|
|
#721 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Sposoby na białe zęby
Cytat:
poza wizytą u zębologa polecam Blendamed - soda bicarbonate, myj dwa razy dziennie, a jak nie mozesz wytrzymac podraznien dziasełek to nie myj dziąseł a zeby i delikatnie, po 4-5 dniach bedzie łoko.. ja dodatkowo jeszcze myje zwykłą pasa<=znaczy taka ktorej uzywalam wczesniej, z a nim zaczelam sie bawic w takie zabiegi.. ale niestety po zdjęciu aparaty były one konieczne choc kiedy go miałam tez bardzo dbalam o zeby.. az sie czasem dziwie ze tyle czasu to robilam i z emi sie kciało
|
|
|
|
|
|
#722 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZYM WYBIELIC ZABKI????
Dzięki Wam za radę
Może jutro w drodze ze szkoły do domu pojdę do tej apteki i zapytam babki czy mi zamówi te pastę Wyglądała na miłą Zastanawiałam się nad paskami do wybielania, ale one kosztują dużo więcej niż ta pasta Wiecie ile tak mniej więcej? Z 50 zł? pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#723 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: proste i białe ząbki
hmm no cóż nie mogłam sie oprzeć.. nosiłam aparacik (stały), kiedy jeszcze mało kto o nim słyszał i mówiono na to proteza.. to było jakieś 8-9 lat temu, nosiłam go dwa lata, poźniej retencja, wszystko ładnie i pięknie i teraz noszę znowu.. od półtorej roku, po 6 latach szczęka zaczęła mi się zwężać i całe leczenie szlag trafił, nigdy nie miałam krzywych zębów moim problemem byłą za wąska szczęka, niby wszystko było okey a teraz jestem w trakcie drugiej etapu leczenia.. pierwszy (kilka lta temu) kosztował mnie 2500 zł (duzo taniej niz teraz), obecnie płacę 5500 (z wizytami+ górny i dolny łuk). I w moim przypadku leczenie aparatem stałym wynosi (jak narazie) 4 lata..
i jeszcze rok.. a pytanie po co nosiłam 2,5 roku, ponoc jest taki dobry i potrafi zdziałać cuda, żałuję, że nie zdecydowałam sie na ruchomy, efekt byłby taki sam a moze i czas leczenia krótszy..
|
|
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
ja slyszalam ze takie na 7 dni kosztuja ok 50-60zł a na 14 120;D nie wiem cos takiego;p chyba musze sie wybrac najpierw po tą paste.. bo ja sierota jestem i pewnie i tak nie bede mogla sobie poradzic z tymi paskami;D ale do wakacji cos musze zrobic z moimi ząbkami..
pzdr dziewczyny
|
|
|
|
|
#725 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja też wolę zainwestować najpierw w pastę
Qrcze, szkoda, że ona nie jest reklamowana. Może wtedy byłaby łatwiej dostępna
|
|
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze mozna zamowic.. ciekawe czy u mnie w aptece jest ta pasta;D bialą perłe widzialam ale tej nie
|
|
|
|
|
#728 |
|
Raczkowanie
|
Ja wybielałam preparatem Opalescence. Nakładałam go przez sześć nocy ale z jednym dniem przerwy, gdyż po 3 dniu strasznie mnie bolały dziąsła. Nie jest to przyjemna metoda, ale efekty widać.
Myślę, żeby powtórzyć wybielanie, ale nie wiem, po jakim czasie można? Jakoś nie spytałam się dentystki o to. Aha, ta dentystka doradziła, że w czasie wybielania, jak pojawią się jakieś dolegliwości ze strony dziąseł, to dobrze użyć żelu Elmex - ktoś już o tym pisał wcześniej. Mi pomogło. |
|
|
|
|
#729 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
można powtórzyć po kilku miesiącach
niektórzy bardziej zdesperowani wybielają nie przez 6 nocy ale nawet do 2 tygodni.
