzonko chwila zabawy i drzemka. Ale kupka już dzisiaj druga więc temu dzieciątko nic nie męczy i może spokojnie spać
Stary 2007-02-01, 16:12   #747
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez maszka66 Pokaż wiadomość
Piszecie o powrocie do pracy. Mnie kolega już od dwóch tygodni pyta kiedy wracam i z wyrzutem dodaje, że może wcale nie mam zamiaru wracac. A co on sobie wyobrażał, że wyjde ze szpitala i siup do roboty? Nie wiem kiedy wrócę, jestem potrzebna w firmie, ale nie miałam okazji nacieszyć sie dzieckiem. Nigdy nie zamierzałam osiąść w domu i tylko (tylko?) zajmowac się dzieckiem, ale na pewno potrzebuję trochę czasu na normalny pobyt z Wikunią. Mój tata ostatnio zasugerował, że moja mama 8 lat siedziała w domu wychowując nas. Ja nie dałabym rady. I chyba nie pozostanie mi nic innego jak niańka, tylko pytanie czy będzie mnie na nią stać. Pożyjemy zobaczymy. Niech tylko moja dziecinka wreszcie zjawi się w domu. Może to głupio zabrzmi, ale wiem że mam dziecko, a czuję jak bym go nie miała. Strasznie mi jej brakuje.

Rzabba, najlepsze życzenia dla supermamci!

Maszko66 ten twoj kolega to chyba sie strasznie nudzi, jak nie wie kiedy wracasz do pracy to niech sobie policzy długość trwania macierzyńskiego a z tego co czytałam macierzyńskiego przerwać nie można chyba, że tatuś wziął by resztę ale nie wcześniej aż upłynie 12 tygodni. Co innego urlop wychowawczy.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 17:10   #748
malgogaj
Zadomowienie

Po wczorajszym marudnym dniu na raczkach moj synek zrobil zielona glutowata kupke! I potem zasnal. Dzisiaj jest juz ok i kupki sa normalne wiec chyba nie mam sie czym martwic, co? Sama nie wiem co myslec...moze cos zjadlam nie takiego?

Marti Olaf też steka w nocy jak spi. Czasem pomaga polozenie go na boczku. Ale generalnie Olaf to taki stekajacy model, Wiec sie uodporniłam.

A moj mąż przeczytał w jakieś mądrej książce, że należy obserwować dziecko i jak tylko zauważymy jest zmeczone to położyć spać i powinno samo zasnąć. Jeśli przeoczymy ten moment to dzidzia jest zbyt zmęczona żeby zasąć sama. Mi sie dzisiaj udało raz. Położyłam Olafa do wózeczka i ladnie zasnął i śpi juz dwie godziny. Ale to tylko raz mi sie udało wiec nie wiem na ile to prawda.
Stary 2007-02-01, 17:35   #749
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Magogaj nie maszy się czym przejmować tymi zielonymi kupkami, mój mały takie robi juz od 3 tyg.Zadz do położnej i powiedziała mi że to nic takiego, póżniej do pediatry i lekarka powiedziła że jak nie ma gorączki, dorze spi,nie jest wysuszona skóra,nie ma strupków za uszami to nie ma się co martwić.A taka starsza babcia która kiedyś pracowała na oddziale noworodków jako pielęgniarka powiedziła mi że jak dziecko robi kupki na zielono to zmarzło lub ja zmarzłam.Nie wiem czy to prawda ale juz od drugiej osoby słyszę tą teorie z zimnem

A z tym zasypianiem to też tak wyczytałam w ksiaże T.Hogg Język niemowląt i u mnie się sprawdza,Colin zawsze zasypia sam w łóżeczku
Tracy pisze że dziecko nalezy położyc spac najpóźniej po 3 ziewnięciu inaczej jest za bardzo zmeczone by samo zasnąc.Opisuje tam dokładnie fazy kiedy dziecko robi sie zmeczone.Pisze też jak odrozniac placze niemowlat np(placz glodowy,placz ze zmeczenia,zimna,przegrzan ia,gazy,nadmiar wrazen itd) Zawsze podchodziłam sceptycznie do wszelkiegio rodzaju poradników wychowawczych,ale..... toBardzo fajna ksiązka zawierająca dużo cennych rad polecam kazdej mamusi.
schatzsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 18:25   #750
astrzyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez schatzsi Pokaż wiadomość
ATracy pisze że dziecko nalezy położyc spac najpóźniej po 3 ziewnięciu inaczej jest za bardzo zmeczone by samo zasnąc.Opisuje tam dokładnie fazy kiedy dziecko robi sie zmeczone.Pisze też jak odrozniac placze niemowlat np(placz glodowy,placz ze zmeczenia,zimna,przegrzan ia,gazy,nadmiar wrazen itd) Zawsze podchodziłam sceptycznie do wszelkiegio rodzaju poradników wychowawczych,ale..... toBardzo fajna ksiązka zawierająca dużo cennych rad polecam kazdej mamusi.
Też czytałam tą książkę i bardzo mi się podobała. Ale rozróżniać rodzajów płaczu to mi się nie udaje. A Tobie Schatzsi udało się?
Co do zielonych kupek to u nas też się zdarzają ale nie częściej jak raz na tydzień, więc się nie przejmuję.
astrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości