![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Cytat:
dajemu drugą szanse! ![]() ![]() ![]() aajajaaj bobaski są fajne ![]() ![]()
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dear,
Thanks for your email! I hope you had a nice Easter despite your exams! How is it going? I am sure everything will be OK. Could you please remind me when you are planning to come to London after your exam? We are waiting for you. Fleur is growing very quickly and is now talking all day long! We will have another baby soon,so we will be busy in the next few weeks! Kind regards juhu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i dobrze, ze sie odezwała ![]() no i nowy dzidziuś...łał...miło ![]() tylko znajac zycie bedzie Ci sie po porodzie z nimi cięzko skontaktowac..masa roboty. a to najgorszy czas bedzie dla Ciebie- zaraz przed wyjazdem, wtedy gdy bedziesz miec jeszcze pytania itd. a oni nie bede odpowiadac...;/ nooo ale sa telefony przeciez ![]() trzymam kciuka lol a ja dzis czatowalam z hostem i ..pisze mi ze kupili nowe zelazko i ze napewno nie moge sie doczekac, kiedy bede mogla sobie nim poprasowac ![]() ![]() ![]() pamietam jak moja Sophie ogladała jeden odcinek a ja prasowałam., nagle slysze przeraźliwy placz dziecka. i wiecie co sie stalo? mala sie popłakała bo pooh spadł z drzewka... ![]()
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no już wysyłałam ale wiesz chce dostać maiła na 100% czyli data i napisane rezerwuj bilet kochana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pokażę Wam kandydatów nr 2: http://aupair-world.net/index.php/au...%26q%3Dwillson A teraz ktoś z Holandii: http://aupair-world.net/index.php/au...%26q%3Dstratum |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne te rodzinki, ktore tu pokazalas. no i te maluszki- urooocze ![]() a ta Pani z UK to raczej nie angolka, ciekawe jakiej jest narodowosci, wygląda na sympatyczną.. ![]()
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie, bo ta rodzinka z Holandii mi się podoba. Jak myślicie, jeśli wybierać kraje, to warto jechać do takiego, którego języka w ogóle nie znamy? Ja po niderlandzku nie umiem ani słowa i nie wiem, czy nie lepiej byłoby jechać do Anglii na przykład. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Holandia to nie jest jakas prowincja, wiec znajomych z ktorymi sie dogadasz tez znajdziesz, w koncu tam ludzie tez sie jezyka uczą. ![]() aaa...przy okazji chcąc nie chcąc cos sie nauczysz z nowego języka- super doświadczenie... ![]() ----------------- edit: przegladam au pair world .... http://aupair-world.net/index.php/au...tail/?a=540241 tych to nie polecam (jesli miałybyscie ochote na francje)- mieszkaja niedaleko moich hostów....te dzieciaki są s.t.r.a.s.z.n.e
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-04-14 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Wtajemniczenie
|
Sanrioo, wysłałam im zgłoszenie i oni odpisali i ja im maila napisałam.
![]() Roux, no właśnie nie wiem, czy warto zaczynać kolejny język, skoro holenderskiego nie będę miała raczej okazji kontynuować. A jeśli bym tam wzięła kurs językowy, na jakim poziomie bym była po takim trzymiesięcznym pobycie? Ja mam zajoba na języki i bardzo mi zależy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Wtajemniczenie
|
A patrzyłaś na ofertę Norwegian? Oni dosyć tanio latają.
Na razie ani rodzinka z UK ani ta z Holandii nie odpisała, więc czekamy. ![]() Dziewczyny, a jak to jest z tymi biletami lotniczymi w tanich liniach - za nie się płaci tylko kartą kredytową? A co, jeśli ja takowej nie mam? |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam już rodzinkę i na koniec maja będę u nich !
![]() Ciesze się bardzo chociaż uwierzę w to dopiero jak będę w drodze do nich bo tak ciągle jakaś wątpliwość mi pozostaje, mam nadzieje, że nie zrezygnują w ostatniej chwili jak już będę miała bilet... wszystko to trochę ryzykowne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Wtajemniczenie
|
Tango, gratulacje! I ostatecznie gdzie się wybierasz?