|
|
|
|
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
Powiem szczerze, iz mnie zawiodla ta pasta
![]() Do teog jak ktos nosi porcelanowy aparat to juz zupelnie odpada...nie wybiela a aparacik nabiera kolorku wisni ![]() Po prostu to jest tak jako kolezanki pisaly wczenisej, dziasla sie zaczerwieniaja, dlatego zeby wygladaja na bielsze, ot co ![]() Niestety chyba efekt wybielenia najlepiej uzyskac u stamatologa ![]() Nie wiem tylko jak z tym plynem Colgate? |
|
|
|
|
#731 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: __Białe ząbki________
biala perla jest calkiem skuteczna, na pewno lepsza od paskow whitestrips blend a med
|
|
|
|
|
#732 |
|
Wtajemniczenie
|
A w jakiej mniej więcej cenie jest ten colgate?
|
|
|
|
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
nastepnym razem zainwestuje w paski wybielajace tylko ktore sa najlepsze ????
|
|
|
#736 |
|
Raczkowanie
|
Zębów takich, jakie bym chciała, nie mam. Wszystkiego mieć nie można. Ale moim problemem jest często pojawiające się białe paski na dolnej części górnych jedynek. Przyznam szczerze, że bardzoe niefajnie to wygląda, a na dodatek górna część wydaje się być bardziej zółta przez ten kontrast. Widziałam, znam inne osoby, które mają ten problem, ale to jest naprawdę dla mnie przykra sprawa :/ Byłam u dentysty, na co on powiedział, że tak już jest i nic się nie da z tym zrobić. I to jest coś od fluoru (nie wiem tylko, czy to jego brak, czy nadmiar) i włąsnie nie wiem, czy powinnam używać jakis specyfików procz pasty (roznego rodzaju płyny, które maja dużo fluoru, ale moja mama mówi, że będzie "tego" - czytaj białych pasków - wiecej). Chodzi mi przede wszystkim, czy są jakieś sposoby, które ten kontrast mogłoby zmniejszyć, gdyż zdaję sobie sprawę, że to już mój taki "urok". I nie chcę po prostu, aby było to tak widać. Jakaś pasta, czy co... proszę pomóżcie, gdyż jest to kiepska sprawa :/ I gdyby udało mi się pięknie wybielić zęby, nie byłoby widać tego aż tak. Ale nie chodzi mi głownie o wybielanie, bo taki tematów jest pełno, tylko o te paski, bo może da się je usunąc, lub zmniejszy.
![]() |
|
|
|
|
#737 |
|
Zadomowienie
|
Colgate oscyluje cos w granicach 60zl- na allegor jest taniej, ale nie wiem jak to jest z ich oryginalnoscia
|
|
|
|
|
#738 |
|
Przyczajenie
|
Widz e ze temat wybielania pastą cieszy sie duzym zainteresowaniem. Proponuj e zapoznac sie z informacjami zawartymi:
http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51167,328932.html http://zdrowyusmiech.onet.pl/1125173,5,whitestrips.html http://www.uroda.medserwis.pl/?p=16,318 http://www.blend-a-med.pl/index.php?...ekny§ion=3 http://www.adent.com.pl/pasty_wyb.html |
|
|
|
|
#739 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Białe zęby inaczej, czyli mój problem :/
Cytat:
Jesli ci to bardzo przeszkadza do pelnej estetyki pozostaja jedynie licowki |
|
|
|
|
|
#740 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny właśnie przeczytałam cały ten wątek i przyznaje, że dużo mi to pomogło
Za miesiąc dokładnie zakładają mi stały aparat (góra+dół) . Tylko właśnie - jeszcze nie zdecydowałam się jaki on będzie. Dół stwierdziłam, że będę mieć zwykły metalowy, bo jak się uśmiecham to i tak tego nie widać, a góra..no właśnie i tu jest problem mam dylemat - pomóżcie! Mam do wyboru 3 opcje:1-zwykły metalowy - ale troche się boje bo nie mam zbyt wysokiej samooceny a właśnie jestem w nowej szkole i czuje że to mi ją jeszcze pogorszy;/ koszt w moim miescie 1200 zł 2-przeźroczysty na wszystkie górne zęby - 1700zł 3-przeźroczysty ale tylko na 6 górnych zębów (od 3 do 3) - 1500zł. Ortodontka doradzała mi, że u niej większość jak już się decyduje na przeźroczysty to na ten od 3 do 3. Co Wy o tym sądzicie, opłaca się? Czy któraś się może spotkała z takim przeźroczystym aparatem i może coś na jego temat powiedzieć - czy rzeczywiście tak mało go widać? |
|
|
|
|
#741 |
|
Raczkowanie
|
Moriam, otóż to. Chodzi mi po prostu aby nie było tak szokującej różnicy. I chyba spróbuję tej wybielającej pasty na D. Mam nadzieję, że wybieli trochę zęby, majątek to nie jest, a może akurat poprawi mi się wygląd zębów.
|
|
|
|
|
#742 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaytie, oczywiście, ze przezroczysty aparta mniej widać, choć czasem wygląda to jakby się miało coś nie tak z zębami, ale nie wiadomo co.
Ja mam metalowy - przynajmniej odrazu widac, ze mam aprat, a nie "dziwne zęby", no i nie mam problemu z samooceną.
|
|
#743 |
|
Raczkowanie
|
Hej,czy wiecie gdzie w Polsce mozna laserowo wybielic zeby i w jakiej cenie?
|
|
|
|
|
#744 |
|
Przyczajenie
|
Każdy kto chce wybielić zęby musi pogodzić się z jednym. Nie da się wybielić zębów za kilka złotych. Im droższa metoda tym lepszy efekt. Smutne ale prawdziwe. Najlepiej iść do dentysty po poradę (zresztą przed kaczym wybielaniem należy najpierw wyleczyć żeby). Pasty wybielające nic wam nie pomogą, a te z substancjami ścierającymi jedynie mogą zetrzeć i uszkodzić szkliwo zobaczcie same co mówi dentysta. http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51167,328932.html
Ja wybielam żeby kilka razy używałam różnych metod więc mogę się z wami podzilic moimi spostrzeżeniami. Efekt będzie zależny od stanu ząbków przed wybielaniem. Na początek polecam usuniecie kamienia i osadów Ząbki z dużą ilością osadów i kamienia musza mieć zrobione u dentysty usuwanie kamienia nazębnego najlepiej ultradźwiękami ( 65 zł) a potem piaskowanie (75 zł). Osobom które nie mają kamienia nazębnego jedynie osad, polecam piaskowanie. Po nim zęby są bielsze jakby gładsze maja jednolity kolor, no i gotowe do wybielania. Uwaga zabieg jest średnio przyjemny. Potem można rozważyć jedną z metod wybielania najtańsze są paski moim zdaniem aquqfresh – pure white lepsze są od whitestrips. No i można je kupić w niektórych aptekach na sztuki. Dzięki temu można kupić parę pasków na próbę i sprawdzić czy ta metoda nam odpowiada. Tzn wiadomo ze nie będzie powalających efektów po 1 razie ale zobaczycie czy nie macie zbyt wrażliwych zębów i czy nie denerwuje was piana jak powstaje w trakcie wybielania ( moja siostra ze względu na to pienienie zrezygnowała z tej metody, osobiście uważam ze przesadza). Po paskach zęby będą jaśniejsze ale nie liczcie na cuda. Kolejna metoda to wybielanie żelem który aplikuje się do specjalnych zacisków. U stomatologa to kosztuje 500-600 zł efekty są zdecydowanie lepsze niż po paskach ale cena jest wysoka. Ja znalazłam podobny żel w aptece za jakieś 80 zł nazywał się biela perla (mowa była o nim w tym poście) W opakowaniu znajdowały się zaciski na dziąsła + 2 tubki żelu. Stosowało się żel 2 razy dziennie po 30 min (bodajże) przez 2 tyg. Obie z koleżanka wybielałyśmy zęby w tym samym czasie ja w żelem z apteki za 80 zł a ona u dentysty za 500 zł. Niestety jej ząbki były bielsze od moich ale tylko trochę. Także polecam ta pastę dla tych którym brakuje kasy. A tych których stać u dentysty. Jest jeszcze jedna metoda która ma powalające efekty i kosztuje 2000 zł i trwa jedynie dwie godziny. Nakłada