![]() Sorry, dziewczyny, jeśli bym nie kojarzyła, która gdzie jedzie, ale tyle tych ofert, że już momentami się gubię. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
Niemcy, Weimar
![]() Dziewczyny a jak to jest u was z kosztami podróży? same płacicie czy rodzina? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Wtajemniczenie
|
Ja wprawdzie jeszcze nie mogę się wypowiedzieć, bo nie mam wybranej rodziny, ale to chyba kwestia umówienia się. Chociaż na aupair-world wyraźnie radzą rodzinom, żeby nie kupowały biletów dla swoich au pair.
Może zapytaj po prostu, kto opłaca przejazd, bo jesteś początkująca i nie znasz zasad? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Raczkowanie
|
Moja rodzina powiedziala,ze oplaca mi podroz..na razie to ja kupilam bilet i nie wiem czy z nim nie zostane;( napisalam im maila,ze chcialabym wiedziec,ze moj wyjazd jest aktualny bo ich milczenie mnie niepokoi..
Tango napisz cos wiecej ![]() ![]() Kinia gdzie tak jest napisane?na stronie?bo nie widze a jestem ciekawa ![]() Edytowane przez nowinka Czas edycji: 2009-04-15 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Hey Kobietki
![]() Mam do Was takie pytanie do Tych bardziej doswiadczonych auperek w UK, czy rodzina Wam wyrabia National Insurance??? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Wtajemniczenie
|
http://aupair-world.net/index.php/au...tail?&a=511462 Booże, kto wrzuca takie zdjęcia dziecka?
![]() ![]() Au Pair ABC -> tu masz linka do kategorii o transporcie - http://aupair-world.net/index.php/au_pair/travel_costs/ ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Raczkowanie
|
W moim przypadku to jest tak, że sama muszę opłacić podróż a oni płacą za kurs. Kurde dowiadywałam się że podróż pociągiem z Warszawy kosztuje około 440 zł
Będę u nich przez 3 miesiące i będę opiekować się dwójką dzieci [chłopczyk 2 lata i dziewczynka 3] Są to dzieci z domu dziecka, hostka pisała mi że są trochę zamknięte w sobie i mało mówią ale są posłuszne. Oni mają biuro w domu. nie wiem co jeszcze mogę napisać ![]() trochę martwię się samą podróżą... i barierą językową. Mój niemiecki nie jest taki dobry... boje się, że sobie nie poradze |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie ma co się bać, nie Ty pierwsza i nie ostatnia. ![]() Uwierz, ja po niemiecku nie rozumiem nic poza ' hallo ' i pierdołami typu ' du bist ', a też się zgłaszam do Niemców. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a co możecie mi poradzić z podróżą, żeby koszta były jak najmniejsze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Te wątpliwości są zrozumiałe, ja też nie byłam nigdy za granicą tak sama samiutka. No ale wymyśliłyśmy sobie, to trzeba teraz jakoś się z tym uporać. ![]() Laski, kolejne pytanie. Rodzina z Finlandii jest mną zainteresowana tylko oni w profilu napisali, że po odliczeniu podatków w Finlandii płacą miesięcznie 252 euro, już mniejsza o szczegóły, jakoś 1008 zł. miesięcznie i żeby przeczytać o tym, jakie jest prawo w Finlandii stanowiące o pracy jako au pair. Trochę nie wiem, to dużo, mało? Nie jadę na zarobek, ale po co o tym aż trąbić od razu w profilu? Rodzina wydaje się ok, dziewczynki są super. ![]() Hello How are you today? We are doing great thank God. A little bit about the family.We live in Pertteli now Salo it is a small village. It is about 120km from Helsinki the capital city of Finland. It is a countryside hopefully you can manage in a quite environment. We live in a house and you will have your own room . I need you to help me with the kids and light house cleaning as a member of the family and a role model to the girls. You will receive 250euro pocket money every month. I am from Nigeria in African and my husband is from Finland. I speak English and my husband speaks Finnish. My husband and I speak English to each other. That is why my daughter speaks both language. My older