się silniejszy środek na żeby i uruchamia specjalną lampę. Musicie jeszcze pamiętać o jednym żeby utrzymać efekt wybielania trzeba bardzo dbać o zęby bardzo często myć bardzo, używać płynów do płukania (ale takich z apteki poleconych przez dentystę bo te produkty są znacznie lepsze) i nitki piaskować co 6 lub 12 miesięcy, zrezygnować z kawy i fajek. Bo inaczej po 2 latach wybielanie trzeba będzie powtórzyć. Ja tak musiałam zrobić bo nie mogłam zrezygnować z kawy i papierosów. |
|
|
|
|
#745 |
|
Rozeznanie
|
zgadzam sie z kazdym slowem Lukrecji i podpisuje obiema lapkami
no moze jedynie z cenami sie nie zgodze
|
|
|
|
|
#746 |
|
Rozeznanie
|
nafie nie wiem czy myslimy o tym samym. ale ostatnio mi sie zrobilo takie plaskie lekko bialawe "cos" na dziasle nad aparatem. To byla afta. podobno czesto sie robia jak nosi sie aparat. zeszlo mi to po paru dniach. Jezli w Twoim przypadku to tez jest to to nie martw sie, mozesz przeplukac szalwia
|
|
|
|
|
#747 |
|
Wtajemniczenie
|
Też będę musiała chyba nosić aparat...
![]() ![]() . Muszę mieć zabieg na zęba, który źle rośnie, który do 198 lat był płacony przez służbę zdrowia, a teraz sama muszę płacić- dodatkowo dwa aparaty... Ale powieddziałam rodzicą ze zgodzę się na nie wylko pod warunkiem przeźroczystych . Taki od 3 do 3 by u mnie nie przeszedł, bo jak się śmieje, to bym musiała mieć o 6 do 6 , zeby nie było widać .
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#748 |
|
Przyczajenie
|
czytam co piszecie i zastanaiwam sie nad Opalescence :P najpier kupie paste diamant a teraz mam wlasnie na zabkach paski aquafresh PURE WHITE ULTRA i dziwie sie,ze nik o nich nie piasal a czytamam chyba wszystkie posty na tem temat,na razie zaczynam kuracje ,jak skoncze to napisze co i jak
|
|
|
|
|
#749 |
|
Wtajemniczenie
|
Madamekkk, a ile kosztowały te paski ultra? Albo ile kosztują jakieś niedrogie? Może aquqfresh – pure white?
|
|
|
|
|
#750 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Mam do Was pytanko. Mam zamiar kupić żel Colgate, ale nie wiem który będzie lepszy. Colgate Silmpy White czy Colgate Simply Night, pierwszy stosuje się dwa, trzy razy dziennie( ponoć wybiela o 3 odcienie), drugi tylko na noc ( wybiela niby o 4 odcienie) . Myślicie,że ten Night będzie mocniejszy?Używałyście go? Proszę Was o pomoc, bo się bardzo napaliłam i jutro chcę zamówić. Pozdrawiam i z góry dziękuję |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

Może jutro w drodze ze szkoły do domu pojdę do tej apteki i zapytam babki czy mi zamówi te pastę
Wyglądała na miłą
Wiecie ile tak mniej więcej? Z 50 zł? pozdrawiam.
i jeszcze rok.. a pytanie po co nosiłam 2,5 roku, ponoc jest taki dobry i potrafi zdziałać cuda, żałuję, że nie zdecydowałam sie na ruchomy, efekt byłby taki sam a moze i czas leczenia krótszy..
pzdr dziewczyny
Qrcze, szkoda, że ona nie jest reklamowana. Może wtedy byłaby łatwiej dostępna