daughter was going to the daycare but at the moment, She is home with me . I am home almost all the time cause am a full house wife. A normal day is at least an hour outside for fresh air and every other play is indoor activities to keep the children busy. They are very energetic and need someone who is creative.That is why you must be independent in your doings without my guidance or directives. I hope am not scaring you. We are beginners ourselves never had an Aupair before too. We have never had an Au pair before. But hopefully soon.We are expecting one in April to May. We are all excited about having a big sister in the family. I have some questions for you . And please feel free to ask me too. My questions.are-; What month were you born? What is your expectations of the whole period? Can you play any instrument? What sports are you good at? what are your hobbies? What religion are you? what date will start and end your stay with us ? Do you have any illness, allergies we should know about? Please could you include a picture of you in your reply and phone number. Best regards Edytowane przez cu.Kinia Czas edycji: 2009-04-15 o 13:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i tak wygodniej ![]() bo wiadomo Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Kinia gdie w koncu jedziesz do jakiej rodzinki bo sie pogubilam? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jesli nie posiadasz- idziesz do biura podrózy i kupujesz, z tym ze placisz tam wiecej o opłate manipulacyjną, tj od 50 zł wzwyż, zalezy od biura. Cytat:
![]() nie boj sie! ![]() Cytat:
aczkolwiek teoretycznie rodzina powinna zaplacic choc polowe... noo kilka godzin mnie nie było a tu zagorzała dyskusja, nie nadążam za Wami! ![]()
![]() |
#746 |
Konto usunięte
|
tangozmotylem ja tez nie uwierze dopoki nie bede z Ławicy Poznanskiej odlatywac
![]() tż sie smieje ze mnie bo schizy mam ze sie moja Hostka rozmysli ![]() roux to dobrze bo watek sie rozwija ![]() pokażcie sie na nk chce was zobaczyc ![]() przez ten watek mam na gg kilka kontaktow wiecej ktorymi pisze ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- tyle ludzi tu bylo a teraz cisza:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() ![]() Widzialam ze jakas dziewczyna pytala jak najtaniej do Niemiec sie dostac, patrzcie dziewczyny na samoloty, bo czasami duzo taniej wychodza niz pociagi, wiem ze ryanaier (czy jak to sie pisze) tanio lata.. tylko tez zalezy gdzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() upss...nk nie posiadam. jedynie facebooka ![]() Cytat:
![]() choc..hmm wlasciwie to zalezy czy z odpowiednim wyprzedeniem sie kupuje bilet (odpowiednie to tak z 2-3 miesiace- wtedy jeszcze cena nie jest taka powalająca..). Moniaaa a Ty juz nie bawisz sie w aupairowanie? Mniemam ze z 86 r jestes? tak jak ja, czasem mam wrazenie ze za stara na to jestem, powinnam zając sie czyms bardziej powanzym i dochodowym. au pair dobre jest jak chce sie jezyk podszkolic i poznac nowe kultury, a to juz wlasciwie mam. heh ostatni raz sie w to bawie. pozniej koniec. ![]() zreszta..widziałam na stronie ze wiekszosc au pairek to tak mniej wiecej od 17 do 22 lat ma.
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
Co do Lufthansy - dokładnie, to taki odpowiednik naszego standardowego LOT-u.
Gadka się rozwija i to dość intensywnie, widzę. ![]() U mnie póki co figuruje Finlandia, UK lub Belgia. Do Belgii napisałam maila, bo pozytywnie rozpatrzyli moje zgłoszenie. Babeczka z Finlandii jest bardzo miła, wysłała mi fotkę, którą dziś zrobili z rodzinką. ![]() Czy mogłaby któraś z Was mi odpowiedzieć na pytanie, które zawarłam w tyg dłuuuuugim poście? Chodzi mi o te zarobki 250 euro miesięcznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Konto usunięte
|
Kinia jak w UK to jaka miejscowosc?
![]() moze niedaleko Londku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.